Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Η πρωτοφανής ζήτηση και η ταυτόχρονη είσοδος στο σύστημα δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών οδήγησε σε τεχνικά προβλήματα €“ Άμεση ανταπόκριση των τεχνικών για να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό..

Βάλε και 2-3 φράσεις για το τι περιέχει το λινκ...

Από τα πολλά γλυκά βάρυνες.. Χρόνια πολλά και από εδώ.

ευχαριστω πολυ και απο εδω..:2thumb22sup:

αφου ξερεις-αφηνω παντα να μιλησει το κειμενο απο μονο του....:music-smiley-005:

Όταν πληρώνεις ένα σκασμό ευρώ σαν συνδρομιτής να δεις κάτι που σου διαφημίζει σαν υπέρ τοτε έχεις την απαίτηση να μην σε δουλεύουν ψιλό γαζί. Το novago το έκανε μετά την υποχρεωτική αλλαγή των δεκτών. Πριν δεν είχα κανένα πρόβλημα, έβγαζα την κάρτα μου πήγαινα στο εξοχικό στην Ανάβυσσο την έβαζα σε δέκτη του εμπορίου και όλα μια χαρά. Τώρα πρέπει να κουβαλάω όλο τον εξοπλισμό για να είμαι σίγουρος ότι θα δω???? Αν δεν μπορούν ας το κλείσουν το novago

Last edited by a moderator:
"Δυστυχώς χθες, η πρωτοφανής ζήτηση για την αναμετάδοση του παιχνιδιού (πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μπήκαν ταυτόχρονα στο σύστημα), δημιούργησε τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα για αρκετά λεπτά κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε πολλές περιοχές της χώρας να μην υπάρχει συνεχές σήμα."

Απο περιέργια και μόνο, το φτιάξαν κάποια στιγμή στη διάρκεια του αγώνα? Γιατί το αρκετά λεπτά ήταν τουλάχιστον όλο το πρώτο ημίχρονο (μετά δεν δοκίμασα). Επίσης υπήρχε θέμα περιοχών της χώρας, δηλαδή έχουν παραπάνω από εναν σερβερ και κάποιοι δούλευαν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Το επιχείρημα "Και τι νόμισες οτι με 50 λεπτά θα δείς ότι βλέπει ο άλλος με 60;" είναι χαρακτηριστικό ελληνικής νοοτροπίας και γενικότερης αντιμετώπισης των δικαιωμάτων μας ως καταναλωτές και ως πολίτες, γι'αυτό κιόλας έχουμε την αντιμετώπιση που μας αξίζει γενικότερα κ βγάζουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης παντού πχ. "Έλα μωρέ δεν έκοψα απόδειξη για 20 ευρώ εμένα θα πιάσουν;", "Έχτισα τον ημιυπάιθριο αλλά ο απέναντι έχτισε ολόκληρο όροφο παράνομο, εκει πρέπει να πάνε πρώτα" κτλ. κτλ. Όλα ποσοτικοποιούνται και συγκρίνονται με κάτι χειρότερο προκειμένου εμείς να βγούμε λάδι.
Κάνεις λάθος φίλε μου, δεν είναι θέμα ελληνικής νοοτροπίας αλλά λογικής. Απλής μαθηματικής λογικής - που δυστυχώς δεν υπάρχει στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Κάτι που στο δίνουν δώρο, ή έστω με μία πολύ μικρή αξία, δεν είναι δυνατόν να έχεις απαιτήσεις. Το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι λέει ο λαός μας και δε κάνει λάθος. Θα πρέπει να είμαι αφελής (για να μη χρησιμοποιήσω άλλους χαρακτηρισμούς) να πιστέψω πως θα δω δωρεάν (ή σχεδόν δωρεάν) χωρίς κανένα πρόβλημα έναν πολύ σημαντικό αγώνα, έναν από τους 5-6 της χρονιάς που αξίζει σε αυτό το χάλια ελληνικό πρωτάθλημα. Το ίδιο αφελής που πρέπει να είσαι για να αγοράσεις μία μπάλα καθαρίσματος με νανοτεχνολογία - επειδή τη διαφημίζει ο ΣΚΑΙ και το MEGA.
Ειδικά σε ένα φόρουμ που ασχολείται με τεχνολογία όπως αυτό εδώ, θα περίμενε κανείς να είναι όλοι 100% υποψιασμένοι ότι αυτό το πράγμα δεν επρόκειτο να δουλέψει χωρίς πρόβλημα.

