λαμπατος ενισχυτης

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Ασε, I know τα ypsilon, έχω 2 απο αυτα...
Τι είναι ο Αυστριακός, για λέγε για λέγε...

Είναι όπως θα έπρεπε να είναι πολλά μηχανήματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Super!
Αυτές τις οδηγητριες δεν πολυσυμπαθω αλλα αυτές είχα και εγώ...
Πολύ choke, φαίνεται πολύ καλή υλοποίηση.

Νίκο είναι τρομερό μηχάνημα!

Αν μπορέσω ποτέ θα τον χτυπήσω.

+10000

Άσε που σε τομείς διαφάνειας μουσικότητας ο Class D είναι πίσω από την γωνία κρυμμένος...

ποιος class d ? δεν είναι ΟΛΑ τα class d ίδια ,ούτε όλα τα λαμπατα ( υπάρχουν πολλά κακά λαμπατα εκεί έξω ,μην κοιτάς εσύ που ήσουν τυχερός )

ποιος class d ? δεν είναι ΟΛΑ τα class d ίδια ,ούτε όλα τα λαμπατα ( υπάρχουν πολλά κακά λαμπατα εκεί έξω ,μην κοιτάς εσύ που ήσουν τυχερός )

Έχεις δίκιο! Το έθεσα λάθος. Όντως υπάρχουν άξιες υλοποιήσεις από όλες τις κατηγορίες.

και επειδή αρχίζω να έχω υποψίες άλλες πέραν της ικανότητας και ποιότητας του bryston ας μας πει ο φίλος και την πηγή - προ του καθώς και μια περιγραφή του χώρου του και βλέπουμε

και επειδή αρχίζω να έχω υποψίες άλλες πέραν της ικανότητας και ποιότητας του bryston ας μας πει ο φίλος και την πηγή - προ του καθώς και μια περιγραφή του χώρου του και βλέπουμε

Σωστά. Τόση συζήτηση κάναμε χωρίς να υπολογίσουμε τους υπόλοιπους σημαντικούς παράγοντες.

Εγώ πιστεύω, αν τελικά καταλήξεις σε λάμπα, ότι με ένα σετ από αυτούς θα παίξουν και δυνατά και μουσικά.

http://www.tsakiridis-devices.com/apollon_desc.html

Κάποιος κάποτε είχε παρουσιάσει ένα σύστημα με Martin Logen - Tsakiridis αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω το νήμα.....

Εγώ το είχα παρουσιάσει με τίτλο "δωμάτιο πανικού". Γι αυτό του τα πρότεινα από προσωπική εμπειρία όχι όμως με τα vantage αλλά με τα vista.

Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Τα ηχεία σου θέλουν ενισχυτη με ικανότητα οδήγησης γιατί αποτελούν δύσκολο φορτίο λόγω μεγάλης πτώσης της αντίστασης ανεβαίνοντας ψηλά.
Ο Bryson είναι ότι πρέπει.
Αν θέλεις τις παραμορφώσεις της λάμπες πάρε έναν προ ενισχυτη λαμπατο όπως έγραψε ο λαμιωτης.
Κοιτά στο martinlganowners forum όπου ξέρουν καλά τα εκπληκτικά ηχεία σου.
Πχ Ενας macintosh 275 με 90 watt και ικανά ρεύματα τα οδηγεί ικανοποιητικά, αλλα η μετάβαση σε ομοσταυλο mc402 που τα 400 τα κάνει
800 οταν πεφτει η αντίσταση τα απογειώνει.
Και βάλτα 1.5 μέτρο απο τον τοίχο εμπρός τους.
Νίκος

Οκ τώρα αρχίζω καταλαβαίνω τι παίζει !

Σευχαριστω Νίκο !

Το θέμα του φίλου από ότι καταλαβαίνω δεν είναι η οδήγηση αφού οι Bryston σε αυτό το θέμα δεν ''ιδρώνουν'' αλλά μάλλον η μουσικότητα. Έτσι καταλαβαίνω τουλάχιστον εγώ, από την πρόθεσή του να ακούσει λάμπα.

Όσο για τα Mc Intosh, κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές τους οδηγηκά.

Αυτό ακριβός θέλω πολυ καλα κατάλαβες ! Το θέμα τι λαμπατο να πάρω και αν θα ακούσω κάτι το διαφορετικό !

Αυτό ακριβός θέλω πολυ καλα κατάλαβες ! Το θέμα τι λαμπατο να πάρω και αν θα ακούσω κάτι το διαφορετικό !

Φίλε μου σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ για τον ίδιο λόγο στράφηκα στη λάμπα. Κι εμένα το ηχείο μου δεν είναι και εύκολο σαν φορτίο, αλλά με όλους τους τρανζιστοράτους που τα άκουσα, ποτέ δεν πήρα το κάτι παραπάνω σε μουσικότητα και διαφάνεια. Ήταν αυτά τα στοιχεία που μου έλειπαν πάντα. Μέχρι που δοκίμασα λάμπα. Αλλά αυτό, όμως, αφορά εμένα και την δική μου άποψη.

Απλά δίνω βάση στο νήμα σου και γράφω, γιατί κι εμένα κάπως έτσι ξεκίνησε η αναζήτησή μου με την λάμπα. Σε κάθε όμως περίπτωση, κράτα τον bryston και πάρε 2-3 λαμπάτους σπίτι σου από κάποιον αντιπρόσωπο για να ακούσεις και να δεις πως είναι. Πολοί αντιπρόσωποι δίνουν μηχανήματα για κατ' οίκον ακρόαση. Αν όμως καταλήξεις στην λάμπα να το κάνεις αφού έχεις ακούσει το μηχάνημα με τα ηχεία σου στον χώρο σου αν γίνεται. Σίγουρα κάπου θα χάσεις αλλά και κάπου θα κερδίσεις με την αλλαγή ''φιλοσοφίας'' ενισχυτή. Όμως όλα αυτά θα τα ''βάλεις κάτω'' θα τα ζυγίσεις και μετά θα αποφασίσεις πιο είναι τελικά το αποτέλεσμα που θα σε κάνει να ''χάνεσαι'' όταν ακούς μουσική. Λάμπα, ή τρανζίστορ;

Κάνε οπωσδήποτε μια δοκιμή. Τα ηχεία σου θα σου δείξουν άμεσα τις διαφορές. Και σκέψου τα επίπεδα διαφάνειας που είναι ικανά να σου δώσουν οι μεμβράνες.

Είσαι και γείτονας.:2thumb22sup:

Last edited:
Επίσης το ποιον λαμπάτο θα πάρεις θα εξαρτηθεί από το είδος λυχνίας συναρτήσει της υλοποίησης, που θα σε ικανοποιήσει. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που θα βγάλεις εσύ γιατί εσύ θα το πληρώσεις το μηχάνημα κι εσύ θα το ακούς-απολαμβάνεις.

Εμείς είμαστε εδώ για βοήθεια και απόψεις. Σημασία έχει μόνο αυτό που ικανοποιεί εσένα σε κάθε περίπτωση, βάση των απαιτήσεων σου σε σχέση με το αποτέλεσμα που αναζητάς.

Φίλε μου σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ για τον ίδιο λόγο στράφηκα στη λάμπα. Κι εμένα το ηχείο μου δεν είναι και εύκολο σαν φορτίο αλλά με όλους τους τρανζιστοράτους που τα άκουσα ποτέ δεν πήρα το κάτι παραπάνω σε μουσικότητα και διαφάνεια ήταν αυτά τα στοιχεία που μου έλειπαν πάντα. Μέχρι που δοκίμασα λάμπα. Αλλά αυτό αφορά εμένα και την δική μου άποψη.

Απλά δίνω βάση στο νήμα σου και γράφω γιατί κι εμένα κάπως έτσι ξεκίνησε η αναζήτησή μου με την λάμπα. Σε κάθε όμως περίπτωση, κράτα τον bryston και πάρε 2-3 λαμπάτους σπίτι σου από κάποιον αντιπρόσωπο για να ακούσεις και να δεις πως είναι. Πολύ αντιπρόσωποι δίνουν
μηχανήματα για κατ' οίκον ακρόαση. Αν όμως καταλήξεις στην λάμπα να το κάνεις αφού έχεις ακούσει το μηχάνημα με τα ηχεία σου στον χώρο σου αν γίνεται. Σίγουρα κάπου θα χάσεις αλλά και κάπου θα κερδίσεις με την αλλαγή ''φιλοσοφίας'' ενισχυτή. Όμως όλα αυτά θα τα ''βάλεις κάτω'' θα τα ζυγίσεις και μετά θα αποφασίσεις πιο είναι τελικά το αποτέλεσμα που θα σε κάνει να ''χάνεσαι'' όταν ακούς μουσική. Λάμπα, ή τρανζίστορ;

Κάνε οπωσδήποτε μια δοκιμή. Τα ηχεία σου θα σου δείξουν άμεσα τις διαφορές. Και σκέψου τα επίπεδα διαφάνειας που είναι ικανά να σου δώσουν οι μεμβράνες.

Είσαι και γείτονας.:2thumb22sup:

Αυτό που λες θα κάνω !κ πιστεύω οτι θα ακούσω αυτό που πραγματικά διαφέρει στης μεμβρανες απο αλα ηχεία !

Οπότε μάλλον με βλέπω για λαμπα !!

Ο τσακιριδης βλέπω εχει φτηνους λαμπατους ειναι καλοί ξέρει κανείς ;;; Γιατι κάτι άλλη που είδα ειναι πολυ ακρυβοι και αυτές της εποχές δεν ειναι για τέτοια !!

Thanks γείτονα

Αυτό που λες θα κάνω !κ πιστεύω οτι θα ακούσω αυτό που πραγματικά διαφέρει στης μεμβρανες απο αλα ηχεία !

Οπότε μάλλον με βλέπω για λαμπα !!

Ο τσακιριδης βλέπω εχει φτηνους λαμπατους ειναι καλοί ξέρει κανείς ;;; Γιατι κάτι άλλη που είδα ειναι πολυ ακρυβοι και αυτές της εποχές δεν ειναι για τέτοια !!

Thanks γείτονα

Δεν θέλω να σε πείσω να πας στην λάμπα. Θέλω να σε πείσω να πειραματιστείς και να το ψάξεις. Καλά τα Τσακιρίδια αλλά δες και κάνενα Ayon όπως τον spirit και τον triton αλλά και κάποιον Jadis. Σέβομαι πολύ τους Τσακιρίδης αλλά δες κάτι πιο καλό. Ο bryston που έχεις είναι πολύ σοβαρό μηχάνημα για να τον αλλάξεις με Tsakiridis. Που τα εκτιμώ, λέω ξανά, σε κάθε περίπτωση.

καλη χρονια και απο μενα.
επειδη εχω ακουσει μεμβρανες και επειδη ξεκινησα και εγω απο τρανζιστορ και μετα κατέληξα σε λαμπα...ας πω και εγω τη γνωμη μου.
τη μεσαια περιοχη της λαμπας δεν την πιάνει κανενας τρανζιστορατος. η λαμπα εχει ροη, φυσικοτητα, φυσικη μεσαια περιοχη, πολλεσ φορες υστερεί σε ακρα εκτος καποιον περιπτωσεων αλλα σε αποζημιώνει αλλου. δεν εχει τα γκαζια του τρανζιστορ αλλα σκεψου ποσες φορες θα ακουσεις με τερμα τα γκαζια τον ενισχυτη σου?. το παν ειναι το ματσαριμσμα και ο χωρος σου.
οτι και να παρεις οπου και να καταλήξεις παρε 2-3 μηχανικα σπιτι σου να τα ακουσεις. και μαλιστα να κανεις ευθεια αντιπαραβολή με τον δικο σου ενισχυτη., μονο τοτε θα καταλαβεις τισ διαφορες. το παν ειναι τι αρεσει σε σενα. ειχα και εγω τρανζιστορ αλλα ακουσα τυχαια εναν λαμπατο χωρις να ξερω τι ενισχυτης παιζει ( κατι σαν blind test) και κολλησα. και τα ηχεια μου δεν ειναι και τα πιο ευκολα... ολοι οι τρανζιατορατοι ( εκτος και αν μηλαμε για μηχανηματα που κανουν απο 10.000 και πανω ) εχουν τη λεγομενη ψιφιακιλα. αλλοι εντονότερη και αλλοι λιγοτερη..και σε ελαχιστες περιπτωσεις ...καθολου αλλα αυτες οι περιπτώσεις ειναι των πολλων χιλιάδων ευρο. υπαρχουν λαμπατοι με λιγα βατ που τα ρευματα τους ειναι υπεραρκετα...αλλο ρευμα αλλο βατ....
σε καθε περιπτωση ακου και κρινε.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Super!
Αυτές τις οδηγητριες δεν πολυσυμπαθω αλλα αυτές είχα και εγώ...
Πολύ choke, φαίνεται πολύ καλή υλοποίηση.

ΜΕΓΑΛΟ μηχάνημα!! Τον έχω 1,5 χρόνο..
Πρόσφατα του έβαλα για παρέα το ayon skylla 2 και ακόμα δεν έχω συνέλθει..