Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Απάντηση: Re: Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Πάντως η εκπομπή του Τριανταφυλόπουλου έχει πολύ πλάκα.

Κάτι μας είπε τώρα. Βρήκε λαβράκι......:SFGSFGSF:
Βρε τζιμ, μην το βλεπεις απο αυτην την μερια, δες το λιγο διαφορετικα.:afro:

Γενικα εξω στην ευρωπη δεν ειδα εγω μαθητες να κανουν ιδιαιτερα!! εσεις εχετε ακουσει κατι τετοιο?

Έχουν άλλα προβλήματα έξω Τόλη... Απλά δείχνουν πιο οργανωμένοι...
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτό το δυτικο-Ευρωπαικό έκτρωμα να μας γίνει παράδειγμα...

:ernaehrung004:

Από τα λίγα που γνωρίζω πάνω στο θέμα (έχω φίλους μου καθηγητές) συνήθως αποφεύγουν να κάνουν ιδιαίτερα σε παιδιά του σχολείου τους.

Αυτός είναι πράγματι άγραφος νόμος, Αλλά κάποιοι (ελάχιστοι) είναι τόσο ξεδιάντροποι που ψαρεύουν πελατεία μέσα στα σχολεία τους επειδή έχουν πλάτες

Από εκεί και πέρα το τι είναι νόμιμο είναι λίγο πολύ δεδομένο. Και από όσο ξέρω δικαιούσαι ειδικής άδειας από την αρμόδια υπηρεσία για να ασκείς και δεύτερο επάγγελμα.

Αυτή η άδεια δεν συμπεριλαμβάνει ιδιαίτερα. Μόνο μαθήματα σε ΙΕΚ, ΚΕΚ κλπ δηλαδή σε ενήλικους. Και οι απόδοχές στη δεύτερη δουλειά δεν πρέπει να ξεπερνούν το 1/3 της πρώτης δουλειάς. Δίνεται δε κατόπιν αιτήσεως στο ΠΥΣΔΕ και εξετάζεται κατά περίπτωση.

Τώρα αν κόβεις απόδειξη γι αυτό είναι άλλο ζήτημα (μεγάλο σαφώς). Αλλά ας μην εξισώνουμε τους καθηγητές -που στην τελική δουλεύουν τα -έστω μαύρα- λεφτά από τα ιδιαίτερα, με υπαλλήλους που χρηματίζονται κάτω από το τραπέζι για να κάνουν την δουλειά που το κράτος τους πληρώνει να κάνουν -στην καλύτερη περίπτωση- ή για να παρανομήσουν υπέρ συμφερόντων τρίτων -στην χειρότερη περίπτωση.

Τα διαίτερα είναι παράνομα και δεν μπορεί να κοπεί απόδειξη ακόμα και αν επιθυμεί αυτός που τα κάνει

Στο μόνο που διαφωνούμε είναι η αιτία...

Η αστική ηθική είναι για μένα "προιόν" έλλειψης παιδείας, δικαιοσύνης και συνετής διαχείρισης των κυβερνώντων...
Και για όλα τα παραπάνω ακέραιη ευθύνη έχει το κράτος...

(Νικος :a0210:)
Ναι παντα μα παντα θα λεμε την ιδια καραμελα...αλλα ποτε θα κανουμε κατι και εμεις!!!
-Νικο ωρες ωρες γραφεις λες και εισαι δικηγορος βρε...με εκπλήσει ο τροπος γραφης σου.:grinning-smiley-043

Απλά προσπαθώ να χρησιμοποιώ τη γραφή των "συνομιλητών" μου...
Σε αυτούς έπρεπε να αποδίδεις το σεβασμό σου! ;)

:ernaehrung004:

Γονείς με περίσσευμα λεφτά ευθύνονται επίσης για το χάλι (λιγότερο από τους εκπαιδευτικούς αλλά ευθύνονται). Τη χρονιά που διορίστικα μου ζητήθηκε από γονείς να κάνω ιδιαίτερο το καλοκαίρι σε παιδί τους που άφησα μεταξεταστέο και θα τον επανεξέταζα Σεπτέμβριο. Φυσικά αρνήθηκα, προς μεγάλη τους έκπληξη.

Γονείς με περίσσευμα λεφτά ευθύνονται επίσης για το χάλι (λιγότερο από τους εκπαιδευτικούς αλλά ευθύνονται). Τη χρονιά που διορίστικα μου ζητήθηκε από γονείς να κάνω ιδιαίτερο το καλοκαίρι σε παιδί τους που άφησα μεταξεταστέο και θα τον επανεξέταζα Σεπτέμβριο. Φυσικά αρνήθηκα, προς μεγάλη τους έκπληξη.
Και μπραβο σου φιλε μου:SFGSFGSF::SFGSFGSF::grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Kαι σε αυτό φίλε Ηλία υπεύθυνο είναι το Κράτος...

Οι αδιόριστοι Καθηγητές και δάσκαλοι θα μπορούσαν να απασχοληθούν νόμιμα σε τάξεις ενισχυτικής διδασκαλίας μέχρι τον "κανονικό" διορισμό τους και να περνούν σεμινάρια και αξιολόγηση του μήνες του καλοκαιριού που κάααααθονται...

Οι ώρες ενισχυτικής είναι πολύ λίγες και κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια να περικοπούν και άλλο. Επίσης εκεί απασχολούνται μόνιμοι και αναπληρωτές για συμπλήρωση ωραρίου (το κράτος κερδίζει από τη διαφορά τιμής καθώς η ώρα της ενισχυτικής είναι ακριβότερη). Πάντως εκεί απασχολούνται αρκετοί αδιόριστη και μέσω αυτής γράφουν υπηρεσία που οδηγεί σε μόνιμο διορισμό

Έτσι θα απέδιδαν και τα νόμιμα στο Κράτος, πιθανώς θα χτίζονταν και νέα σχολεία αναζωογονώντας και άλλους κλάδους που με τη σειρά τους θα κινούσαν νόμιμο χρήμα στην αγορά... που σημαίνει φορολογία, εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία κοκ...

Φυσικά έπρεπε οι καθηγητές / δάσκαλοι να αμείβονται και καλύτερα (όπως και πολλοί άλλο κλάδοι) αλλά και να αρθεί η μονιμότητα...

Επιστημονική φαντασία θα μου πείς...

...

Εγναψα α τωρα. Το παροπονο μου ειναι σαν γονεας, που απο το πρωι μεχρι το βραδυ ειμαι στην δουλεια. Και οταν παω σπιτι πρεπει να κανω και μαθηματα στο παιδι, και με πιανει τρελα οταν ο δασκαλος δεν εχει εξηγηση στο παιδι πως θα λυσει την ασκηση...αρα τσαμπα πληρωνουμε καποιους δασκαλους ή δεν πρεπει να ειναι δασκαλη τουτη, απο την ωρα που δεν αγαπανε την δουλεια τους οπως θα πρεπε.

Το ολο θεμα ειναι για τους καθηγητες φαυλος κυκλος.

Εχω ΠΟΛΛΟΥΣ φιλους που εξασκουν το επαγγελμα και επισης την γυναικα μου.
Ολοι τους θεωρουν σαν κυρια δουλεια τα φροντιστηρια και εκει στρεφουν την ενεργητικοτητα τους.
Το σχολειο ειναι λιγο-πολυ αναγκαιο κακο...
Αυτο λοιπον τους κανει να μην διεκδικουν αυτα που θα επρεπε να παιρνουν σαν αμοιβη (ισως και με τον φοβο μην τους βαλει καποιος να δουλεψουν περισσοτερο) μια που τα απογευματα φερνουν το φαι στο σπιτι...

Αν το δουμε παντως και απο την πλευρα των γονιων τοτε θα καταλαβουμε οτι η κατασταση ειναι απελπιστικη.
Ξεβρακωμα κανονικο για να μπορεσει να σπουδασει το παιδι σου. Ποια δωρεαν παιδεια και παπαρια μαντολες?

