Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

...

Δεν τρωμε ζωα απο βιτσιο ... τρωμε (και) ζωα επειδη αυτο επιτασσει ο μεταβολισμος μας.

Πόσο συχνά τρως κρέας λοιπόν?

Ερωτηση παγιδα :laugh: ...

Αν βαλουμε και τα ψαρικα ... μαλλον μερα παρα μερα !

Το ξερω οτι ειναι συχνη η καταναλωση κρεατος αλλα ... κατσε να μαγειρευσεις λαχανικα και οσπρια
και οτιδηποτε φυτικο. ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΣ ο χρονος για την προετοιμασια του. Δυστυχως η ευτυχως !

Ερωτηση παγιδα :laugh: ...

Αν βαλουμε και τα ψαρικα ... μαλλον μερα παρα μερα !

Το ξερω οτι ειναι συχνη η καταναλωση κρεατος αλλα ... κατσε να μαγειρευσεις λαχανικα και οσπρια
και οτιδηποτε φυτικο. ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΣ ο χρονος για την προετοιμασια του. Δυστυχως η ευτυχως !

Αααα δεν το κάνεις για τις "νοστιμιές" λοιπόν... το κάνεις γιατί είσαι busy!

OOOOOK!

Πάντως σου διέφυγε κάπως ότι το νήμα δεν αφορά την κρεατοφαγία αλλά το κυνήγι. ;)

Ειπα ... "πανε να δημιουργηθουν τυψεις σε οσους τρωνε κρεας" .... ΓΙΑΤΙ ?

Κατι σχετικα με την θανατωση ζωου (που το μαθα απο τον παππου μου) :
εαν προλαβει και σε κοιταξει στα ματια την στιγμη που το σφαζεις ...
υπαρχει χοντρο προβλημα να ξανασφαξεις (ας πουμε κοτα η κατσικα).
Γιαυτο και η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σφαγης ... απαιτει εξαιρετικη ταχυτητα,
σχεδον αιφνιδιασμο και καθολου .... eye contact για να γινεις cold blood killer.
Τωρα βεβαια, με τις σημερινες τακτικες δεν χρειαζεται τιποτα απο ολα αυτα.

Εχει λιγο να κανει και με καποιες σκηνες (οπως στον Ελαφοκυνηγο)
οπου το θηραμα γυρναει και σε κοιταει στα ματια την στιγμη που το
σημαδευεις και εισαι ετοιμος για το bang.

To μεταφερω με καθε επιφυλαξη (δεν εχω σκοτωσει οτιδηποτε ζωντανο
περα απο κουνουπια ! Bεβαια ... εχουν θανατωθει χιλιαδες ζωα και ψυχουλες
για παρτη μου. Αλλα αυτο ... ειναι το μεγαλειο της ανθρωπινης υποκρισιας
σε ολο του το μεγαλειο, δεν το αποποιουμαι)

Γιατί είσαι πονηρούλης και θέλεις να σε καθησυχάσουμε ώστε να συνεχίσεις να τρως σουβλάκια, κοντοσούβλια, χωριάτικα λουκάνικα κ.λπ. απτόητος!

Nα γιατί! :flipout:

Εφαγα κατι σκουμπρια και αθερινες και καλαμαρακια και γαβρους .... αυτο το καλοκαιρι.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΤΥΨΗ ! :rolleyes:

.... χρειαζομουν Ω3 λιπαρα ... τι να κανα ο ερμος :flute: ...

H καϊκοτρατα Kαπεταν Γιαννης της Ποτιδαιας φταιει ! :rolleyes: Αυτη σκορπισε το θανατικο :flute:

Και τώρα ακάθεκτος θα προχωρήσεις στα θηλαστικά (έρχεται και χειμερινή περίοδος). :D

Φάε μάνα μ' ότι θες και να το ευχαριστιέσαι!

Δεν σε κρίνουμε.

Αυτά είναι αυστηρά προσωπικές υποθέσεις. :ernaehrung004:

Μακαρι να μπορουσα να κοψω το κρεας αφου δεν αντεχω την ιδεα του σφαγειου (ειδικα στην Ελλαδα).

Αυτό είναι κάτι που και μένα με προβληματίζει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο το ηθικό κομμάτι του θέματος (θανάτωση ζώου για να φαγωθεί) αλλά και το πρακτικό (συνθήκες διαβίωσης και σφαγής των ζώων). Κάποια στιγμή πιστεύω θα κάνω το βήμα.

