Απάντηση: Re: Κύπρος
Καποιοι γραφουν για τα λαθη τσιπρα, αλλοι των κυβερνωντων κλπ.
Γενικα, οτι θελει γραφει ο καθενας
Και καλά κάνει, ελευθερία έχουμε. Υπάρχει κόσμος που δεν τους απασχολεί τόσο το ποιος γράφει και γιατί το γράφει, αλλά αν αυτό που γράφει, οι παρατηρήσεις που κάνει ή οι ερωτήσεις που βάζει, έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Στην προκείμενη περίπτωση θα ήθελα να ξέρω κι εγώ - παρά την μούγκα που έχει πέσει - την άποψη των συντρόφων για τα 5 χρόνια διακυβέρνησης ΑΚΕΛ και οποιες ευθύνες φέρει καθώς και για την στάση που κράτησε το Die Linke ( H/Οι Aριστερά/οί). (το 5ο και το 9ο στη λίστα που έβαλες) Γιατί μπορεί να κάνουν ολοι βουντού τώρα στον απο καιρό γνωστό για τις θέσεις του Αναστασιάδη, αλλά τόσα χρόνια που ο Χριστόφιας υποθήκευε το μέλλον της Κύπρου το κάνανε γαργάρα.
Τις προάλλες διάβαζα αυτά τα στοιχεία για την Κύπρο που δημοσιεύθηκαν Οκτώβριο του 2012.
"Τα τέλη του 2007, η Κύπρος ήταν μια μεγάλη οικονομική δύναμη. Είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα 505,7εκ. ενώ «έτρεχε» με ρυθμό ανάπτυξης 4,4% του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος ήταν μόλις το 58,61% κάτω δηλαδή από το 60% που έχει οριοθετήσει ως «ταβάνι» η Ε.Ε. Σήμερα, το δημόσιο χρέος έφτασε το 72,61% (1ο τρίμηνο), ουσιαστικά χρήματα έχουμε μέχρι το Δεκέμβριο, ενώ έχουμε εδώ και 2 χρόνια που είμαστε εκτός «αγορών». Και όλα αυτά, χωρίς μνημόνιο, το οποίο θα φέρει ακόμη χειρότερες αλλαγές.
Πάμε στον Κύπριο Πολίτη. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 743 το 2007 στα 870 σήμερα. Ουσιαστικά δηλαδή αυξήθηκε κατά 15%. Την ίδια ώρα όμως, η ζωή μας έγινε ακριβή όσο ποτέ. Και φυσικά μιλάμε μόνο για τα είδη πρώτης ανάγκης: Τα Καύσιμα μέσα σε 4 χρόνια έχουν αυξηθεί σχεδόν 60%. Η αμόλυβδη 95οκτανίων από 0,86, σήμερα βρίσκεται στα 1,357. Το Γάλα, από 1,25 το λίτρο σήμερα πωλείται 1,49 το λίτρο, αύξηση 17%. Στο ψωμί, η μέση τιμή του στις αρχές του 2008 ήταν 1,80 και σήμερα είναι 2, αύξηση 10%. Την ίδια ώρα ο ΦΠΑ αυξήθηκε από το 15% στο 17% και έπεται και συνέχεια με το μνημόνιο.
Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν του λόγου το αληθές:
http://www.24h.com.cy/index.php/epikairotira/12779-24h-vid.html
Αν είναι αληθινά τα στοιχεία? Δεν το ξέρω, Ας έρθουν άλλα στοιχεία να τα διαψεύσουν.
Η μήπως να ψάξω να δω ποιοί είναι πίσω απο το 24h.com.cy και τι προθέσεις έχουν? Αντε να είναι πασόκοι της Κύπρου αυτοί...

))