Λαμπάτο στάδιο εξόδου για το Dac

Re: Απάντηση: Λαμπάτο στάδιο εξόδου για το Dac

Σαυρουλη για μετρα ταση εξοδου και πες γιατι κατι μου ειχε σφυριξει ο βασιλης οτι σε ολα του τα ντακ ειναι ιδια αν ειναι ετσι θα ενωθείς και εσυ πανω στο τέρας, να δεις που φτανει η σαυρα σου.
Κ. Γυμναστα το ιδιο κι εσεις.

Είμαι εκτός πλέον...αραδιάζω θάλασσα στο κορμί μου!

Όλα τα 9023 δίνουν την ίδια τάση εξόδου αναλόγως της τάσης τροφοδοσίας τους. Η ίδια η Sabre αναφέρει ότι με 3.3/3.6V δίνει 1.9Vrms και 2.0Vrms έξοδο αντίστοιχα.

Είμαι εκτός πλέον...αραδιάζω θάλασσα στο κορμί μου!

Όλα τα 9023 δίνουν την ίδια τάση εξόδου αναλόγως της τάσης τροφοδοσίας τους. Η ίδια η Sabre αναφέρει ότι με 3.3/3.6V δίνει 1.9Vrms και 2.0Vrms έξοδο αντίστοιχα.

:firstprize::firstprize::firstprize: Παιζει με ολα :firstprize::firstprize::firstprize:
Η πιο παλια γενια σαν το δικό σου και του Σοκ???

Δημητριε οταν λεω γενιες εννοω προηγουμενα μοντέλα όπως το 9018 κ.τ.λ
Αρα τελικά δεν εφτιαξα ενα προ αλλα ενα μπαφερ για σαυρες, σας περιμένω όλους :drummer::drummer::drummer:

Το 9018 δεν είναι παλιότερο από την άποψη χειρότερο, ακριβώς το αντίθετο πολύ ανώτερο σε σχέση με το 9023.

Ακριβώς, καμία σχέση το 9018 με το 9023. Δεν είναι θέμα παλαιότητας, είναι θέμα επιδόσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι το 9018 κάνει ~40$ ενώ το 9023 κάνει ~2$. Αλλά το 9018 θέλει πολύ σοβαρό στάδιο εξόδου για να παίξει πραγματικά καλά.

Αυτό που έφτιαξε ο συνονόματος θα πρέπει να το μετρήσουμε στην έξοδό του για να καταλάβουμε τελικά τι ακριβώς είναι. :p

και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το 9018 έκανε κάπου 6 χρόνια να το ανανεώσει (ξεπεράσει ?) σε σπεκς

Το κακό με τις σαύρες πάντως παραμένει.
Μια πενταετία τώρα κι ακόμα ψαχνόμαστε,η έλλειψη τεκμηρίωσης από την εταιρία αυτά κάνει.

Σωκράτη ψαχνόμαστε γιατί απλά μπορούμε και παίρνουμε τόσο διαφορετικά αποτελέσματα ,από τις υλοποιήσεις των σταδίων εξόδου του 9018

Πέτρο,για τις γεύσεις το καταλαβαίνω,είμαι κι εγώ τέτοιος,δεν είμαι του σωστού,το ασπάζομαι,το σέβομαι αλλά θέλω λίγη γεύση κι ας είναι λάθος.
Όμως,θα έπρεπε να υπάρχει και μια αναφορά στο σωστό (το οποίο είναι ένα,δεν υπάρχουν 10 σωστά,δεν γίνεται) κι από κει και πέρα ας παίξει ο καθένας όπως θέλει.
Εδώ γίνεται ένας χαμός,δυο ίδια δεν υπάρχουν!

Σωκράτη δεν γίνεται να υπάρξουν γιατί απλά είναι ιδιοκατασκευές και ο καθένας το προσαρμόζει στα γούστα του ,ίσως αυτή είναι και η ομορφιά του .
Και όπως θα δείς στο σχετικό νήμα του δικού μου βουβαλιού προέκυψε ακόμη ένας προβληματισμός για τις i2s
Κάναμε ποτέ δοκιμή δύο-τριών υλοποιήσεων i2s γιά να δούμε το τί <ταΐζουμε> κατ αρχάς το 9018 ;έχω αρχίσει να έχω κάποιους ενδοιασμούς στο αν το i2s του βούλγαρου βγάζει τον ίδιο ήχο με αυτό του diyink

Το κακό με τις σαύρες πάντως παραμένει.
Μια πενταετία τώρα κι ακόμα ψαχνόμαστε,η έλλειψη τεκμηρίωσης από την εταιρία αυτά κάνει.

