Λαμπα και B&W 802 D

Πω πω, τους έβαλα ένα ζευγάρι ΜcIntosh MC3500, και η μεσαία τους, λα μινόρε της Φιτζέραλντ. Ρε μανία με τη λάμπα! :D
Το λα μινόρε είναι ακόρντο(συγχορδία)... Δεν μπορεί να το βγάλει ούτε η Φιντζέραλντ ούτε η Χάλιντει ούτε η Γουάσινγκτον... Και οι τρεις μαζί κάτι γίνεται...

Απάντηση: Re: Λαμπα και B&W 802 D

Το λα μινόρε είναι ακόρντο(συγχορδία)... Δεν μπορεί να το βγάλει ούτε η Φιντζέραλντ ούτε η Χάλιντει ούτε η Γουάσινγκτον... Και οι τρεις μαζί κάτι γίνεται...

:BDGBGDB55:

Κατ´αρχη να διευκρινησω οτι τα B&W 802 θα τα αποκτησω τον Αυγουστο. Αυτη την στιγμη ακουω μουσικη απο τα B&W 704 απο τα οποια ειμαι ευχαριστημενος. Ενισχυτη εχω τον DENON 4306 και Sub της SUNFIRE DORMINATOR D8. Εχω ακουσει τα 802 μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος τους, απο πλευρας αισθητικης δεν εχω δει πιο ωραιο ηχειο (για τα γουστα μου). Ετσι λοιπον ψαχνομαι για τον ενισχυτη. Απο μουσικη ακουω τα παντα, αλλα περισοτερο κλασικη και τζαζ. Ο χωρος ειναι σχετικα μεγαλος περιπου 40-50 τ.μ. Χωρις να ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι την ατμοσφαιρα των λαμπατων ειναι δυσκολο να την παρεις απο τρανζιστορατους και μονο απο την McIntosch ισως παρεις κατι παραπλησιο. Βεβαια μπορει να μην ακουω δυνατα την μουσικη, ομως καποιες φορες θα το ηθελα κι αυτο. Αλωστε υπαρχουν καποια μουσικα κομματια που ακουγονται μονο δυνατα! Αυτην την δυναμη απο λαμπατο θα ειναι μαλλον δυσκολο να την βρω. Σαφως δεν θελω να ξοδεψω μια περιουσια για τον ενισχυτη ουτε και τα οικονομικα μου το επιτρεπουν. Αλλωστε τον προενισχυτη θα τον αγορασω μετα απο ενα χρονο περιπου και προσωρινα οπως εχω ξαναγραψει το ρολο του προενισχυτη θα παιξει ο DENON. Οπωσδηποτε ενα μεγαλο θεμα ειναι το μπασο που χανεται απο ενα τετοιο ηχειο ποσο ανασταλτικος παραγοντας μπορει να ειναι για να μην επιλεξεις λαμπατο ενισχυτη. Τελος εχω δει σε φωτογραφιες λαμπατο τελικο της McIntosch τον 275 μου αρεσε εμφανισιακα αλλα δεν ξερω ουτε τιμη ουτε δυνατητες σε σχεση με τα συγκεκριμενα ηχεια.

Re: Απάντηση: Λαμπα και B&W 802 D

Κατ´αρχη να διευκρινησω οτι τα B&W 802 θα τα αποκτησω τον Αυγουστο. Αυτη την στιγμη ακουω μουσικη απο τα B&W 704 απο τα οποια ειμαι ευχαριστημενος. Ενισχυτη εχω τον DENON 4306 και Sub της SUNFIRE DORMINATOR D8. Εχω ακουσει τα 802 μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος τους, απο πλευρας αισθητικης δεν εχω δει πιο ωραιο ηχειο (για τα γουστα μου). Ετσι λοιπον ψαχνομαι για τον ενισχυτη. Απο μουσικη ακουω τα παντα, αλλα περισοτερο κλασικη και τζαζ. Ο χωρος ειναι σχετικα μεγαλος περιπου 40-50 τ.μ. Χωρις να ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι την ατμοσφαιρα των λαμπατων ειναι δυσκολο να την παρεις απο τρανζιστορατους και μονο απο την McIntosch ισως παρεις κατι παραπλησιο. Βεβαια μπορει να μην ακουω δυνατα την μουσικη, ομως καποιες φορες θα το ηθελα κι αυτο. Αλωστε υπαρχουν καποια μουσικα κομματια που ακουγονται μονο δυνατα! Αυτην την δυναμη απο λαμπατο θα ειναι μαλλον δυσκολο να την βρω. Σαφως δεν θελω να ξοδεψω μια περιουσια για τον ενισχυτη ουτε και τα οικονομικα μου το επιτρεπουν. Αλλωστε τον προενισχυτη θα τον αγορασω μετα απο ενα χρονο περιπου και προσωρινα οπως εχω ξαναγραψει το ρολο του προενισχυτη θα παιξει ο DENON. Οπωσδηποτε ενα μεγαλο θεμα ειναι το μπασο που χανεται απο ενα τετοιο ηχειο ποσο ανασταλτικος παραγοντας μπορει να ειναι για να μην επιλεξεις λαμπατο ενισχυτη. Τελος εχω δει σε φωτογραφιες λαμπατο τελικο της McIntosch τον 275 μου αρεσε εμφανισιακα αλλα δεν ξερω ουτε τιμη ουτε δυνατητες σε σχεση με τα συγκεκριμενα ηχεια.[/QUOTE
Φίλε μου είναι μερικές φορές που ορισμένες εταιρίες στήνουν τα ηχεία τους με συγκεκριμένα ενισχυτικά και είναι δώρο για εμας για να μην κουραζόμαστε ψυχολογικά, λοιπόν εάν δεν θέλεις να μπείς σε περιπέτειες ματσαρίσματα και ότι άλλο υπαρξειακό υπάρχει στο χόμπι μας προτείνω classé cap-500 ca-2100 με λογικές τιμές νομίζω σε σχέση με κάποιους άλλους που τσακίζουν, να μην αναφέρω ονόματα, έχεις κάνει ένα σύνολο που μόνο οι κακίες γλώσσες και οι μυγιάγκιχτοι θα βρούν κάτι να πούν,όπως βέβαια δεν υπάρχει και τίποτε που να αναπαράγει 100% την ζωντανή μουσική,ηρέμησε λοιπόν και άκου μουσική πίστεψέ με με το σύνολο που αναφέρω θα ΑΚΟΥΣ μουσική και δεν θα ψάχνεσαι για κάτι άλλο για αρκετά χρόνια,το έχω ακούσει αρκετές φορές και είναι το όνειρο μου μεν,απλησίαστο δε......

ΣΤΑ 802 ΜΟΝΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΩΝ ΕΞΟΔΩΝ.(ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ)ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Κατά την αποψή μου τα 802D θα οδηγηθούν πιο καλά με καλό τρανζίστορ.Τώρα εάν θέλεις να πας σε λάμπα δοκίμασε κάποιες που έχουν τσαγανό.Ναι τα D είναι πιο εύκολα από τα Ν αλλά πιστεύω ότι θέλουν ακόμη και τώρα αρκετό ρεύμα.Οπως αναφέρθηκε και στο κόστος θα είσαι πιο καλά με τρανζιστορ.

Τελικα κι ενω πλησιαζει η ωρα της αγορας των ηχειων καταληγω σε τελικο McIntosh 402 (τρανζιστορ) και προενισχυτη της ιδιας εταιρειας McIntosh 2200 (με λυχνιες). Γραψτε μου κανα καλο λογο για να μην το παιδευω αλλο. Σας ευχαριστω ολους για την μεχρι τωρα βοηθεια.

νομιζω πως ειναι καλη επιλογη. σε λαμπα θα ηθελες κατι τετοιο...................................................-bye-http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=13625&stc=1&d=1187038781
ref610T-test4.jpg

Attachments

• ref610T-test4.jpg
    ref610T-test4.jpg
    17.5 KB · Views: 67
Φιλε μου καταρχας σου ευχομαι να πανε ολα καλα με την αναζητηση σου.Αυτο που εχω να σου πω ειναι οτι οταν κανουμε μια τετοια επιλογη ηχειου ειναι τραγικο λαθος να τσιγκουνευτουμε στα ενισχυτικα! Αν ειναι να συμβιβαστεις τοτε μην παρεις το εν λογο ηχειο. Εχει καταλυτικη σημασια ο ενισχυτης σε τετοιες σχεδιασεις.Απο προσφατη εμπειρια στο δικο μου ηχειο (2 παραλ/λα φουφερ 20 εκ και τριδρομο) με ενισχυτη της ιδιας εταιριας αλλα δυνατοτερο και ποιοτικοτερο απο τον προηγουμενο, συμπερανα πως μεχρι τοτε απλα νομιζα οτι το οδηγουσα σωστα αλλα τελικα ημουν λαθος.

Είπα να το αφήσω να πέσει κάτω, αλλά είναι κρίμα να κάνουμε σκουπίδια. Κοίτα, high end είναι εδώ, μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, ό,τι μας κατέβει, αλλά όχι κι έτσι! Δηλαδή, τραγούδησαν λα μινόρε η Gloria Gaynor και ο Lionel Richie, και δεν μπόρεσε η φίλη μου η Ella;

Μουάχα!... :p

Είπα να το αφήσω να πέσει κάτω, αλλά είναι κρίμα να κάνουμε σκουπίδια. Κοίτα, high end είναι εδώ, μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, ό,τι μας κατέβει, αλλά όχι κι έτσι! Δηλαδή, τραγούδησαν λα μινόρε η Gloria Gaynor και ο Lionel Richie, και δεν μπόρεσε η φίλη μου η Ella;

Μουάχα!... :p
Το ξαναλέω...αν και έχω βαρεθεί πια...
Το λα μινορε (Α-) είναι ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ...
Αποτελείται από τις νότες Α(λα) C(ντο) και Ε(μι), όλες καθαρές νότες στα άσπρα πλήκτρα ................... ΠΑΙΓΜΕΝΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...
Συνεπώς κανένα ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ (σαξόφωνο,βιολί,ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το 'τραγουδήσει'...
Μπορούν να το 'παίξουν' ΜΟΝΟ τα πολυφωνικά όργανα όπως το πιάνο, η κιθάρα, η άρπα, το εκκλ. όργανο ... ή μια χορωδία με τουλάχιστον (3) τρεις φωνές...

From Wikipedia, the free encyclopedia........

Generally speaking, a minor chord is any chord which has a minor third above its root, as opposed to a major chord which has a major third. More specifically, it is the three-note chord made up of a minor third and perfect fifth above the root.This is also known as a minor triad. Below is an A minor chord: A, C, E.

για να ακούσεις το ηχείο θέλεις ένα ενισχυτή λαμπάτο τουλάχιστον διπλάσιας ή τριπλάσιας τιμής απο το ηχείο και άν θα το οδηγήσει ....
καλύτερα ένας ενισχυτής με transistrors
Τώρα άν σου αρέσει η λάμπα άλλαξε πλεύση και βρές ενισχυτή λαμπάτο
κατά προτίμηση SET και ανάλογο ηχείο...

Re: Απάντηση: Λαμπα και B&W 802 D

Γιατί όχι τάξη Α????
Ρωτώ απο έλειψη γνώσεων και ενδιαφέρον.Για κανένα άλλο λόγο.
Ευχαριστώ.

Το ξαναλέω...αν και έχω βαρεθεί πια...
Το λα μινορε (Α-) είναι ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ...
Αποτελείται από τις νότες Α(λα) C(ντο) και Ε(μι), όλες καθαρές νότες στα άσπρα πλήκτρα ................... ΠΑΙΓΜΕΝΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...
Συνεπώς κανένα ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ (σαξόφωνο,βιολί,ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το 'τραγουδήσει'...
Μπορούν να το 'παίξουν' ΜΟΝΟ τα πολυφωνικά όργανα όπως το πιάνο, η κιθάρα, η άρπα, το εκκλ. όργανο ... ή μια χορωδία με τουλάχιστον (3) τρεις φωνές...

From Wikipedia, the free encyclopedia........

Generally speaking, a minor chord is any chord which has a minor third above its root, as opposed to a major chord which has a major third. More specifically, it is the three-note chord made up of a minor third and perfect fifth above the root.This is also known as a minor triad. Below is an A minor chord: A, C, E.

Το Λα μινόρε (A minor) είναι επίσης κλίμακα την οποία μπορούν να παίξουν πάρα πολλά μονοφωνικά όργανα όπως και η ανθρώπινη φωνή και επίσης σ'αυτήν την κλίμακα μπορούν να παιχτούν και πολλές συγχορδίες....

Mιας και εχω τα 802 Ν και 2 πολλοι καλοι μου φιλοι τα 802 D πιστεψε με εχουμε δοκιμασει πολλα ενιχυτικα και στα δυο αυτα ηχεια.Δοκιμασμε και λαμπες στην ενισχυση ομως στο τελος τα τρανζιστορ ηταν αυτα που οδηγησαν σωστα και μετρημενα αυτο το ηχειο.Για να ειμαι πιο συγκεκριμενος τα καλλιτερα λαμπατα ενισχυτικα που πργματικα οδηγησαν αριστα για μενα το ηχειο ηταν τα Audio Research 600 τα μονομπλοκια των 600 watt με κοστος ομως κοντα στα 11.000 ευρα!!!!!!!!!!!!!
Στα τρανζιστορς τωρα με τον Macintosh mc402 που εχει αναφερθει καποιος φιλος δυστυχως δεν ηταν αρκετος και θα ελεγα(παροτι εχει αρκετα καλα χαρακτηριστικα)οτι δεν ηταν αρκετος(παντα για μας τους τρεις φυσικα).
Το ηχειο πραγματικα επαιξε με KRELL FPB 400-CLASSE DELTA 400 -PLINIUS 250 WATT-PASS LABS 600W.
Δυστυχως η και ευτυχως αυτη η εταιρια φτιαχνει ηχεια οπου για να αναδειχτουν οι ικανοτητες τους ΘΕΛΟΥΝ ΡΕΥΜΑΤΑ-ΡΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟ damping Factor-μεγαλους τοροειδης μετασχηματιστες με μπολικους παραλληλους πυκνωτες για ταχυτητα στο χαμηλο-καλη αντικραδασμικη στηριξη και φυσικα χωρο!!!!!!!!!!
Προσωπικα προτιμω λαμπα στην προενισχυση παρα τελικο.Ετσι τουλαχιστον σε δοκιμες με Cary 05-Audio research ref3 -kαι τελικους τους ανωθεν Ε ΑΝΤΕ ΓΙΑ !!!!!!!ΤΩΡΑ ΛΕς ΑΚΟΥΩ ΜΟΥΣΙΚΗ εχοντας ομως πληρωσει πολλα χιλιαρικα ευρα και εχΟντας σηκωσει ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:ernaehrung004::ernaehrung004:

Προσιτές υβριδικές λύσεις,με ζεστό και μεγάλο ήχο-σώμα,που θα οδηγήσουν πολύ καλά και θα γεμίσουν τα B&W είναι η σειρά KW της Musical Fidelity(πχ ο ολοκληρωμένος KW 550).Το καλό είναι ότι κυκλοφορούν κι αρκετά μεταχειρισμένα σε χαμηλές τιμές.

Γειά σας.
Θα ήθελα σας παρακαλώ να επικοινωνήσω μαζί σας για το εν λόγω θέμα.
Είμαι κάτοικος Κιλκίς και κάτοχος Ν802 εδώ και 6 χρόνια.
Παρακαλώ σας αφήνω τα στοιχεία μου και θα είμαι υπόχρεος εαν με καλέσετε.
email: [email protected]
mob : 693 425 9955
g.l : 23410 24805

Σας ευχαριστώ πολύ
Μάνος