Λάμπες με δύσκολα φορτία;

Εδω ο Πανος μας μιλα για εναν συνδιασμο που τον ενθουσιασε,και μερικοι προσπαθουν/με να τον πεισουμε οτι ειναι ασχετος επειδη το ακουσε,δεν αγοραζει κατι "καλυτερο" απο το χαρτι,και κυριως τον συμβουλευουμε ως μαντεις χωρις να ακουσουν/με τι ακουσε ο ανθρωπος.Ξερουμε -λενε- απο το χαρτι :worshippy:
Μηπως τα συστηματα ολων οσων επιμενουν στο "χαρτι" ακουγονται το ιδιο;
ΟΧΙ βεβαια.Ποιος λοιπον απο ολους αυτους εχει το "καλυτερο" και "σωστοτερο" συστημα;Διοτι προφανως οι αλλοι ολοι πλην ενος δεν τοχουν.
Ντε και καλα να παρω ferrari για να οδηγω στα σοκακια του χωριου; Ελεος.

Αυτό ακριβώς. Συμφωνώ με τα τεχνικά και δεν αμφιβάλω. Απλά ο συνδυασμός που έκανα έβγαλε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και ήθελα απλά να το ''μοιραστώ'' ας πούμε σε μία συζήτηση στο φόρουμ. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω θεωρίες. Άλλωστε αυτοί που με επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες διαπίστωσαν του λόγου το αληθές. Αυτό και μόνο αυτό.

αυτο που λεω ειναι ο κανονας σε χαμηλες σταθμες και οταν ανεβαινουν και φτανουμε τα ορια του ενισχυτη αρχιζη να χανεται ο ογκος να συμιεζονται τα μπασα και να γινεται ο ηχος φωτεινος και σκληρος .

μη νομιζεις οτι ο panos κανη που ακουσε αυτα απου ακουσε με τον copland.απλα καποθ ο Luxman εχει περισσοτερα αποθεματα.ειτε μετρανε διαφορετικα οι δυο εταιριες ειτε εχει περισοοτερο ρευμα ο Luxman η και τα δυο.

το οτι ο ενας δηλωνεται 25watt και ο αλλος 50watt δεν εχει μεγαλη σημασια.

Μάλιστα ψάχνοντας στο internet βρήκα μετρήσεις του luxman από το περιοδικό-ιστότοπο stereophile που δείχνουν ότι ξεπερνάει τις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής όσον αφορά την ισχύ και μάλιστα με τάσεις αύξησης της ισχύος όσο πέφτει η αντίσταση μέχρι τα 4Ω όμως. Με όλα τα κακά και τα καλά στον τομέα του θορύβου και των παραμορφώσεων των λαμπάτων υλοποιήσεων.

Stereophile

''The Luxman is specified as delivering a maximum power of 30Wpc into the nonstandard 6 ohms, or 25Wpc into 8 or 4 ohms. Fig.6 shows how the THD+noise percentage in the output varies with power into 2, 4, 8, and 16 ohms. The upward slope of the traces below 3W or so means that any distortion is buried beneath the noise floor at these levels. The distortion rises above the noise at an increasing power level as the impedance increases: into 16 ohms, the SQ-38u offers very low distortion, but into 8 ohms, the distortion doesn't drop below 0.1%. With clipping defined as 1% THD+N, the Luxman clips at 27W into 16 ohms (17.3dBW), 38W into 8 ohms (15.8dBW), 41W into 4 ohms (13.1dBW), and 27W into 2 ohms (8.3dBW). The amplifier exceeds its specified power output, but fig.6 shows that THD+N increases significantly well below clipping into the lower impedances.''

http://www.stereophile.com/content/luxman-sq-38u-integrated-amplifier-measurements

Last edited:
Πάντως τώρα που το θυμήθηκα...ο πας είχε γράψει σε ένα άρθρο του κάποτε, ότι είναι εφικτό εισάγοντας πολυπλοκότητα σε ένα κύκλωμα να το κάνεις να μετράει σχεδόν τέλεια, το κακό είναι ότι κάπου έχεις χαλάσει κάποια πράγματα...φαντάζομαι θα ισχύει και φαντάζομαι βέβαια πάντα θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις
...κι αυτό δεν είναι φυσικά αιχμή προς τα χάυπεξ τα οποία κι έχω ακούσει αρκετά και εκτιμώ...μιλάω γενικά...

Ίσως λοιπόν οι μετρήσεις αυτές να είναι ένας λόγος που πήρα αυτό το αποτέλεσμα που μου άρεσε ή ίσως και να ήταν θέμα γούστου και μόνο.

Ίσως λοιπόν οι μετρήσεις αυτές να είναι ένας λόγος που πήρα αυτό το αποτέλεσμα που μου άρεσε ή ίσως και να ήταν θέμα γούστου και μόνο.

βλεπω και πολυ χαμηλη παραμορφωση για λαμπατο.

μη βαζεις στοιχημα γιατι θα το χασης.
THD+N,
IMD*
0.0007 20Hz<f<20kHz*, 4Ohm.

βρες μου κατι να μετραη καλυτερα οχι φτηνοτερο αλλα ανεξαρτητου τιμης.αν τον ακουσης κιολας δεν θα το πιστευης.βεβαια θα μας πεις
οτι δεν φταινε οι μετρησεις αλλα οτι απλα ηταν τυχερος ο vet.

ΟΚ δεν θα βαλω στοιχημα . Αφου ξερω οτι με τετοια specs,oι "spec freaks" θα το θεωρουν πιθανον ως το καλυτερο στον κοσμο,οπως και να παιζει :flipout::ernaehrung004:

ΟΚ δεν θα βαλω στοιχημα . Αφου ξερω οτι με τετοια specs,oι "spec freaks" θα το θεωρουν πιθανον ως το καλυτερο στον κοσμο,οπως και να παιζει :flipout::ernaehrung004:

μονο που αυτη τη φορα δεν ειναι μονο οι spec freaks.πολυ θα ηθελα να τον ακουγες να μας ελεγες και εσυ τι γνωμη σου.

η πλακα ειναι οτι με το συγκεκριμενο ενισχυτη επαθα οτι και ο Panos.εχοντας δοκιμαση παρα πολλους ενισχυτες τα ηχεια μου αρνουνταν να παιξουν με μικροτερο απο 350/8 οποτε ειχα αποφασιση οτι δεν μου κανουν αφου ειναι 200/8 και αε παιζουν εξαιρετικα με πιιο ευκολα
ηχεια.

μεχρι που ενας φιλος μου τον εφερε να τον ακουσω και ακομα προσπαθω να καταλαβω τι εγινε.

μονο που αυτη τη φορα δεν ειναι μονο οι spec freaks.πολυ θα ηθελα να τον ακουγες να μας ελεγες και εσυ τι γνωμη σου.

Αν μου τον στειλετε,ευχαριστως να πω την γνωμη μου.
Το προβλημα σας θα ειναι αν μου αρεσει και ισχυσει το "μολων λαβε" :flipout:
Διαφορετικα,οταν ελθω στην Ελλαδα,τα λεμε απο κοντα.

Αν μου τον στειλετε,ευχαριστως να πω την γνωμη μου.
Το προβλημα σας θα ειναι αν μου αρεσει και ισχυσει το "μολων λαβε" :flipout:
Διαφορετικα,οταν ελθω στην Ελλαδα,τα λεμε απο κοντα.

δυστυχως δεν ειναι δικος μου για να το κανω αυτο.αν ερθεις ελλαδα παντως πρεπη να ερθης και κρητη εκτος αν προσφερθη ο Vet.

Απάντηση: Re: Λάμπες με δύσκολα φορτία;

Αυτό ακριβώς. Συμφωνώ με τα τεχνικά και δεν αμφιβάλω. Απλά ο συνδυασμός που έκανα έβγαλε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και ήθελα απλά να το ''μοιραστώ'' ας πούμε σε μία συζήτηση στο φόρουμ. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω θεωρίες. Άλλωστε αυτοί που με επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες διαπίστωσαν του λόγου το αληθές. Αυτό και μόνο αυτό.

Σημασία έχει να σ'αρέσει,έχεις δίκιο!!
Καλά μουσικά ταξίδια-bye-

Για λαμπάτο με 2 EL-34 στο κανάλι δίνει πολύ καλές μετρήσεις. Ακόμα και στα 4Ω που δίνει και την περισσότερη ισχύ που είναι τα 41w.

βλεπης που ολα εξηγουνται;

αφου και το ηχειο σου ειναι ευαισθητο ισως αν ειχαμε και το διαγραμα εμπεδησης να βλεπαμε οτι ειναι και ευκολο φορτιο.

βλεπης που ολα εξηγουνται;

αφου και το ηχειο σου ειναι ευαισθητο ισως αν ειχαμε και το διαγραμα εμπεδησης να βλεπαμε οτι ειναι και ευκολο φορτιο.

Δεν μπορώ να το βρω πουθενά στο ίντερνετ. Το μόνο που υπάρχει είναι του Scorpio 1 το οποίο έχει άλλες μονάδες άλλο crossover οπότε μετράει και διαφορετικά, αφού οι μονάδες και το φίλτρο του scorpioII είναι διαφορετικά εντελώς.

Να κάνω μια ερώτηση;
Αν ένα ηχείο με nominal imp 4Ω το βάλω στις τάπες των 8Ω ενός λαμπάτου (αντί σε αυτές των 4Ω), τι έχω να παίρνω σύμφωνα με την θεωρία;

Να κάνω μια ερώτηση;
Αν ένα ηχείο με nominal imp 4Ω το βάλω στις τάπες των 8Ω ενός λαμπάτου (αντί σε αυτές των 4Ω), τι έχω να παίρνω σύμφωνα με την θεωρία;

ζορισμα του ενισχυτη αυξημενες θερμοκρασιες και χειροτερο ηχο.

Ναι,οπως και το οτι , αυτο που του αρεσε ,δεν ηταν τελικα "λαθος" .

:ernaehrung004:

εξαρχης δεν ειπε κανεις οτι ειναι λαθος απλος ειναι ενας συμβιβασμος που καποιοι δεν θα εκαναν.

οι χαμηλες εντασεις παραμενουν ακομα και με 40 watt αλλα τουλαχιστον η οδηγηση ειναι καλυτερη εστω μερχι τα 90db.