ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Να πω και εγω λιγα λογια.
Ποσες φορες ειχαμε χαλια ψυχολογια πηγαμε να ακουσουμε την μουσικη μας και μας εφταιγαν ολα στα μηχανηματα. Αλλες παλι φορες κατορθωσαμε και ηρεμησαμε κατευθειαν και ολα ηταν τελεια. Τι αλλαξε μονο η διαθεση μας.
Παντος για να μπορεσουμε να αξιολογησουμε ενα συστημα πρεπει να το ζησουμε πολυ, αρκει να μην το βαρεθουμε, γιατι δυστυχως υπαρχει και αυτο στο παιχνιδι.

Σε τόσο χαμηλές συχνότητες, με τέτοιες καμπύλες απόκρισης του χώρου το παιχνίδι είναι χαμένο.. Δεν αλλάζεις ηχεία ή ενισχυτές για να ισιώσεις τέτοια καμπύλη. Αλλάζεις θέση ακρόασης / διαρρύθμιση χώρου.

αρα λοιπον εαν εγω σου πω "φιλε εβαλα τον ταδε ενισχυτη στο συστημα μου και παιζει φανταστικα" τι συμπερασμα θα βγαλεις?

Βάζεις μια μέτρηση. Ας πούμε στη θέση ακρόασης.
Τα πάνω κάτω στο FR, τι είναι ξέρεις? Το ηχείο ή ο χώρος?
Στο μπάσσο όντως είναι πιο συγκεκριμένα τα πράγματα αλλά πάλι μια απλή μέτρηση δεν λέει και πολλά πράγματα.

συμφωνω, αλλα τι σχεση εχει εαν το πανω κατω ειναι το ηχειο η ο χωρος η η αλληλεπιδραση τους? εσυ μπορεις να κρινεις ενα συστημα πως παιζει οταν το ηχειο-χωρος μετρανε ετσι?

οκ
αυτό που ειδα πριν ηταν ενα ακύρωση του χωρου στα ~90Hz (δηλαδή ~2μετρα)
αλλά βλέπω μετα εκανες καλή δουλεια
γιαυτο λέμε...μετρησεις?
πως μετρας?
τι μετρας?
κανε και μια fullrange

αρα λοιπον εαν εγω σου πω "φιλε εβαλα τον ταδε ενισχυτη στο συστημα μου και παιζει φανταστικα" τι συμπερασμα θα βγαλεις?

Δεν θα βγάλω. :D

Θα υποθέσω ότι άκουσες διαφορά στο σύστημα σου, και με τα δικά σου κριτήρια το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από πριν.

Αλλά δεν μου λέει τίποτα για το τι θα άκουγα εγώ στη θέση σου με τα δικά μου συνοδά, στο δικό μου χώρο, με τη δικιά μου μουσική. :smile:

συμφωνω, αλλα τι σχεση εχει εαν το πανω κατω ειναι το ηχειο η ο χωρος η η αλληλεπιδραση τους? εσυ μπορεις να κρινεις ενα συστημα πως παιζει οταν το ηχειο-χωρος μετρανε ετσι?

Ναι, αλλά εσύ ρώτησες άλλο πράγμα.

Έβαλες την μέτρηση και μετα ρώτησες τι θα γίνει αν βάλεις εναν τριπλάσιας αξίας ενισχυτή.

Η μέτρηση αυτή για χώρο του VetNik είναι πολύ καλή! Έχει μόνον δύο συντονισμούς, τον τυπικό από το ταβάνι γύρω στα 130Hz και έναν πολύ έντονο κάτω από τα 60. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ψηλότερα, ένας καλύτερος ενισχυτής θα βοηθήσει από τα 150Hz και επάνω, δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος του ακουστικού φάσματος.

Όσο για το αν μπορείς να κρίνεις ένα σύστημα, ισχύουν τα ίδια με την απώλεια των υψηλών λόγω γήρανσης. Είναι παράγοντες έξω από τη σύγκριση. Αν π γιατρό λέει ότι δεν ακούς τα πρίμα, το σωστό είναι να μην ακους τα πρίμα. Αν ο χώρος έχει συντονισμό στους 60 κύκλους, το σωστό είναι να έχει συντονισμό στους 60 κύκλους. Η σύγκριση βγάζει την κοινή παράμετρο από την μελέτη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ''ΚΡΙΤΙΚΗΣ'' ΑΚΡΟΑΣΗΣ

Σου έχω τη λύση (χρησιμοποιείται και σαν ντουλαπα!)
Κάποια ψυχή στο Μόναχο τρελλάθηκε όταν τα άκουσε, αλλά αλλού πάει και τα δίνει....:flipout:

100_0591.jpg

Ναί μ' αυτά θα βγώ εγώ στο μπαλκόνι,αφού αυτά δεν χωράνε...:ADFAD2: