Dimosthenis
Supreme Member
- 17 June 2006
- 3,277
Το λα μινόρε είναι ακόρντο(συγχορδία)... Δεν μπορεί να το βγάλει ούτε η Φιντζέραλντ ούτε η Χάλιντει ούτε η Γουάσινγκτον... Και οι τρεις μαζί κάτι γίνεται...Πω πω, τους έβαλα ένα ζευγάρι ΜcIntosh MC3500, και η μεσαία τους, λα μινόρε της Φιτζέραλντ. Ρε μανία με τη λάμπα!![]()
Το λα μινόρε είναι ακόρντο(συγχορδία)... Δεν μπορεί να το βγάλει ούτε η Φιντζέραλντ ούτε η Χάλιντει ούτε η Γουάσινγκτον... Και οι τρεις μαζί κάτι γίνεται...
Κατ´αρχη να διευκρινησω οτι τα B&W 802 θα τα αποκτησω τον Αυγουστο. Αυτη την στιγμη ακουω μουσικη απο τα B&W 704 απο τα οποια ειμαι ευχαριστημενος. Ενισχυτη εχω τον DENON 4306 και Sub της SUNFIRE DORMINATOR D8. Εχω ακουσει τα 802 μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος τους, απο πλευρας αισθητικης δεν εχω δει πιο ωραιο ηχειο (για τα γουστα μου). Ετσι λοιπον ψαχνομαι για τον ενισχυτη. Απο μουσικη ακουω τα παντα, αλλα περισοτερο κλασικη και τζαζ. Ο χωρος ειναι σχετικα μεγαλος περιπου 40-50 τ.μ. Χωρις να ειμαι ειδικος αλλα νομιζω οτι την ατμοσφαιρα των λαμπατων ειναι δυσκολο να την παρεις απο τρανζιστορατους και μονο απο την McIntosch ισως παρεις κατι παραπλησιο. Βεβαια μπορει να μην ακουω δυνατα την μουσικη, ομως καποιες φορες θα το ηθελα κι αυτο. Αλωστε υπαρχουν καποια μουσικα κομματια που ακουγονται μονο δυνατα! Αυτην την δυναμη απο λαμπατο θα ειναι μαλλον δυσκολο να την βρω. Σαφως δεν θελω να ξοδεψω μια περιουσια για τον ενισχυτη ουτε και τα οικονομικα μου το επιτρεπουν. Αλλωστε τον προενισχυτη θα τον αγορασω μετα απο ενα χρονο περιπου και προσωρινα οπως εχω ξαναγραψει το ρολο του προενισχυτη θα παιξει ο DENON. Οπωσδηποτε ενα μεγαλο θεμα ειναι το μπασο που χανεται απο ενα τετοιο ηχειο ποσο ανασταλτικος παραγοντας μπορει να ειναι για να μην επιλεξεις λαμπατο ενισχυτη. Τελος εχω δει σε φωτογραφιες λαμπατο τελικο της McIntosch τον 275 μου αρεσε εμφανισιακα αλλα δεν ξερω ουτε τιμη ουτε δυνατητες σε σχεση με τα συγκεκριμενα ηχεια.[/QUOTE
Φίλε μου είναι μερικές φορές που ορισμένες εταιρίες στήνουν τα ηχεία τους με συγκεκριμένα ενισχυτικά και είναι δώρο για εμας για να μην κουραζόμαστε ψυχολογικά, λοιπόν εάν δεν θέλεις να μπείς σε περιπέτειες ματσαρίσματα και ότι άλλο υπαρξειακό υπάρχει στο χόμπι μας προτείνω classé cap-500 ca-2100 με λογικές τιμές νομίζω σε σχέση με κάποιους άλλους που τσακίζουν, να μην αναφέρω ονόματα, έχεις κάνει ένα σύνολο που μόνο οι κακίες γλώσσες και οι μυγιάγκιχτοι θα βρούν κάτι να πούν,όπως βέβαια δεν υπάρχει και τίποτε που να αναπαράγει 100% την ζωντανή μουσική,ηρέμησε λοιπόν και άκου μουσική πίστεψέ με με το σύνολο που αναφέρω θα ΑΚΟΥΣ μουσική και δεν θα ψάχνεσαι για κάτι άλλο για αρκετά χρόνια,το έχω ακούσει αρκετές φορές και είναι το όνειρο μου μεν,απλησίαστο δε......
Το λα μινόρε είναι ακόρντο(συγχορδία)... Δεν μπορεί να το βγάλει ούτε η Φιντζέραλντ ούτε η Χάλιντει ούτε η Γουάσινγκτον... Και οι τρεις μαζί κάτι γίνεται...
Το ξαναλέω...αν και έχω βαρεθεί πια...Είπα να το αφήσω να πέσει κάτω, αλλά είναι κρίμα να κάνουμε σκουπίδια. Κοίτα, high end είναι εδώ, μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, ό,τι μας κατέβει, αλλά όχι κι έτσι! Δηλαδή, τραγούδησαν λα μινόρε η Gloria Gaynor και ο Lionel Richie, και δεν μπόρεσε η φίλη μου η Ella;
Μουάχα!...![]()
Το ξαναλέω...αν και έχω βαρεθεί πια...
Το λα μινορε (Α-) είναι ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ...
Αποτελείται από τις νότες Α(λα) C(ντο) και Ε(μι), όλες καθαρές νότες στα άσπρα πλήκτρα ................... ΠΑΙΓΜΕΝΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...
Συνεπώς κανένα ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ (σαξόφωνο,βιολί,ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το 'τραγουδήσει'...
Μπορούν να το 'παίξουν' ΜΟΝΟ τα πολυφωνικά όργανα όπως το πιάνο, η κιθάρα, η άρπα, το εκκλ. όργανο ... ή μια χορωδία με τουλάχιστον (3) τρεις φωνές...
From Wikipedia, the free encyclopedia........
Generally speaking, a minor chord is any chord which has a minor third above its root, as opposed to a major chord which has a major third. More specifically, it is the three-note chord made up of a minor third and perfect fifth above the root.This is also known as a minor triad. Below is an A minor chord: A, C, E.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.