ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Έλα μου ντέ. Πως ορίζεται?

Με όρους αυστηρούς της Φυσικής. Μεγέθη και όχι αμπελοφιλοσοφίες όπως αυτές που διαβάζουμε συνήθως περί "ακριβούς αναπαραγωγής της ηχογραφησης" και συναφείς μπούρδες, ούτε εκθέσεις ιδεών.

Όπως ξέρουμε πχ το 1 Ohm τι ακριβώς είναι, το Watt επίσεις κλπ.

Η "υψηλή πιστότητα" τι ακριβώς είναι λοιπόν ?

Γιάννη μου, είναι τελικά λίγο πιο περίπλοκο απο αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Μήτσε μου, δεν έχω καμμία αμφιβολία για την πολυπλοκότητα αν κρίνω από το γεγονός ότι μετά από 100 ποστ δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα περί κριτηρίων, ή έχει απαντηθεί κάπου και δεν το είδα??:nounder:

Βασικά, η απάντηση του συνονόματού σου θ. προϊδεάζει κάποιον ότι το θέμα δεν είναι 1+1=2, αλλά, πίστευα ότι θα υπήρχε κάποιος υποτυπώδης μπούσουλας για το τι θεωρείται σωστό ή τι πρέπει να προσέχουμε περισσότερο στ' ακούσματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Έλα μου ντέ. Πως ορίζεται?

Με όρους αυστηρούς της Φυσικής. Μεγέθη και όχι αμπελοφιλοσοφίες όπως αυτές που διαβάζουμε συνήθως περί "ακριβούς αναπαραγωγής της ηχογραφησης" και συναφείς μπούρδες, ούτε εκθέσεις ιδεών.

Όπως ξέρουμε πχ το 1 Ohm τι ακριβώς είναι, το Watt επίσεις κλπ.

Η "υψηλή πιστότητα" τι ακριβώς είναι λοιπόν ?

Γιάννη μου, είναι τελικά λίγο πιο περίπλοκο απο αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Παίδες αυτή η κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν εδώ στο φόρουμ μας και το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο..Μαλλιοκούβαρα!

Ας απολαύσει ο καθένας μας στο σύστημα του( που με πολύ κόπο απέκτησε)
τη μουσική του χωρίς φραγμούς και προβληματισμούς..

Και κάτι άλλο: Οταν πάμε για ακρόαση σε φίλους, εκθέσεις, η demo room καταστημάτων δεν κουβαλάμε ένα ημιφορηγό μετρητικά μηχανήματα μαζί.

Απλά ακούμε..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗ

Μήτσε μου, δεν έχω καμμία αμφιβολία για την πολυπλοκότητα αν κρίνω από το γεγονός ότι μετά από 100 ποστ δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα περί κριτηρίων, ή έχει απαντηθεί κάπου και δεν το είδα??:nounder:

Βασικά, η απάντηση του συνονόματού σου θ. προϊδεάζει κάποιον ότι το θέμα δεν είναι 1+1=2,

Ακριβώς δεν είναι 1+1=2
Θα συμπλήρωνα χαριτολογώντας, οτι είναι πολύπλοκο - ιντετερμινιστικό, αλλά κινδυνεύω να φάω ξύλο :flipout:

Μακάρι να ξέρανε τι ακούνε...

Μ' αρέσει που πάνε κι ακούνε ένα άγνωστο σύστημα,σ' άγνωστο χώρο,μ' άγνωστες μουσικές...και μετά γράφουν με άκρατο ενθουσιασμό:Απαιχτος ο ενισχύτής,μαγικά τα ηχεία....

Ωπα ρε μεγάλε,πως τα ξεχώρισες;Αλλο να πείς εξαιρετικό σύστημα σαν σύνολο και σαν στήσιμο, μ' εντυπωσίασε εκείνο,νομίζω αυτό....κι άλλο αυτές οι δηλώσεις,που θυμίζουν Γιωργάκη στα καλύτερα του(έχουμε λεφτά:Banane0:).

Αλλοι πάλι...γκουρού...Κάνουν δηλώσεις,ότι τάχα ο δείνα ενισχυτής του χιλιάρικου είναι καλύτερος απο τους ενισχυτές των 15000...κι ανάθεμα άν έχουν ακούσει στα σοβαρα έστω και τον ενισχυτή του χιλιάρικου(των 15000 τους έχουν δεί στο ίντερνετ)...

Last edited:
Re: Απάντηση: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Μ' αρέσει που πάνε κι ακούνε ένα άγνωστο σύστημα,σ' άγνωστο χώρο,μ' άγνωστες μουσικές...και μετά γράφουν με άκρατο ενθουσιασμό:Απαιχτος ο ενισχύτής,μαγικά τα ηχεία....

Ωπα ρε μεγάλε,πως τα ξεχώρισες;Αλλο να πείς εξαιρετικό σύστημα,μ'εντυπωσίασε εκείνο,νομίζω αυτό....κι άλλο αυτές οι δηλώσεις,που θυμίζου Γιωργάκη στα καλύτερα του(έχουμε λεφτά:Banane0:).

Σωστό και αυτό.

Ωπα ρε μεγάλε,πως τα ξεχώρισες;Αλλο να πείς εξαιρετικό σύστημα σαν σύνολο και σαν στήσιμο, μ'εντυπωσίασε εκείνο,νομίζω αυτό....κι άλλο αυτές οι δηλώσεις,που θυμίζουν Γιωργάκη στα καλύτερα του(έχουμε λεφτά:Banane0:).

Αλλοι πάλι...γκουρού...Κάνουν δηλώσεις,ότι τάχα ο δείνα ενισχυτής του χιλιάρικου είναι καλύτερος απο τους ενισχυτές των 15000...κι ανάθεμα άν έχει ακούσει έστω τον ενισχυτή του χιλιάρικου...
DIPIE συμφωνώ και επαυξάνω.
Ακούει κάποιος ένα σύστημα για πρώτη φορά και σχολιάζει ότι η κεφαλή δεν του άρεσε!!!! Αυτό φυσικά θα μπορούσε να το πει ΜΟΝΟ αυτός που γνώριζε το σύστημα και αλλάζοντας μόνο την κεφαλή θα ήξερε τις όποιες διαφορες.
Το θέμα έχει πολυσυζητηθεί όπως ειπώθηκε. Παρά ταύτα νομίζω θα έπρεπε να τεθεί αλλιώς:
"Με ποια εφόδια κρίνουμε ένα σύστημα;;;;;"
Με τα αφτιά μας φυσικά και με την συνολική προσωπικότητά μας. Πόσο εκπαιδευμένα έχουμε τα αφτιά μας και τον εαυτό μας; Λ.Σ.

αντε να πω την γνωμη μου και εγω γιατι βλεπω ξανα αερολογιες.

το συστημα μου κανει 4-5χιλιαδες το κομματι. εχει tρανσπορτ ντακ προ τελικο και ηχεια.
ασ ερθει ενας φιλος με καλλιεργημενα αυτια και προσωπικοτητα να το κρινει.
θα τον βαλλω στην θεση ακροασης να ακουσει.
η θεση ακροασης μου μετραει ετσι....

x200.jpg

μετα θα βαλουμε ενα αλλον ενισχυτη 3πλασιας αξιας.

τι γνωμη θα βγαλει για το συστημα μου?
τι "διαφορα" θα ακουσουμε στους 2 ενισχυτες?

Ωπα ρε μεγάλε,πως τα ξεχώρισες;Αλλο να πείς εξαιρετικό σύστημα σαν σύνολο και σαν στήσιμο, μ' εντυπωσίασε εκείνο,νομίζω αυτό....κι άλλο αυτές οι δηλώσεις,που θυμίζουν Γιωργάκη στα καλύτερα του(έχουμε λεφτά:Banane0:).

Αλλοι πάλι...γκουρού...Κάνουν δηλώσεις,ότι τάχα ο δείνα ενισχυτής του χιλιάρικου είναι καλύτερος απο τους ενισχυτές των 15000...κι ανάθεμα άν έχουν ακούσει στα σοβαρα έστω και τον ενισχυτή του χιλιάρικου(των 15000 τους έχουν δεί στο ίντερνετ)...

πες τα ρε παιδακι μου...

VetNik αφ'ενός δεν είπα τίποτε το διαφορετικό από τον DIPIE ["Πες τα ρε παιδάκι μου..."]και αφ'εταίρου είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να ακούσουν τις διαφορές σε αλλαγές μέσα σε ένα σύστημα. Αν κάποιοι δεν μπορούν, αυτό δεν αφορά όσους μπορούν. Λ.Σ.

VetNik αφ'ενός δεν είπα τίποτε το διαφορετικό από τον DIPIE ["Πες τα ρε παιδάκι μου..."]και αφ'εταίρου είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να ακούσουν τις διαφορές σε αλλαγές μέσα σε ένα σύστημα. Αν κάποιοι δεν μπορούν, αυτό δεν αφορά όσους μπορούν. Λ.Σ.

δεν απαντησα σε εσας γενικα μιλουσα.
αλλα για πειτε μου πως θα μου πει καποιος τις διαφορες στο μπασο μεταξυ 2 ενισχυτων στο συστημα με μετρημενη την αποκριση που παρεθεσα? τα χρυσα αυτια εχουν καψει κοσμο...

Θα πρότεινα να επικεντρωθείτε κυρίως στα μεσαία και δή φωνές...Εκεί ξεβρακώνονται τα συστήματα...Νομίζω.

Μηχανήματα με καλά δυναμικά,μπάσσο κλπ βρίσκεις και με λίγα σχετικά χρήματα και κόπο...Μεσαία φυσικά γιόκ...