Το αποτέλεσμα είναι μία παταγώδης επικοινωνιακή αποτυχία της Nova και της εφημερίδας. Απορώ με τους τεχνικούς εκεί στη Forthnet, κανείς δε βρέθηκε να προειδοποιήσει τους πωλητές/μανατζαρέους πως πάνε για αυτοκτονία;

edit: Οι μόνοι που πραγματικά επωφελήθηκαν της προσφοράς είναι αυτοί που είχαν δορυφορικό εξοπλισμό Nova. Εκεί όντως είδαν το ντέρμπυ ουσιαστικά δωρεάν.

Δεν διαφωνώ ότι ήταν ένα τραγικά απερίσκεπτο εγχείρημα το οποίο μόνο αρνητικό αντίκτυπο είχε και τους δύο εμπλεκόμενους, εφημερίδα και πάροχο. Από την άλλη δεν μιλάμε και για καμία υπηρεσία κολοσσιαίων απαιτήσεων έλεος, τα live streaming παίζανε μια χαρά καθόλη τη διάρκεια του ματς και συντηρούνται και από ιδιώτες, όχι εταιρίες με σκοπό το κέρδος, δεν θεωρώ λοιπόν τόσο παράλογο να περιμένει κάποιος να δει αγώνα μέσω μιας κλειδωμένης μάλιστα streaming υπηρεσίας. Επίσης το επιχείρημα ότι δώσανε 2,50 και κακώς περιμένανε να δούνε αναιρείται πανηγυρικά από τη στιγμή που και όσοι δίνουν 60 ευρώ το μήνα το ίδιο τίποτα είδανε, επομένως καμία διαφορά δεν έκανε το κόστος.

Το μόνο που μένει να διαφωνούμε είναι τι αξία έχουν αυτά τα 2,50 και αν είναι αρκετά για να σηκώσουν μηνύσεις. Όπως έγραψα και πριν, ο Έλληνας τα λεφτά δεν τα λογαριάζει όπως άλλοι λαοί, κακό του κεφαλιού του. Το λάθος όμως που κάνεις εδώ κατά τη γνώμη μου είναι ότι αυτό που σήμερα εσύ ορίζεις ως ευτελές ποσό, για κάποιον άλλο έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και ομοίως αυτό που είναι για σένα σημαντικό ποσό για κάποιον άλλο είναι ευτελές. Δηλαδή αν έχω την τύχη να παίρνω έναν πολύ καλό μισθό και δεν με νοιάζει που αγόρασα ένα προιόν/υπηρεσία με 50 ευρώ και χάλασε να πω και στους άλλους που το πήρανε και χάλασε ότι αδίκως φωνάζουνε γιατί έκανε μόνο 50 ευρώ κ έπρεπε να περιμένουν ότι θα χαλάσει επειδή εμένα μου περισσεύουν; Ποιός το βάζει αυτό το όριο; Κανένας, από τη στιγμή που θα αρχίσουμε να δικαιολογούμε ένα προιόν να είναι ελλατωματικό αρκεί το κόστος του να είναι αυτό που για εμάς μεμονομμένα είναι αποδεκτό περνάμε σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής "ζούγκλας". Ο καθένας παλεύει και φωνάζει μόνο για το δικό του συμφέρουν ενώ όλοι οι υπόλοιποι που δεν τους αφορά σφυρίζουν αδιάφορα μέχρι να έρθει η δική τους σειρά. Προσωπικά δίνω αξία στο κάθε λεπτό που δίνει κάποιος για να αγοράσει κάτι ασχέτως του πόσο λίγο μπορεί να είναι αυτό το ποσό για τα δικά μου δεδομένα.

Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η εφημερίδα είναι επιστροφή χρημάτων σε όσους αγόρασαν την ειδική έκδοση για το τίποτα και αυτό θα έπρεπε να γίνει καθαρά για λόγους ευθιξίας, όχι υπό την απειλή μηνύσεων κτλ. Αλλά τι συζητάμε τώρα...

Το "πονηρό" της ανάρτησης είναι πως δεν έχεις δυνατότητα σχολίων όπως σε κάθε άλλη ανάρτηση της ιστοσελίδας και αφήνει παραθυράκι πως η προσφορά θα συνεχιστεί.

Πάντως φίλος μου, συνδρομητής της Νόβα με full pack που πληρώνει μαζί με τηλεφωνία 64,90 (αν θυμάμαι καλά) με πήρε τηλέφωνο χθες το βράδυ και ωρυόταν. Ήταν εκτός Αττικής, τον δέκτη δεν μπορούσε να τον πάρει μαζί, αρκέστηκε στο nova go και είδε τα αποτελέσματα. Μονολογούσε " Πληρώνω σαν μαλ.... και δεν μπορώ να δω!". Μόλις του είπα τι έγινε, δεν θα πω τι μου είπε γιατί θα με στείλετε για "μπάνιο".
Αν θες να είσαι σωστή εταιρία, τέτοιους συνδρομητές (με βάση το τι πληρώνουν) δεν πρέπει να τους έχεις παραπονεμένους. Κι αν θες να προμοτάρεις το προϊόν σου, μην δίνεις τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν τα κουπόνια να κάνουν χρήση του nova go, αφού όπως διαπιστώθηκε δεν μπορείς να το υποστηρίξεις με επάρκεια.

Η εφημερίδα πάντως στην έκδοση με τις προσφορές κοστίζει πάντα 4,25 , οπότε η θέαση των καναλιών nova είναι extra παροχή στη special έκδοση. Συμφωνώ με τα γραφόμενα του Πάνου (malakudi). Δε θα βασιζόμουν σε τέτοια υπηρεσία για να δω τον αγώνα. Έκανα τη δουλειά μου με τον pace και γλίτωσα το χαμό του καφενείου.

αυτο που επρεπε να κανουν αλλα οι δεν το σκεφτηκαν οι οντως ειναι ασχετοι οι τεχνικοι της νοβα θα ηταν οτι αφου περιμενουμε να γινει χαμος αφηνουμε τους συνδρομητες να βλεπουν κανονικα απο το nova go,και απο την στιγμη που εχουμε προβλημα κοβουμε συνδεσεις στο τσαμπα της εφημεριδας. και ετσι οι συνδρομητες που σκανε ενα σωρο λεφτα ειναι οκ και οι υπολοιποι καποιοι βλεπουν και καποιοι ειναι ατυχοι και δεν θα δουν το παιχνιδη.και μετα βγαζουμε ανακοινωση λογω τεχνικου προβληματος και μπλα μπλα.οι ας μην πουλαγανε τοσους χιλιαδες κωδικους αφου περιμενανε χαμο.ναι μεν οικονομησανε και οι δυο αλλα απο την αλλη δυσφημιστικε βασικα η νοβα και μετα το θεμα.και ειμαι περιεργος την αλλη κυριακη ποσοι θα παρουν την εφημεριδα για την νοβα.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι ότι εφόσον γνώριζαν τους περιορισμούς από πριν, να μην προχωρήσουν. Το σφάλμα εδώ πέφτει στο τεχνικό τμήμα της Forthnet και όχι στην εφημερίδα. Το κακό με την Forthnet είναι ότι έχει ήδη παρελθόν με παρόμοια προβλήματα με χαρακτηριστικότερο όταν με την πρώτη διάθεση των 24mbps είχαν ελάχιστο bandwidth για το πως έβγαιναν εκτός Ελλάδας με αποτέλεσμα να γίνει της τρελής. Μετά έκαναν αύξηση του σταδιακά κι ενώ υπήρχαν προβλήματα. Με λίγα λόγια, περιμένουν το πρόβλημα να έρθει σε αυτούς αντί να πάνε αυτοί στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουν εγκαίρως. Δυστυχώς φαίνεται ότι οι συνήθειες δεν αλλάζουν.

Η εφημερίδα πάντως στην έκδοση με τις προσφορές κοστίζει πάντα 4,25 , οπότε η θέαση των καναλιών nova είναι extra παροχή στη special έκδοση. Συμφωνώ με τα γραφόμενα του Πάνου (malakudi). Δε θα βασιζόμουν σε τέτοια υπηρεσία για να δω τον αγώνα. Έκανα τη δουλειά μου με τον pace και γλίτωσα το χαμό του καφενείου.

Δηλαδή Σεραφείμ κατά τη γνώμη σου, η πλειοψηφεία της ειδικής έκδοσης την Κυριακή που μας πέρασε δεν την αγόρασε για να δει το ματς, αλλά απλά από βίτσιο, για να πληρώσει παραπάνω σε σχέση με την απλή έκδοση... Ή μήπως ήθελε να πάρει κάποιο αστείο DVD δώρο ή ό,τι άλλο δίνει η εφημερίδα και ξαφνικά ως εκ θαύματος, βρήκε και ένα κουπόνι για πρόσβαση στο novaGo μέσα. Αν το πιστεύεις πραγματικά τότε πάσο. Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως να δούμε τα χτεσινά νούμερα κυκλοφορίας σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη Κυριακή (Πρώτο Θέμα - 50.000 φύλλα). Θα λύσουν μερικές απορίες σίγουρα.

αυτο που επρεπε να κανουν αλλα οι δεν το σκεφτηκαν οι οντως ειναι ασχετοι οι τεχνικοι της νοβα θα ηταν οτι αφου περιμενουμε να γινει χαμος αφηνουμε τους συνδρομητες να βλεπουν κανονικα απο το nova go,και απο την στιγμη που εχουμε προβλημα κοβουμε συνδεσεις στο τσαμπα της εφημεριδας. και ετσι οι συνδρομητες που σκανε ενα σωρο λεφτα ειναι οκ και οι υπολοιποι καποιοι βλεπουν και καποιοι ειναι ατυχοι και δεν θα δουν το παιχνιδη.και μετα βγαζουμε ανακοινωση λογω τεχνικου προβληματος και μπλα μπλα.οι ας μην πουλαγανε τοσους χιλιαδες κωδικους αφου περιμενανε χαμο.ναι μεν οικονομησανε και οι δυο αλλα απο την αλλη δυσφημιστικε βασικα η νοβα και μετα το θεμα.και ειμαι περιεργος την αλλη κυριακη ποσοι θα παρουν την εφημεριδα για την νοβα.

Αν μιλάς ως συνδρομητής nova το καταλαβαίνω. Για μένα που ούτε συνδρομητής nova είμαι ούτε την εφημερίδα αγόρασα, τη μεγαλύτερη αδικία την υπέστησαν οι αγοραστές της εφημερίδας. Ο συνδρομητής νοβα τουλάχιστον είχε αυτό για το οποίο πλήρωσε: κανονικότατη δορυφορική μετάδοση. Είναι σαν να παραπονιέσαι ότι τελείωσε το χαβιάρι στον μπουφέ που έχεις μπει με δωρεάν πρόσκληση. Τουλάχιστον μένουν άλλα φαγητά για να χορτάσεις. Για τους αγοραστές της εφημερίδας είναι σαν να πλήρωσαν 4,50 και να βρήκαν άδειο όλο το μπουφέ.

Δεν έχω ιδέα. Διάβασα αυτό:

http://www.europenet.gr/summary.asp?catid=31014

Όπου δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για την χτεσινή ημέρα και οσο για την Κυριακή 19/10 δίνει κυκλοφορία 50.000 φύλλα. Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των δύο πηγών.

Δυστυχώς το πρώτο θέμα είναι από τις δημοφιλέστερες εφημερίδες. Πολλοί εμπιστεύονται την ενημέρωσή τους στον Αναστασιάδη.

Σωστός, κοιτούσα τις Αθηναικες πωλήσεις μόνο. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά όντως σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Άσχετα από αυτό όμως, οπωσδήποτε μέσα σε αυτούς τους 115.000 πρέπει να υπάρχει ενα σημαντικός αριθμός που θέλησε να δει το ματς μέσω της προσφοράς. Γι'αυτο άλλωστε βγήκε και η επίσημη δικαιολόγηση της ιστορίας από πλευράς εφημερίδας πρωί πρωί. Αν ήταν 2,3,5-10.000 μόνο η ουσία για μένα παραμένει.

Re: Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Σεραφείμ,ούτε κι εγώ θα βασιζόμουν σ' αυτήν την υπηρεσία για να δω τον αγώνα.Σ' αυτό σωστά τα λες κι εσύ και ο Πάνος.Και για να το προχωρήσω και περισσότερο,έπρεπε σαν όχι άσχετοι να το περιμένουμε ότι θα συμβεί αυτό που έγινε.Προσωπικά ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα συμβεί.Μια παρατήρηση μόνο θέλω να κάνω,λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα σχόλια που διάβασα από τα μέλη.Η προσφορά (όπως και κάθε προσφορά) δεν απευθύνεται μόνο σε σχετικούς,σε ψαγμένους και σε έξυπνους.Απευθύνεται και σε άσχετους,αφελείς και χαζούς.Άρα λοιπόν,κάποιοι απολύτως δικαιολογημένα αισθάνονται σαν να τους κορόιδεψαν.Και γενικά,όταν κάποιος παίρνει μια προσφορά που αποδεικνύεται κατόπιν εορτής ότι δεν είναι όπως του την πρόσφεραν,το θέμα δεν είναι ότι έπρεπε να υποψιαστεί ο αγοραστής-άρα και καλά να πάθει-,αλλά ότι η εταιρία που έκανε την προσφορά δεν φέρθηκε σωστά.Το γράφω όσο πιο ευγενικά μπορώ.Αν πρέπει σε κάθε ξεκάθαρη προσφορά κάποιου προϊόντος ο αγοραστής να υποψιάζεται,τότε σημαίνει ότι θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουμε να κάνουμε μόνο με απατεώνες και άρα να μην ξαναπάρουμε ποτέ μας τίποτα σε προσφορά.Δεν είναι λογική αυτή...Να τα ρίχνουμε δηλαδή στον αγοραστή και όχι στην "Χ" εταιρία που δεν ήταν εντάξει σε αυτό που υποσχέθηκε στην προσφορά.
Τελειώνοντας,θα ήθελα να πω ότι αυτοί που πλήρωσαν περισσότερο το κρασάρισμα του nova go,ήταν οι μόνιμοι συνδρομητές της υπηρεσίας.Όταν δίνεις μια προσφορά για μια υπηρεσία όπου υπάρχουν πολλοί συνδρομητές,τότε κάνεις και μια κατηγοριοποίηση.Άλλο θα είναι το δίκτυο των συνδρομητών και άλλο το δίκτυο της προσφοράς.Όχι αν πέσει να πέσει σε όλους.Αν δώσεις για παράδειγμα δωρεάν internet σε προσφορά,άλλο θα είναι το δίκτυο των μόνιμων συνδρομητών και άλλο το δίκτυο της προσφοράς.Έτσι έπρεπε να γίνει και με το nova go.Κι αν δεν μπορούσαν να το δώσουν έτσι,να μην το έδιναν καθόλου.Ή να το έδιναν μόνο δορυφορικά,όπου δεν θα επηρεαζόντουσαν καθόλου οι συνδρομητές.

Εδώ είχε πέσει στο ματς με την ατλετικο στο ντέρμπι δεν θα έπεφτε. ..

δηλαδι φυλε hdanca από τα 115000 φυλλα που πουλησε η εφημεριδα ,εστω την αγορασαν την προσφορα 20000 ατομα όλα αυτά είναι κοροιδα που πληρωσαν
2,22 ευρω περιπου παραπανω ανα φυλο για να δουν τον αγωνα .......
που πυσστευω αυτό δεν εγυνε χωρεις να ερθουν από την εφυμερηδα σε συνεννωηση με τη νοβα; δεν νομιζω κατι τετοιο γιατι ιδια η νοβα θα ειχχε διαμαρτηρηθη επίσημος.....
.ισα ισα που εξετιαςς της διαφημησης αυτης να κερδιζε και μερικους εκατοντάδες νεους συνδρομητες
μπορει να μην εγυνε με τον σσωστο τροπο αυτό είναι άλλο θεμα μεταξι εφημερίδας και νοβα .....
.αν ειχε γυνει μονο εκ μερους της εφημερηδος τωρα θα ειχχαν πεσει βροχη οι μυνυσεις.......
για αυτό σε μια εποχη κρισης να μην λεμε τον κοσμο τοσο ευκολα κοροιδο .......εστω και ένα αγωνα να εβλεπαν είναι μια διαφυγη και αυτό

Ή να το έδιναν μόνο δορυφορικά,όπου δεν θα επηρεαζόντουσαν καθόλου οι συνδρομητές.
Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Αλλά η προσφορά ουσιαστικά έγινε για να τεσταριστεί το nova go. Και στο ματς της Κυριακής το crash test απέτυχε...

Re: Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Τελειώνοντας,θα ήθελα να πω ότι αυτοί που πλήρωσαν περισσότερο το κρασάρισμα του nova go,ήταν οι μόνιμοι συνδρομητές της υπηρεσίας.Όταν δίνεις μια προσφορά για μια υπηρεσία όπου υπάρχουν πολλοί συνδρομητές,τότε κάνεις και μια κατηγοριοποίηση.Άλλο θα είναι το δίκτυο των συνδρομητών και άλλο το δίκτυο της προσφοράς.Όχι αν πέσει να πέσει σε όλους.Αν δώσεις για παράδειγμα δωρεάν internet σε προσφορά,άλλο θα είναι το δίκτυο των μόνιμων συνδρομητών και άλλο το δίκτυο της προσφοράς.Έτσι έπρεπε να γίνει και με το nova go.Κι αν δεν μπορούσαν να το δώσουν έτσι,να μην το έδιναν καθόλου.Ή να το έδιναν μόνο δορυφορικά,όπου δεν θα επηρεαζόντουσαν καθόλου οι συνδρομητές.

Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να κάνει και διακρίσεις ανάλογα με το πόσα πληρώνουν οι συνδρομητές και η forthnet έχει ήδη πάμπολες κατηγορίες και να δίνει προτεραιότητες σε αυτούς που δίνουν τα περισσότερα. Από τη στιγμή που δίνεται μια υπηρεσία, είτε την δίνεις 40 ευρώ είτε τσάμπα, εφόσον την δίνεις πρέπει να μεριμνείς ώστε να παίζει. Από τη στιγμή που τη δίνεις έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα στην υπηρεσία αυτή, δεν υπάρχουν διακρίσεις ούτε χρήστες α και β κατηγορίας. Από τη στιγμή που ήξεραν ότι θα έχουν πρόβλημα κακώς την έδωσαν. Ή την έδωσαν εν γνώση τους πετώντας τυράκι στον κόσμο την επομένη του στυλ 'από τώρα μέχρι τότε δωρεάν ΧΧΧ προγράμματα' για να τσιμπήσουν πελάτες οπότε μετά το μεγάλο θύμα είναι η εφημερίδα.