Λάμπα σε βουβάλι...(απορίες)

Πλέον με την τροφοδοσία που προανέφερα (80Va + placid βέβαια αυτά ζεματάνε στα 250ma ενώ τα LCBPS μένουν κρύα!) δεν ζεσταίνονται καθόλου τα counterpoint!

δεν είναι θέμα τελικά μόνο το Α/Β.
Είναι γιά ένα διάστημα να αποφασίσω ποιό στάδιο θα κρατήσω...

Ορθόν, έχει το προηγούμενο μονδέλο.
Δηλαδή έχεις και το 24 και το 32 βρε θηρίο?

ααααχχ
ου γαρ έρχεται....μόνον:smash:

Διαβάζεις διαβάζεις μάνα μου, αλλά....

το 24άρι έχω, με τα δυό balanced διακριτά i/v στάδια. (που τα δουλεύω SE)...
Και πλέον έχω και ένα λαμπάτο που πήρα προχτές.

Επίσης πρίν για το κέρδος είχα αντιστάσεις 371R οι οποίες νομίζω δεν είναι και ότι το καλύτερο! Πλέον τις έριξα στα 221R (150R ήταν από την μαμά του) και νομίζω γλύκαναν πάλι τα counter!

Πλέον με την τροφοδοσία που προανέφερα (80Va + placid βέβαια αυτά ζεματάνε στα 250ma ενώ τα LCBPS μένουν κρύα!) δεν ζεσταίνονται καθόλου τα counterpoint!

ε τώρα αυτό πως γίνεται?

ααααχχ
ου γαρ έρχεται....μόνον:smash:

Διαβάζεις διαβάζεις μάνα μου, αλλά....

το 24άρι έχω, με τα δυό balanced διακριτά i/v στάδια. (που τα δουλεύω SE)...
Και πλέον έχω και ένα λαμπάτο που πήρα προχτές.

Ε, με το διάβασμα Μήτσο , πάντα είχα θέμα. Διάβαζα - διάβαζα αλλά δεν καταλάβαινα ... :grinning-smiley-043

Edit: Εννοείς προφανως, οτι ζεστένεται το "διακριτό" στάδιο I/V ?

Last edited:
ε τώρα αυτό πως γίνεται?

Κάποιος θα μπορεί να μας το εξηγήσει! Το σίγουρο είναι ότι τα counter τη θέλουν την τροφοδοσία τους!!!!!

Τέλος να κάνω κι εγώ την ερώτηση μου!
Η αλλαγή του κέρδους των counter αλλάζει και την αντίσταση εξόδου (Impedance)? Υπάρχει περίπτωση να ζεσταίνονται και από την αύξηση του κέρδους?

Ε, με το διάβασμα Μήτσο , πάντα είχα θέμα. Διάβαζα - διάβαζα αλλά δεν καταλάβαινα ... :grinning-smiley-043

Edit: Εννοείς προφανως, οτι ζεστένεται το "διακριτό" στάδιο I/V ?

νιαί....:worshippy:

Κάποιος θα μπορεί να μας το εξηγήσει! Το σίγουρο είναι ότι τα counter τη θέλουν την τροφοδοσία τους!!!!!

Τέλος να κάνω κι εγώ την ερώτηση μου!
Η αλλαγή του κέρδους των counter αλλάζει και την αντίσταση εξόδου (Impedance)? Υπάρχει περίπτωση να ζεσταίνονται και από την αύξηση του κέρδους?

το άλλαξες?
πως το άλλαξες?

Πιό άλλαξα?

Επίσης πρίν για το κέρδος είχα αντιστάσεις 371R οι οποίες νομίζω δεν είναι και ότι το καλύτερο! Πλέον τις έριξα στα 221R (150R ήταν από την μαμά του) και νομίζω γλύκαναν πάλι τα counter!

Εσύ δεν πήρες μόνο δύο αντιστάσεις στην αρχή και μετα πήρες ακόμη δύο!

Πιό άλλαξα?

αυτό το είχα κάνει και εγώ.
Το έχω ....
τότε που φύσαγε... :music-smiley-005:

κάτσε να βρώ ένα λινκάκι γιά τον Τζιμ...

ακριβώς...

όταν φύσαγε, άλλαξα και εγώ στις 370.
αλλά δεν θυμάμαι αν έκαιγε πιό πολύ πριν ή μετά...

http://www.twistedpearaudio.com/docs/linestages/counterpoint_schematic.pdf

έλα μάστορα...
Εχεις 5 λεπτά να το βγάλεις σκάρτο...:Banane0:

Χρειάζομαι λίγο χρόνο παραπάνω. Να το μελετήσω βρε παιδί μου :grinning-smiley-043
Το "State of the Art tube amplification stage, mainly intended to be applied to CD-Players, DVD-Players and DAConvertors , φρυγανιέρες , φριτέζες, ηλεκτρικά σκουπάκια κλπ" ήταν πιο εύκολο :grinning-smiley-043

Χρειάζομαι λίγο χρόνο παραπάνω. Να το μελετήσω βρε παιδί μου :grinning-smiley-043
Το "State of the Art tube amplification stage, mainly intended to be applied to CD-Players, DVD-Players and DAConvertors , φρυγανιέρες , φριτέζες, ηλεκτρικά σκουπάκια κλπ" ήταν πιο εύκολο :grinning-smiley-043

προσεξε γιατι αμα το βγαλης σκαρτο θα σε βαλουμε να σχεδιασεις ενα

καλυτερο.:flipout::flipout:

Πάντως ποιός μου έλεγε χτες ότι η λάμπα θέλει αντίσταση εισόδου στον προ 50kΩ, έπεσε τζαστ.

50 ΚΩ έχει...

Πάντως ποιός μου έλεγε χτες ότι η λάμπα θέλει αντίσταση εισόδου στον προ 50kΩ, έπεσε τζαστ.

50 ΚΩ έχει...

Ξέρω οτι στο τέλος θα φάω ξύλο, αλλά δεν είπε έτσι ακριβώς. Εγώ θυμάμαι 50-100κ, συν κάποιες άλλες προυποθέσεις (καλώδια)
Είπε επίσεις, αν θυμάμαι καλά, οτι 100Ω, που λέει ο κιτρινιάρης δεν είναι με τίποτα.
Τόσο θα ήθελε (και τόσο θα έπρεπε) να είναι, αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε.

Όσο για το καουντερπωστολένε, εγώ δεν είπα τίποτα. (.....ακομα :grinning-smiley-043)

Μητσάρα αστειευόμαστε βρεεεεεεεεεέ, μια χαρά είναι το μηχανάκι.

Ο προ, είναι αυτός ο ωραίος, ο μάγκας, ο καραμπουζουκλής, με τους όπες?