Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Μην αγχώνεστε κύριοι,σε λίγο η βιοτεχνολογία θα καταστήσει όλους τους προβληματισμούς αυτούς άκυρους.Το απόλυτο άλλοθι λέμε.Επίσης,το ξέρετε βέβαια πως υπάρχουν σοβαρές μελέτες και φωνές πως και τα φυτά αισθάνονται απειλή και ειδοποιούν το ένα το άλλο για αυτό.Φαντάζεστε...
Και μια ερώτηση προςτους vegan,αν σας διαβεβαίωναν πως το "κρέας" σας προέρχεται απο οργανισμό χωρίς κεντρικό νευρικό σύστημα θα είχατε πρόβλημα να το καταναλώσετε;

Eγω θα το εκανα.
Ηδη μερικες φορες καταναλωνω κατι σαν αφυδατωμενα σογιας που ειναι σαν νιφαδες, οποτε οταν τα μαγειρεψεις σωστα και με σαλτσες μοιαζει με κιμα.
Η συζηγος που εχει μαθει Ελληνικη κουζινα φτιαχνει και παστιτσιο και μουσακα με αυτα. Εγω φτιαχνω και μπλονιεζ.

Ενταξει δεν ειναι οπως ο κιμας αλλα μοιαζει και μου αρκει. Και λεγεται τι περιεχει αρκετη ενεργεια στη σογια.

Για placebo μια χαρα ειναι.

Το θεματακι ειναι οτι επρεπε να ειναι πολυ φτηνοτερο απο τον κιμα ενω ειναι ακριβοτερο. Μας περνανε για ψιλο-bio-μλκς. Αλλα δε πειραζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

το πιθανο προιον ΔΕΝ για μας, ούτε για την επόμενη, αλλά για τη μεθεπόμενη γενια (και βλέπουμε)

Kατι τετοιο εχω ακουσει και γω.
Απλα εχω μεινει απληροφορητος για πανω απο δεκαετια.
Μπορει κατι να αλλαξε ...

Μιας και τώρα ευκαιρισα,να δηλώσω και εγώ οτι είμαι κατά του κυνηγιού (ειδικά ως "χόμπυ") και οτι έχω ελαττώσει το κρέας στην διατροφή μου ,στο ελάχιστο (για τους λόγους που ανέφεραν άλλοι) και όχι ΔΕΝ είμαι vegan..:)

Εσυ ... ακους Agnetha και Anni ... :rolleyes:
απαλλασεσαι οποιουδηποτε σχολιασμου με συνοπτικες διαδικασιες. :smash:

Εντελως δικαια και δημοκρατικα :flute: ....

δεν μπορεσα διαβασω περαν τηs δευτερηs σελιδαs.. και λογω των φωτο (του Kevin Richardson και των ανΘρωποειδων απο κατω)..ισωs αλλη μερα...
αν ειμαι υπερ ή κατα ε???
Θα πω βαρια κουβεντα και Θα παρεξηγηΘω...

Σήμερα πέτυχα ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ στο National Geographic με τίτλο "Η αλήθεια για το κρέας". Παρέθεσαν αρκετά στοιχεία μερικά από τα οποία με εντυπωσίασαν.

1) Η αύξηση του πληθυσμού της μεσαίας τάξης στην Κίνα, αλλά και σε άλλες πολυπληθείς αναπτυσσόμενες χώρες έχει αυξήσει κατακόρυφα την ζήτηση του κρέατος. Οι ρυθμοί είναι τέτοιοι, που απλά το 2050 δεν θα υπάρχει ΧΩΡΟΣ στην γη για να τραφούν τα ζώα από τα οποία θέλουμε το κρέας. Το 30% των παραγόμενων σιτηρών της γης πηγαίνει στην εκτροφή ζώων για κατανάλωση, κάτι που θεωρητικά είναι λάθος.

2) Έδειξαν ένα γράφημα στο οποίο συνδυάζονταν η κατανάλωση του κρέατος σε σχέση με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Αυτό, όπως μπορεί να φανταστεί κάποιος ήταν μια καμπύλη γραμμή, όπου από ένα σημείο και μετά η επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι τεράστια για την επιπλέον κατανάλωση του κρέατος. Αυτό το σημείο καμπής είναι τα 40 ΚΙΛΑ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ (ή 100γρ την ημέρα). Αν καταναλώναμε τόσο, στην ουσία θα εκμεταλλευομασταν με τον καλύτερο τρόπο την φύση, εφόσον πχ υπάρχουν εκτάσεις με γρασίδι ή άγονες όπου μπορούν να τρέφονται κάποια μυρηκαστικα τα οποία οι άνθρωποι θα εκμεταλλευονταν. Επίσης θα μπορούσαν να εκτρέφουν χοίρους και κότες από το φαγητό που πετάμε καθημερινά από το τραπέζι μας ( εφόσον γίνει η απαραίτητη επεξεργασία). Όλα αυτά θα μας παρείχαν 40κ/άτομο αλλά όχι 80 που είναι σήμερα!!!!

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

...
2) Έδειξαν ένα γράφημα στο οποίο συνδυάζονταν η κατανάλωση του κρέατος σε σχέση με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Αυτό, όπως μπορεί να φανταστεί κάποιος ήταν μια καμπύλη γραμμή, όπου από ένα σημείο και μετά η επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι τεράστια για την επιπλέον κατανάλωση του κρέατος. Αυτό το σημείο καμπής είναι τα 40 ΚΙΛΑ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ (ή 100γρ την ημέρα). Αν καταναλώναμε τόσο, στην ουσία θα εκμεταλλευομασταν με τον καλύτερο τρόπο την φύση, εφόσον πχ υπάρχουν εκτάσεις με γρασίδι ή άγονες όπου μπορούν να τρέφονται κάποια μυρηκαστικα τα οποία οι άνθρωποι θα εκμεταλλευονταν...

Θα λύναμε το πρόβλημα για καμμιά 10-20αριά χρόνια. Μετά ? - ο πληθυσμός θα μεγάλωνε, κι άντε πάλι απο την αρχή υπολογισμούς με μικρότερες μερίδες...

Ξεθάβω το νήμα εξαιτίας της παρακάτω φωτογραφίας (με τον λύγκα) που ανέβασε ο Χρήστος σε άλλο νήμα και με την ευκαιρία ανεβάζω μερικές ακόμη, πανέμορφες και με δυνατό συμβολισμό, φωτογραφίες.

bd70480607a392f21250f7644e31f106.jpg

This-is-how-REAL-men-shoot-animals-animals-38729445-1000-570.png

CLbr8hbW8AAu9Gh.jpg:large

reasons-being-nature-photographer-best-world-25.jpg

487c424bec26e6919ef7f0a00e4c8db8.jpg

animals-with-camera-helping-photographers-7__880.jpg

Qe35V2w.jpg

6.jpg

21231726_1789758927719655_5835389378199406433_n.jpg

nature-photographer-behind-scenes-animals-25.jpg

sbEfnDF.jpg

Πανεμορφες φωτογραφιες αλλα μου κανει εντυπωση πως τα ζωα δειχνουν τετοια εμπιστοσυνη στους ανθρωπους αυτους, ενταξει καποια ειναι μικρα σε ηλικια...
Μηπως ειναι εμημερωμενα ;

Δεν διαβασα ολες τις πισω σελιδες, αλλα βαζω μονο την γνωμη μου
To κυνήγι υπάρχει απο τα αρχαια χρονια και απο την εποχη σπηλαιων ... Στις προηγμενες χωρες αν καποιο ζωο εχει υπερ διπλασιαστει & δημιουργει προβλημα στη καλλιεργεια κλπ (αλεπου, σκιουρος κλπ) γινεται επικυρηγμενο ... σιγουρα μερικοι κυνηγουν για πλακα ή για χομπυ και χτυπανε οτι βρουν, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολοι ειναι ετσι και οτι το κυνηγι ειναι απαισιο, παντα και παντου υπαρχουν εξερεσεις ... και ναι πιστευω ειναι φυσιολοατρες γιατι δεν θα πηγαιναν στη φυση να περασουν μερικες ωρες εκει για πλακα

Οι κυνηγοί όμως δεν πάνε στη φύση για πλάκα.
Πάνε για να σκοτώσουν ένα κομμάτι της. Α priori δεν είναι φυσιολάτρες λοιπόν.

Φυσιολάτρης είναι όποιος πάει στη φύση -γιατί του αρέσει- και όταν φεύγει από αυτήν δεν έχει πάρει τίποτε εκτός από αναμνήσεις.

Στην εποχή των σπηλαίων και στην αρχαιότητα μεταξύ άλλων κάνανε και ανθρωποθυσίες. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης λοιπόν.

Ο κυνηγός σήμερα δεν πάει για να βρει φαγητό να καλμάρει την πείνα του, αλλά για τον μεζέ και την χαρά του κυνηγιού.
Δηλαδή την "χαρά" να παραφυλάξει και να σκοτώσει ένα ζώο (που απλά ζει τη ζωή του) και μάλιστα με πολύ άνισους τρόπους.
Τα θηράματα δε, κάθε άλλο παρά σκίουροι και αλεπούδες είναι. Άσε που οι σκίουροι και οι αλεπούδες έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη φύση και είναι ζημιά και το κυνήγι και αυτών ακόμη.
Αν κάποια είδη πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα για αυτό πάλι οι κυνηγοί φταίνε που έχουν σκοτώσει τα είδη που τρέφονται με αυτά και διατάραξαν την ισορροπία.
Ακόμη και έτσι όμως δεν χρειάζονται ούτε επικηρύξεις, ούτε λουτρά αίματος.

Αν κάποιο είδος "ξεφύγει" αριθμητικά, η ίδια η φύση έχει τον τρόπο να το "μαζέψει".

Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις σε τέτοια ζητήματα, ιστορικά έχουν κάνει πάντα ζημιά.

Κάποια στιγμή πρέπει να απαγορευτεί εντελώς και δια παντώς το κυνήγι.

Πανεμορφες φωτογραφιες αλλα μου κανει εντυπωση πως τα ζωα δειχνουν τετοια εμπιστοσυνη στους ανθρωπους αυτους, ενταξει καποια ειναι μικρα σε ηλικια...
Μηπως ειναι εμημερωμενα ;

Σε περιοχές που τα ζώα δεν έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο, δεν τον φοβούνται ιδιαίτερα.

Δυστυχώς είναι ελάχιστες αυτές οι περιοχές.

Eκτος απο το αγριογουρουνο :drool1:

Γιατί έλειψαν οι λύκοι.
Τώρα όμως οι λύκοι και οι αρκούδες ανακάμπτουν.

Οπότε ας τα αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους και να δημιουργήσουν εκ νέου την ισορροπία.