Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

περιττό να σας πω οτι τα παιδια που εργαζονται ειναι ευγενεστατα εξυπηρετικοτατα και ουδεμια σχεση με τους κλασσικους(οπως ειχαμε συνηθίσει)δημοσιους υπαλληλους

απο Σεπτεβριο δρομολογείται αυξηση ωρων (μεχρι κ της 8 το βραδυ) κ περισσοτεροι εργαζομενοι

φυσικα ειναι σιγουρο οτι θα δοθει παραταση αλλα παρακαλω μη θεωρηθει δεδομενο κ παρω κανεναν στο λαιμο μου...παντως εκκρεμουν 4.000.000 δηλωσεις ακομη.....(καπου το διαβασα αυτο) και οτι εχει προσελθει μονον το 10%......

Δεν ξέρω πότε να πάω...μάλιστα, σήμερα έμαθα ότι :

Έχω στο ονομά μου μαζί με την αδερφή μου ένα σπίτι, στον 1ο όροφο μιας μονοκατοικίας. Στο συμβόλαιο γράφει ότι μπορούμε στον 2ο όροφο να φτιάξουμε σπίτι, είναι δλδ δηλωμένο καθ'υψούν σε χιλιοστά. Θα πρέπει λοιπόν όχι μόνο κ οι δύο μας να δώσουμε 35 ευρώ, αλλά θα πρέπει να δώσουμε κ άλλα 35 ευρώ ο καθένας μας για το σπίτι του 2ου που στην ουσία είναι αέρας.......τι να πω.....να αρχίσω τα @#$%#%$....καλύτερα όχι....έχασε κ ο γαύρος σήμερα....ας κρατήσω την ψυχραιμία μου όσο γίνεται...για ένα σπίτι θα δώσουμε 2 άτομα από 70 ευρώ...σύνολο 140 ευρουλάκια...:BDGBDGB53:

για το υψουν δεν πληρωνεις τελος..θετικο το ρωτησα χτες

Απάντηση: Re: Κτηματολόγιο - Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

για το υψουν δεν πληρωνεις τελος..θετικο το ρωτησα χτες
:furious3:
Σήμερα πήγε θείος μου για ίδια ακριβώς περίπτωση κ τον έβαλαν να πληρώσει...:flipout:
Τι ισχύει τώρα ;
Ανάλογα το κτηματολόγιο φαίνεται...του Πειραιά, της Αθήνας ;;;:BDBDG54:

Ευχαριστώ κύριε Διαχειριστά !
Με γλύτωσες κ από ένα τηλέφωνο. :grinning-smiley-043
Περιμένω κ την τράπεζα που έχω ένα δάνειο για άλλο σπίτι...εκεί θα πληρώσω εγώ σίγουρα κ το πιο πιθανό να ξαναπληρώσω αφού η τράπεζα θα μεταφέρει το ποσό σε εμένα...

Eνταση και εκνευρισμός σημειώθηκαν και χθες στα γραφεία κτηματογράφησης από πολίτες οι οποίοι περίμεναν περισσότερο από 5 ώρες προκειμένου να καταθέσουν τη δήλωση ακίνητης περιουσίας τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο και σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν ήταν δυνατόν, αφού κάποιο στοιχείο τους έλειπε και χρειαζόταν να αρχίσουν από την αρχή τη διαδικασία.

Ο εκνευρισμός είχε μετατεθεί και στους υπαλλήλους των ανάδοχων κοινοπραξιών στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τις ουρές των ταλαιπωρημένων πολιτών, γεγονός το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής Κυψέλης, προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί από τις εντάσεις.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες αυτές ημέρες ανάγκασαν τους υπεύθυνους της εταιρείας του Κτηματολογίου να ετοιμάζουν διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στα γραφεία κτηματογράφησης μετά τις 3.30 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ ενδεχομένως και τα Σαββατοκύριακο, απόφαση η οποία θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα έπειτα από συνεννόηση με τους αναδόχους.

Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι η μεγάλη προσέλευση των πολιτών στα κτηματολογικά γραφεία και κυρίως στα κεντρικά, όπως σε αυτό που λειτουργεί στο μετρό του Συντάγματος, αιφνιδίασε τους υπευθύνους, οι οποίοι δεν περίμεναν τέτοιες ουρές στα μέσα του Αυγούστου.

Ελεγχος από νομικούς εδω γελανε

Πάντως, οι υπεύθυνοι της εταιρείας του Κτηματολογίου υποστήριζαν ότι η μεγάλη αναμονή στα γραφεία κτηματογράφησης οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι «οι δηλώσεις ελέγχονται αναλυτικά από νομικούς ώστε να μην υπάρχουν λάθη όπως συνέβαινε στο παρελθόν», γεγονός όμως που δεν διαπιστώνεται στην πράξη, αφού κανένας σοβαρός νομικός έλεγχος δεν γίνεται από τους εκνευρισμένους υπαλλήλους των αναδόχων.

Επίσης, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται και των διαμαρτυριών από τους πολίτες, εικόνα η οποία αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί αμέσως μετά τις αργίες του Δεκαπενταύγουστου, μελετάται το ενδεχόμενο να τεθεί σε λειτουργία ένα άλλο σύστημα υποβολής δηλώσεων με ραντεβού, όπως γίνεται τώρα για όσους έχουν πάνω από 10 ακίνητα.

Ωστόσο, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα έπειτα από συνεννόηση με τους αναδόχους, με τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη κάποια προβλήματα και κυρίως διαφωνίες με τους εκπροσώπους της εταιρείας του Κτηματολογίου.

Για παράδειγμα, η εταιρεία πληροφορούσε τους πολίτες ότι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις χωρίς να προσκομίσουν το συμβόλαιο του ακινήτου με μόνη την αίτηση που είχαν καταθέσει στο Υποθηκοφυλακείο για να πάρουν αντίγραφο σε 2 και 3 μήνες, γεγονός που δεν γινόταν δεκτό από τους υπεύθυνους των αναδόχων με αποτέλεσμα πρόσθετη ταλαιπωρία, εκνευρισμό και κόστος.

Ολα αυτά οδηγούν με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι θα δοθεί αναγκαστικά παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πέραν του τέλους Σεπτεμβρίου και μάλιστα για μεγάλο διάστημα, αφού τα προβλήματα θα αυξηθούν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές που θα επιστρέψουν οι αδειούχοι και οι υπεύθυνοι δεν θα είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν.

Ακόμα και στην περίπτωση που μέχρι το τέλος του μηνός Αυγούστου θα έχουν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων της εταιρείες του Κτηματολογίου γύρω στο 1 εκατομμύριο δηλώσεις, αυτές που υπολείπονται μέχρι τα 6,7 εκατ. δικαιώματα με βάση το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη είναι τόσες πολλές που οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα της παράτασης της προθεσμίας υποβολής τους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πάντως μέχρι τώρα η εταιρεία του Κτηματολογίου δεν έχει, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει, συγκεντρώσει τον ακριβή αριθμό των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, αφού δεν έχει στη διάθεσή της αυτές που υποχρεούνται να καταθέσουν οι τράπεζες, οι οποίες έχουν δικαιώματα σε πολλά ακίνητα που θα υποβάλουν μέσω ηλεκτρονικού συστήματος συνολικά χωρίς να περνούν από το δικό της μηχανισμό.

Επίσης, άγνοια δηλώνει η εταιρεία στο ενδεχόμενο οι τράπεζες να μετακυλήσουν στους δανειολήπτες τους το «κτηματόσημο» των 35 και 20 ευρώ ανά δικαίωμα που σε πρώτη φάση θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να πληρώσουν οι ίδιες.

Το έξυπνο πουλι... Ήρθα σήμερα μόνο και μόνο για να παω στο κτηματολόγιο Περιστερίου. Αναμονή: 8,5 ώρες!!! (8.30-17.00).
Αιτία: μέσος όρος εκκαθάρισης 25 δηλώσεις την ώρα. Στη Γλυφάδα έβγαζαν 70 και στην Τρίπολη (Αρκαδίας :-) με πληθυσμό που είναι δεν είναι 30.000 κάτοικοι, 40-50 .
Προφανές συμπέρασμα: Λίγο προσωπικό. Υπήρχε ανακοίνωση ότι αυτή την εβδομάδα θα ήταν μειωμένο λόγω αδειών, αλλά και με τις 12 διαθέσιμες θέσεις γεμάτες (σήμερα 7) πάλι θα υπάρχει πρόβλημα στον συγκεκριμένο -τεράστιο- δήμο. Απλή αναγωγή δείχνει ότι δεν θα φτάνουν ούτε τις 50 ανα ώρα.
Θέλει τουλάχιστον 20 άτομα στο "νομικό έλεγχο" εκεί.

Εκνευριστικό: Οι ανακοίνωση μέσω των βραδινών ειδήσεων ότι η εταιρεία θα πάρει μέτρα, όπως η παράταση του ωραρίου!!
Δηλαδή στο Περιστέρι θα δίνουν αρ. προτεραιότητας και μετά τις 9.30 και θα διεκπεραιώνουν μέχρι τα μεσάνυχτα.
Πού θα βοηθήσει αυτό τον έρμο πολίτη που πάλι θα περιμένει 8 ώρες?

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας ταλαιπωρούν έτσι ???

Στο φινάλε να τους πληρώσουμε δεν θέλουν ας μας βάλουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ να πληρώσουμε το ποσό και μετά πάμε με την ησυχία μας στο γραφείο κτηματολογίου όποτε μπορούμε να τα δηλώσουμε να τελειώνουμε.

Αμαν πια νησάφι !!!!

Οι εμπειρία μου ήτο τραγική, μιας και είχα δικαιώματα ( sic όρος ), σε Αθήνα Ταύρο, Κορωπί και Αγ. Θεοδώρους.
Λοιπόν στην Αθήνα στις 4/8 ήμουν στημένος από τις 8:30 και κόντεψα να σκοτωθώ μου θύμισε περίπτωση από την θύρα 7, στην κυριολεξία ποδοπατήθηκα, στις 10:30 είχα πάρει νούμερο και στις 11:00 είχα τελειώσει.
Συμπέρασμα στην Αθήνα ( στο σταθμό του συντάγματος, δεν κοιτούσαν απολύτως τίποτε ), η ώρα ήταν 12:00 και κατηφόρησα πρός Ταύρο μεριά, α πράγματα ήτο εντελώς χαλαρά υπήρχε σειρά από 8 άτομα είδαν τα συμβόλαια νομικοί - στην Αθήνα δεν συνέβει ποτέ πέρασα από το υπολογιστή και πήρα τα αποκόμματα υποβολής δηλώσεων.
Την επόμενη μέρα βρίσκομαι 5/8 στις 10:30 στο κτηματολογικό γραφείο του Δήμου Κρωπίας, οι γέροι να έχουν κάνουν το αδιαχώρητο, να φωνάζουν, να μην καταλαβαίνουν τι τους λένε και γενικά κανείς να μην μπορεί να τους εξηγήσει τι ακριβώς πρέπει να κάνουν ώρα λήξης 17:30.
Την επόμενη παίρνω τηλέφωνο το κτηματολογικό γραφείο ΚΟΡΙΝΘΟΥ για να πάρω απάντηση ότι οι Αγ. Θεόδωροι δεν βρίσκονται ενταγμένοι στην φάση αυτή του κτηματολογίου, εγώ βέβαια είχα "σκάσει" το 35 άρη.
Οπως είπε και ο Σπύρος πληρώνουμε αμαρτίες άλλων και μην ξεχνάτε αδέλφια το 1/1000

Με δεδομένο το χάος που επικρατεί το θεωρώ σχεδόν επιβεβλημένο...

και το "επιβεβλημένο" ακόμη υποχωρεί μπροστά στη λογική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε" που εμφανέστατα έχει ακολουθήσει όποιος αποφάσισε απροειδοποίητα να βάλει την όλη διαδικασία μέσα στο καλοκαίρι και σε προθεσμίες ασφυκτικές.

φημολογείται πως συζητείται σοβαρώς η παράταση της προθεσμίας μέχρι τα τέλη του έτους

εχουν υπολογισει οτι δεν βγαινουν οι εργασιμες μερες και ωρες για ολες τις καταχωρησεις.

Φυσικα επειδη το μετρο ειναι καθαρα εισπρακτικο και το εβγαλαν τωρα για να καλυψουν την μαυρη τρυπα του προυπολογισμου ........θα αργησουν λογικα να ανακοινωσουν την παραταση.....για να μαζεψουν οσα μπορουν πιο γρηγορα.........

Δεν ειναι και λ@λ@κες να χασουν το λιλι τωρα που τρεχει ποταμι.