εσεις ψάχνεστε.
Εγω το έχω κλείσει εδώ και 5 χρόνια και απλώς ακούω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λαμπάτο στάδιο εξόδου για το Dac

εσεις ψάχνεστε.
Εγω το έχω κλείσει εδώ και 5 χρόνια και απλώς ακούω.

Τύπος πάει σε συναυλία διάσημου κιθαρίστα,τον ακούει να παίζει παπάδες και στο φεύγα βλέπει σε παράδρομο κάποιον που παίζει το ίδιο,συνεχώς τον ίδιο τόνο.

-ρε φίλε γιατί δεν κάνεις όπως οι άλλοι,εγώ πχ άκουσα λίγο πριν μέσα να παίζει χιλιάδες νότες το δευτερόλεπτο,κλπ
-αυτός ακόμα ψάχνει,εγώ το βρήκα

-bye-

Για την ανωτεροτητα του 9018 απο το 9023 διατηρω επιφυλάξεις, επισης οτι το 9018 θελει πολυ σοβαρό στάδιο εξοδου για να παιξει σωστα δεν το λαμβάνω σαν θετικό στοιχειο.
Για να μετρησω εξοδο πρεπει να σταματήσω να ακούω ε???
θα το προσπαθήσω. :guitarist:
Ο ενας ακουει απο μονοφωνικο ραδιοφωνάκι και φτάνει στη νιρβάνα και ο αλλος απο ηλεκτροστατικά και βγαζει τον ηχο για πεταμα, ολα ειναι αναλογα με την εμπειρία του καθε ανθρώπου.

Last edited:
ψιλοαιρετικό ε?
Οταν δεν με ειμαι σίγουρος ακολουθώ την κλασσική μέθοδο, ακουω οσα πιο πολά δείγματα μπορώ, εχω ακούσει πάρα πολλά σαυράκια και τωρα με το λαμπάτο στάδιο σκοπευω να ακούσω κι αλλα πολλα πάρα πολλα.

Οταν δεν με ειμαι σίγουρος ακολουθώ την κλασσική μέθοδο, ακουω οσα πιο πολά δείγματα μπορώ, εχω ακούσει πάρα πολλά σαυράκια και τωρα με το λαμπάτο στάδιο σκοπευω να ακούσω κι αλλα πολλα πάρα πολλα.

δεν αντιλέγω, αλλά αυτό που λες σημαίνει ότι μια ολόκληρη πετυχημένη εταιρεία έριξε ένα κάρο λεφτά r&d στα σκουπίδια βγάζοντας υποδεέστερο dac ή ένα καλύτερο στο κλάσμα της τιμής του καλού της...

Για την ανωτεροτητα του 9018 απο το 9023 διατηρω επιφυλάξεις, επισης οτι το 9018 θελει πολυ σοβαρό στάδιο εξοδου για να παιξει σωστα δεν το λαμβάνω σαν θετικό στοιχειο.
Για να μετρησω εξοδο πρεπει να σταματήσω να ακούω ε???
θα το προσπαθήσω. :guitarist:

Σαν τσιπάκια το 9018 με το 9023 είναι no contest, δεν υπάρχει σύγκριση. Απλά το καλό (και κακό) του 9018 είναι ότι παίζει τεράστιο ρόλο το αναλογικό στάδιο, όπου πρέπει πραγματικά να ξέρεις τι κάνεις για να πάρεις το 100% (ή έστω κοντά στο 100%).

Για να μετρήσεις έξοδο πρέπει να ακούσεις για λίγα δευτερόλεπτα έναν τόνο στο 1ΚHz.. οπότε τυπικά δεν σταματάς να ακούς. :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με το λαμπάτο στάδιο εννοείς θα ακούσεις πολλά ακόμα βασισμένα στο 9023.. γιατί το 9018 με το συγκεκριμένο λαμπάτο δεν..