saitisgr
Banned
θα ηθελα απο τον φιλο που ρωτα για λαμπα και 802 να μου πει
τι θέλει να μάθει.....γιατί ψάχνεται????
τι θέλει να μάθει.....γιατί ψάχνεται????
Στο τευχος Μαιου του Hi Fidelity εχει Review των Challenger 115 της Audio Valve. Για ριξε κι εκει μια ματια......Μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο καλο λαμπατο για ηχεια Β&W 802 D. Οριο τιμης 5.000.
Προφανώς. ΌΛΑ τα ηχεία χρωματίζουν. Άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο. Τα magnepan λόγω πάνελ είναι πολύ δύσκολο να τσιρίξουν ας πούμε, κάτι που δεν ισχύει για ένα μεταλλικό τουϊτερ ή μία κόρνα. Τώρα αν τα magnepan είναι περισσότερο ή λιγότερο αποκαλυπτικά από ένα αγγλικό monitor τύπου ATC η απάντηση είναι ότι κάτι θα ξέρουν χιλιάδες ηχολήπτες και παραγωγοί που επιλέγουν ηλεκτροδυναμικά ηχεία για να ηχογραφήσουν/μιξάρουν. Και μάλλον εμείς ΔΕΝ είμαστε τόσο ειδήμονες όσο αυτοί.
Και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, εννοείται ότι υποστηρίζω σθεναρά τα χρωματισμένα (ή αλλιώς τις ανορθόδοξες σχεδιάσεις-έχω παντοκατευθυντικά). Με άλλα λόγια υποστηρίζω ότι ακούγεται καλά στο αυτί μου και ΟΧΙ ότι είναι "σωστό" μόνο σε μετρήσεις. Για 'μενα δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχει διαφορετικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν τα συμβατικά ηχεία.
Επειδή το hi-fi είναι απλά ένα θέμα συμβιβασμών, δεν τίθεται θέμα. Μόνο η κολοκυθόπιττα μετράει. Αρκεί να υπάρχει η παιδεία-γνώση και να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δηλαδή να έχουμε κοινή σημειολογία. Να ξέρουμε τι σημαίνει οδήγηση, εικόνα, ηχόχρωμα, έλεγχος, σωστό στήσιμο-συμμετρία, sweet spot, slew rate (ταχύτητα), απόσταση στα όργανα, φυσικότητα κλπ.
Όσο για το πολυπόθητο αληθοφανές γεγονός, απλά δεν υπάρχει. Με ένα απλό αληθινό ταμπούρλο η αδυναμία διαπιστώνεται μια και καλή.
Sorry για το offtopic.
δε νομιζω οτι τα αποριπτουν λογω ελλειψης αποκαλυπτικοτητας.
μαλλον η ελλειψη δυναμικων και η μειωμενη αποκριση χαμηλα ειναι η αιτια.
τωρα το οτι δεν τσιριζουν αυτο δεν θα ελεγα οτι ειναι χρωματισμος ενω το τσιριγμα ενος μεταλικου τουιτερ ειναι.
Σίγουρα όμως, δεν είναι τόσο αποκαλυπτικά όσο ένα monitor. Και τα δικά μου ηχεία είναι πολύ αποκαλυπτικά. Όχι τόσο όμως όσο ένα monitor.
Ωστόσο η έλλειψη δυναμικών και η απόκριση χαμηλά αποτελούν μέρος της αποκαλυπτικότητας ενός ηχείου.
Όσο για τα τουΐτερ θα συμφωνήσω, πάντα όμως υπάρχουν χρωματισμοί. Εννοείται και στα monitor ηχεία. Σε όλους τους μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας σε ακουστική.
Κι εμένα δεν μου πολυκάθεται η ιδέα του λαμπάτου για τα 802D. Ωστόσο έχω διαβάσει review σε αμερικάνικο περιοδικό για τα μονομπλόκ Manley SEPP300B (parallel single-ended 11W και, ταυτόχρονα μέσω διακόπτη, push-pull στα 24W, πάντα σε τάξη Α) που οδήγησαν πολύ καλά τα 801Ν. Μέχρι όμως τα πέντε χιλιάρικα θα σκεφτόμουν τα Snapper, χωρίς να το έχω τσεκάρει.
Στο τευχος Μαιου του Hi Fidelity εχει Review των Challenger 115 της Audio Valve. Για ριξε κι εκει μια ματια......
+1Φίλε Audiophile62 για να γνωρίζεις τι θα έχει το Hi Fidelity του Μαίου πριν κυκλοφορήσει πρέπει να είσαι ή ο εκδότης του ή .... ο αντιπρόσωπος του ενισχυτή... Μιας και επαινείς και τα Audio Valve και τα Spendor...
(Δεν έχω κάτι με τη φίλτατη αντιπροσωπεία και τον συμπαθή αντιπρόσωπο που γνωρίζω προσωπικά ούτε με τα μηχανήματα που εισάγει...απλή παρατήρηση οκ...)
Το πληροφορηθηκα απο τον αντιπροσωπο οτι εχει δωσει για review τα μηχανηματα και περιμενω κι εγω να δω τα αποτελεσματα....Φίλε Audiophile62 για να γνωρίζεις τι θα έχει το Hi Fidelity του Μαίου πριν κυκλοφορήσει πρέπει να είσαι ή ο εκδότης του ή .... ο αντιπρόσωπος του ενισχυτή... Μιας και επαινείς και τα Audio Valve και τα Spendor...
(Δεν έχω κάτι με τη φίλτατη αντιπροσωπεία και τον συμπαθή αντιπρόσωπο που γνωρίζω προσωπικά ούτε με τα μηχανήματα που εισάγει...απλή παρατήρηση οκ...)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.