Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Μαλιστα ...
Κατα τα αλλα "φατε οτι θελετε χωρις τυψεις".
ΑΦΟΥ τα δει, θα εξομολογειται καθε φορα που εχει ορεξη για κρεας ?
Η δεν θα τρωει καν κρεας ?

Αν κρίνω από τον εαυτό μου:

Θα περιορίσει το κρέας όσο μπορεί (πάρα πάρα πολύ).

Δεν θα του αρέσει ιδιαίτερα πλέον.

Θα έχει μόνιμη σκέψη την πλήρη αποχή.

Θα αποφεύγει γούνες, δερμάτινα (και παπούτσια) κ.λπ.

Θα κερδίσει όμως πολλά όσον αφορά την συναίσθηση, την αντίληψη κ.λπ.

Δεν σε υποχρεώνει κανείς πάντως να δεις την πραγματικότητα.

Και αυτό όπως τα πάντα είναι επιλογή.

Σου περναει καθολου απο το μυαλο ...
οτι το ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνιας δεν ειναι καθολου ετοιμο
(ουτε καν ψυλιασμενο) για τετοιες ... υπερβασεις ?

Οι υπερβασεις ειναι ΠΑΝΤΑ αυστηρα προσωπικη υποθεση.
Δεν κανεις αυτοματα projection τις κατακτησεις σου στο συνολο.

ΝΑΙ ...

Ισχυει αυτο που λες.
Με καταλληλους συνδυασμους φυτικων πρωτεινων, μπορεις να φτασεις την διατροφικη αξια των ζωικων.
Δεν το χω ψαξει το θεμα. Ισως γιατι μου φανηκε πολυπλοκο (και λιγο ακριβουτσικο).

Αλλωστε, ο κιμας ειναι το φαγητο των φτωχων.

Το φακορυζο ειναι πιο ακριβο απο τον κιμα?
ξερεις τι μπιφτεκια νοστιμα φτιαχνεις απο φασολια μαυροματικα?

Και να θανατωθεί με τα προβλεπόμενα πιθανό είναι πως μέχρι τότε έχεις καταδικάσει μια γουρούνα να ζει σε ένα κελί που δε μπορεί να κουνήσει για όλη της τη ζωή.
Αυτό δλδ είναι καλύτερο από το να σκοτώσει κάποιος ένα άγριο θήραμα μπαμ και κάτω που μέχρι τότε ζούσε ελεύθερο? Μην βλέπουμε μόνο όσα θέλουμε.

Δεν είμαι κυνηγός, δεν συμμερίζομαι τις θεωρίες των κυνηγών αυτών των γραφικών τουλάχιστον, δεν έχω σκοτώσει τπτ, δεν τρώω πολύ κρεάς αλλά όταν τρώω το απολαμβάνω, όμως υπό προϋποθέσεις, όπως αυτές που ανέφερε ο ranger παραπίσω, μερικές φορές το κυνήγι μπορεί να είναι και περισσότερο ισορροπημένο, από το να μην θέλουμε να ξέρουμε όχι μόνο πως θανατώθηκε αλλά και πως έζησε το σουβλάκι που άλλοι λερώθηκαν με αίμα για να το φάμε εμείς και να φιλοσοφούμε.

Το να φιλοσοφεί κάποιος (βλ. προβληματίζεται, επανεξετάζει, αναθεωρεί κλπ) είναι ένδειξη προόδου.

Μα από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν οι αλλαγές. Από μικρούς πυρήνες και σιγά σιγά εξαπλώνονται. Αν μέναμε πάντα στο ότι οι κοινωνίες δεν είναι έτοιμες θα υπήρχε ακόμη δουλεία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Το φακορυζο ειναι πιο ακριβο απο τον κιμα?
ξερεις τι μπιφτεκια νοστιμα φτιαχνεις απο φασολια μαυροματικα?

