Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο εστιάστηκε η συζήτηση στη διάκριση μεταξύ κυνηγών και λαθροκυνηγών. Η ''διαφορά'' τους έγκειται σε μια νομοθετική πράξη. Στην ουσία όμως, δεν διαφέρουν: αμφότεροι σκοτώνουν ζώα για να ευχαριστηθούν. Αυτή είναι η ουσία του κυνηγιού, είτε τα τρώνε είτε τα πετάνε τα θηράματά (θύματά) τους.

Ο Κουκλίνσκι πού κολλάει;

Στο ότι είπα πως κακώς συγκρίνει κάποιον που εργάζεται σε σφαγείο με τους κυνηγούς.

Κάποιος που εργάζεται σε σφαγείο δεν είναι σίγουρο ότι το χαίρεται κιόλας.

Ο κυνηγός σίγουρα το χαίρεται.

Χρήστο, ρητορική ήταν η ερώτηση ''που κολλάει'', απλώς ήθελα να καταδείξω την ολοκληρωτική απουσία σύνδεσης με το θέμα.

Ο παρακάτω ''νόμιμος'' μπουχέσας, είναι λιγότερο κατάπτυστος, επειδή σκότωσε το λιοντάρι σε περίοδο που επιτρέπεται το κυνήγι;

db8c968c91274a43abf8dd36caf9f6af.jpg

Ο παρακάτω ''νόμιμος'' μπουχέσας, είναι λιγότερο κατάπτυστος, επειδή σκότωσε το λιοντάρι σε περίοδο που επιτρέπεται το κυνήγι;

Ευχαρίστως θα έριχνα καμία 10ρια βολές στον ιπποπόταμο της φωτογραφίας

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

P.Bateman πρόσεχε τον τρόπο που εκφράζεσαι
Καλά, δε ντρέπεσαι....εγώ να προσέξω...
Έχετε κάνει κολεγιά και υπερασπίζεστε μονίμως ο ένας τον άλλον....ντροπή σας...

Δε διαβάζεις τι γράφετε?

Ευχαρίστως θα έριχνα καμία 10ρια βολές στον ιπποπόταμο της φωτογραφίας

Σώπα, βρε Νίκο, το λιοντάρι και το τουφέκι ανήκουν στον επαγγελματία φωτογράφο! Ο Χοντρός απλά πλήρωσε γιά να ποζάρει.....:cool:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Καλά, δε ντρέπεσαι....εγώ να προσέξω...
Έχετε κάνει κολεγιά και υπερασπίζεστε μονίμως ο ένας τον άλλον....ντροπή σας...

Δε διαβάζεις τι γράφετε?

Να ντραπώ ;
Μάλλον έχεις μπερδευτεί για το που βρίσκεσαι ,οπότε καλό θα είναι να το επανεξετάσεις με περισσότερη ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Να ντραπώ ;
Μάλλον έχεις μπερδευτεί για το που βρίσκεσαι ,οπότε καλό θα είναι να το επανεξετάσεις με περισσότερη ψυχραιμία και νηφαλιότητα.
Κάτσε μαν, γιατί θα μας τρελάνεις.....
Μου κάνεις δημόσια παρατήρηση για το πώς εκφράζομαι....ενώ έχω χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια λέξη με τον από επάνω....
Γιατί δεν έκανες και σε εκείνον την ίδια παρατήρηση....?
Προσπαθώ για να καταλάβω ψύχραιμα και νηφάλια που βρίσκομαι μπας και έχω μπερδευτεί και να ζητήσω και συγνώμη αν σφάλλω.

Χρήστο, ρητορική ήταν η ερώτηση ''που κολλάει'', απλώς ήθελα να καταδείξω την ολοκληρωτική απουσία σύνδεσης με το θέμα.

Το ξέρω φίλε μου, να είσαι καλά.

Απλά το χρησιμοποίησα για να καταδείξω ακριβώς το πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Κάτσε μαν, γιατί θα μας τρελάνεις.....
Μου κάνεις δημόσια παρατήρηση για το πώς εκφράζομαι....ενώ έχω χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια λέξη με τον από επάνω....
Γιατί δεν έκανες και σε εκείνον την ίδια παρατήρηση....?
Προσπαθώ για να καταλάβω ψύχραιμα και νηφάλια που βρίσκομαι μπας και έχω μπερδευτεί και να ζητήσω και συγνώμη αν σφάλλω.

Ο "από πάνω" δεν χαρακτήρισε εσένα.

Εσύ χαρακτήρισες τον από πάνω.

Το καταλαβαίνεις αυτό το απλό?

Και ζητάς και τα ρέστα!