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ. Αναρωτιέμαι όσοι γράφουν ότι είναι κατηγορηματικά χωρίς δεύτερη κουβέντα κατά του κυνηγιού, σε τι επίπεδο θεωρούν καλύτερο το να αγοράζουν παϊδάκια απ'το χασάπη ή σουβλάκια απ'το γυράδκο; (Ειλικρινής είναι η ερώτηση, όχι εριστική γιατί κι ο ίδιος ψάχνω να την απάντηση καιρό τώρα, ως φανατικός κρεατοφάγος και ταυτόχρονα λάτρης των ζώων).

E
Τουλαχιστον 8 απο τα 20 ειδη αμινοξεων ΔΕΝ μπορει να τα συνθεσει ο οργανισμος μας.
Οποτε πρεπει να τα παρει (αφομοιωσει) απο εξωτερικες "πηγες". Οι ζωικες πρωτεινες
περιεχουν ΚΑΙ τα 8 απαραιτητα ειδη αμινοξεων. Οι φυτικες .... ΟΧΙ !
Μπορεις να τρως καταρχας ζωικα προιοντα και να χεις τα ολα τα απαραιτητα αμινοξεα,αυγα,γαλα,τυρι η συνδιασμους φυτικων τροφων π.χ φακορυζο η συνδιασμους φυτικων με ζωικα προιοντα π.χ γαλα με δημΗτριακα.
Υπαρχουν φυτοφαγοι μποντιμπιλντερς ας πουμε που οχι μονο δεν παθαινουν κατι ,αλλα καταπονουν το σωμα τους με τα βαρη,οπως και εκ. ανθρωποι στον κοσμο που δεν τρωνε κρεας και μερικοι ουτε ζωικα προιοντα,εαν ειναι ετσι οπως τα λες θα χαν ψοφησει..προσωπικα σχεδον το χω κοψει ,τρωω μια φορα το μηνα και αμα,ζωικα προιοντα ναι.

ΝΑΙ ...

Ισχυει αυτο που λες.
Με καταλληλους συνδυασμους φυτικων πρωτεινων, μπορεις να φτασεις την διατροφικη αξια των ζωικων.
Δεν το χω ψαξει το θεμα. Ισως γιατι μου φανηκε πολυπλοκο (και λιγο ακριβουτσικο).

Αλλωστε, ο κιμας ειναι το φαγητο των φτωχων.

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ. Αναρωτιέμαι όσοι γράφουν ότι είναι κατηγορηματικά χωρίς δεύτερη κουβέντα κατά του κυνηγιού, σε τι επίπεδο θεωρούν καλύτερο το να αγοράζουν παϊδάκια απ'το χασάπη ή σουβλάκια απ'το γυράδκο; (Ειλικρινής είναι η ερώτηση, όχι εριστική γιατί κι ο ίδιος ψάχνω να την απάντηση καιρό τώρα, ως φανατικός κρεατοφάγος και ταυτόχρονα λάτρης των ζώων).

Στο ότι δεν διαλύεις τις πιθανότητες επιβιώσης άλλων μελών του ίδιου είδους που εξαρτώνται από αυτό που μόλις πυροβόλησες.

Και δεν μιλάω για νεογνά. Τα είδη που κυνηγιούνται δεν είναι τυχαίο ότι δεν ζουν μόνα τους όπως οι γάτες για παράδειγμα.

Χρειάζονται για πολλούς λόγους το ένα το άλλο.

Αυτό που μόλις σκότωσες είναι άκρως πιθανό ότι θα λήψει σε βαθμό θανάτου σε κάποιο άλλο.

Τα άγρια ζώα έχουν πολύ δύσκολη δουλειά προκειμένου να ζήσουν δεν είναι ανάγκη να την κάνεις δυσκολότερη για να έχεις το μεζεδάκι σου.

Χοντρά όλα αυτά γιατί είναι πάρα πολλά που μπορούν να γραφούν...

Στο ότι δεν διαλύεις τις πιθανότητες επιβιώσης άλλων μελών του ίδιου είδους που εξαρτώνται από αυτό που μόλις πυροβόλησες.

Και δεν μιλάω για νεογνά. Τα είδη που κυνηγιούνται δεν είναι τυχαίο ότι δεν ζουν μόνα τους όπως οι γάτες για παράδειγμα.

Χρειάζονται για πολλούς λόγους το ένα το άλλο.

Αυτό που μόλις σκότωσες είναι άκρως πιθανό ότι θα λήψει σε βαθμό θανάτου σε κάποιο άλλο.

Τα άγρια ζώα έχουν πολύ δύσκολη δουλειά προκειμένου να ζήσουν δεν είναι ανάγκη να την κάνεις δυσκολότερη για να έχεις το μεζεδάκι σου.

Χοντρά όλα αυτά γιατί είναι πάρα πολλά που μπορούν να γραφούν...

Δεν το είχα σκεφτεί σ'αυτό το επίπεδο, έχεις δίκιο.

Απ'την άλλη βέβαια, καθαρά ηθικά μιλώντας, και όχι πρακτικά, ένα ελάφι πχ είναι σε πιο πλεονεκτική θέση από ένα γουρούνι που μεγαλώνει στο σφαγείο, αφού η μοίρα του δεν είναι προδιαγεγραμμένη.

Δύσκολη κουβέντα, δεν ξέρω. Θα ήθελα να'μαι χορτοφάγος, και να'ναι όλα πιο απλά, αλλά δε μου βγαίνει.

Θεωρητικά δεν εμπεριέχει αγωνιώδη και επώδυνο θάνατο για το ζώο, του οποίου η ύπαρξη οφείλεται αποκλειστικά για την εκτροφή του μέχρι να γίνει σφάγιο. Λέω θεωρητικά γιατί υπάρχει νόμος που το προβλέπει. Θα μου πεις, σιγά μην ξέρεις τι κάνει ο καθένας που έχει μερικά ζώα στο δικό του χώρο στο κτήμα του. Ναι όντως δεν μπορώ να ξέρω, προφανώς εάν δεν ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν τον ελέγξει στην πράξη κανείς.

Εάν όμως γνώριζα ότι το ζώο θανατώθηκε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, δεν θα το ακουμπούσα το κρέας. Και πίστεψέ με, έχω δει πως γίνεται παλιότερα που ήμουν μικρός. Είναι φρίκη.

Ειναι παραπανω απο φρικη.
Συνηθως ειμαι πολυ περιγραφικος. Αυτην την φορα, θα το αποφυγω.

Αλλωστε ... αυτο ειναι το μεγαλειο του συγχρονου πολιτισμενου μας κοσμου :
να μην βλεπεις το κακο, την φρικη, που προξενεις ! Ετσι δεν ειναι ? ...

Ειναι παραπανω απο φρικη.
Συνηθως ειμαι πολυ περιγραφικος. Αυτην την φορα, θα το αποφυγω.

Αλλωστε ... αυτο ειναι το μεγαλειο του συγχρονου πολιτισμενου μας κοσμου :
να μην βλεπεις το κακο, την φρικη, που προξενεις ! Ετσι δεν ειναι ? ...

Ή να γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος. Κι αυτό του σύγχρονου πολιτισμένου κόσμου είναι. Καλά ΟΚ, θεωρητικώς τουλάχιστον.

Συνειδητοποιημενος στο φαγητο ... χμμμμμ ....

Τεραστιο ρολο παιζει η οικογενεια αλλα και η κοινωνια.
Με τις διατροφικες συνηθειες που επιβαλλει απο νωρις
και που ΠΟΛΥ δυσκολα αλλαζουν.

Το κρεας .... γινεται κατι σαν ναρκωτικο.
Την ιδια χορταστικη αισθηση δινει μια μπουκια κιμας
με ενα πιατο μαρουλακια ? Ακομα και αν βαλουμε ... σογια
ΔΕΝ δινει την ιδια αισθηση. Και αυτο εχει να κανει με καποιου
ειδους εξαρτηση (εγκεφαλικη) σε συγκεκριμενες γευσεις.

Και να θανατωθεί με τα προβλεπόμενα πιθανό είναι πως μέχρι τότε έχεις καταδικάσει μια γουρούνα να ζει σε ένα κελί που δε μπορεί να κουνήσει για όλη της τη ζωή.
Αυτό δλδ είναι καλύτερο από το να σκοτώσει κάποιος ένα άγριο θήραμα μπαμ και κάτω που μέχρι τότε ζούσε ελεύθερο? Μην βλέπουμε μόνο όσα θέλουμε.

Δεν είμαι κυνηγός, δεν συμμερίζομαι τις θεωρίες των κυνηγών αυτών των γραφικών τουλάχιστον, δεν έχω σκοτώσει τπτ, δεν τρώω πολύ κρεάς αλλά όταν τρώω το απολαμβάνω, όμως υπό προϋποθέσεις, όπως αυτές που ανέφερε ο ranger παραπίσω, μερικές φορές το κυνήγι μπορεί να είναι και περισσότερο ισορροπημένο, από το να μην θέλουμε να ξέρουμε όχι μόνο πως θανατώθηκε αλλά και πως έζησε το σουβλάκι που άλλοι λερώθηκαν με αίμα για να το φάμε εμείς και να φιλοσοφούμε.

Τεραστιο ρολο παιζει η οικογενεια αλλα και η κοινωνια.
Με τις διατροφικες συνηθειες που επιβαλλει απο νωρις
και που ΠΟΛΥ δυσκολα αλλαζουν.

Το κρεας .... γινεται κατι σαν ναρκωτικο.

Πράγματι οι διατροφικές συνήθειες της οικογένειας θωρακίζουν (ως ένα βαθμό) ή καταδικάζουν ένα παιδί.
Από τα χειρότερα διατροφικά ναρκωτικά, για το ποίο φταίνε οι γονείς (παπούδες κλπ) είναι η ζάχαρη, τα γλυκά. Είναι μια τεχνητή εξάρτηση από την οποία δύσκολα απεμπλέκεται κάποιος στην ενήλικη ζωή του.

Δεν το είχα σκεφτεί σ'αυτό το επίπεδο, έχεις δίκιο.

Απ'την άλλη βέβαια, καθαρά ηθικά μιλώντας, και όχι πρακτικά, ένα ελάφι πχ είναι σε πιο πλεονεκτική θέση από ένα γουρούνι που μεγαλώνει στο σφαγείο, αφού η μοίρα του δεν είναι προδιαγεγραμμένη.

Δύσκολη κουβέντα, δεν ξέρω. Θα ήθελα να'μαι χορτοφάγος, και να'ναι όλα πιο απλά, αλλά δε μου βγαίνει.

Δεν είναι τόσο απλό.

Ούτε όσο στο απλοποίησα εγώ ούτε όσο το απλοποίησες εσύ.

Όπως είπα μπορούν να γραφούν πάρα πάρα πολλά.

Να σου αναφέρω μόνο ότι η ζωή ενός άγριου ζώου, είναι ένας διαρκής πανικός.
Δεν ξέρει αν και πότε θα ξαναφάει, δεν ξέρει αν θα βγάλει την ημέρα.
Ένας τραυματισμός μπορεί να σημαίνει θάνατος.

Παρόλα αυτά πως αντιμετωπίζουν ένα τραυματισμό ή τον πόνο?
Με απόλυτη σιωπή.
Ούτε ο μεγαλύτερος στωικός δεν τα φτάνει.

Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι τα ζώα (τα θηλαστικά) έχουν ευρεία γκάμα συναισθημάτων πολλά από τα οποία μέχρι πρόσφατα νομίζαμε ότι μόνο ο άνθρωπος έχει.
Πχ άγχος. κ.λπ. κ.λπ.

Μεγάλο θέμα. Όσο ασχοληθείς τόσο θα απομακρυνθείς όχι μόνο από τα κυνήγια (που πρέπει να απαγορευτούν στο 100%) και τα κρέατα του εμπορίου αλλά από κάθε τι που αφορά προϊόντα από ζώα.

Αν έχεις "όρεξη" μπορώ να σου δείξω κάποια βίντεο που δείχνουν φρίκη που δεν μπορείς να φανταστείς.

Να ξέρεις όμως... δεν θα είσαι ποτέ ξανά ο ίδιος.

Και να θανατωθεί με τα προβλεπόμενα πιθανό είναι πως μέχρι τότε έχεις καταδικάσει μια γουρούνα να ζει σε ένα κελί που δε μπορεί να κουνήσει για όλη της τη ζωή.
Αυτό δλδ είναι καλύτερο από το να σκοτώσει κάποιος ένα άγριο θήραμα μπαμ και κάτω που μέχρι τότε ζούσε ελεύθερο? Μην βλέπουμε μόνο όσα θέλουμε.

...

Μπορείς καλλιστα να αγοράζεις κρέας από ζώα ελεύθερης βοσκής (στην χώρα μας εύκολα βρίσκεις).

Ή ακόμη καλύτερα βιολογικό.

Και φυσικά να τρως πολύ λιγότερο κρέας που θα σου κάνει και καλό.