Last edited:
Σε τόσο χαμηλές συχνότητες, με τέτοιες καμπύλες απόκρισης του χώρου το παιχνίδι είναι χαμένο.. Δεν αλλάζεις ηχεία ή ενισχυτές για να ισιώσεις τέτοια καμπύλη. Αλλάζεις θέση ακρόασης / διαρρύθμιση χώρου.

δεν απαντησα σε εσας γενικα μιλουσα.
αλλα για πειτε μου πως θα μου πει καποιος τις διαφορες στο μπασο μεταξυ 2 ενισχυτων στο συστημα με μετρημενη την αποκριση που παρεθεσα? τα χρυσα αυτια εχουν καψει κοσμο...

Ούτε και γω πιστεύω στα χρυσά αυτιά αλλά απ την άλλη, πως είναι δυνατόν να ξέρουμε βρε vetnik?
Καφετζούδες είμαστε ή χαρτορίχτρες?

Βάζεις μια μέτρηση. Ας πούμε στη θέση ακρόασης.
Τα πάνω κάτω στο FR, τι είναι ξέρεις? Το ηχείο ή ο χώρος?
Στο μπάσσο όντως είναι πιο συγκεκριμένα τα πράγματα αλλά πάλι μια απλή μέτρηση δεν λέει και πολλά πράγματα.

ΠΧ εαν το ηχείο έχει "παράξενη εμπέδηση ", ένας ενισχυτής - μιλάω πάντα για το μπάσο -, μπορεί όντως να έχει καλύτερα αποτελέσματα απο έναν άλλο.
Αλλά πάλι πιθανολογούμε ....

Θα πρότεινα να επικεντρωθείτε κυρίως στα μεσαία και δή φωνές...Εκεί ξεβρακώνονται τα συστήματα...Νομίζω.

Μηχανήματα με καλά δυναμικά,μπάσσο κλπ βρίσκεις και με λίγα σχετικά χρήματα και κόπο...Μεσαία φυσικά γιόκ...

Σωστός για άλλη μια φορά ,αλλά εγω σου έχω έτοιμη την απάντηση για όλα τα παραπάνω - και δυναμικά και μπάσο και καλά μεσαία.
Χωνιά και λάμπες.

Θα τα καταφέρουμε βρε να σε χώσουμε και σένα στην "αίρεση" ? :grinning-smiley-043

Μπορώ και θέλω,ποθώ,γουστάρω τρελλά και καλά χωνιά.

Μόνο που θα πρέπει να τα...βγάλω στο μπαλκόνι...

Ετσι περιορίζομαι στο εφικτό...

Ένα σύστημα αναπαραγωγής μουσικής στον ιδιωτικό μας χώρο το έχουμε για να απολαμβάνουμε την μουσική. Εμείς, σύμφωνα με τις γνώσεις και τα γούστα μας, είμαστε οι κριτές και κανένας άλλος. Κατά τ'άλλα στα πλαίσια του πολύ ωραίου αυτού χόμπυ συζητάμε και ανταλλάσσσουμε απόψεις και κάνουμε και συγκριτικά. Σεβόμαστε τον συνομιλητή μας και τις όποιες απόψεις έχει. Κανένας δεν θεωρείται παράξενος ούτε χρυσό αφτί. Λ.Σ.

αντε να πω την γνωμη μου και εγω γιατι βλεπω ξανα αερολογιες.

το συστημα μου κανει 4-5χιλιαδες το κομματι. εχει tρανσπορτ ντακ προ τελικο και ηχεια.
ασ ερθει ενας φιλος με καλλιεργημενα αυτια και προσωπικοτητα να το κρινει.
θα τον βαλλω στην θεση ακροασης να ακουσει.
η θεση ακροασης μου μετραει ετσι....

x200.jpg

μετα θα βαλουμε ενα αλλον ενισχυτη 3πλασιας αξιας.

τι γνωμη θα βγαλει για το συστημα μου?
τι "διαφορα" θα ακουσουμε στους 2 ενισχυτες?

Καλημερα,
κανε μας μια χαρη
βγαλε το ενα ηχειο και ξαναμετρα στην ιδια θεση αλλά οχι στο room!!!
στο full range
αυτο που θα μετρησεις ξαναποσταρισε το
Αν καταλαβα καλά μετρας στα ~2 μετρα

Μπορώ και θέλω,ποθώ,γουστάρω τρελλά και καλά χωνιά.

Μόνο που θα πρέπει να τα...βγάλω στο μπαλκόνι...

Ετσι περιορίζομαι στο εφικτό...

Σου έχω τη λύση (χρησιμοποιείται και σαν ντουλαπα!)
Κάποια ψυχή στο Μόναχο τρελλάθηκε όταν τα άκουσε, αλλά αλλού πάει και τα δίνει....:flipout:

100_0591.jpg