Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Επειδή το έχουμε ξαναπεί εδώ νομίζω, το πρόβλημα με το να διαθέσεις On demand πλατφόρμα σε πολύ μεγάλο κοινό είναι το bandwidth. Σε μη συνδρομητές forthnet θα πρέπει να περάσει από το GR-IX. Στο GR-IX η Forthnet έχει διασύνδεση 40Gbps με τους υπόλοιπους παρόχου (με όσους έχει Peering διαφορετικά χρησιμοποιεί τα κυκλώματα του εξωτερικού). Έστω ότι όλο αυτό το bandwidth ήταν διαθέσιμο για το tv, μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα μέχρι 8000 συνδρομητές άλλων δικτύων. Για πλατφόρμες που έχουν πάνω από 400.000 συνδρομητές είναι αστεία νούμερα.

Για να διαθέσεις τέτοια υπηρεσία μαζικά χρειάζεσαι τουλάχιστον 100-150 Gbps στο GR-IX, και δεν τα έχει. Οπότε -σοφά- από το να έχουν κολλήματα και διακοπές στην υπηρεσία και να ακούγονται και μαργαριτάρια στην Τ.Υ ότι φταίει ο άλλος πάροχος, καλύτερα που το έκαναν έτσι.

Last edited by a moderator:
Επίσης, η Forthnet διαθέτει μόνιμη σύνδεση 72 Gbps με παρόχους στον Ελληνικό χώρο (GRIX, OTE, ΕΔΕΤ, HOL, Wind, κλπ.) και διαθέτει 136 Gbps Content Delivery Network σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, για τοπική διάθεση περιεχομένου (Google, Akamai, web-streaming).

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=1993

Αυτό που γράφει για 72 ειναι άλλο; Ρωτάω μη βαράτε.

Αφενώς δεν μπορείς να διαθέτεις 72 γιατί τα πακέτα που πουλάνε είναι 100mb,1gb,10gb 40gb. Δεν έχει κανένα λόγο, κανένας πάροχος να πάρει το 1g.

https://www.gr-ix.gr/peering-matrix/

Έχει peering μόνο με ΟΤΕ... υπόψιν ότι ο χάρτης ανανεώνεται δυναμικά.

Δηλαδη αυτο σημαίνει πως εαν αποφάσιζε να ανοιξει σε όλους το ondemand, μοναδικος παροχος που δεν θα ειχε προβλημα θα ήταν ο ΟΤΕ;

Όχι, σημαίνει ότι επειδή δεν έχει Peering Με τους υπόλοιπους θα δημιουργούσε congestion στα link προς το εξωτερικό που είναι και κατά πολύ ακριβότερα.

Εχω κανει εδω και παρα πολλη καιρο αιτημα το τηλεφωνο μου να μην δίνεται σε τριτους δηλαδη για διαφημιστες και αλλους παροχους .παρολο αυτα δωσανε το τηλ. Σε ενα νουμερο που ξεκιναει 215 αυτο εμαθα οτι ειναι απατη και αμα τους καλεσεις σε χρεωνουν δεν ειναι σιτα αλλο ειναι .εξακολουθουν να παιρνουν αλλα αμα το βλεπω δεν το σηκωνω τωρα δεν ξερω τι να κανω με αυτο το προβλημα ,το θεμα ειναι αλλο οταν τους το ειχα πει μου ειπαν οτι ισως το ειχαν απο πριν μεχρι εδω οκ.σήμερα πριν 2 ωρες περιπου μετα απο 6 μηνες που ειχε γινει αυτο με παιρνουν απο την wind .τους ζηταω να μου πει το ονομα της και που βρηκε το τηλ.,και οτι ειναι δηλωμενο να μην δινεται , Και ο αριθμος πού καλουσε ηταν Ανώνυμος .μου εκλεισε το τηλεφωνο.παιρνω την νοβα της λεω το συμβαν και λενε εμεις δεν το δωσαμε και καντε οτι νομιζετε .δηλαδη το τηλ Το εδωσε κανενα πουλακι φαινεται .ρωταω εγω τι πρεπει να κανω τωρα καταγγελια υπαρχει καποιος τροπος να αποζημιωθω η θα χασω τον καιρο μου.λεφτα για μηνυση δεν υπαρχουν ,ουτε μπορω να σπαταλαω τον χρονο μου αδικα αν ξερει κανεις να μου πει καποια λυση καλως .διαλως μολις ληξει η συμβαση θα παω αλλου.και θελω να ξερω αν και η αλλη παροχοι εχουν το ιδιο πραγμα να δινουν το τηλ. Ενω εσυ εχεις δωσει εντολη να μην το δινουν πουθενα.

Μπορεί να έχουν το τηλέφωνο σου απο πριν μπει στην λιστα για τα κρυφα.
Η μπορεί να το βρηκαν όταν ψώνισες από κανένα μαγαζί και το έδωσες για να σου φέρουν πχ την κουζινα σπιτι ή κατι τέτοιο. Είναι δεκάδες τα μέρη από τα οποία μπορεί να βρεί κάποιος το νούμερο σου. Ή απλά να παίρνουν τυχαία νουμερα....

Υπάρχουν τρόποι να βρουν τηλέφωνα. Εμένα με έπαιρναν από Ινδία στο εταιρικό (που υποτίθεται είναι σούπερ ασφαλές) δήθεν ως εξυπηρέτηση Microsoft. Το καλύτερο είναι να αποφεύγεις νούμερα που δε γνωρίζεις.

Καλημέρα,

Επίσης, η Forthnet διαθέτει μόνιμη σύνδεση 72 Gbps με παρόχους στον Ελληνικό χώρο (GRIX, OTE, ΕΔΕΤ, HOL, Wind, κλπ.) και διαθέτει 136 Gbps Content Delivery Network σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, για τοπική διάθεση περιεχομένου (Google, Akamai, web-streaming).

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=1993

Αυτό που γράφει για 72 ειναι άλλο; Ρωτάω μη βαράτε.

Η Forthnet έχει GR-IX μόνο για ΕΔΕΤ και OTE, οι υπόλοιποι συνδέονται μεταξύ της μέσω private peering για αυτό και βγαίνει αυτό το νούμερο. Το θέμα είναι πως όπως σωστά ανέφερε ο anderm πριν, ακόμη και να χρησιμοποιούσε τα συνολικά 72Gbps για την τηλεόραση (GR-IX και private peerings) τότε πάλι οι συνδρομητές θα ήταν 14.400 και όλα αυτά σε έναν ουτοπικό κόσμο (καθώς τα εν λόγω peers τα έκανε με σκοπό να καλύψουν όλες τις άλλες ανάγκες της εκτός τηλεόρασης). Πολλές εταιρίες που ασχολούνται με server βγαίνουν μέσω Forthnet (έχω μία από αυτές) και όταν σε peak time χρησιμοποιώ 2Gbps φαντάζομαι πως θα ήταν καταστροφή η παροχή του On Demand σε γραμμές που χρησιμοποιώ για τη δουλειά μου.

Μπράβο στη νοβα πάντα πρωτοπορως στις υπηρεσίες τηλεόρασης. Ο ΟΤΕ έχει μείνει πολύ πίσω δυστυχώς και δινει μόνο on demand με πληρωμή.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο στη νοβα πάντα πρωτοπορως στις υπηρεσίες τηλεόρασης. Ο ΟΤΕ έχει μείνει πολύ πίσω δυστυχώς και δινει μόνο on demand με πληρωμή.

Εγω την πληρώνω δέκα χρόνια και με αφήνει εκτός υπηρεσίας ως συνδρομητή τηλεόρασης.Όχι μπράβο δεν θα της πω άλλα θα τη κράζω οπου σταθώ κι όπου βρεθώ.

Περιμενουμε και το οn demand του οτε σε λιγο καιρο που θα ειναι και αυτο δωρεαν για ολους τους παροχους οχι οπως εκανε η νοβα

Τουλάχιστον άστοχη η σύγκριση
Ο ΟΤΕ έχει ταινίες που δεν έχουν παιχτεί στην τηλεόραση, στυλ Νetflix (αλήθεια το netflix ποσα χρονια είναι πίσω)
Η nova έχει συγκεκριμένες ταινίες από συγκεκριμένα studio, μπορείς να δεις στη nova ταινίες από άλλο studio? μπορείς να δεις ταινίες όπου δεν της έχει δείξει πρώτα σε κάποιο από τα κανάλια της?
Οπως καταλαβαίνεις μιλάμε για δυο διαφορετικές υπηρεσίες.
Οσο για το αν είναι δωρεάν στη nova μην παίρνεις και όρκο..γιατί κάτι μου λέει ότι πληρώνεις πάνω από 50 ευρώ το μηνα για να έχεις της "δωρεάν" υπηρεσίες

Οσο για το πρωτοπόρος τη να σχολιάσω, ότι στη μιση Eλλάδα δεν έχει δίκτυο
Aν ήταν έτσι οι πρωτοπόροι η Aμερική δεν θα είχε ανακαλυφθεί ακόμα

Οτε έχω παιδιά είχα triple play της Nova 1.5 χρόνο με ένα 40αρη με cinema pack και 12 ώρες κινητά την είχα κατά βρει και Full οικονομία αλλά μένω σε χωριο και οι καλές γραμμές τις έχει ο ΟΤΕ δίνει στους άλλους τις πολύ χαμηλές σε ταχύτητα. Στο τέλος μου λένε να πάω σε δορυφορικο με όγκο χρέωση και έφυγα χωρίς πέναλτι γιατί τα παιδιά καταλάβαιναν το πρόβλημα.

Τώρα δίνω 69 για cinema χωρίς κινητά αλλά έχω 50αρα. Προτιμώ νοβα και τις τιμές της αλλά όταν είναι μονοπώλιο στον ΟΤΕ τότε δεν γίνεται αλλιώς.

Οσο για το ON demand ας το κανει μια και ο ΟΤΕ και βλεπουμε. Η νοβα το έχει κάνει πάρα πολύ ωραίο με αφθονες επιλογές και δουλεύει η ethernet και ασύρματα χωρίς καλώδιο.

Επειδή το έχουμε ξαναπεί εδώ νομίζω, το πρόβλημα με το να διαθέσεις On demand πλατφόρμα σε πολύ μεγάλο κοινό είναι το bandwidth. Σε μη συνδρομητές forthnet θα πρέπει να περάσει από το GR-IX. Στο GR-IX η Forthnet έχει διασύνδεση 40Gbps με τους υπόλοιπους παρόχου (με όσους έχει Peering διαφορετικά χρησιμοποιεί τα κυκλώματα του εξωτερικού). Έστω ότι όλο αυτό το bandwidth ήταν διαθέσιμο για το tv, μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα μέχρι 8000 συνδρομητές άλλων δικτύων. Για πλατφόρμες που έχουν πάνω από 400.000 συνδρομητές είναι αστεία νούμερα.

Για να διαθέσεις τέτοια υπηρεσία μαζικά χρειάζεσαι τουλάχιστον 100-150 Gbps στο GR-IX, και δεν τα έχει. Οπότε -σοφά- από το να έχουν κολλήματα και διακοπές στην υπηρεσία και να ακούγονται και μαργαριτάρια στην Τ.Υ ότι φταίει ο άλλος πάροχος, καλύτερα που το έκαναν έτσι.

Όσες φορές και να τα πούμε ορισμένοι δεν λένε να καταλάβουν. Τα ίδια είπα κι εγώ στο νήμα για το ondemand ( http://avclub.gr/forum/showthread.p...-NOVA)?p=1057726946&viewfull=1#post1057726946 ) αλλά ορισμένοι νομίζουν πως επειδή έχουν VDSL θα μπορούν να δουν τα πάντα.

Πολύ καλά έχει κάνει η Nova και περιορίζει το on demand στο 3play. Είναι ο μόνος τρόπος να δουλέψει σωστά. Και για το on demand του ΟΤΕ υφίστανται οι ίδιοι τεχνικοί περιορισμοί, με τη βασική διαφορά να είναι πως του ΟΤΕ μπορεί να κατεβάσει με μικρότερο διαθέσιμο εύρος ζώνης και να το δεις αργότερα από το σκληρό σου δίσκο - αν και παίζουμε με τις λέξεις μετά για το κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι πραγματικά on demand. Αν πάντως θες κάτι να το δεις ΤΩΡΑ, η απαίτηση σε bandwidth από τον ISP είναι τεράστια!

Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά.Δεν είναι θεμα κατανόησης.Δικό τους θεμα πως θα το κάνουν να δουλέψει.
Αν δεν είχαν τεχνικά τη δυνατότητα να παρέχουν την υπηρεσία σε όλους τους συνδρομητές τηλεόρασης,αφού αυτούς αφορά το περιεχόμενο,τότε να μην την έβγαζαν σε διαθεσιμότητα ποτέ.

Πάντως οι 7 στους 10 συνδρομητες της Nova ειναι σε 3play προγράμματα όπως δείχνουν τα νούμερα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ιδιαίτερα μεγάλο τότε το ποσοστό για να έχεις 3 στους 10 δυσαρρεστημένους και με τέτοια αντιμετώπιση. Το 3 στους 10 ιδιαίτερα τέτοιες εποχές όταν μάλιστα αφορά στην πλειοψηφία παλιούς συνδρομητές (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), τότε υπάρχει αρκετά σημαντικός λόγος να ανησυχείς για περιπτώσεις boomerang.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε θέματα υπηρεσίας (εγώ δεν την έχω γιατι αυτός να την έχει). Αναφέρομαι καθαρά για το θέμα απροκάλυπτα εμπορικής πολιτικής που περιμένουν να πάρουν και αυτόυς τους 3 στους 10 στο δίκτυο τους. Που δεν θα τους πάρουν επειδή οι περισσότεροι ειναι απο παλιά συνδρομητές και γνωρίζουν πολύ καλα τα κατατόπια και το αν μπορεί μια υπηρεσία όντως να δοθεί σε όλους. Ξεχωρίζουν τα τερτιπια των μανατζαραίων και τις βλαχομαγκιές. Δεν ειμαστε χθεσινοί. Και όταν ειχαμε διαβεβαιώσεις πως η υπηρεσία θα δουλέψει σε όλους, προφανώς και είχε αποφασιστεί να δοθεί σε όλους (σιγουρα οχι αυθαίρετα). Απλά μετά μυριστήκανε πως ειναι ευκαιρία να τραβήξουν κόσμο, πλασάροντας όπως σε γνωστό μου πρόσφατα (θα έχετε και to ondemand που μπορεί να δουλέψει μόνο στο δίκτυο μας). Πήγε το φιλαράκι σε άλλο δίκτυο (οντας 3play) και έπαιξε μια χαρά. Τι μας λέτε τώρα για ελέγχους και πράσσειν άλογα (πράσινα αλογα) για όποιον δεν κατάλαβε. Αυτοι θέλουν να βλέπουν 3play στην κάρτα. Αν δουνε αυτό...τέλος. Βαλτο να παιξει οπου θέλεις. Σωστά;;; ;

Σωστό, και καταλαβαίνω την πικρία σου ειλικρινά. Πάντως, δε σημαινει πως η νόβα έχει πιάσει ταβάνι στα 3play συμβόλαια και μπορεί ένα ποσοστό απο απο αυτούς τους "τρείς" που είναι εκτός συνδυαστικών υπηρεσιών να επιστρέψει με το τυράκι του on demand (χάθηκαν αρκετά συμβόλαια 3play στο εξάμηνο). Επίσης, κάποιο ποσοστό απο αυτους τους "τρείς" μπορεί να μην ενδιαφερεται καν για τέτοιες παροχές και να θέλει να βλέπει απλά την ομάδα του η να είναι κάποιας ηλικίας που δεν μπλέκουν με αυτά. Αν υπάρχει και τεχνικό κώλυμα για να το δώσει εκτός δικτύου forthnet, τότε η απόφαση για 3play φαίνεται μονόδρομος. Ίσως θεωρούν πως τα οφέλη απο το να δώσουν την υπηρεσία σε 3play συνδρομητές και μάλιστα δωρεάν, μπορεί να λειτουργήσει συνολικά θετικά στα αποτελέσματα της εταιρείας. Εκτίμηση κάνω, δε γνωρίζω κάτι.