Α μαλιστα ... οτι πιο ευκολο και απλο σε μαγειρεμα ! :laugh:
Οκ, το παραδεχομαι. Δεν ειμαι μαγειρας (ουτε καν ερασιτεχνης μαγειρας).
Τον κιμα τον παιρνω ετοιμο (απο το κρεοπωλειο, για να μην πω supermarket).
Ριχνω λιγο λαδακι .... και εχω ετοιμο κεφτεδακι. Μεχρι εκει φτανουν οι γνωσεις μου.

Tι μου λες βρε Μάνο?

Σε πείραξε το πολύ κρέας?

Εγώ δεν σου είπα πριν:

Και τώρα ακάθεκτος θα προχωρήσεις στα θηλαστικά (έρχεται και χειμερινή περίοδος). :D

Φάε μάνα μ' ότι θες και να το ευχαριστιέσαι!

Δεν σε κρίνουμε.

Αυτά είναι αυστηρά προσωπικές υποθέσεις.
:ernaehrung004:

Τώρα μου το επιστρέφεις?

Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Μα από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν οι αλλαγές. Από μικρούς πυρήνες και σιγά σιγά εξαπλώνονται. Αν μέναμε πάντα στο ότι οι κοινωνίες δεν είναι έτοιμες θα υπήρχε ακόμη δουλεία.

Δεν αντιλεγω.
Αλλα ο Χρηστος δεν αποτελει ουτε καν το 1% της κοινωνιας (μικρος πυρηνας).
Μαλλον στο 0.01% (κατα την ταπεινη μου εκτιμηση). Αυτο το λες ... στασιμοτητα.
Θελεις μικροσκοπιο να δεις αν κινειται τιποτα στην επιφανεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Tι μου λες βρε Μάνο?

Σε πείραξε το πολύ κρέας?

Εγώ δεν σου είπα πριν:

Τώρα μου το επιστρέφεις?

Οπως παντα ... νομιζα οτι ειχες ψιλη σατυρικη διαθεση.
Οτι δεν το πιστευες !

Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Δεν αντιλεγω.
Αλλα ο Χρηστος δεν αποτελει ουτε καν το 1% της κοινωνιας (μικρος πυρηνας).
Μαλλον στο 0.01% (κατα την ταπεινη μου εκτιμηση). Αυτο το λες ... στασιμοτητα.
Θελεις μικροσκοπιο να δεις αν κινειται τιποτα στην επιφανεια.

Kαι όμως Μάνο.

Τα τελευταία χρόνια έχω δει θαυμάσια αλλαγή στην κοινωνία όσον αφορά τα ζώα γενικότερα.

Ειδικά οι νεώτερες γεννιές είναι υπέροχες σε αυτό.

Εννοώ γενικότερα τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Είμαι πολύ αισιόδοξος.

Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Kαι όμως Μάνο.

Τα τελευταία χρόνια έχω δει θαυμάσια αλλαγή στην κοινωνία όσον αφορά τα ζώα γενικότερα.

Ειδικά οι νεώτερες γεννιές είναι υπέροχες σε αυτό.

Εννοώ γενικότερα τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Είμαι πολύ αισιόδοξος.

Συμφωνώ!

Στασιμοτητα εννοουσα ... σε διατροφικες συνηθειες.
Ναι ... και εγω βλεπω περισσοτερη αγαπη προς τα ζωα (απο τα νεα παιδια).
Ομως, απο κει μεχρι να μην σφαξεις για να φας ... υπαρχει μια αποσταση.

Παντως, απο την αλλη, στην Κινα ... τρωνε ακομα σκυλους.
Και στην Ιαπωνια, γινεται σκοτωμος για κερατα ρινοκερου (ως αφροδισιακο).
Νομιζω ο λευκος ρινοκερος σχεδον εξαφανιστηκε απο το συστηματικο κυνηγι
ενος σχεδον αιωνα. Ομως, η ζητηση ... ζητηση ! Οι "προηγμενοι" Ιαπωνες ...

Α, και το καλυτερο απο ολα ... ΠΟΥ στηριχθηκε η συχνοτερη χρηση σαπουνιου
(και οχι μονο) στον συγχρονο κοσμο και εποχη > μα ... στην συστηματικη σφαγη
αμετρητων φαλαινων στο τελευταιο μισο του 19ου αιωνα και λιγο προς τον 20ο.
Η θαλασσα βαφτηκε ΚΟΚΚΙΝΗ ... για να γινουμε καθαροτεροι !
Τωρα που το καλοθυμαμαι ... και ο νυχτερινος φωτισμος (φανοι με λαρδι)
του 19ου αιωνα στηριχθηκε στο λιπος των φαλαινων. Δεν υπηρχε εναλλασομενος
ηλεκτρισμος ακομα.

Δεν ειμαι του στυλ να "νιπτω τας χειρας μου" αλλα και στο θεμα αυτο αμφιταλαντευομαι.

Βασικα δεν θεωρω οτι το κυνηγι μπορει και πρεπει στις μερες μας να ειναι ενα δραστηριοτητα αναψυχης οπως ειπε ο Skakinen στο τελευταιο του ποστ απαντηση στο νημα της οπλοκατοχης.

Η απαντηση για μενα ειναι ορθως οχι. Δεν ειναι αναψυχη το να σκοτωνεις ενα ζωο. Ειναι ειτε βαρβαροτητα οποτε στο πυρ το εξωτερο, ειτε αναγκαιοτητα.

Για το ψαρεμα για παραδειγμα επειδη ξερω οτι ψαροντουφεκαδες εχουν κανει καταστροφες στην πανιδα (και δεν ελεγχει και κανενας σε Ελλαδα μερια) θα ελεγα κατα.
Που χτυπανε ψαρια οχι για να τα φανε αλλα για να τα δειξουν.

Αλλα οταν σκεφτομαι τα πλοια εργοστασια αλιειας που οργωνουν τις θαλασσες, και οτι τα 40 τελευταια χρονια το 30% των ψαριων εχουν εξαφανιστει. Οταν σκεφτομαι οτι βιοτοποι ολοκληροι που αντιστοιχουν σε ενα Ιωνιο για παραδειγμα εχουν στερεψει, και οτι σε 30 χρονια ισως και λιγοτερα θα υπαρχουν περισσοτερα πλαστικα αντικειμενα στη θαλασσα απο ψαρια, και περισσοτερα πλαστικα σωματιδια απο ρογανικα, τοτε λεω..."το ψαροντουφεκο μας μαρανε".

Τωρα για το κυνηγι, βασικα δεν ειναι χομπι. ειναι αναποσπαστο μερος της βιολογικης μας συστασης σαν ειδος. Ημασταν κυνηγοι πολυ πριν γινουμε καλλιεργητες.
Αυτο για να σταματανε τα επιχειρηματα βεγκαν του τυπου δεν ειμαστε ειδος που τρωει κρεας. Ειμαστε και παραειμαστε και μαλιστα ανεκαθεν.

Σημερα η κατασταση εχει αλαξει...

Εγω προσωπικα πολυ περισσοτερο θλιβομαι με τα ζωντανα που ακολουθουν τα μονοπατια του θανατου μεσα στα εργοστασια σφαγεια, παρα ενα αγριογυρουνο η ενα ζαρκαδι που ειναι μεσα στη φυση του μεσα στο παιχνιδι της φυσης που προοριζεται και οπου εχει και πολλες πιθανοτητες να ξεφυγει.

Το κυνηγι πρεπει να ειναι απαραιτητα προσαρμοσμενο στα οικολογικα δεδωμενα της καθε περιωχης και στα μεσα που χρησιμοποιουνται ανα ειδος ( θεωρουμενου οτι πρεπει παντα να αφηνεται το περιθωριο του να βγει το θηεραμα "νικητης".

Και πρεπει παντα να συνοδευεται απο την ανωτατη αναγκη, αυτην της τροφης.

Οτιδηποτε εχει σχεση με μοστρες και τροπαια η με σκοταδισμους και superstitions ( οι χειροτεροι σε αυτα ειναι οι Βιετναμεζοι πρωτοι, και οι Κινεζοι, που εχουν καταστρεψει την Αφρικη ολοκληρη ελπιζοντας οτι θα τους σηκωθει αν πιουν ενα ελιξηριο με σκονη απο κερατο ρινοκερου, η καρδια λιονταριου) πρεπει να απαγορευτει και μαλιστα δια της βιας.

Προσωπικα προτιμω να τρεφομαι με ζωα που μαχονται μεσα στο περιβαλλον τους οπως τα εχει προγραμματισει η φυση παρα απο θυματα εκ γεννετης μεσα σε στρατοπεδα συγκεντρωσης.

Αρα μαλλον υπερ, αλλα με τις σωστες απαγορευσεις και με αδυσωπητο ελεγχο και καταστολη σε περιπτωσεις παραβασεων.

Εκτος απο το σαφαρι που ειναι ο ορισμος της <αναψυχης > , ολα τα υπολοιπα καταληγουν στο πιατο, οποτε χανεται καθε ηθικο πλεονεκτημα της αντικυνηγετικης πλευρας , η οποια επισης καταναλωνει κρεας.

Φυσικα ειναι πιο συνθετο το θεμα,με την μειωση,αυξηση και αλληλεπιδραση των πληθυσμων , αλλα ενταξει, εκει θα μπορουσε να πει καποιος..ας αφησουμε την φυση να τα κανονισει (λες και ο ανθρωπος ειναι εκτος φυσης )

... στην συστηματικη σφαγη
αμετρητων φαλαινων στο τελευταιο μισο του 19ου αιωνα και λιγο προς τον 20ο.

Αυτό μου θύμισε την ασύλληπτη κτηνωδία η οποία λαμβάνει χώρα ακόμη στις μέρες μας.
Η πατροπαράδοτη σφαγή φαλαινών στα νησιά Φερόες.

https://www.youtube.com/watch?v=_Yw8VtK0Ibg

Οποτε ΕΣΥ Rider ... δεν τρως κρεας !

Φυσικα και τρωω.Τι με περασες.Να πηγαινω στο νησι ,να δειχνω στην γκομενα τι φρεσκια (απο την θαλασσα βγαλμενη ) ψαρουκλα αγοραζω με τα λεφτα μου και να μετα να ποσταρω στα social media την αγωνια μου για τον πληθυσμο των λυκων στον Μελανα δρυμο ? :))

Αυτό μου θύμισε την ασύλληπτη κτηνωδία η οποία λαμβάνει χώρα ακόμη στις μέρες μας.
Η πατροπαράδοτη σφαγή φαλαινών στα νησιά Φερόες.

Απο κτηνοδιες τετοιου τυπου αλλο τιποτα.
Ναταν μονο οι Φεροες.
Να δειτε τα αλειυτικα ασιατων τι κανουν στους καρχαριες και τα δελφινια...
Οι πολιτισμενοι Νορβηγοι τι καναν στους πιγκουϊνους (για αναψυχη οχι για να τους φανε)

Και οι Βιετναμεζοι τι καν ουν σε οοοολα τα ζωντανα στον πλανητη και επι παραγγελιας.

Εχουν ξεπερασει και τους Κινεζους.

Βρε ισως εχουν δικιο οι Ιλουμινατι η οι "δε ξερω γω ποιοι", να μεινουμε 500 εκκατμυρια να τελειωνει η υποθεση να σωθει και ο πλανητης.

Φυσικα και τρωω.Τι με περασες.Να πηγαινω στο νησι ,να δειχνω στην γκομενα τι φρεσκια (απο την θαλασσα βγαλμενη ) ψαρουκλα αγοραζω με τα λεφτα μου και να μετα να ποσταρω στα social media την αγωνια μου για τον πληθυσμο των λυκων στον Μελανα δρυμο ? :))

:flipout: :worshippy: