Λαμπα και B&W 802 D

vastsar

Senior Member
8 April 2007
585
Μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο καλο λαμπατο για ηχεια Β&W 802 D. Οριο τιμης 5.000.

Λάμπα και 802 d είναι ασύμβατα μεγέθη...Δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούν σωστά με λάμπες τα 2 8_άινζτα woofers...Έτσι θα χάσεις ένα πολύ δυνατό κομμάτι του ηχείου που είναι το μπάσσο του...Ταπεινή μου γνώμη αν θες λαμπάτο ήχο να πας σε διενίσχυση με τρανζίστορ(τουλάχιστον 200 watts)
στα χαμηλά και λάμπα στα μεσοψηλά...ή αν θες ντε και καλά φουλ λάμπα μπορείς να παραγγείλεις σε ιδιοκατασκευή τους - Jolida JD 3000A 200 Watt Tube Mono Block Amplifiers - Δεν εισάγονται στην Ευρώπη λόγω CE...

Αν μενεις Αθήνα προσπάθησε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στο χώρο σου τα υποψηφια μηχανήματα. Τις Ηλέκτρες του Τσακιρίδη σιγουρα θα μπορεσεις να τις δοκιμασεις και πιθανόν και τα Carry.

Δεν θα τα οδηγήσεις σωστά με λάμπα. Προσπάθησε να τα ακούσεις και με Burmester. Έχεις ένα πολύ σπουδαίο ηχείο, χρειάζεται όμως πάρα πολλά – και καλά ρεύματα.

Λάμπα με 5000 που να τα οδηγεί...

Δύσκολος γρίφος...

Καλύτερα τρανζιστοράκια... Απόφυγε τη διενίσχυση εκτός αν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.

Πολύ σωστά! Μην μπαίνεις σε περιπέτειες διενίσχυσης!
Γενικότερα, είναι αδηφάγα και μάλλον πάς για τα διπλά χρήματα.

Re: Απάντηση: Λαμπα και B&W 802 D

Πολύ σωστά! Μην μπαίνεις σε περιπέτειες διενίσχυσης!
Γενικότερα, είναι αδηφάγα και μάλλον πάς για τα διπλά χρήματα.
Πάρα πολύ σωστά...Καραμπινάτα τρανζίστορ με μεγάλη και καθαρή ισχύ και ΟΧΙ ΤΑΞΗ Α...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λαμπα και B&W 802 D

Πάρα πολύ σωστά...Καραμπινάτα τρανζίστορ με μεγάλη και καθαρή ισχύ και ΟΧΙ ΤΑΞΗ Α...

Με $11.600 μπορεί να έχει και ΤΑΞΗ Α' !
Και χωρίς ανάστροφα στάδια (PNP/NPN) και fully balanced και χωρίς ανάδραση και και και... -σόρρυ αλλά γιά συγκεκριμένο μηχανάκι μόνο καλά μπορώ να πώ! :guitarist:
http://www.musicdirect.com/products/detail.asp?sku=ABAT600
-bye-

Για δες και τη λύση λαμπάτου προ τρανζίστορ τελικού και σίγουρα ο τελικός με αφθονο ρεύμα.

Σε συνέχεια του προηγούμενου, να προσέξεις ο λαμπάτος προ να έχει γρήγορο χαμηλό.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις, ηταν διαφωτιστικες αν και αρνητικες οσον αφορα την επιθυμια να εχω λαπματο τελικο ενισχυτη. Το σαλονι που θα μπει ο ενισχυτης ειναι περιπου στα 40-50 τετραγωνικα (μενω Θεσσαλονικη). Αφου λοιπον καταληγουμε για τρανζιστορ και κατα πιθονατοτητα τελικο (εχω αυτη την στιγμη τον DENON 4306 o οποιος προσωρινα μπορει να χρησιμοποιηθει σαν προενισχυτης) πρεπει νας πω οτι με ενδιαφερει το μηχανημα να εχει και καλη αισθητικη! Μου αρεσει ο McIntoch, αν και σ' αυτη την κατηγορια εχω διαβασει καλα λογια για τον BRYSTON 4BSST C-Series, οπως επισης ενδιαφερουσα και αξιοπιστη ακουγεται και η προταση της αντιπροσωπειας για τους CLASSE, θα ηθελα τις παρατηρησεις σας.

oι CLASSE ειναι σιγουρα καλοι και ματσαρουν σωστα με τα B&W μιας και ειναι η ιδια εταιρια πλεον. Ειναι και ομορφα μηχανηματα. Ακουσε τα ομως πρωτα. Μην αγορασεις χωρις να τα ακουσεις στο χωρο σου. Ειναι αρκετα τα χρηματα.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας, αν και αρνητικες οσον αφορα την επιθυμια να εχω λαμπατο (σκεφτομουν τους MANLEY SNAPPER). Αφου λοιπον καταληγουμε σε τρανζιστορ και κατα πιθανοτητα τελικο (θα χρησιμοποιησω προσωρινα σαν προενισχυτη τον DENON 4306) θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για τον BRYSTON 4BSST C-Series, Parasoud Halo A52, NuForce Reference 9 SE, McIntosch (μου αρεσουν αισθητικα περισσοτερο απο οτιδοποτε αλλο αλλα δεν ξερω αν αχουν καποιο τελικο με ικανη ισχυ χωρις να ξεπερνα τα 5.000 ευρω). Ενδιαφερουσα ειναι επισης και η προταση της αντιπροσωπεις για τους CLASSE. Περιμενω την βοηθεια σας

Βασικά είναι εύκολο να ξεκινήσεις από τους Classe, αφού σίγουρα θα μπορείς να τα ακούσεις μαζί στον αντιπρόσωπο.
Μετά βλέπεις.
Αν είσαι από Αθήνα έχει ένα σωρό μαγαζιά για να ακούσεις το υποψήφιο σετάκι.

Φίλε vastsar, θα διαφωνήσω με τους υπόλοιπους συνφορουμίτες για την επιλογή του τελικού. Μπορεί άνετα λαμπάτος ενισχυτής να οδηγήσει να ηχεία σου αρκεί να είναι τοπολογίας push-pull με ικανό τροφοδοτικό και μεγάλο μετασχηματιστή εξόδου. Τα joule των λαμπάτων ενισχυτών δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα των τρανζιστοράτων για τα ίδια βατ.

Πέραν όμως από το θέμα της ισχύος, έχει σημασία σε τι στάθμες θελεις να ακούς. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι πολύ υψηλές εντάσεις (στις οποίες κατά τη γνώμη μου δεν ακούς τη μουσική αλλά μόνο το χώρο/σύστημα) μπορείς να πάρεις ένα λαμπάτο με 4 λάμπες ανά κανάλι (π.χ. 4Χ6550/κανάλι=100watt) σαν αφετηρία. Προτείνω πάντως κάποιον με 8 λάμπες στο κανάλι. Ποιοτικές υλοποιήσεις λυχνίας με πολλά βατ έχει η Audio Research, με κόστος όμως αρκετά παραπάνω από τα 5000 ευρώ. Δες οπωσδήποτε τις Ηλέκτρες του Τσακιρίδη. Υπεραρκούν οδηγικά (200 watt/κανάλι) για τα ηχεία σου και είναι και σε πολύ καλή τιμή (~3000). Όσοι συνφορουμίτες θεωρούν ότι οι λάμπες δεν έχουν οδηγική επάρκεια προφανώς δεν έχουν ακούσει μεγάλους λαμπάτους.

Οι Ηλέκτρες για παράδειγμα δεν έχουν απολύτως καμία σχέση οδηγικά αλλά και σαν ηχόχρωμα σε σύκριση, για παράδειγμα, με 2 Behringer (1/κανάλι σε κάθετη διπλοενίσχυση). Αυτά από προσωπική εμπειρία.

Οι φθηνοί μεγάλοι τρανζιστοράτοι ενισχυτές χάνουν σε ηχοχρώματα, ρευστότητα και τρισδιάστατη αίσθηση, κάτι που μπορείς να πάρεις απλόχερα από τις περισσότερες λαμπάτες υλοποιήσεις.

Προσοχή! Για αποφυγή παρεξηγήσεων ξεκαθαρίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι υποκειμενικές απόψεις τεκμηριωμένες από προσωπική εμπειρία. Όποιος τις αμφισβητεί, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, ωστόσο διατηρώ το δικαίωμα να τις εκφράζω ελεύθερα. Για την αιώνια κόντρα μεταξύ τρανζίστορ/λάμπας απλά κάντε μια ακρόαση..