Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

υπαρχει και το νοβα εξοχικο(αν εχεις βεβαια, η εστω κατοικια στο χωριο)
τωρα ειναι αργα ,αλλα το ρουτερ θα στο δωσουν πιστευω

υπαρχει και το νοβα εξοχικο(αν εχεις βεβαια, η εστω κατοικια στο χωριο)
τωρα ειναι αργα ,αλλα το ρουτερ θα στο δωσουν πιστευω

δεν ξερω τι θα κανουν..
περιμενω μεχρι αυριο.
μετα παμε σε αλλα κολπα..

Έχω Nova 3Play με 24 ADSL.
Έχει λήξη η συνδρομή μου και μου έδωσαν προσφορά όλα ίδια να πάω σε 30 VDSL στα ίδια χρήματα.

Αξίζει η 30 VDSL(30Down/3Up);

Όπως είπε και ο φίλος από 24 όλα τα άλλα αξίζουν. λογικά θα σου δίνουν από καμπίνα οπότε θα έχεις και τα 30.

ok ενημερωσε μας

καμια απαντηση...
ισως το προβλημα να ειναι στο splitter και μαλλον δειχενι να εφτιαξε η κατασταση,
αλλα εννοειται οτι δεν θα τους το χαρισω οπως και να εχει...:singer:

Καλησπέρα.

Από τις 7/5 έχω πρόβλημα με την vdsl σύνδεση μου. Κάποιες μέρες δεν έχω καθόλου σύνδεση και τις περισσότερες ημέρες σέρνεται απίστευτα. Δεν μπαίνει σχεδόν καθόλου σε απλές ιστοσελίδες.

Επικοινώνησα 2 φορές με την τεχνική υποστήριξη της NOVA και μόλις χθες με ενημέρωσαν ότι τελικά υπάρχει γενικότερο θέμα στην περιοχή μου και προσπαθούν να το λύσουν. Εδώ και μια βδομάδα δηλαδή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τι κάνουμε; Επηρεάζει και την εργασία μου καθώς αυτό το διάστημα εργάζομαι από το σπίτι και πλέον δεν μπορώ.

Μπορώ να αμφισβητήσω την σύνδεση και να ζητήσω διακοπή;

Έχω 3play. Η nova TV παίζει κανονικά αλλά δεν μπορώ να δω περιεχόμενο on demand.

Καλησπέρα.

Από τις 7/5 έχω πρόβλημα με την vdsl σύνδεση μου. Κάποιες μέρες δεν έχω καθόλου σύνδεση και τις περισσότερες ημέρες σέρνεται απίστευτα. Δεν μπαίνει σχεδόν καθόλου σε απλές ιστοσελίδες.

Επικοινώνησα 2 φορές με την τεχνική υποστήριξη της NOVA και μόλις χθες με ενημέρωσαν ότι τελικά υπάρχει γενικότερο θέμα στην περιοχή μου και προσπαθούν να το λύσουν. Εδώ και μια βδομάδα δηλαδή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τι κάνουμε; Επηρεάζει και την εργασία μου καθώς αυτό το διάστημα εργάζομαι από το σπίτι και πλέον δεν μπορώ.

Μπορώ να αμφισβητήσω την σύνδεση και να ζητήσω διακοπή;

Έχω 3play. Η nova TV παίζει κανονικά αλλά δεν μπορώ να δω περιεχόμενο on demand.

Welcome to the club!
Από Δεκέμβριο 2019 που έβαλα VDSL 50 μου παρουσιάζονται κατά καιρούς προβλήματα όπως: πολύ αργό internet, αποσυνδέσεις, αδυναμία σε uploading αρχείων, απώλεια αναγνώρισης κλήσης στο τηλέφωνο κ.λπ. Για on demand ούτε λόγος να γίνεται.
Τελευταίο πρόβλημα που έχω εδώ και μία βδομάδα, είναι ότι ο συναγερμός μου δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το κέντρο λήψης σημάτων.

Έχω μιλήσει ατέλειωτες φορές μαζί τους, άλλες φορές ευγενικά άλλες εκτός εαυτού, έχω ακούσει απίστευτες δικαιολογίες από μέρους τους, τους έχω ζητήσει να διακοπεί το συμβόλαιό μου για να ησυχάσουν και αυτοί και εγώ...., αλλά με τίποτα δεν θέλουν να χάσουν την γερή ρήτρα των 250 ευρώ που μου έβαλαν...

Ειλικρινά με έχουν κάνει ράκος ψυχολογικά...

Welcome to the club!
Από Δεκέμβριο 2019 που έβαλα VDSL 50 μου παρουσιάζονται κατά καιρούς προβλήματα όπως: πολύ αργό internet, αποσυνδέσεις, αδυναμία σε uploading αρχείων, απώλεια αναγνώρισης κλήσης στο τηλέφωνο κ.λπ. Για on demand ούτε λόγος να γίνεται.
Τελευταίο πρόβλημα που έχω εδώ και μία βδομάδα, είναι ότι ο συναγερμός μου δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το κέντρο λήψης σημάτων.

Έχω μιλήσει ατέλειωτες φορές μαζί τους, άλλες φορές ευγενικά άλλες εκτός εαυτού, έχω ακούσει απίστευτες δικαιολογίες από μέρους τους, τους έχω ζητήσει να διακοπεί το συμβόλαιό μου για να ησυχάσουν και αυτοί και εγώ...., αλλά με τίποτα δεν θέλουν να χάσουν την γερή ρήτρα των 250 ευρώ που μου έβαλαν...

Ειλικρινά με έχουν κάνει ράκος ψυχολογικά...

Με αποθαρρυνες εντελώς!

Κι εγώ τέτοια ρήτρα έχω. Άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Θα υποστούμε μια κάκιστη υπηρεσία, όπου για αλλά πληρώνουμε και άλλα έχουμε;

Με αποθαρρυνες εντελώς!

Κι εγώ τέτοια ρήτρα έχω. Άρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Θα υποστούμε μια κάκιστη υπηρεσία, όπου για αλλά πληρώνουμε και άλλα έχουμε;
Με μια λέξη ,Nova.

Στάλθηκε από τον πλανήτη Nibiru χρησιμοποιώντας πένα..!

Γιατί τόση αυστηρότητα με τη Forthnet ? Ok, το thread ονομάζεται "κυτίο παραπόνων για nova", αλλά κι εγώ συνδρομητής είμαι από το 2004. Στα 17 χρόνια ζήτημα είναι να τους πήρα 5 τηλέφωνα για σοβαρό πρόβλημα. Κι όποτε είχα πρόβλημα λύθηκε.
Αυτό είναι από το modemακι του σπιτιού:
Code:
Uptime:    2 days, 8:28:06
DSL Type:    ITU-T G.993.2 Annex B (VDSL2)
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:    10.997 / 109.996
Data Transferred (Sent/Received) [B/B]:    0 / 0
Output Power (Up/Down) [dBm]:    -10,6 / 14,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]:    1,7 / 3,1
SN Margin (Up/Down) [dB]:    31,0 / 19,8
System Vendor ID (Local/Remote):    TMMB / ----
Chipset Vendor ID (Local/Remote):    BDCM / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote):    3 / 0
Loss of Signal (Local/Remote):    2 / 0
Loss of Power (Local/Remote):    0 / 0
Loss of Link (Remote):    -
Error Seconds (Local/Remote):    155 / 0
FEC Errors (Up/Down):    340 / 203.666
CRC Errors (Up/Down):    17 / 11.287
HEC Errors (Up/Down):    0 / 419.473
Τα 155 δευτερόλεπτα μη σύνδεσης λόγω σφουγγαρίσματος (πρέπει να τακτοποιήσω τα καλώδια).
Εδώ η μέτρηση από το fast.com, ενώ σε άλλο pc βλέπουν youtube.
Pv8bziY.png

Κι αυτό από το https://hyperiontest.gr/
Sbd5PSE.png

Γενικά όλες οι εταιρείες έχουν πολλά θέματα με το Ίντερνετ μόνο η cosmote έχει μεγαλύτερη σταθερότητα στο δίκτυο επειδή εχει μεγάλο ιδιόκτητο δίκτυο σε αντίθεση με τι άλλες τρεις αλλά οι τιμές τις σε σχέση με τις άλλες είναι στο Θεό.

Re: Απάντηση: Κυτίο παραπόνων (για NOVA)...

Γιατί τόση αυστηρότητα με τη Forthnet ? Ok, το thread ονομάζεται "κυτίο παραπόνων για nova", αλλά κι εγώ συνδρομητής είμαι από το 2004. Στα 17 χρόνια ζήτημα είναι να τους πήρα 5 τηλέφωνα για σοβαρό πρόβλημα. Κι όποτε είχα πρόβλημα λύθηκε.

Υπάρχει αυστηρότητα δικαιολογημένη θεωρώ, γιατί πληρώνεις μια υπηρεσία αρκετά χρήματα. Όταν από το μήνα, ο μισός για παράδειγμα υπολειτουργεί, δε θα πρέπει να πληρώσεις και ανάλογα; Γιατί ποτέ δεν έχω παραπάνω σύνδεση; Από 50αρα το μισό μήνα να έχω 100αρα και να πληρώνω τα ίδια χρήματα;

@broxopios, σωστά τα γράφεις. Το πρόβλημα με τη γραμμή του καθένα, είναι το πρόβλημα με τη γραμμή του καθένα ξεχωριστά. Εγώ πχ παίρνω γραμμή κατευθείαν από το κουτί του ΟΤΕ που βρίσκεται στην απέναντι γωνία. Είμαι αντιπροσωπευτική περίπτωση ? Μπορεί να είμαι μπορεί και να μην είμαι. Για μερικές ημέρες πρόπερσι που πήγα ΟΤΕ και υπαναχώρησα τελικά πάλι πίσω στη Forthnet, η σύνδεση με τον ΟΤΕ ήταν πιο αργή σε σχέση με αυτή που ειχα από τη Forthnet, xωρίς να αλλάξει το παραμικρό (χρησιμοποιούσα ακόμα και το ίδιο ΖΤΕ που είχα από τη Forthnet).
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μη γενικεύουμε.

Στέλιο, τα προβλήματα συνήθως δεν είναι στο εσωτερικό -yperion, fast.com κλπ- αλλά σε υπηρεσίες του εξωτερικού.

Εάν το δίκτυο της περιοχής είναι του ΟΤΕ, περνάει ένα vlan ανά πάροχο μέχρι τον router του παρόχου στο αστικό κέντρο. Bottlenecks o OTE στο access κομμάτι δεν έχει, οπότε δεν θα δείς πρόβλημα.

Η Netflix έχει όντως cache server στο datacenter της Forthnet, αλλά ο server του fast.com δεν είναι στην Ελλάδα.
Code:
D:\>tracert fast.com

Tracing route to fast.com [2.18.93.94]
over a maximum of 30 hops:

1     1 ms     1 ms     1 ms  c7router [192.168.2.1]
  2     3 ms     1 ms     1 ms  192.168.1.1
  3    16 ms    15 ms    16 ms  bbras-llu-kln-01L500.forthnet.gr [213.16.246.23]
  4    15 ms    15 ms    15 ms  te0-4-1-0.distr-kln-04.forthnet.gr [62.1.117.49]
  5    17 ms    15 ms    15 ms  213.16.247.13
  6    19 ms    15 ms    15 ms  79.140.91.0
  7    16 ms    15 ms    15 ms  a2-18-93-94.deploy.static.akamaitechnologies.com [2.18.93.94]

Trace complete.
Αυτός ο 2.18.93.94 δείχνει να είναι κάπως στις ΗΠΑ.
tcZjUrZ.png

Σημερινό ookla speedtest με server στο Λονδίνο.
wwTRBhR.png

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της δικής μου περίπτωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Τα προβλήματα του last mile που αφορούν αποσυνδέσεις, ταχύτητα σύνδεσης, θόρυβο γραμμής είναι ανεξάρτητα παρόχου. Κι όντως η OTEGLOBE, όπως άλλωστε λες κι εσύ, έχει διασυνδέσεις με το εξωτερικό που η Forthnet δεν μπορεί να δει ούτε στα καλύτερα όνειρά της.