Προσωπικα θα ηθελα να επαιρναν οι καθηγητες τουλαχιστον τα διπλα και καποιος να τους εβαζε να δουλεψουν πραγματικα για να μαθουν τα παιδια γραμματα (και για να μην παρεξηγηθω, μαθαινω γραμματα δεν σημαινει προετοιμασια μονο για τις πανελλαδικες)

Αν το δουμε παντως και απο την πλευρα των γονιων τοτε θα καταλαβουμε οτι η κατασταση ειναι απελπιστικη.
Ξεβρακωμα κανονικο για να μπορεσει να σπουδασει το παιδι σου. Ποια δωρεαν παιδεια και παπαρια μαντολες?

Προσωπικα θα ηθελα να επαιρναν οι καθηγητες τουλαχιστον τα διπλα και καποιος να τους εβαζε να δουλεψουν πραγματικα για να μαθουν τα παιδια γραμματα (και για να μην παρεξηγηθω, μαθαινω γραμματα δεν σημαινει προετοιμασια μονο για τις πανελλαδικες)
+1:SFGSFGSF:

Οι ώρες ενισχυτικής είναι πολύ λίγες και κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια να περικοπούν και άλλο.
Επίσης εκεί απασχολούνται μόνιμοι και αναπληρωτές για συμπλήρωση ωραρίου (το κράτος κερδίζει από τη διαφορά τιμής καθώς η ώρα της ενισχυτικής είναι ακριβότερη).
Πάντως εκεί απασχολούνται αρκετοί αδιόριστη και μέσω αυτής γράφουν υπηρεσία που οδηγεί σε μόνιμο διορισμό

Το γνωρίζω Δημήτρη γι αυτό το ανέφερα (από φίλο Φυσικό)...

Μπορούν αλλά και πάλι σκέφτονται πονηρά... Απλά δεν θέλουν...

-bye-

Re: Απάντηση: Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Εγναψα α τωρα. Το παροπονο μου ειναι σαν γονεας, που απο το πρωι μεχρι το βραδυ ειμαι στην δουλεια. Και οταν παω σπιτι πρεπει να κανω και μαθηματα στο παιδι, και με πιανει τρελα οταν ο δασκαλος δεν εχει εξηγηση στο παιδι πως θα λυσει την ασκηση...αρα τσαμπα πληρωνουμε καποιους δασκαλους ή δεν πρεπει να ειναι δασκαλη τουτη, απο την ωρα που δεν αγαπανε την δουλεια τους οπως θα πρεπε.

Όντως κάποιοι τσάμπα πληρώνονται. Λίγοι είναι αλλά υπάρχουν.

Βέβαια 40 λεπτά για να εξετάσεις, παραδώσεις, δείξεις πως λύνεται η άσκηση είναι πολύ λίγα (ειδικά στην πληροφορική Γυμνασίου που το μάθημα είοναι και μια ώρα τη βδομάδα). Και στα σχολεία τα τμήματα είναι ανομειογενή. Δεν πάνε όλοι για να μάθουν όπως στα φροντιστήρια, ούτε είναι ολιγομελή τα τμήματα. Κάποιοι είναι παρκαρισμένοι από τους γονείς, κάποιοι είναι πολύ μπροστά και κάποιο στη μέση. Όμως ο δάσκαλος δεν μπορεί να παρατήσει τους 23 και να τρέχει με τους 2.

Γνώμη μου είναι πως η διδακτική ώρα έπρεπε να είναι 60 λεπτά. Επίσης θα προτιμούσα να μη βάζω γραπτό ωριαίο διαγώνισμα στην Πληροφορική. Ναι είμαι υποχρεωμένος να εξετάσω Word στο χαρτί ή να εξετάσω θεωρία.

Ούτε θα ήθελα να εξετάζω καθημερινά αλλά θα προτιμούσα να εξέταζα με project. Δυστυχώς όμως δε μπορείς να εμπιστευθείς το μαθητή ότι θα το κάνει μόνος του στο σπίτι και δεν θα πληρώσει έξω(καλύτερα να μην είχαμε βαθμούς).

Αν δεν τα μάθατε στο νέο ψηφιακό σχολείο στο Λύκειο το μάθημα της Πληροφορικής θα καταργηθεί.

Αυτά δεν τα έγραψα ως δικαιολογία. σε αυτό που γράφεις έχεις δίκιο, απλά μοιράζομαι και μερικές πληροφορίες εκ των εσω για να μαθαίνετε πως είναι τα πράγματα.

Re: Απάντηση: Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Το ολο θεμα ειναι για τους καθηγητες φαυλος κυκλος.

Εχω ΠΟΛΛΟΥΣ φιλους που εξασκουν το επαγγελμα και επισης την γυναικα μου.
Ολοι τους θεωρουν σαν κυρια δουλεια τα φροντιστηρια και εκει στρεφουν την ενεργητικοτητα τους.
Το σχολειο ειναι λιγο-πολυ αναγκαιο κακο...
Αυτο λοιπον τους κανει να μην διεκδικουν αυτα που θα επρεπε να παιρνουν σαν αμοιβη (ισως και με τον φοβο μην τους βαλει καποιος να δουλεψουν περισσοτερο) μια που τα απογευματα φερνουν το φαι στο σπιτι...

Φίλε σε ότι γράφεις έχεις δίκιο, αλλά είναι πολλοί αυτοί που είναι αναγκασμένοι να ζουν χωρίς ιδιαίτερα. Η απάντηση του υπουργείου διαχρονικά για τις αποδοχές δεν είναι ότι ζητάμε πολλά αλλά ότι είμαστε πάρα πολλοί και η παραμικρή αύξηση επιβαρύνει τον προυπολογισμό αφάνταστα.

Με μια μείωση της ύλης και μερικές αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων θα ήταν πολύ εύκολο να εξαλειφθούν τα ιδιαίτερα. Απλά θα πήγαιναν πολλοί αδιόριστοι στην ανεργία. Και δυστυχώς για το φιλόλογο, το μαθηματικό , το φυσικό και κάποιες άλλες ειδικότητες δεν υπάρχουν δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα να απορροφηθούν

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Φίλε σε ότι γράφεις έχεις δίκιο, αλά είναι πολλοί αυτοί που είναι αναγκασμένοι να ζουν χωρίς ιδιαίτερα. Η απάντηση του υπουργείου διαχρονικά για τις αποδοχές δεν είναι ότι ζητάμε πολλά αλλά ότι είμαστε πάρα πολλοί και η παραμικρή αύξηση επιβαρύνει τον προυπολογισμό αφάνταστα.

Συγνωμη Δημητρη αλλα δεν ξερω πολλους...

Ξερω για παλιοσειρες στο σχολειο που κανουν 12-15 ωρες την εβδομαδα (οσο μια μερα δικη μου στην δουλεια) που πηγαινουν στο σχολειο στις 10 και φευγουν στις 11:30 και που τουλαχιστον ενα 6ωρο το απογευμα κανουν ιδιαιτερα και μαζευουν ολο το χρημα.
Αναφερομαι σε φιλολογους, φυσικους, χημικους, μαθηματικους, κοινωνιολογους κτλ κτλ

Οσοι δεν ειναι σε αυτες τις κατηγοριες βρισκουν καταφυγιο στους μαθητες δημοτικου μια που οι γονεις δεν θελουν να ασχοληθουν και το επιπεδο των δασκαλων στα δημοτικα ειναι... δεν το λεω γιατι θα φαω ban...

Με μια μείωση της ύλης και μερικές αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων θα ήταν πολύ εύκολο να εξαλειφθούν τα ιδιαίτερα. Απλά θα πήγαιναν πολλοί αδιόριστοι στην ανεργία. Και δυστυχώς για το φιλόλογο, το μαθηματικό , το φυσικό και κάποιες άλλες ειδικότητες δεν υπάρχουν δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα να απορροφηθούν

Φανταζεσαι ποσος κοσμος θα ανασαινε οικονομικα απο μια τετοια αποφαση ομως? Πολλαπλασιος σαφως...
Αν λοιπον εχουμε σαν γνωμονα το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ τοτε πρεπει σημερα να αλλαξει αυτο το συστημα...

Όντως κάποιοι τσάμπα πληρώνονται. Λίγοι είναι αλλά υπάρχουν.

Βέβαια 40 λεπτά για να εξετάσεις, παραδώσεις, δείξεις πως λύνεται η άσκηση είναι πολύ λίγα (ειδικά στην πληροφορική Γυμνασίου που το μάθημα είοναι και μια ώρα τη βδομάδα). Και στα σχολεία τα τμήματα είναι ανομειογενή. Δεν πάνε όλοι για να μάθουν όπως στα φροντιστήρια, ούτε είναι ολιγομελή τα τμήματα. Κάποιοι είναι παρκαρισμένοι από τους γονείς, κάποιοι είναι πολύ μπροστά και κάποιο στη μέση. Όμως ο δάσκαλος δεν μπορεί να παρατήσει τους 23 και να τρέχει με τους 2.

Γνώμη μου είναι πως η διδακτική ώρα έπρεπε να είναι 60 λεπτά. Επίσης θα προτιμούσα να μη βάζω γραπτό ωριαίο διαγώνισμα στην Πληροφορική. Ναι είμαι υποχρεωμένος να εξετάσω Word στο χαρτί ή να εξετάσω θεωρία.

Ούτε θα ήθελα να εξετάζω καθημερινά αλλά θα προτιμούσα να εξέταζα με project. Δυστυχώς όμως δε μπορείς να εμπιστευθείς το μαθητή ότι θα το κάνει μόνος του στο σπίτι και δεν θα πληρώσει έξω(καλύτερα να μην είχαμε βαθμούς).

Αν δεν τα μάθατε στο νέο ψηφιακό σχολείο στο Λύκειο το μάθημα της Πληροφορικής θα καταργηθεί.

Αυτά δεν τα έγραψα ως δικαιολογία. σε αυτό που γράφεις έχεις δίκιο, απλά μοιράζομαι και μερικές πληροφορίες εκ των εσω για να μαθαίνετε πως είναι τα πράγματα.
Σε ευχαριστω για την πληροφορια και για αυτα που εγραψες.:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κύκλωμα παραπαιδείας... με καθηγητές δημοσίων σχολείων

Συγνωμη Δημητρη αλλα δεν ξερω πολλους...

Ξερω για παλιοσειρες στο σχολειο που κανουν 12-15 ωρες την εβδομαδα (οσο μια μερα δικη μου στην δουλεια) που πηγαινουν στο σχολειο στις 10 και φευγουν στις 11:30 και που τουλαχιστον ενα 6ωρο το απογευμα κανουν ιδιαιτερα και μαζευουν ολο το χρημα.
Αναφερομαι σε φιλολογους, φυσικους, χημικους, μαθηματικους, κοινωνιολογους κτλ κτλ

Οσοι δεν ειναι σε αυτες τις κατηγοριες βρισκουν καταφυγιο στους μαθητες δημοτικου μια που οι γονεις δεν θελουν να ασχοληθουν και το επιπεδο των δασκαλων στα δημοτικα ειναι... δεν το λεω γιατι θα φαω ban...

Το υποχρεωτικό ωράριο στη Δευτεροβάθμια είναι 21 διδακτικές ώρες τη βδομάδα (στα δημοτικά 26 νομίζω), στα πέντε χρόνια πεφτει στις 19 και στα 12 στις 18. Μετά πέφτει νομίζω 1 ώρα κάθε 12 χρόνια. Δε μπορεί να χει κανείς 12 με 15. Με κάποιο τρόπο θα συμπληρώνει. Γραμματειακή υποστήριξη ή ενισχυτική διδασκαλία. Επίσης όλοι υποχρεούνται να έχουν τέσσερα κενά τη βδομάδα στο πρόγραμμα, στα οποία δέχονται γονείς και προσφέρουν εξωδιδακτική εργασία. Πχ. πέρασμα απουσιών, πρακτικό, υπεύθυνοι τμημάτων.

Αυτές οι μειώσεις ωραρίου προσφέρθηκαν στους εκπαιδευτικούς αντί αυξήσεων πριν καμια 15αριά χρόνια.

Αν αυτά που γράφεις για το ωράριο ισχύουν τότε γίνονται παρανόμως και η κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ πιο διαλυμένη από την επαρχία.