Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Μα δεν ειπα κατι διαφορετικο.
Ο Βιγκαν ειναι αποκλειστικα φυτοφαγος ... ναι η οχι ?

Δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό. Δεν φοράνε και δερμάτινα παπούτσια, μάλλινα ρούχα κ.λπ.

Δεν έχω ασχοληθεί με τα διατροφικά, πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των συνομηλίκων μου (46) είναι πολύ ψηλότεροι από τους γονείς τους. Δεν ξέρω τι ευθύνεται για αυτό (φάρμακα, συνθήκες υγιεινής ζωικά προϊόντα κτλ) ας μας πει κάποιος.

Επίσης υπήρχε αδελφή γνωστής οικογένειας εμπόρων της Θεσσαλονίκης που δεν έτρωγε κρέας για δεκαετίες πριν πεθάνει. Δεν ξέρω πως της είχε έρθει και αν μόνο αυτό φταίει που ήταν σαν κινούμενο φάντασμα.
Όταν αρρώστησε οι γιατροί είπαν στους συγγενείς πως δεν πρόκειται να συνέλθει, είναι πολύ αδύναμη για να αντεπεξέλθει.

Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Δεν έχω ασχοληθεί με τα διατροφικά, πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των συνομηλίκων μου (46) είναι πολύ ψηλότεροι από τους γονείς τους. Δεν ξέρω τι ευθύνεται για αυτό (φάρμακα, συνθήκες υγιεινής ζωικά προϊόντα κτλ) ας μας πει κάποιος.

Το ιδιο βλεπω και εγω.
Θυμαμαι σαν χθες, μια σκηνη οπου ολοι οι γονεις ειχαν ερθει στο Β Γυμνασιο Παπαγου
και συζητουσαν τους βαθμους του Α τριμηνου (της Α Γυμνασιου) με τους καθηγητες
εχοντας τα παιδια τους διπλα !

ΟΛΑ τα αγορια εριχναν μισο κεφαλι σε ΟΛΟΥΣ τους γονεις. Το 1978 ! Τυχαιο ?
ΔΕΝ ξερω τι ευθυνεται γιαυτο (ειλικρινα δεν ξερω). Ειχα την εντυπωση οτι ηταν
το γαλα (και οτιδηποτε γαλακτοκομικο, ακομα και σοκολατες και γκοφρετες).

Η ανθρώπινη οδοντοστοιχία περιλαμβάνει 4 κυνόδοντες, χαρακτηριστικό των αρπακτικών!

Όμως περί ορέξεως όμως, ουδείς λόγος.
Μπορεί κάποιος πχ να του τη βιδώσει και να θέλει να τρέφεται με Αγιασμό και προσευχή. Για να προστατεύσει και την χλωρίδα πέρα από την πανίδα.

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Ναι, τίποτε.

Ούτε καν μέλι.

Πρόσφατα άνοιξαν δυο vegan παιδικοί σταθμοί στη Γερμανία. Ναι, καλά διαβάσατε, παιδικοί σταθμοί. Η δίαιτα είναι αποκλειστικά φυτική, ούτε γάλα, ούτε μέλι. Ο Γερμανικός ιατρικός σύλλογος διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά εις μάτην.

Η ανθρώπινη οδοντοστοιχία περιλαμβάνει 4 κυνόδοντες, χαρακτηριστικό των αρπακτικών!

Όμως περί ορέξεως όμως, ουδείς λόγος.
Μπορεί κάποιος πχ να του τη βιδώσει και να θέλει να τρέφεται με Αγιασμό και προσευχή. Για να προστατεύσει και την χλωρίδα πέρα από την πανίδα.

Αφου αναπτυχθει (φτασει το 18ο ετος της ηλικιας του) ας κανει οτι θελει.
Ας πινει μονο νερο και ας τρωει κουραμανα (χωρις λαδι). Αλλα να προλαβει να αναπτυχθει.

Ειδικα για μικρα παιδια, ειναι εγκληματικο να επιβαλλεις αποκλειστικα χορτοφαγια.
Στο κατω-κατω, ας εβγαζε μπροκολα και κουνουπιδι η θηλη της μανας μας.

O κακομοιρης ο ελεφαντας .... αρχες του 20ου αιωνα ! ..... mass extinction begins !

1880s.jpg

Μονο στην αφρικανικη ηπειρο, πριν γινει πολυτιμος λιθος το ελεφαντοδοντο, ζουσαν 26 εκατομμυρια ελεφαντες.
Σημερα ειναι κατω απο 10 εκατομμυρια. Και δεν σταματησε ο αφανισμος, απλα μειωθηκε ....

32303.jpg

Tιποτα δεν εξελειψε (ως ζητηση, βλεπε Κινα). Απλα σημερα .... ΚΑΙΝΕ τα κατασχεμενα. Justice served ... upon corpses !
Yπολογιστε πολυ χονδρικα ποσες δεκαδες ελεφαντες θανατωθηκαν για αυτες τις στοιβες απο ελεφαντοδοντο.

160430125344-kenya-ivory-burning-exlarge-169.jpg

Μετα μου λεει ο Χρηστος, οτι ειμαι απολυτος οταν οραματιζομαι ενα μελλον ΧΩΡΙΣ ανθρωπους.
Ναι ... ειμαι απολυτος .... ειναι εντελως βεβαιο οτι ειμαστε οτι ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ γεννησε η Φυση.
Θα λειψουμε παααααααρα πολυ σε ολους και ολα .... θα κλαψει το συμπαν !

...
Ναι ... ειμαι απολυτος .... ειναι εντελως βεβαιο οτι ειμαστε οτι ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ γεννησε η Φυση.
Θα λειψουμε παααααααρα πολυ σε ολους και ολα .... θα κλαψει το συμπαν !

Πότε και που σου είπε ο Χρήστος κάτι τέτοιο?

Θυμάσαι σωστά? Κάποιο link?

Δεν νομιζω να μπορω να το βρω .... μετα απο τοσο καιρο.
Αν θες το αποσυρω ....

Δεν χρειάζεται να το αποσύρεις! Αυτό έλειπε.

Απλά πιστεύω ότι μπέρδεψες εμένα με κάτι που είπε κάποιος άλλος.

Η παραπάνω αναφορά δεν εκφράζει σε τίποτε τις δικές μου απόψεις, για αυτό το λέω.

Νο problem όμως. Don't worry!

To μονο που θυμαμαι ξεκαθαρα ειναι το "και να διαγραψουμε το ανθρωπινο ειδος που εβγαλε εναν Πλατωνα, εναν Ντεκαρτ
και εναν Πικασο ?" ..... και νομιζω οτι ειχα πει νωριτερα "δεν θα λειψουμε σε κανεναν στο συμπαν αν αφανιστουμε".

Εαν ΔΕΝ το πες εσυ .... συγνωμη ξανα (.... αλλα ποιος το πε γμτ μου ?)

Εδω, σημερινα "μεγαλεια", απο κατασχεσεις ελεφαντοδοντου (διακρινω και καποια κερατα ρινοκερου ?) στην Ναμιμπια.
Περιπου μισο εκατομμυριο δολλαρια. Οι ετησιες κατασχεσεις ανερχονται στο 15% αυτων που φευγουν εξω (σε ivory buyers).

1280x720_60916_W_Ivory_0.jpg

O κακομοιρης ο ελεφαντας .... αρχες του 20ου αιωνα ! ..... mass extinction begins !

1880s.jpg

Μονο στην αφρικανικη ηπειρο, πριν γινει πολυτιμος λιθος το ελεφαντοδοντο, ζουσαν 26 εκατομμυρια ελεφαντες.
Σημερα ειναι κατω απο 10 εκατομμυρια. Και δεν σταματησε ο αφανισμος, απλα μειωθηκε ....

Πολύ λιγότεροι. Το WWF τους υπολογιζει σε 700.000. Με μια σχετικη αυξηση την τελευταια 20ετια λογω περιορισμου του παρανομου κυνηγιου.

Και το 26 εκ. μου φαινεται υπερβολικο για ζωο του μεγεθους του.

Ετσι εγραφε το αρθρο απο το οποιο εκανα την επισημανση ....

https://www.nationalgeographic.org/media/history-ivory-trade/

This video excerpt from that film explores the history of the ivory trade
and the resulting devastation of Africa’s elephant population -
from 26 million elephants in 1800 to fewer than one million today.

To 0 στο 10 ξεφυγε απο κεκτημενη ταχυτητα (ζητω συγνωμη).

δεν εχει κερατα ρινοκερου Μανο εκει στη φωτο. ειναι χαυλιοδοντες νεαρων ελεφαντων γιατι οι μεγαλοι αρσενικοι ειδικα, εχουν γινει σπανιοι.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν Έλληνες που επιδίδονται σε τροπικά σαφάρι.
Στην Ελλάδα το κυνήγι αφορά σε:
Πουλιά.
Λαγοκυνήγι με σκυλιά.
Μεγάλα θηράματα, κυρίως αγριογούρουνο με ενέδρα και ζαρκάδια.