Ακόμα δεν έχει καταργηθεί το κυνήγι σε αυτή τη χώρα; Μου κάνει εντύπωση που το συζητάμε πραγματικά. Δεν εξυπηρετεί τίποτε και κανέναν πια.

Οι φυσιολάτρες να πάρουν φωτογραφική μηχανή. Που είναι και πραγματικό χόμπι να τραβήξεις καλή φωτογραφία από το να πετύχεις με επαναλειπτική καραμπίνα ένα ζώο. Όχι τίποτε άλλο αλλά διάβασα για... χομπίστες κυνηγούς και κάτι έπαθα.
Κατά συρροή χομπίστες σα να λέμε; :rolleyes:

Τόσα ωραία και χρήσιμα πράματα υπάρχουν να κάνει κάποιος στη φύση. Γιατί να προτιμήσει τη μυρωδιά του αίματος;

Το θέμα είναι λίγο πιό πολύπλοκο ,λόγω των επεμβάσεων του ανθρώπου στο οικοσύστημα .Δυστυχώς έχουν εξαφανιστεί πολλά είδη που θα μπορούσαν να κρατήσουν τους πληθυσμούς σε <υγιή> επίπεδα ,αλλά δυστυχώς τώρα έχουν μείνει πολλά είδη χωρίς φυσικούς εχθρούς .
Αν θυμάμαι καλά σε κάποιες χώρες του βορρά ο αριθμός των ελαφιών έχει μεγαλώσει επικίνδυνα και πλέον δίνονται κίνητρα για να μειωθούν οι πληθυσμοί τους.
Αλλά αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό .

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Το θέμα είναι λίγο πιό πολύπλοκο ,λόγω των επεμβάσεων του ανθρώπου στο οικοσύστημα .Δυστυχώς έχουν εξαφανιστεί πολλά είδη που θα μπορούσαν να κρατήσουν τους πληθυσμούς σε <υγιή> επίπεδα ,αλλά δυστυχώς τώρα έχουν μείνει πολλά είδη χωρίς φυσικούς εχθρούς .
Αν θυμάμαι καλά σε κάποιες χώρες του βορρά ο αριθμός των ελαφιών έχει μεγαλώσει επικίνδυνα και πλέον δίνονται κίνητρα για να μειωθούν οι πληθυσμοί τους.
Αλλά αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό .

Ακόμη και αυτό είναι καλύτερα να το κάνουν οι δασοφύλακες εντελώς ελεγμένα, από το να επιτρέπεται το κυνήγι ή να δίνονται κίνητρα στους κυνηγούς να ξεσαλώσουν.

Επειδή ξέρω ότι σε στενοχωρούν τέτοιες εικόνες σου αφιερώνω δυο βίντεο κάποιου που και φυσιολάτρης είναι και πραγματικά κότσια έχει!

Θα το απολαύσεις φίλε μου! Θα αγαλλιάσει η καρδιά σου!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για μένα είναι πολύ φτηνή δικαιολογία (και το εννοώ με οικονομικούς όρους αν θέλετε) να δώσεις κίνητρο για τη μείωση των πληθυσμών μέσω του κυνηγιού. Ό,τι πρέπει να γίνει είναι σωστό να γίνεται με την επίβλεψη του κράτους και πάνω απ' όλα με ανθρώπινο τρόπο.
Έχει συζητηθεί πολλάκις η αγωνία που βιώνει ένα ζώο όταν πέφτει θύμα κυνηγού, δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Είμαστε στο 2019, αν η οικονομική στενότητα ή στενομυαλιά μας κάνει να προτιμούμε τρόπους ελέγχου πληθυσμών με φρικιαστικές πρακτικές, νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε συνολικά τη δική μας θέση επάνω στη φύση.

Λεωνίδα ,δυστυχώς οι επεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση είναι πολυεπίπεδες και δεν νομίζω ότι πραγματικά υπάρχουν επαρκείς μελέτες για τις όποιες επιπτώσεις .Αποψη μου είναι ότι η ιστορία θα πάει μέ το <βλέποντας και κάνοντας> .
Το τονίζω ξανά ότι δεν είμαι κυνηγός ούτε υπέρ του κυνηγιού .
Αν και το έχω ξαναγράψει ,στη πρώτη επίσκεψη μου στο Α.Ορος [πρίν δεκαετίες] το κεφάλι του λύκου πήγαινε 5.000 δρχ ,γιατί μη έχοντας κανένα φυσικό εχθρό ,οι πληθυσμοί τους είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα .
Ας ξεκινήσουμε με μια πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού για 5 χρόνια ,ας μετρηθούν οι θετικές και αρνητικές επιπτώσεις και το ξανασυζητάμε