KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

milmat

New member
18 June 2006
91
Γειά σε όλους.
Εγινα πρόσφατα ευτυχής κάτοχος μιάς Kuro 5090H η οποία εγκαταστάθηκε στο σαλόνι μου (5,2μ χ 4,4μ) και μπήκε στο κέντρο του home cinema που τώρα δημιουργώ. Τα ηχεία μου είναι 7 Focal. Τα 2 πρόσθια Cobalt 826, κεντρικό Cobalt cc800s, surround και back τα IC 108. Πηγές το Samsung BD-P2500 και το HTPC μου. Μένει να αγοραστεί ένα sub και το κυριότερο ο ενισχυτής. Κάνω σκέψεις διάφορες, και πιθανόν λανθασμένες, και εδώ θα εκτιμούσα την γνώμη και τη βοήθειά σας.Εχω σαν υποψηφιότητες τους:
1. Onkyo TXSR-876 (970ε από Γερμανία)
2. Pioneer SC-LX51 (990 Skroutz)
3. Yamaha RXV-1800 (830 skroutz)
4. Yamaha RXV-1900 (1120 skroutz)
5. Denon AVR-3808A 1315
το σύστημα θα παίζει κυρίως ταινίες 70% και μουσική 30% (τα 826 σε στερεο)
ερωτήσεις:
α. Αν η 5090Η έχει τόσο καλό scaler όπως λέγεται, γιατί να προτιμήσει κανείς τον ONKYO γιά το HQV Reon; (όλα τα review αυτό το χαρακτηριστικό του προβάλλουν).
β. Αξίζει η διαφορά των 300ε ανάμεσα στους 2 Yamaha;
γ.Από τον Pioneer μ' αρέσει η αισθητική του, γιά τα ηχεία μου είναι αρκετός;
δ. Καταλαβαίνω ότι ο Denon είναι μιά κατηγορία πιό πάνω χρηματικά, αξίζει τα παραπάνω;
ε. Αρκεί ο scaler της Kuro (οπότε δεν δίνω σημασία σε αυτόν του ενισχυτή) ή να φροντίσω ο ενισχυτής να έχει αξιόλογο scaler;
τέλος να ενημερώσω ότι από το μαγαζί ... (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το γράψω) μου είπαν ότι εξαντλήθηκε ο ONKYO TXSR-876 γιατί σε λίγο βγαίνει ο 877. Αληθεύει; Αντιθέτως το γνωστό Γερμανικο μαγαζί έχει μηχανήματα. Περιμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σας γιά να προχωρήσω σε αγορά

α. Αν η 5090Η έχει τόσο καλό scaler όπως λέγεται, γιατί να προτιμήσει κανείς τον ONKYO γιά το HQV Reon; (όλα τα review αυτό το χαρακτηριστικό του προβάλλουν).

Λάβε υπ' όψη σου ότι HQV Reon έχει και το SAMSUNG 2500 οπότε δεν σου είναι απαραίτητο στον ενισχυτή

"Λάβε υπ' όψη σου ότι HQV Reon έχει και το SAMSUNG 2500 οπότε δεν σου είναι απαραίτητο στον ενισχυτή
Γιώργος Φουζίνας"

ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις σας . Σίγουρα σε υλικό από το samsung 2500 δεν χρειάζεται scaler. Η ανάγκη θα υπάρξει σε υλικό από άλλη πηγή (htpc).

"Pioneer LX71
Τον εχεις δει?? Ειναι περιπου στην κατηγορία του Denon όσον αφορά τα χρήματα"
και γιατί να προτιμηθεί;

Re: Απάντηση: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις σας . Σίγουρα σε υλικό από το samsung 2500 δεν χρειάζεται scaler. Η ανάγκη θα υπάρξει σε υλικό από άλλη πηγή (htpc).

Εγώ θα έλεγα ότι πραγματικά η μόνη πηγή σου που εγγυημένα δεν έχει ανάγκη scaler είναι το HTPC.

Μάλιστα, αν παρεμβάλεις scaler, είναι 100% σίγουρο ότι θα κάνεις ζημιά στην εικόνα.

Τη σήμερον ημέρα, scaler χρειάζεσαι πραγματικά μόνο για SD υλικό.

Καλημερα,
Απο τους ενισχυτες που αναφερεις θεωρω τον ΟΝΚΥΟ 876 ως καλυτερη λυση γιατι υπερτερει ενεντι των αλλων και σε scaler αλλα και ρευματα.
Μονο ο Denon τον κτυπαει στα ισια αλλα αναβεινεις κατηγορια τιμης.
Μπορει ο scaler του dvd να ειναι ιδιος με του ΟΝΚΥΟ αλλα χρειαζεται για αλλες συνδεσεις οπως dvd recorder ,satelite receiver,απλο dvd κτλ.
Δηλαδη δεν παει χαμενος μονο και μονο επειδη εχει το ιδιο scaler το dvd.

Απάντηση: Re: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

Καλημερα,
Απο τους ενισχυτες που αναφερεις θεωρω τον ΟΝΚΥΟ 876 ως καλυτερη λυση γιατι υπερτερει ενεντι των αλλων και σε scaler αλλα και ρευματα.
Μονο ο Denon τον κτυπαει στα ισια αλλα αναβεινεις κατηγορια τιμης.
Μπορει ο scaler του dvd να ειναι ιδιος με του ΟΝΚΥΟ αλλα χρειαζεται για αλλες συνδεσεις οπως dvd recorder ,satelite receiver,απλο dvd κτλ.
Δηλαδη δεν παει χαμενος μονο και μονο επειδη εχει το ιδιο scaler το dvd.

μήπως όμως ο scaler του ενισχυτή δεν χρειάζεται λόγω του scaler της kuro;

Καλημερα,
.

... να ενημερώσω ότι από το μαγαζί ... (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω το όνομα) μου είπαν ότι εξαντλήθηκε ο ONKYO TXSR-876 γιατί σε λίγο βγαίνει ο 877. Αληθεύει; Αν αληθεύει μήπως ο ONKYO δεν είναι καλή αγορά τώρα;

... να ενημερώσω ότι από το μαγαζί ... (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω το όνομα) μου είπαν ότι εξαντλήθηκε ο ONKYO TXSR-876 γιατί σε λίγο βγαίνει ο 877. Αληθεύει; Αν αληθεύει μήπως ο ONKYO δεν είναι καλή αγορά τώρα;

κάπιος να ξέρει κάτι σχετικό;

Re: Απάντηση: Re: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

... να ενημερώσω ότι από το μαγαζί μου είπαν ότι εξαντλήθηκε ο ONKYO TXSR-876 γιατί σε λίγο βγαίνει ο 877. Αληθεύει; Αν αληθεύει μήπως ο ONKYO δεν είναι καλή αγορά τώρα;

Ναι. Και μετά θα σου πουν ότι θα βγει ο 878 και μετά ο 879 κ.ο.κ. Οπότε θα περιμένεις κάθε φορά τον επόμενο.......
Το πιο πιθανό (υπόθεση κάνω) είναι ότι το νέο που θα έχει ο 877 θα είναι η υποστήριξη Prologic IIz Height (επιπλέον 2 εμπρός κανάλια ύψους):
http://www.fullhd.gr/home-cinema/-av/982-onkyo-tx-sr607.html
Πιθανόν να προσθέσουν και δικτύωση DLNA και καμιά θύρα usb που δεν έχει ο 876 (απαράδεκτο σ' αυτή την κατηγορία τιμής). Και προφανώς θα έχει νέα αυξημένη τιμή.
Οπότε αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά, και αν τον έχεις βρει σε τιμή <1000 ευρώ (η εδώ αντιπροσωπία δίνει τιμή 1700 ευρώ) η γνώμη μου είναι να πάρεις τον 876 τώρα.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

μήπως όμως ο scaler του ενισχυτή δεν χρειάζεται λόγω του scaler της kuro;
Eαν ειναι τοσο καλος ο scaler of KURO τοτε μπορεις να παρεις καποιο παλαιοτερο μοντελο που θα ειναι και σε καλυτερη τιμη πχ ΟΝΚΥΟ 905 αλλα θα εχει ακομα καλυτερα ρευματα για καλυτερη οδηγηση/μουσικοτητα.
Γενικα ισχυει οτι παντα θα βγανει ο καινουργιος που ταχα θα ειναι καλυτερος απο τον προηγουμενο κτλ.
Ισως να ειναι ευκαιρια να βρεις και τον ΟΝΚΥΟ 876/906 και σε καλυτερες τιμες εαν προκειτε να κυκλοφορησουν νεες σειρες μοντελων !:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

Eαν ειναι τοσο καλος ο scaler of KURO τοτε μπορεις να παρεις καποιο παλαιοτερο μοντελο που θα ειναι και σε καλυτερη τιμη πχ ΟΝΚΥΟ 905 αλλα θα εχει ακομα καλυτερα ρευματα για καλυτερη οδηγηση/μουσικοτητα.
Γενικα ισχυει οτι παντα θα βγανει ο καινουργιος που ταχα θα ειναι καλυτερος απο τον προηγουμενο κτλ.
Ισως να ειναι ευκαιρια να βρεις και τον ΟΝΚΥΟ 876/906 και σε καλυτερες τιμες εαν προκειτε να κυκλοφορησουν νεες σειρες μοντελων !:a0210:

Συμφωνώ απόλυτα...

στην αντιπροσωπεια της Yamaha στην Πάτρα μου συνέστησαν τον rx-v3800 στα 1125 ε. Αξίζει λέτε;

Ο RX-V3800 είναι πολύ καλός ενισχυτής, με δυνατότητα δικτύωσης, πολύ καλά τροφοδοτικά και εντυπωσιακή εμφάνιση. Νομίζω όμως ότι στην Αθήνα θα τον βρεις κάτω από 1.000 ευρώ καθ' ότι λίγο πιο παλιός, μιάς και ήδη κυκλοφορεί ο 3900.
-bye-

Προσωπική μου άποψη, είναι να κινηθείς σε ενισχυτή χαμηλότερης αξίας, εκτός αν θες να αγοράσεις ένα από τα καλύτερα κομμάτια της αγοράς, οπότε πας σε ακριβό ενισχυτή.
Ως κάτοχος kuro 5090h και πολυκάναλου συστήματος, μόνο για ταινίες, 2κάναλο άλλο για μουσική, έχω έναν pioneer vsx-817 με ηχεία jbl μεγέθους βιβλιοθήκης κ ενεργό υπογούφερ και καλύπτο έναν χώρο άνετα της τάξης των 4 μέτρων μπροστά * 10 μέτρων * 6.5 μέτρων πίσω * 3,3 μέτρα ύψος ταβάνι.
Στο θέμα του upscaling της εικόνας, θεωρώ ότι η kuro μας διαθέτουν εξαιρετικά κυκλώματα, δεν υπάρχει ανάγκη για ενισχυτή με αντίστοιχα κυκλώματα ή πιθανότατα κ καλύτερα, αφού στην τηλ, διαφορές μάλλον δεν θα δεις, εκτός αν στο πρόγραμμα είναι ο προβολέας, οπότε εκεί χρειάζεσαι upscaler και φυσικά μιλάμε για τα sd σήματα.

Καλά αφού ο καθείς λέει τα δικά του εγώ λέω πάρε DENON μιας και είμαι και fun της denon.Εχει πολύ καλό τροφοδοτικό , γιατί οι ενισχυτές εχουν ΕΝΑ ΜΌΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΛΆ είναι πολύ μουσικός και έχει οτι δυνατότητα δικτύωσης μπορεί να χρειαστείς στο μέλλον.
Επιπλέον είναι και σοβαρό εργαλείο.
Αυτά.

μετα από πολύ σκέψη των προτάσεών σας και αρκετό διάβασμα, η λίστα υποψηφιοτήτων άλλαξε μερικώς. Από τα φτηνά προς τα ακριβά:
1. Pioneer SC-LX51 (990)
2. YAMAHA RX-V-1900 (1120)
3. DENON AVR-3808A (1315)
4. PIONEER SC-LX71 (1399)
5. YAMAHA RX-V3900 (1549)
παρακαλώ γιά τις απόψεις σας κατά το δυνατόν με επιχειρήματα

Re: Απάντηση: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

μετα από πολύ σκέψη των προτάσεών σας και αρκετό διάβασμα, η λίστα υποψηφιοτήτων άλλαξε μερικώς. Από τα φτηνά προς τα ακριβά:
1. Pioneer SC-LX51 (990)
2. YAMAHA RX-V-1900 (1120)
3. DENON AVR-3808A (1315)
4. PIONEER SC-LX71 (1399)
5. YAMAHA RX-V3900 (1549)
παρακαλώ γιά τις απόψεις σας κατά το δυνατόν με επιχειρήματα

Γύρνα την λίστα ανάποδα, βάλε τον DENON 3808 πριν τον PIONEER LX71, αποφάσισε πόσα χρήματα έχεις σκοπό να δώσεις, και επέλεξε:
1. YAMAHA RX-V3900
2. DENON AVR 3808A
3. PIONEER LX71
4. YAMAHA RX-V1900
5. PIONEER LX51

Απάντηση: Re: Απάντηση: KURO 5090H + FOCAL 7.1 + τι ενισχυτής;

Γύρνα την λίστα ανάποδα, βάλε τον DENON 3808 πριν τον PIONEER LX71, αποφάσισε πόσα χρήματα έχεις σκοπό να δώσεις, και επέλεξε:
1. YAMAHA RX-V3900
2. DENON AVR 3808A
3. PIONEER LX71
4. YAMAHA RX-V1900
5. PIONEER LX51
όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι... απ' την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω