Λάμπα σε βουβάλι...(απορίες)

Ζημιά δεν κάνει αν είσαι στοιχειωδώς προσεκτικός ή στην καλύτερη περίπτωση τα βάλεις μαζί και δεν συνδεοξεσυνδέεις.

κοίτα: ή τα βάζω ή τα βγάζω...

αυτό το συνεδεοξεξδυσνεις δεν το έπιασα....:7SFGSFG:

το πρόβλημά μου είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω πυκνωτές κατάλληλους γιά τη δουλειά και έχω (είχα) μιά φαγούρα φοβερή - να τόχεις μπροστά σου και να μην μπορείς να ακούσεις...- που ήμουν έτοιμος να ξηλώσω το cross των bbc που κάθονται γιά να πάρω τους ΜΚΠ...

ο πολωνός εδώ
http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/Buffalo DAC/BuffaloDAC.html
λέει να βάλει πυκνωτή 2.2 γιά να κόψει το offset από το πλεγμα.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να ζορίσει το stage η έλλειψη πυκνωτή.
Αυτό φοβόμουνα.
Βεβαια παρακάτω λέει ότι το δοκίμασε και χωρίς πυκνωτές και του άρεσε πιό πολύ....
Καλά, μ αυτόν δεν βγάζεις άκρη, μιά έτσι μια γιουβέτσι.

Καλά ρε Μήτσο τώρα, τι μπορεί να του άρεσε?

Το κύκλωμα (6Η8/6ΣΝ7 σε τοπολογία ακόλουθου ανόδου ) θα έχει πάνω απο 4κ, αντίσταση εξόδου. Τι μπορείς να οδηγήσεις μ αυτό το πράγμα?

Πρακτικά το "κύκλωμα" αυτό είναι για να γελάει ο κόσμος.
Ο πυκνωτής στο σήμα τον μάρανε?

Attachments

• 01.jpg
    01.jpg
    82.3 KB · Views: 53
Αστον αυτόν εκεί που είναι, το κύκλωμα που έχεις πάρει εσύ το έχουμε?
Έλεγα πριν ότι ζημιά μπορεί να γίνει μονo την στιγμή που συνδέεις ή ξεσυνδέεις τα δυο κυκλώματα. Με μια λέξη : συνδεοξεσυνδεεις ή ξεσυνδεοσυνδεεις.

ουσιαστικά το κύκλωμα είναι το ίδιο με του lampizator αλλά με έλλη λυχνία και πηγή ρεύματος αντί για αντίσταση στην άνοδο επίσης έχει κάποια ανάδραση αλλά πόση δε φαίνεται. Όση όμως και να έχει αντίσταση εξόδου κάτω από 100Ω που γράφει στο συγκεκριμένο pdf δεν έχει με τίποτα! Λογικά έχει στην καλύτερη περίπτωση 1-2Κ αντίσταση εξόδου γιατί άμα έχει λιγότερο (λόγω ανάδρασης) θα είχε ελάχιστο κέρδος. Απ' την άλλη 1-2Κ δεν είναι και αναγκαστικά άσχημα με την προϋπόθεση οτι έχουμε κοντά interconect και προενισχυτη με εμπέδηδη εισόδου 50-100Κ (πχ λαμπάτο).

Έχει και κάποιες ρυθμίσεις για να μπορέσεις να το προσαρμόζεις σε διάφορες περιπτώσεις άρα άψογο είναι. Ο ποιο απλός τρόπος για να του βάλεις dc στην είσοδο είναι να μετρήσεις το ρεύμα του πόσο είναι με 0βολτ στην είσοδο και μετά να το φέρεις ίδιο με το dc στην είσοδο παίζοντας με την αντίσταση στην κάθοδο. Ουσιαστικά θα έχεις το ίδιο σημείο λειτουργίας αλλά με το dc αυτή τη φορά.

ουσιαστικά το κύκλωμα είναι το ίδιο με του lampizator αλλά με έλλη λυχνία και πηγή ρεύματος αντί για αντίσταση στην άνοδο επίσης έχει κάποια ανάδραση αλλά πόση δε φαίνεται. Όση όμως και να έχει αντίσταση εξόδου κάτω από 100Ω που γράφει στο συγκεκριμένο pdf δεν έχει με τίποτα! Λογικά έχει στην καλύτερη περίπτωση 1-2Κ αντίσταση εξόδου γιατί άμα έχει λιγότερο (λόγω ανάδρασης) θα είχε ελάχιστο κέρδος. Απ' την άλλη 1-2Κ δεν είναι και αναγκαστικά άσχημα με την προϋπόθεση οτι έχουμε κοντά interconect και προενισχυτη με εμπέδηδη εισόδου 50-100Κ (πχ λαμπάτο).

άρα τι να κάνουμε γιατρέ μου?
το εμβόλιο μας σώζει?:worshippy::idea:

Έχει και κάποιες ρυθμίσεις για να μπορέσεις να το προσαρμόζεις σε διάφορες περιπτώσεις άρα άψογο είναι. Ο ποιο απλός τρόπος για να του βάλεις dc στην είσοδο είναι να μετρήσεις το ρεύμα του πόσο είναι με 0βολτ στην είσοδο και μετά να το φέρεις ίδιο με το dc στην είσοδο παίζοντας με την αντίσταση στην κάθοδο. Ουσιαστικά θα έχεις το ίδιο σημείο λειτουργίας αλλά με το dc αυτή τη φορά.

αααχ...
εσύ εξακολουθείς να μου λες κινέζικα...:ernaehrung004:

αφού είναι ακατοίκητο το επάνω διαμέρισμα σου λέω...:Banane0:
Μόνο τα αυτιά δουλεύουν...:bigcry:

δημητρη ασε δεν ειναι του γουστου μου οι λαμπες.

αμα ακουω χαλαρωσε το μπασο βγαζω σπυρια.

και μαλιστα απο τα counterpoint που ειναι ηδη χαλαρο

σε σχεση με το 32αρι.

δημητρη ασε δεν ειναι του γουστου μου οι λαμπες.

αμα ακουω χαλαρωσε το μπασο βγαζω σπυρια.

και μαλιστα απο τα counterpoint που ειναι ηδη χαλαρο

σε σχεση με το 32αρι.

νεώτερα:
άλλαξα πυκνωτές και έβαλα ποιοτικούς ...
μάλλον προς το χειρότερο...
που είναι το μπάσο?

μετά τους έβγαλα τελειως

μπάσο με τη σέσουλα, και όλα τα υπόλοιπα όπως πριν.
Τελικά ο καναδοκινέζος κάτι ξέρει που δεν λέει πουθενά γιά πυκνωτή.

Μπακ, θα σου αρέσει νομίζω.
έχουμε δουλειά ακόμα....

μακαρι δημητρη αλλα εγω εχω μεγαλα ηχεια.

ετσι και δεν ειναι απολυτος ο ελεγχος το

αποτελεσμα δεν ειναι καλο.

συζήτηση κάνουμε.
Εξ άλλου είπα, είναι πολύ νωρις.
Αναμένονται αλλαγές πυκνωτών στο στάδιο, με τους ακριβούς και μετά ξανά δοκιμές.
Επίσης πρέπει να βρώ τρόπο να μπορώ να κάνω ΑΒ με τα counters αλλά είναι δύσκολο.

Πάντως τώρα που είναι χωρίς τους πυκνωτές είναι πιό κοντά στον ήχο τους.
Χτες το μπάσο ήταν πιό λίγο, σήμερα με τους ΜΚΡ το έχασα και πλέον σκέτο σαφώς πιό σωστό. Κοντά στο SS αλλά ....

Ασε θα δούμε

ξέρεις τι διακόπτης πρέπει να είναι αυτός?

τα counters παίρνουν +/-/g ανά κανάλι αυτό μόνο +/g και προφανώς επειδή το current mode ενεργοποιείται με την αντίσταση που βλέπει το βουβάλι πρέπει να αποσυνδέονται όλα και να συνδέονται τα άλλα.
Και φυσικά δεν είπαμε τίποτα γιά τις εξόδους.

Εκτός αν εγώ τα βλέπω δύσκολα.

α δεν ειναι balanced το buffer;

παρε δυο διακοπτες ρευματος 3 θεσεων on/off/on

στο counter θα χρησιμοποιησεις μονο το +g.

αυτοι οι διακοπτες εχουν 6 επαφες.

στη δυο θα συνδεσεις το ενα στις αλλες δυο το αλλο

και στη μεση θα βαλης το βουβαλι.

τις εξοδους μπορης να τις βαλης σε διαφορετικες εισοδους

του προ σου.