Φίλε vastsar, θα διαφωνήσω με τους υπόλοιπους συνφορουμίτες για την επιλογή του τελικού. Μπορεί άνετα λαμπάτος ενισχυτής να οδηγήσει να ηχεία σου αρκεί να είναι τοπολογίας push-pull με ικανό τροφοδοτικό και μεγάλο μετασχηματιστή εξόδου. Τα joule των λαμπάτων ενισχυτών δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα των τρανζιστοράτων για τα ίδια βατ.
Πέραν όμως από το θέμα της ισχύος, έχει σημασία σε τι στάθμες θελεις να ακούς. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι πολύ υψηλές εντάσεις (στις οποίες κατά τη γνώμη μου δεν ακούς τη μουσική αλλά μόνο το χώρο/σύστημα) μπορείς να πάρεις ένα λαμπάτο με 4 λάμπες ανά κανάλι (π.χ. 4Χ6550/κανάλι=100watt) σαν αφετηρία. Προτείνω πάντως κάποιον με 8 λάμπες στο κανάλι. Ποιοτικές υλοποιήσεις λυχνίας με πολλά βατ έχει η Audio Research, με κόστος όμως αρκετά παραπάνω από τα 5000 ευρώ. Δες οπωσδήποτε τις Ηλέκτρες του Τσακιρίδη. Υπεραρκούν οδηγικά (200 watt/κανάλι) για τα ηχεία σου και είναι και σε πολύ καλή τιμή (~3000). Όσοι συνφορουμίτες θεωρούν ότι οι λάμπες δεν έχουν οδηγική επάρκεια προφανώς δεν έχουν ακούσει μεγάλους λαμπάτους.
Οι Ηλέκτρες για παράδειγμα δεν έχουν απολύτως καμία σχέση οδηγικά αλλά και σαν ηχόχρωμα σε σύκριση, για παράδειγμα, με 2 Behringer (1/κανάλι σε κάθετη διπλοενίσχυση). Αυτά από προσωπική εμπειρία.
Οι φθηνοί μεγάλοι τρανζιστοράτοι ενισχυτές χάνουν σε ηχοχρώματα, ρευστότητα και τρισδιάστατη αίσθηση, κάτι που μπορείς να πάρεις απλόχερα από τις περισσότερες λαμπάτες υλοποιήσεις.
Προσοχή! Για αποφυγή παρεξηγήσεων ξεκαθαρίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι υποκειμενικές απόψεις τεκμηριωμένες από προσωπική εμπειρία. Όποιος τις αμφισβητεί, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, ωστόσο διατηρώ το δικαίωμα να τις εκφράζω ελεύθερα. Για την αιώνια κόντρα μεταξύ τρανζίστορ/λάμπας απλά κάντε μια ακρόαση..