Λάμπες με δύσκολα φορτία;

Τι να σου πω τώρα.... Μπέρδεψα τον κωδικό του luxman που αγόρασε ο φίλος με τον 550 που είναι SS τάξης Α. :damnyou:
Νόμιζα ότι γράφατε για αυτόν με τα Vumetra...

Οπότε όσα έγραψα δεν προσέφεραν κάτι , εκτός από σύγκριση ισχύος των EL34 με τις ΚΤ88....
sorry για το μπέρδεμα....

:ernaehrung004:
Τώρα κατάλαβα... Κοντεψα να παλαβωσω...
Δεν πειράζει μια χαρά τα είπες μέσες άκρες...

Τελικα εγω δεν καταλαβα ποιος ειναι εκεινος ο ενισχυτης που μετραει περιφημα και κανει 1200 μπορει να με διαφωτισει καποιος γιατι δεν το πηρα χαμπαρι.

Απάντηση: Re: Λάμπες με δύσκολα φορτία;

Τελικα εγω δεν καταλαβα ποιος ειναι εκεινος ο ενισχυτης που μετραει περιφημα και κανει 1200 μπορει να με διαφωτισει καποιος γιατι δεν το πηρα χαμπαρι.

Hypex

Προς τα κει πηγε το μυαλο μου,thanks
Μετραει αλλα δεν παιζει κιολας,σιγα μην συγκριθει με το εν λογω Lux.
Οσοι ταχουν ακουσει ξερουν,οταν τα κουρδισουν σωστα το ξανασυζηταμε,απο κει και υστερα περι ορεξεως κολυθοπιτα.

Τι να κουρδίσουν, την ουδετερότητα?
Τώρα σε κάποιους αρέσει, σε άλλους όχι...όπως λες κι εσύ...

Για μένα παίζουν (εκτός του χαμηλού στα οποία είναι απλά τα κορυφαία), σαν ένας πολύ καλός ΑΒ...με πολύ λιγότερα χρήματα...και δε μιλάω για τα ncore, για τα hg που έχω ακούσει για μέρες...

Last edited:
Προς τα κει πηγε το μυαλο μου,thanks
Μετραει αλλα δεν παιζει κιολας,σιγα μην συγκριθει με το εν λογω Lux.
Οσοι ταχουν ακουσει ξερουν,οταν τα κουρδισουν σωστα το ξανασυζηταμε,απο κει και υστερα περι ορεξεως κολυθοπιτα.

ενω εσυ που εχεις ακουση τα Ncore εισαι σιγουρος οτι δεν παιζουν.-bye-

Τι να κουρδίσουν, την ουδετερότητα?
Τώρα σε κάποιους αρέσει, σε άλλους όχι...όπως λες κι εσύ...

Για μένα παίζουν (εκτός του χαμηλού στα οποία είναι απλά τα κορυφαία), σαν ένας πολύ καλός ΑΒ...με πολύ λιγότερα χρήματα...και δε μιλάω για τα ncore, για τα hg που έχω ακούσει για μέρες...

εχει πολυ περιθωριο ακομα το χαμηλο alex.
εκει επαθα το σοκ παρολο που επεσα απο τα 1200watt στα 400.

ενω εσυ που εχεις ακουση τα Ncore εισαι σιγουρος οτι δεν παιζουν.-bye-

Μιλαω μονο για οτι εχω ακουσει,ice,hypex τα πρωτα πουχαν βγει,για κανα παρτυ και να γκρεμισουν κανα τοιχο μια χαρα ηταν,δεν το συνεχιζω ομως γιατι ο καθενας ακουει βασει των ψυχοακουστικων και ψυχαναγκαστικων του αναγκων,οποτε και διαφορετικα απο αλλον.
Αρα μπορει να εισαι εσυ σωστος σε σχεση με αυτα που μπορει να περιμενουν απο την μουσικη αναπαραγωγη οι περισσοτεροι,και γω η μειοψηφια.:ernaehrung004:

Μιλαω μονο για οτι εχω ακουσει,ice,hypex τα πρωτα πουχαν βγει,για κανα παρτυ και να γκρεμισουν κανα τοιχο μια χαρα ηταν,δεν το συνεχιζω ομως γιατι ο καθενας ακουει βασει των ψυχοακουστικων και ψυχαναγκαστικων του αναγκων,οποτε και διαφορετικα απο αλλον.
Αρα μπορει να εισαι εσυ σωστος σε σχεση με αυτα που μπορει να περιμενουν απο την μουσικη αναπαραγωγη οι περισσοτεροι,και γω η μειοψηφια.:ernaehrung004:

οτι τα δευτερα ειναι καλυτερα απο τα πρωτα τα τριτα καλυτερα αποτα δευτερα και τα τεταρτα καλυτερα απο τα τριτα δε παιζη να ισχυη.

αφου οι πρωτοι κανανε μονο για παρτυ το ιδιο θα ειναι και ολοι οι υπολοιποι.

απορω δηλαδη για τι τους βαζουμε καν σε ηχεια αφου οι πρωτοι class d ηταν για τα subwoofer στα αμαξια.

Εγώ πάντως δεν άντεξα... Υπέκυψα στην λάμπα....:Banane0:

Ο σκοπός είναι να απολαμβάνεις τη μουσική πάνω απ' όλα, άσχετα από το μέσο. Αλλά η λάμπα προσφέρει συναίσθημα ό,τι και να λέμε.

Ο σκοπός είναι να απολαμβάνεις τη μουσική πάνω απ' όλα, άσχετα από το μέσο. Αλλά η λάμπα προσφέρει συναίσθημα ό,τι και να λέμε.
+1000
αυτο ειναι γεγονος φιλε μου !
αυτη η ατιμη λαμπα ....

+1000
αυτο ειναι γεγονος φιλε μου !
αυτη η ατιμη λαμπα ....

Πάντως όσο ζω μαζί της (της λάμπας) την ερωτεύομαι όλο και πιο πολύ. Και από τις ακροάσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα δεν υπάρχει θέμα οδήγησης.

Ωραίο avatar. Λάμπα είναι το παιδί;:Banane0:

Εαν μιλας για το avator μου ειναι ο ONKYO M-510 ενας καταπληκτικος vintage τελικος αλλα τραντιστορατος (δυστυχως) αλλα χαρμα οφθαλμων !!

Κάποτε ο Ορφέας στην Λάρισα είχε κάνει επίδειξη τα πρώτα scorpio (τότε που γινόταν οι μάχες αν τονικά είναι εντάξει ή όχι) με προενισχυτή τον symphonic line enlightment (λαμπάτος) και με δύο τελικούς symphonic line θηρία σε τάξη Α. Εκπληκτικό άκουσμα, απο αυτά που σου μένουν. Επίσης έπαιξαν εκπληκτικά με τον pathos logos (υβριδικός).

Κάποτε ο Ορφέας στην Λά ρισα είχε κάνει επίδειξη τα πρώτα scorpio (τότε που γινόταν οι μάχες αν τονικά είναι εντάξει ή όχι) με προενισχυτή τον symphonic line enlightment (λαμπάτος) και με δύο τελικούς symphonic line θηρία σε τάξη Α. Εκπληκτικό άκουσμα, απο αυτά που σου μένουν. Επίσης έπαιξαν εκπληκτικά με τον pathos logos (υβριδικός).

Στο διαδίκτυο εχω δει πολλά συστήματά με ηχεία audio physic με ενισχύσει λυχνία. Μάλιστα μου έχει μείνει ένα με ηχεία scorpio και τελικούς λυχνία από το site audition. Είχα ακούσει και μια φορά τα δικαίωμα μου με pathos tt . Τέλος πάντων. Είναι ένας συνδιασμός που παίζει αρκετά.

εγώ συμφωνώ ότι τα βατ δεν ειναι το παν και ότι μπορεί να παίζει εξαιρερτικα το σύστημα, άλλα μην τρελαθούμε κιόλας σιγά τα ρεύματα που έχει ο lux
luxman-sq-38u-wzmacniacz_18798.jpg

εγώ με αυτόν και τα βιργκο και στα δύσκολα περάσματα φαινόταν να μην τα καταφέρνει.
batvk60a.jpg

Αγαπητέ Δημήτρη η οδήγηση πάει με τις μετρήσεις και όχι με τις μάρκες και τις φωτογραφίες.

Επίσης ο Luxman είναι από τις λίγες λαμπάτες υλοποιήσεις που όσο πέφτει η αντίσταση ανεβάζει ισχύ και στα 2 ohm καταφέρνει και διατηρεί την ισχύ του. Γεγονός που αποδεικνύει το σοβαρό της υλοποίησης αλλά και τα αποτελέσματα που είναι ικανός να δώσει. Παραθέτω σχόλια από μετρήσεις του stereophile που αποδεικνύουν το αληθές αλλά και που είναι πραγματικά στοιχεία!

Sterephile

The Luxman is specified as delivering a maximum power of 30Wpc into the nonstandard 6 ohms, or 25Wpc into 8 or 4 ohms. Fig.6 shows how the THD+noise percentage in the output varies with power into 2, 4, 8, and 16 ohms. The upward slope of the traces below 3W or so means that any distortion is buried beneath the noise floor at these levels. The distortion rises above the noise at an increasing power level as the impedance increases: into 16 ohms, the SQ-38u offers very low distortion, but into 8 ohms, the distortion doesn't drop below 0.1%. With clipping defined as 1% THD+N, the Luxman clips at 27W into 16 ohms (17.3dBW), 38W into 8 ohms (15.8dBW), 41W into 4 ohms (13.1dBW), and 27W into 2 ohms (8.3dBW). The amplifier exceeds its specified power output, but fig.6 shows that THD+N increases significantly well below clipping into the lower impedances.

http://www.stereophile.com/content/luxman-sq-38u-integrated-amplifier-measurements

Αγαπητέ Δημήτρη η οδήγηση πάει με τις μετρήσεις και όχι με τις μάρκες και τις φωτογραφίες.

Επίσης ο Luxman είναι από τις λίγες λαμπάτες υλοποιήσεις που όσο πέφτει η αντίσταση ανεβάζει ισχύ και στα 2 ohm καταφέρνει και διατηρεί την ισχύ του. Γεγονός που αποδεικνύει το σοβαρό της υλοποίησης αλλά και τα αποτελέσματα που είναι ικανός να δώσει. Παραθέτω σχόλια από μετρήσεις του stereophile που αποδεικνύουν το αληθές αλλά και που είναι πραγματικά στοιχεία!

Sterephile

The Luxman is specified as delivering a maximum power of 30Wpc into the nonstandard 6 ohms, or 25Wpc into 8 or 4 ohms. Fig.6 shows how the THD+noise percentage in the output varies with power into 2, 4, 8, and 16 ohms. The upward slope of the traces below 3W or so means that any distortion is buried beneath the noise floor at these levels. The distortion rises above the noise at an increasing power level as the impedance increases: into 16 ohms, the SQ-38u offers very low distortion, but into 8 ohms, the distortion doesn't drop below 0.1%. With clipping defined as 1% THD+N, the Luxman clips at 27W into 16 ohms (17.3dBW), 38W into 8 ohms (15.8dBW), 41W into 4 ohms (13.1dBW), and 27W into 2 ohms (8.3dBW). The amplifier exceeds its specified power output, but fig.6 shows that THD+N increases significantly well below clipping into the lower impedances.

http://www.stereophile.com/content/luxman-sq-38u-integrated-amplifier-measurements

αναλόγως του τι υπογραμμίζεις το νόημα αλλάζει κάπως

και μις και το quotαρες το stereophile,

να και το συμπέρασμα του

The Luxman SQ-38u measures about as well as I expected for a classic circuit using a pair of EL34 tubes per channel, and transformers limited by the amount of iron that can be packed into the amplifier's modest-size chassis.

Last edited: