Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

...................................................
Πας και στήνεις καρτέρι και όταν περάσει το ζωάκι, το πετούμενο, το ερπετό, το έντομο, ο καρχαρίας, ο T-REX χρησιμοποιείς το αετίσιο μάτι και του την ανάβεις επειδή έκανε το λάθος και πέρασε από εκεί που μπορεί όλως τυχαίως να είναι και η περιοχή του.
.........

Καλά γιά το ζωάκι και το πετούμενο σε κατανοώ πλήρως.....Γιά τα υπόλοιπα δυσκολεύομαι πχ να πιστέψω ότι κουνούπι και μύγα, ας πούμε δεν έχεις σκοτώσει ποτέ ακόμα κι' αν ήταν αφόρητα ενοχλητικά ή μήπως αν σου την έπεφτε κανένα φίδι και κρατούσες μαγκούρα πχ δεν θα του την έριχνες!

Καλά γιά το ζωάκι και το πετούμενο σε κατανοώ πλήρως.....Γιά τα υπόλοιπα δυσκολεύομαι πχ να πιστέψω ότι κουνούπι και μύγα, ας πούμε δεν έχεις σκοτώσει ποτέ ακόμα κι' αν ήταν αφόρητα ενοχλητικά ή μήπως αν σου την έπεφτε κανένα φίδι και κρατούσες μαγκούρα πχ δεν θα του την έριχνες!

Αν και νομίζω ότι είναι εκτός θέματος τα παραπάνω, θα απαντήσω και αν ο διαχειριστής κρίνει σκόπιμο ας τα σβήσει.
Ασφαλώς και έχω σκοτώσει εκατοντάδες κουνούπια και μύγες που έκαναν ντου στο σπίτι. Και επειδή είμαι συχνά στον κήπο ακόμα και σήμερα 2/11 τα κουνούπια κάνουν πάρτι.
Όσον αφορά την πιθανότητα φιδιού, η μοναδική φορά που είχα εμπειρία ήταν στο μονοπάτι της Πάρνηθας, που πάει στο καταφύγιο, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, πριν πολλά χρόνια όντως είδαμε ένα φίδι περίπου στα 7 - 8 μέτρα μπροστά μας. Μείναμε κάγκελο. Ένας φίλος πέταξε μία πέτρα ασφαλώς και δεν το πέτυχε αλλά αυτό χάθηκε στα πλάγια.
Οι δύο από τους τέσσερις είχαν γκλίτσες. Κανείς δεν τόλμησε να πάει κοντά. Βόλτα πηγαίναμε. Αν μας επιτίθετο κάποιο ζώο, ασφαλώς και θα αμυνόμασταν με ότι μας κατέβαινε.
Ο τίτλος του νήματος είναι "Κυνήγι. Υπέρ ή κατά; "
Και ήδη είμαι αρκετά εκτός θέματος.

Καλό βράδυ.

Εγω παντως (πριν πολυ χρονια) ανοιξα ολα τα παραθυρα στο διαμερισμα για να φυγει μια ΜΥΓΑΡΑ
που ειχε παγιδευτει. Αυτες τις τεραστιες βραδυκινητες που νομιζεις οτι μπηκε ελικοπτερο στο σπιτι.
Και την περιμενα .... ! Κατεβηκα, ψωνισα απο το μαρκετ και οταν ξανανεβηκα ειχε φυγει. Βεβαια ...
δεν επιδεικνυω τον ιδιο αλτρουισμο με κοινες "αλανιαρες" μυγες.

Με τα κουνουπια ειναι μια αλλη ιστορια .... επιστρατευω ΜΟΧΘΗΡΙΑ και ΜΙΣΟΣ σε καθε φονο !

Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

.............

Με τα κουνουπια ειναι μια αλλη ιστορια .... επιστρατευω ΜΟΧΘΗΡΙΑ και ΜΙΣΟΣ σε καθε φονο !

:violent-smiley-030: :grinning-smiley-043

Τώρα τελευταία πρόκυψε υπερπληθυσμός κατσαρίδων στό σπίτι....Είναι και ταχύτατες οι άτιμες! Πέφτει παντόφλα σύννεφο.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

:violent-smiley-030: :grinning-smiley-043

Τώρα τελευταία πρόκυψε υπερπληθυσμός κατσαρίδων στό σπίτι....Είναι και ταχύτατες οι άτιμες! Πέφτει παντόφλα σύννεφο.....

Fedona ,αφού διαβάσεις και εφαρμόσεις προσεκτικά τις οδηγίες

Υπόψη πάντως ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα επικίνδυνα ζώα στις παρυφές των πόλεων. Λύκοι, αγριογούρουνα, αρκούδες δεν είναι πλέον ανύπαρκτο θέαμα, αλλά υπαρκτό. Σε πολλές περιοχές έχουν αυξηθεί υπερβολικά οι αλεπούδες, τα κουνάβια και οι ασβοί κι έχω ακούσει ιστορίες, κι ενα κακοφωτισμένο βίντεο που δείχνει αλεπούδες να μένουν μέσα στο χωριό.

Εκεί τί κάνουμε;

Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Υπόψη πάντως ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα επικίνδυνα ζώα στις παρυφές των πόλεων. Λύκοι, αγριογούρουνα, αρκούδες δεν είναι πλέον ανύπαρκτο θέαμα, αλλά υπαρκτό. Σε πολλές περιοχές έχουν αυξηθεί υπερβολικά οι αλεπούδες, τα κουνάβια και οι ασβοί κι έχω ακούσει ιστορίες, κι ενα κακοφωτισμένο βίντεο που δείχνει αλεπούδες να μένουν μέσα στο χωριό.

Εκεί τί κάνουμε;

Βλάση ,όταν υπάρχουν ανεξέλεκτες δράσεις φιλοζωικών οργανώσεων τότε είναι προφανές ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα .Για αυτό πρίν λίγο καιρό <μάλωνα> με τον Καββαθά σχετικά με την απελευθέρωση λύκων στην Πάρνηθα.
Αν θυμάμαι καλά ήδη στη Θεσ/νικη δεν υπάρχουν περιορισμοί στο κυνήγι του αγριογούρουνου .
Και ας μην ξεχνάμε ότι εμφανίσθηκε λύσσα στη πατρίδα μας ,η οποία[λύσσα] είχε εξαφανιστεί πριν δεκαετίες .

Για να μην πιστεύουμε ότι κυκλοφορεί: https://www.kathimerini.gr/882464/a...ivallon/lykoi-sthn-parnh8a-h-megalh-epistrofh

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ λύκους, φίδια και άλλα που κατά καιρούς κυκλοφορούν.

2 είναι οι παράγοντες που παίξανε ρόλο:

- η εγκατάληψη/ερήμωση των ορεινών οικισμών με αποτέλεσμα τα οικοσυστήματα να μην δέχονται τόσο μεγάλη πίεση από την παρουσία του ανθρώπου όσο παλαιότερα.

- η επανεμφάνιση της λύσσας πρωτοέγινε κατά τη διάρκεια και λίγο μετά τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία. Πληθυσμοί διάφορων ζώων (πχ αλεπούδες) κινήθηκαν νότια και ξαναφέρανε τη λύσσα από περιοχές στα βαλκάνια που δεν είχε εξαλειφθεί ποτέ.

Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Βλάση ,όταν υπάρχουν ανεξέλεκτες δράσεις φιλοζωικών οργανώσεων τότε είναι προφανές ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα .Για αυτό πρίν λίγο καιρό <μάλωνα> με τον Καββαθά σχετικά με την απελευθέρωση λύκων στην Πάρνηθα.
Αν θυμάμαι καλά ήδη στη Θεσ/νικη δεν υπάρχουν περιορισμοί στο κυνήγι του αγριογούρουνου .
Και ας μην ξεχνάμε ότι εμφανίσθηκε λύσσα στη πατρίδα μας ,η οποία[λύσσα] είχε εξαφανιστεί πριν δεκαετίες .

Πετρο, αυτο με τους φιλόζωους/οικολόγους που δήθεν απελευθερώνουν διάφορα ζώα στη Φύση το έχω ακούσει πολλές φορές. Όσες φορές το έχω ψάξει παραπέρα έχω διαπιστώσει ότι είναι αβάσιμο. Κάτι παρόμοιο άκουσα πριν χρόνια απο έναν κάτοικο της Ραψάνης Λάρισας, για τους παλιοοικολόγους που έχουν γεμίσει τον τόπο με οχιές.
Όταν ρώτησα τον συγκεκριμένο αν είχε δει ποτέ κανεναν "οικολόγο" να απελευθερώνει οχιες μου απάντησε όχι.
Τον ρώτησα αν ήξερε κάποιον άλλον που είχε δει έναν οικολόγο να απελευθερώνει οχιές μου απάντησε πάλι όχι.
Τον ρώτησα τότε από που ήξερε ότι ήταν οι οικολόγοι που γέμισαν τον τόπο οχιές μου απάντησε ότι "εκεί πέρα δεν είχε ποτέ φίδια, από που ήρθαν;"

Αν και νομίζω ότι είναι εκτός θέματος τα παραπάνω, θα απαντήσω και αν ο διαχειριστής κρίνει σκόπιμο ας τα σβήσει.
Ασφαλώς και έχω σκοτώσει εκατοντάδες κουνούπια και μύγες που έκαναν ντου στο σπίτι. Και επειδή είμαι συχνά στον κήπο ακόμα και σήμερα 2/11 τα κουνούπια κάνουν πάρτι.
Όσον αφορά την πιθανότητα φιδιού, η μοναδική φορά που είχα εμπειρία ήταν στο μονοπάτι της Πάρνηθας, που πάει στο καταφύγιο, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, πριν πολλά χρόνια όντως είδαμε ένα φίδι περίπου στα 7 - 8 μέτρα μπροστά μας. Μείναμε κάγκελο. Ένας φίλος πέταξε μία πέτρα ασφαλώς και δεν το πέτυχε αλλά αυτό χάθηκε στα πλάγια.
Οι δύο από τους τέσσερις είχαν γκλίτσες. Κανείς δεν τόλμησε να πάει κοντά. Βόλτα πηγαίναμε. Αν μας επιτίθετο κάποιο ζώο, ασφαλώς και θα αμυνόμασταν με ότι μας κατέβαινε.
Ο τίτλος του νήματος είναι "Κυνήγι. Υπέρ ή κατά; "
Και ήδη είμαι αρκετά εκτός θέματος.

Καλό βράδυ.

Εεεεεεε....χμμμμμμμμμ...γκουχ γκουχ.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Πετρο, αυτο με τους φιλόζωους/οικολόγους που δήθεν απελευθερώνουν διάφορα ζώα στη Φύση το έχω ακούσει πολλές φορές. Όσες φορές το έχω ψάξει παραπέρα έχω διαπιστώσει ότι είναι αβάσιμο. Κάτι παρόμοιο άκουσα πριν χρόνια απο έναν κάτοικο της Ραψάνης Λάρισας, για τους παλιοοικολόγους που έχουν γεμίσει τον τόπο με οχιές.
Όταν ρώτησα τον συγκεκριμένο αν είχε δει ποτέ κανεναν "οικολόγο" να απελευθερώνει οχιες μου απάντησε όχι.
Τον ρώτησα αν ήξερε κάποιον άλλον που είχε δει έναν οικολόγο να απελευθερώνει οχιές μου απάντησε πάλι όχι.
Τον ρώτησα τότε από που ήξερε ότι ήταν οι οικολόγοι που γέμισαν τον τόπο οχιές μου απάντησε ότι "εκεί πέρα δεν είχε ποτέ φίδια, από που ήρθαν;"

Κώστα ,υπάρχουν προφανώς φήμες οι οποίες μπορεί να είναι αβάσιμες και δεν είμαι ειδικός για να σου απαντήσω με σιγουριά .
Το ότι εμφανίσθηκαν ξαφνικά στο Χ μέρος πολλά άτομα από είδη που είχαν εξαφανισθεί για δεκαετίες ,ίσως δημιουργεί προβληματισμό και γίνεται αιτία για δημιουργία φημών .
Το πρόβλημα με τα υβρίδια των αγριογούρουνων είναι πάντως υπαρκτό και έχουν φθάσει στον περιφερειακό της Θεσ.νικης .

Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

ΑΑαααα δεν έχεις δίκιο!

Εμείς εδώ οργανώνουμε και σεμινάρια με τίτλο: "πως να εκτρέφετε οχιές και να τις απελευθερώνετε σε κατοικημένες περιοχές".

Έχουν τρομερή επιτυχία λέμε.

Απευθύνονται σε όλη την οικογένεια.

:flipout:

Σε πολλές περιοχές έχουν αυξηθεί υπερβολικά οι αλεπούδες, τα κουνάβια και οι ασβοί κι έχω ακούσει ιστορίες, κι ενα κακοφωτισμένο βίντεο που δείχνει αλεπούδες να μένουν μέσα στο χωριό.

Εκεί τί κάνουμε;

Πινέλα για το ξύρισμα! :drool:

Από όσο γνωρίζω, η ΑΝΙΜΑ ελευθερώνει άγρια ζώα στη φύση τα οποία έχουν όμως ξεστρατίσει και έχουν βρεθεί στην πόλη.
Ανάλογα με το ζώο το πάνε και στο ανάλογο μέρος.
Πόσα φίδια όμως βρίσκονται σε μία πόλη, πόσες αλεπούδες και πόσοι ασβοί;
Δεν τα μαζεύουν από κάποιο δάσος για να τα πάνε δίπλα στην πόλη! :D
Το αντίστροφο ακριβώς κάνουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

ΑΑαααα δεν έχεις δίκιο!

Εμείς εδώ οργανώνουμε και σεμινάρια με τίτλο: "πως να εκτρέφετε οχιές και να τις απελευθερώνετε σε κατοικημένες περιοχές".

Έχουν τρομερή επιτυχία λέμε.

Απευθύνονται σε όλη την οικογένεια.

:flipout:

Tώρα που βγαίνουν τα τσίπουρα να δεις τι ακούω.
Τι φίδια με αυτιά, τι άσπρες αλεπούδες, τι κάτι άλλα μικρά διαόλια...
Φυσικά κανείς δεν έχει δει κανέναν οικολόγο να απελευθερώνει φίδια κλπ κι αν επιμείνεις λίγο στην ερώτηση παίρνεις την αποστομωτική απάντηση:
-Άμα σου λέω εγώ!!!:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυνήγι. Υπέρ ή κατά;

Tώρα που βγαίνουν τα τσίπουρα να δεις τι ακούω.
Τι φίδια με αυτιά, τι άσπρες αλεπούδες, τι κάτι άλλα μικρά διαόλια...
Φυσικά κανείς δεν έχει δει κανέναν οικολόγο να απελευθερώνει φίδια κλπ κι αν επιμείνεις λίγο στην ερώτηση παίρνεις την αποστομωτική απάντηση:
-Άμα σου λέω εγώ!!!:flipout:

Το καλύτερο που έχω ακούσει ποτέ είναι ότι οι τυφλοπόντικες κάθε 7 χρόνια δε γενανε μικρούς τυφλοπόντικες αλλά νυφίτσες που τους τρώνε. :flipout:

590-flasher_gremlin1.jpg