Όσοι μεγάλωσαν με αυτό και διδάχθηκαν το κυνήγι απ' την οικογένεια, δε βλέπουν σε αυτό τίποτε αντικοινωνικό. Οι λίγοι άνθρωποι που ζουν ακόμη σε χωριά στην ύπαιθρο, το αποδέχονται ως συνηθισμένο, αλλά δεν τους βλέπεις να το υποστηρίζουν φανατικά. Κι ελάχιστοι κτηνοτρόφοι είναι και κυνηγοί.

Οι δύο πρώτες κατηγορίες κυνηγιού, δεν έχουν καν τη δικαιολογία του θηράματος, πρόκειται απλά για τη "χαρά" του σκοτωμού. Και της προετοιμασίας. Παίζονται πολλά λεφτά, μόνο η εκτροφή κυνηγόσκυλων και ο σχετικός εξοπλισμός, χώρια τα "τζιπ", όπλα κλπ.
Στη περίπτωση των αγριογούρουνων, η ποσότητα κρέατος είναι σημαντική και υπάρχει και η δικαιολογία του ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού των ζώων. Όμως εκεί υπάρχει κι άλλο κίνητρο, όπως και στο ψάρεμα, εκτεταμένο παράνομο εμπόριο...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Λοιπόν, το θέμα είναι το κυνήγι, όχι το ψάρεμα.

Για μενα, ψαρεμα = θαλασσιο κυνηγι. Τα μεσα εξοντωσης διαφερουν και τα θηραματα. Και δεν μιλω για το επαγγελματικο ψαρεμα για λογους βιοπορισμου, αλλα για το ερασιτεχνικο.

Το ιδιο βλεπω και εγω.
Θυμαμαι σαν χθες, μια σκηνη οπου ολοι οι γονεις ειχαν ερθει στο Β Γυμνασιο Παπαγου
και συζητουσαν τους βαθμους του Α τριμηνου (της Α Γυμνασιου) με τους καθηγητες
εχοντας τα παιδια τους διπλα !

ΟΛΑ τα αγορια εριχναν μισο κεφαλι σε ΟΛΟΥΣ τους γονεις. Το 1978 ! Τυχαιο ?
ΔΕΝ ξερω τι ευθυνεται γιαυτο (ειλικρινα δεν ξερω). Ειχα την εντυπωση οτι ηταν
το γαλα (και οτιδηποτε γαλακτοκομικο, ακομα και σοκολατες και γκοφρετες).

Αν αυτο συνεβαινε σημερα ή οποτεδηποτε απο της εναρξης του 21ου αιωνα, το σιγουρο ειναι οτι τα παιδια θα εριχναν τουλαχιστον 40 ποντους περιφερεια μεσης σε ολους τους γονεις!;)

:offtopic:
Koιτα,
στην ηλικια των 14 ετων ... ο μεταβολισμος δουλευει ακομα και οταν κοιμασαι.
Λιγο δυσκολο να εριχναν στην μεση.

Παντως, η ταξη μου εβγαλε ΝΤΕΡΕΚΙΑ, οχι αστεια.
Στην Α Λυκειου (που ειχα ηδη φτασει το top απο υψος) υπηρχαν αλλοι ΕΦΤΑ
που μου εριχναν. Και το τμημα ειχε 39 μαθητες (μονο 9 κοριτσια :nounder: omg)
Μετα ηρθα Θεσσαλονικη (στο 14ο Ντεπω) και ημασταν 6 αγορια και 34 κοριτσια.
Αγορια δεν υπηρχε κανεις να μου ριξει (στο τμημα) αλλα ειχε κατι τσολιαδες ΚΟΡΙΤΣΑΡΟΥΣ.
Με τακουνι με εφταναν. Χαλαρα ....

Και δεν ηταν μια και δυο (και τρεις) ...

Δεν εφαγα καμια, μην το ψαχνετε ...
Οταν οι κοπελες γινονται πολλες και αντιστοιχουν πολλες σε ενα αγορι
(παρτε το ως εμπειρια απο μενα) ΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝ οτι εσυ εχεις να διαλεγεις
(αντι να σε διαλεγουν αυτες) και στρεφονται σε εξωσχολικους η τελωσπαντων
οπου τα αγορια περισσευουν (δηλαδη, το πρωην 5ο αρρενων). Ε .... ηταν και
Β Λυκειου, οποτε με το καταλληλο βαψιμο, εδειχναν 20αρες (μην πω παραπανω)
και τα φτιαγμενα Ascona και 2002 .... εκαναν ουρα μετα το σχολικο εξαωρο.

Ομως ακομα και ετσι, παλι καποιες εμεναν, ψοφιες ... αλλα εμφανισιμες.
Ε .... με αυτες καναμε οτι καναμε (οχι τραχανα, ουτε καν ψαροσουπα,
ουτε καν πιπερι .... μονο γυαλισμα το πομολο ... και πολυ μας ηταν)
:offtopic: