Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Re: Απάντηση: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Uppppssssss…..έκανα λάθος!!! Είναι Μακεδνα Όρη και όχι Μακεδνικα…. Το οποίο είναι cabernet sauvignon με merlot.

*χικ* Κθεδαλήθου και *χιπς* προθπάθηθε κθανά...
Μαδεκον.... Μανοκεδ... Μακινεδόνα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

*χικ* Κθεδαλήθου και *χιπς* προθπάθηθε κθανά...
Μαδεκον.... Μανοκεδ... Μακινεδόνα ?
Bios, το κρασί το ήπια μετά που έγραψα στο forum, άρα ήταν τυπογραφικό το λάθος μου…..
Για πες μας όμως, εσύ τι κρασί πίνεις;

Δυστυχώς δεν είχα καθαρό ουρανίσκο και θυμάμαι ότι το είχα απολαύσει επηρεασμένος περισσότερο από την τιμή του.

Και μετά μας τη λένε επειδή αγοράσαμε ένα καλώδιο ρεύματος Stealth που κάνει όσο ένα μπουκάλι κρασί...
Τουλάχιστον ρε φιλαράκι το stealth δεν το ξεταπώνεις να ρουφήξεις το ήλιο από μέσα για να τραγουδάς Μαρινέλα! :flipout:

Κυκλοφορούν και πολύ καλά DIY κρασιά... Μάλλον θα πρέπει να ανοιχτεί και στην ανάλογη κατηγορία ένα σχετικό θέμα, καθόσον το ενδιαφέρον θεωρείται δεδομένο...

Απάντηση: Re: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Κυκλοφορούν και πολύ καλά DIY κρασιά... Μάλλον θα πρέπει να ανοιχτεί και στην ανάλογη κατηγορία ένα σχετικό θέμα, καθόσον το ενδιαφέρον θεωρείται δεδομένο...

Να ρωτίσω κάτι η άσχετη... Τί είναι αυτό το DIY;

Re: Απάντηση: Re: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Να ρωτίσω κάτι η άσχετη... Τί είναι αυτό το DIY;

Από τα αρχικά των λέξεων "Do It Yourself" = Κάν'το μόνος σου...
Σπιτικό κρασί μ'άλλα λόγια...

Να ανοίξουμε στην DIY θέμα για παρασκευή κρασιού;
Να δω τον Μορφέα να κάνει moderating σε τέτοιο θέμα και τι στον κόσμο!

Όχι τίποτα άλλο αλλά θα μπει και κανείς και θα πει "Εγώ αγοράζω μούστο από τον τάδε, τον βάζω στο βαρέλι και φτιάχνω κρασί" και θα έχουμε και flames... :flipout:

Πέρα από την πλάκα, δεν γίνεται να γραφτεί thread όπου θα εξηγείται το πως φτιάχνεται το κρασί... 4 χρόνια σπούδαζα οινολόγος και όποτε πήγα να αποφύγω την πεπατημένη έσπασα τα μούτρα μου...

Σωστός Μιχάλη. Αλλά δεν το είχα πληρώσει εγώ.-bye-

Ούτε εγώ...
Αλλά βρε κορμάδι, έχεις τέτοιες παρέες και δε λες τίποτα; :slapface:

Ok bios….. ξεκίνα το και το χειμώνα κάλεσε μας να το πιούμε….

Πάντως εγώ θυμάμαι τον παππού μου που έκανε κρασί…. Μάλλον ρετσίνα ήταν, και της περισσότερες φορές δεν πινόταν, αλλά σιγά μην το παραδεχόταν…
Είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις…. Ένας φίλος κάνει εδώ και 10 χρόνια και φέτος μπορώ να πω ότι έχει την καλύτερη επιτυχία, ποσά βαρέλια όμως πέταξε…..

Το καλύτερο merlot που έχω πιει…..
Κοκκινομυλος του κτήμα Τσελεπου…..
Τελικά αυτό το κτήμα έχει πολύ καλά κρασιά….. σας τα συνιστώ…
Τα έχει το ΑΒ και σε λίγες κάβες…
Βλέπετε, τα περισσότερα πάνε στο εξωτερικό.

Παναθεμά σας με ξεπαραδιάσατε... :flipout:

Πήγα εχθές για ψώνια και τσίμπησα μερικά κρασάκια μιας και τα δικά μου θέλουν λίγο καιρό ακόμη για να βγουν...
Τσίμπησα λοιπόν τη Μελισσόπετρα του Τσελέπου, μερικά του Blanc και 2-3 του Hugel (δοκιμάστε και αυτό, πάει χέρι χέρι με του Blanc)...
Εκεί έμαθα ότι ο Hugel κυκλοφόρησε φέτος Riesling περιορισμένου αμπελώνα, το Jubilee και πήρα να δοκιμάσω μερικά (αυτό πονάει λίγο σε τιμή)...

Επίσης έβγαλαν και δεύτερο Ελληνικό Gewurstraminer, το Diofiloi! :grinning-smiley-043 (ναι...πήρα και ένα τέτοιο)

Μήπως να ανοίγαμε thread του στυλ "Τι κρασί δοκίμασα σήμερα" όπως το "Τι ταινία είδα σήμερα"; :flipout:

Ή ακόμη και ένα forum για παρουσιάσεις κάβας; :p

Και πολύ καλά έκανες tzimi…. Πως θα μαθαίνουμε τι κυκλοφορεί δηλαδή;
Λοιπόν…. Για άνοιξε τα και κάνε συγκρίσεις να ξέρουμε τι θα πάρουμε, και από πού, γιατί το μελισσοπετρα μόνο στο ΑΒ το έχω βρει.

Τελευταία από λευκά πίνω Μοσχοφίλερο Μπουτάρη και από κόκκινο Αγιωργίτικο κτήμα Παπαϊωάννου ή Μεγαπάνου. Επίσης Cabernet Sauvignon παραγωγή Σκούρα.

Re: Απάντηση: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Λοιπόν…. Για άνοιξε τα και κάνε συγκρίσεις να ξέρουμε τι θα πάρουμε, και από πού, γιατί το μελισσοπετρα μόνο στο ΑΒ το έχω βρει.

Well...
Για να κάνεις ασφαλείς συγκρίσεις θα πρέπει να ανοιχτούν όλα και να γίνει δοκιμή...
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μην πίνω αλλά να δοκιμάζω...

Πριτς! :flipout: