λαμπατος ενισχυτης

Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Και βέβαια θέλουν ρεύμα και γι αυτόν το λόγο στα πρώτα ποστ μου σου πρότεινα λύσεις των100 βατ.

Αλλο ρεύματα άλλο watt. Ρεύματα μπορεί να έχει και ένας ενισχυτες ισχύος 20watt.

Υπάρχει και ενας CAT τελικός μεταχειρισμένος στον μπάμπη
τον αγοράζεις
πετάς το ηχεία μιάς και τα υβριδικά σαν αυτά που έχεις δεν εχουν εντάσεις και πας γιά άλλα

Να μην σχολιάσω πρωτοχρονιάτικα....

Έχω καταμπερδευτει τελείως ! Δηλ τα ηχεία είσαστε σίγουροι οτι δεν θέλουν wat ?
Με έναν λαμπατο 50 αρι θα κάνω δουλειά ?
μετα απο 4 χρόνια ανακάλυψα οτι με έπιασαν ........ Να μη το πω ...!
Παντός το κατάστημα που τα πήρα όλα μου είχε πει οτι θέλουν ρεύμα τα ηχεία κ μου πούλησαν τον bryston !

Τα ηχεία σου θέλουν ενισχυτη με ικανότητα οδήγησης γιατί αποτελούν δύσκολο φορτίο λόγω μεγάλης πτώσης της αντίστασης ανεβαίνοντας ψηλά.
Ο Bryson είναι ότι πρέπει.
Αν θέλεις τις παραμορφώσεις της λάμπες πάρε έναν προ ενισχυτη λαμπατο όπως έγραψε ο λαμιωτης.
Κοιτά στο martinlganowners forum όπου ξέρουν καλά τα εκπληκτικά ηχεία σου.
Πχ Ενας macintosh 275 με 90 watt και ικανά ρεύματα τα οδηγεί ικανοποιητικά, αλλα η μετάβαση σε ομοσταυλο mc402 που τα 400 τα κάνει 800 οταν πεφτει η αντίσταση τα απογειώνει.
Και βάλτα 1.5 μέτρο απο τον τοίχο εμπρός τους.
Νίκος

Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Τα ηχεία σου θέλουν ενισχυτη με ικανότητα οδήγησης γιατί αποτελούν δύσκολο φορτίο λόγω μεγάλης πτώσης της αντίστασης ανεβαίνοντας ψηλά.
Αν θέλεις τις παραμορφώσεις της λάμπες πάρε έναν προ ενισχυτη λαμπατο όπως έγραψε ο λαμιωτης.
Πχ Ενας macintosh 275 με 90 watt και ικανά ρεύματα τα οδηγεί ικανοποιητικά, αλλα η μετάβαση σε ομοσταυλο mc402 που τα 400 τα κάνει 800 οταν πεφτει η αντίσταση τα απογειώνει.
Νίκος

Η αντίσταση του Vantage πέφτει στο 1 στα 20 khz... Δεν νομίζω ότι υπάρχει και πολύ πληροφορία που να είναι και τόσο ακουστή εκεί ψηλά για να καίγεται ο άνθρωπος.

http://www.martinlogan.com/products/vantage
4 Ohms, 1 at 20kHz. Compatible with 4, 6, or 8 Ohm rated amplifiers.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Μήπως εννοείς τροφοδοσία;

Η ικανότητα παροχής του αναγκαίου ρεύματος έχει άμεση σχέση με την τροφοδοσία στις ¨συμβατικες¨ υλοποιήσεις.

Νίκος
κανένας μακιντος δεν διπλασιάζει ,

+1

Το αν τα απογειώνει είναι άλλο θέμα.

Τέλος πάντων. Ο φίλος ρώτησε πια είναι η γνώμη μας σχετικά με το ταίριασμα λάμπας και το ηχείο του. Προτείνω και πάλι να πάρει κάποιον καλό λαμπάτο στον χώρο του για δοκιμή και αν θέλει να μας μεταφέρει εντυπώσεις.

Last edited:

Η αντίσταση του Vantage πέφτει στο 1 στα 20 khz... Δεν νομίζω ότι υπάρχει και πολύ πληροφορία που να είναι και τόσο ακουστή εκεί ψηλά για να καίγεται ο άνθρωπος.

http://www.martinlogan.com/products/vantage
4 Ohms, 1 at 20kHz. Compatible with 4, 6, or 8 Ohm rated amplifiers.

Καλά το πας. Ομως σκεψου οτι σε κάθε κομμάτι που έχει την πληροφορία, έστω και αν ο ακροατής δεν ¨καίγεται ¨ όπως λες, ο ενισχυτής ¨καίγεται ¨ και μάλιστα έχει επιπτώσεις σε όλο το φάσμα αυτή του η αδυναμία.
Το έγραψα απλοϊκά για να γίνει κατανοητό...
Καλή χρονιά με την ευκαιρία
Νίκος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Καλά το πας. Ομως σκεψου οτι σε κάθε κομμάτι που έχει την πληροφορία, έστω και αν ο ακροατής δεν ¨καίγεται ¨ όπως λες, ο ενισχυτής ¨καίγεται ¨ και μάλιστα έχει επιπτώσεις σε όλο το φάσμα αυτή του η αδυναμία.
Το έγραψα απλοϊκά για να γίνει κατανοητό...
Καλή χρονιά με την ευκαιρία
Νίκος

Καλή Χρονιά Νίκο!

Σίγουρα καίγεται ο ενισχυτής αλλά όταν καλείται να παίξει την πληροφορία. Αλλά σε πόσους δίσκους θα υπάρχει υλικο στα 20 khz; Δεν διαφωνώ αλλά εκ των πραγμάτων πόσες φορές θα κληθεί να οδηγήσει ο ενισχυτής το ηχείο στα 20 khz; Επίσης μιλάμε για μία μονάδα ενός δρόμου χωρίς πολύπλοκο κροσόβερ, με απότομες κλήσεις και πολλούς δρόμους, αλλά και μια ευαισθησία των 91 ντεσιμπέλ. Άντε να μην βάλω το κομμάτι της φασικής συμπεριφοράς στο κομμάτι ευθύνης του πάνελ.

Φυσικά γιατί έχει auto formers στην έξοδο.
Η εταιρία δίνει όμως στο manual minimum 400 στα 8 στα 4 και στα 2.
Λέει κάτι αυτό?

Μήπως τα παραλέμε λίγο? συζητάμε για ένα ηχείο το οποίο έχει ήδη ενσωματωμένο δικό του ενισχυτή για τις χαμηλές. Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό η Martin Logan? ίσως για να βοηθήσει στην οδήγηση?

Φυσικά γιατί έχει auto formers στην έξοδο.
Η εταιρία δίνει όμως στο manual minimum 400 στα 8 στα 4 και στα 2.
Λέει κάτι αυτό?

μα ναι , εκεί είναι η ουσία των μακιδων ( λαμπατων και τρανζιστορατων ) , εσύ έγραψες ότι κάνει τα 400 - 800
μετά την εμπειρία μου με ypsilon έχω γίνει μεγάλος φαν των μετασχηματιστών! you know!
τώρα παίζω τα 802d με 60 watt class a σε τρίοδο , τα έχει σηκώσει στον αέρα τα αγγλακια ο αυστριακός

Το θέμα του φίλου από ότι καταλαβαίνω δεν είναι η οδήγηση αφού οι Bryston σε αυτό το θέμα δεν ''ιδρώνουν'' αλλά μάλλον η μουσικότητα. Έτσι καταλαβαίνω τουλάχιστον εγώ, από την πρόθεσή του να ακούσει λάμπα.

Όσο για τα Mc Intosh, κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές τους οδηγηκά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Καλή Χρονιά Νίκο!

Σίγουρα καίγεται ο ενισχυτής αλλά όταν καλείται να παίξει την πληροφορία. Αλλά σε πόσους δίσκους θα υπάρχει υλικο στα 20 khz; Δεν διαφωνώ αλλά εκ των πραγμάτων πόσες φορές θα κληθεί να οδηγήσει ο ενισχυτής το ηχείο στα 20 khz; Επίσης μιλάμε για μία μονάδα ενός δρόμου χωρίς πολύπλοκο κροσόβερ, με απότομες κλήσεις και πολλούς δρόμους, αλλά και μια ευαισθησία των 91 ντεσιμπέλ. Άντε να μην βάλω το κομμάτι της φασικής συμπεριφοράς στο κομμάτι ευθύνης του πάνελ.

Χάλια έιναι το κρος των vantage αλλα τέλος πάντων.. Πολύ ειδικά μπλεκουμε...
Τα summit φίλου παίζουν εξαιρετικά και με se λαμπατο κι με γουρούνι class d.
Αν τώρα πάρεις τον se να ακούς ροκ και τον d για φωνούλες τότε φταις εσύ...
Τα δικά μου Martin Logan έπαιζαν με ice και τα μεσαία ήταν θείκα...
Με λάμπα προ γλυκαιναν απίστευτα, με παθητικό ήταν ουδέτερα.

μα ναι , εκεί είναι η ουσία των μακιδων ( λαμπατων και τρανζιστορατων ) , εσύ έγραψες ότι κάνει τα 400 - 800
μετά την εμπειρία μου με ypsilon έχω γίνει μεγάλος φαν των μετασχηματιστών! you know!
τώρα παίζω τα 802d με 60 watt class a σε τρίοδο , τα έχει σηκώσει στον αέρα τα αγγλακια ο αυστριακός

ΑΑΑΑ! Εσύ είσαι με τον Ayon! Πες τα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Ασε, I know τα ypsilon, έχω 2 απο αυτα...
Τι είναι ο Αυστριακός, για λέγε για λέγε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Χάλια έιναι το κρος των vantage αλλα τέλος πάντων.. Πολύ ειδικά μπλεκουμε...
Τα summit φίλου παίζουν εξαιρετικά και με se λαμπατο κι με γουρούνι class d.
Αν τώρα πάρεις τον se να ακούς ροκ και τον d για φωνούλες τότε φταις εσύ...
Τα δικά μου Martin Logan έπαιζαν με ice και τα μεσαία ήταν θείκα...
Με λάμπα προ γλυκαιναν απίστευτα, με παθητικό ήταν ουδέτερα.

Εγώ πάντως με τον λαμπάτο μου μια χαρά ακούω ροκ. Έλα σπίτι να ακούσεις τα τύμπανα στo Wimplash των Metallica ή Το 2048 των Ayreon και άλλα πολλά με 25 watt και τα λέμε μετά.

Όπως είπες μια χαρά παίζουν με όλες τις υλοποιήσεις. Αλλά για να μην υπάρχουν περιορισμοί αποκλείσαμε τις προτάσεις των S.E.