Λάμπες με δύσκολα φορτία;

@ DIPIE

Επίσης DIPIE λες πως δεν δίνεις βάσει στις μετρήσεις των κατασκευαστών ( αλλά και στα περιοδικά, και καλά κάνεις αλλά παρόλαυτα αναφέρεις την μέτρηση του stereophile σαν παράδειγμα, παρόλο που είναι για άλλο μοντέλο scorpio)...
Επίσης αναφέρεις ότι οι μετρήσεις των εταιριών είναι 3-4 db χαμηλότερες.... Δηλαδή οι μετρήσεις που γίνονται σε ανηχοηκό θάλαμο, θέλεις να πεις πως είναι 3-4db χαμηλότερες που από ένα ''ζωντανό'' οικιακό χώρο όπου υπάρχει ο παράγοντας room amplification; Επίσης οι μετρήσεις των κατασκευαστών δίνονται από ένα ηχείο κάθε φορά και επαναλαμβάνω σε ακουστικά ''νεκρό'' χώρο.

Οπότε για δώσε μου να καταλάβω τι εννοείς για τις μετρήσεις;

Γιάτί αν είναι έτσι όπως τα λες κι εγώ καλά έκανα και άκουσα τον συγκεκριμένο συνδυασμό παρόλο, που δίνω σημασία στις μετρήσεις των κατασκευαστών. Θα συμφωνούσα σε αυτό που λες μόνο αν μιλούσες για μετρήσεις περιοδικών που σπανίως εώς ποτέ δεν έχουν τους κατάλληλους χώρους για να παίξουν. Ακόμα αν οι μετρήσεις των κατασκευαστών ήταν λάθος κατά κανόνα για 3-4db τότε θα είχαμε μία χαοτική audio αγορά που δεν θα ξέραμε τι πάει με τι, και θα πράταμε εν συγχύσει και πειραματισμού....

Last edited:
μονο που η υποοδηγηση δεν κανη αισθητη την παρουσια της μονο στα ορια.

χειροτερευη τι διακριτοτητα των οργανων,κανη τον ηχο πιο θολο και πιο ογκωδη.

αυτα σε αλλα κομματια μπορει να αρεσουν και σε αλλα οχι.

Αυτο που λες δεν "ακουγεται" παντα ετσι,δεν ειναι δηλαδη κανονας ,διοτι απλα ολα τα μηχανηματα δεν συμπεριφερονται στην πραξη το ιδιο,(διαβασε και σχολια καποιων που λενε οτι η υποοδηγηση "οδηγει" σε ελλειψη ογκου,φωτεινοτητας ,κλπ).
Ο τελικος συμβιβασμος ειναι καθαρα υποκειμενικος,και θα μπορουσα αν ειμασταν κοντα να σου υποδειξω/αποδειξω συνδιασμους που απλα χαστουκιζουν "υποδειγματικους" συνδιασμους χωρις προβλημα,αν ησουν διατεθημενος βεβαια να υποβληθεις σε ενα τυφλο τεστ ?????

Το ξαναλεω,δεν διαφωνει κανεις με την θεωρια και το "book".

Aλλα , ευτυχως, οι επιλογες του καθενος γινονται ακουστικα και οχι "μαθηματικα" .

Να κανω κι'ενα σχολιο καλου κακου,μπας και "παρεξηγηθω",ξερω πολυ καλα να επιλεγω επαρκως οδηγουμενους συνδιασμους,οπως πιστευω και πολλοι αλλοι.

Στο τελος,επιλεγω για μενα,αυτο που συνολικα με ικανοποιει περισσοτερο.Το κοστος ειναι πολυ μεγαλο για να το ξοδευω/ουμε στο ........ χαρτι.Προτιμω/επιλεγω να τα ξοδευω στο "αυτι" και πιστεψε με,δεν το κανω για οικονομια(οσο με παιρνει βαβαια) :ernaehrung004:

Last edited:
Αυτο που λες δεν "ακουγεται" παντα ετσι,δεν ειναι δηλαδη κανονας ,διοτι απλα ολα τα μηχανηματα δεν συμπεριφερονται στην πραξη το ιδιο,(διαβασε και σχολια καποιων που λενε οτι η υποοδηγηση "οδηγει" σε ελλειψη ογκου,φωτεινοτητας ,κλπ).
Ο τελικος συμβιβασμος ειναι καθαρα υποκειμενικος,και θα μπορουσα αν ειμασταν κοντα να σου υποδειξω/αποδειξω συνδιασμους που απλα χαστουκιζουν "υποδειγματικους" συνδιασμους χωρις προβλημα,αν ησουν διατεθημενος βεβαια να υποβληθεις σε ενα τυφλο τεστ ?????

Aλλα , ευτυχως, οι επιλογες του καθενος γινονται ακουστικα και οχι "μαθηματικα" .

Να κανω κι'ενα σχολιο καλου κακου,μπας και "παρεξηγηθω",ξερω πολυ καλα να επιλεγω επαρκως οδηγουμενους συνδιασμους,οπως πιστευω και πολλοι αλλοι.

Στο τελος,επιλεγω για μενα,αυτο που συνολικα με ικανοποιει περισσοτερο.Το κοστος ειναι πολυ μεγαλο για να το ξοδευω/ουμε στο ........ χαρτι.Προτιμω/επιλεγω να τα ξοδευω στο "αυτι" :ernaehrung004:

Αυτό λέμε τόσες μέρες ρε παιδιά! Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο πια!

Δεν διαφωνώ κι εγώ στην θεωρία αλλά τι να κάνουμε... Κι αν σου κάτσει; :Banane0:

Last edited:
Το κοστος ειναι πολυ μεγαλο για να το ξοδευω/ουμε στο ........ χαρτι.Προτιμω/επιλεγω να τα ξοδευω στο "αυτι" και πιστεψε με,δεν το κανω για οικονομια(οσο με παιρνει βαβαια) :ernaehrung004:

Αυτή είναι η κατάρα του χόμπι μας. Ερμαια των εμπόρων που σε κάνουν να πιστεύεις και να ακούς αυτα που θέλουν αυτοί.
Πρώτα η γνώση, μετά η ακρόαση.

Αυτό λέμε τόσες μέρες ρε παιδιά! Έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο πια!

Δεν διαφωνώ κι εγώ στην θεωρία αλλά τι να κάνουμε... Κι αν σου κάτσει; :Banane0:

Δεν θα έδινα ούτε δραχμή ¨μήπως μου κάτσει ¨
Αντιθετα Θα αγοραζα άνετα κάτι που ξέρω ότι παίζει στα χαρτιά ακόμα και χωρίς ακρόαση.
Δεν θα σας συμβούλευα να κάνετε ο ίδιο, αλλά τουλάχιστον διαβάστε πριν αγοράσετε.
Μόνο κέρδος σας θα είναι,,,
Και οικονομικό και κυρίως θα ξέρετε τι ακούτε και ΓΙΑΤΙ

Ναι Πετρο ο Luxman sq38 u ειναι οντως εξαιρετικο μηχανημα. Η μουσικοτητα και η διαφάνεια που πήρα ήταν από άλλο πλανήτη. Εξεταστική υλοποίηση . Όσο για τις εντάσεις για μένα είναι μια χαρά και με καλύπτει.

Να ρωτήσω κάτι, τι είναι η μουσικοτητα;

Για εμένα το φουσκωμένο η κατα τον ίδιο εντονότερο χαμηλό που περιέγραψε ο Πάνος στις εντυπώσες του απο τον Copland υποοδήγηση υποδηλώνει κάτι στο οποίο δυστυχώς έχουν εκπαιδευτεί τα αυτιά του απο τον πολυκάναλο που χρησιμοποιούσε. Η έλειψη χαμηλού που λέει οτι είχε ο Luxman ήταν κατα πάσα πιθανότητα έλειψη ξεχειλώματος σε αυτήν την περιοχή στην οποία ο LUXMAN ήταν υποδειγματκός (έλεγχος και ανάλυση) κάτι που μάλλον δεν σχύει με τον COPLAND.

Είδες πως αν έχεις το τεχνικο υπόβαθρο ξέρεις τι ακούς και γιατί...

Δεν θα έδινα ούτε δραχμή ¨μήπως μου κάτσει ¨
Αντιθετα Θα αγοραζα άνετα κάτι που ξέρω ότι παίζει στα χαρτιά ακόμα και χωρίς ακρόαση.
Δεν θα σας συμβούλευα να κάνετε ο ίδιο, αλλά τουλάχιστον διαβάστε πριν αγοράσετε.
Μόνο κέρδος σας θα είναι,,,
Και οικονομικό και κυρίως θα ξέρετε τι ακούτε και ΓΙΑΤΙ

Δεν μίλησα για οικονομικό αν σου κάτσει αλλά για συνδυασμό συσκευών κατόπιν δοκιμής.

Να ρωτήσω κάτι, τι είναι η μουσικοτητα;

Εξυπνάδες.... Σε παρακαλώ, μην υποτιμάς την νοημοσύνη κανενός συνομιλητή σου με τέτοια επιχειρήματα. Δεν θα απολογηθώ σε 'σένα και σε κανένα για το τι μου αρέσει και επιλέγω, αλλά δεν μου στερήσει και κανείς το λόγο επειδή έχω μια προτίμηση σε έναν ''παράδοξο'' τεχνικά συνδυασμό ηχοσυσκευών.

Άρα συμφωνείς με τον Πέτρο που σε προηγούμενα μηνύματά σου διαφωνούσες ως προς την απόδοση του luxman;

Συμφωνώ με τον Πέτρο σε όλα. Ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει με τον συγκεκριμένο συνδυασμό.

Εξυπνάδες.... Σε παρακαλώ, μην υποτιμάς την νοημοσύνη κανενός συνομιλητή σου με τέτοια επιχειρήματα. Δεν θα απολογηθώ σε 'σένα και σε κανένα για το τι μου αρέσει και επιλέγω, αλλά δεν μου στερήσει και κανείς το λόγο επειδή έχω μια προτίμηση σε έναν ''παράδοξο'' τεχνικά συνδυασμό ηχοσυσκευών.

Συγνώμη για την ανακατοσουρα, να βοηθήσω ήθελα,
Καλή συνέχεια...

Θα αγοραζα άνετα κάτι που ξέρω ότι παίζει στα χαρτιά ακόμα και χωρίς ακρόαση.

Καλο αυτο,θα σε βοηθουσε να μην πληρωνες πανω απο 250 ευρω για ενισχυτη :worshippy:

Καλο αυτο,θα σε βοηθουσε να μην πληρωνες πανω απο 250 ευρω για ενισχυτη :worshippy:

1250ε χωρίς ακρόαση.
Μετράει καλύτερα από ότι υπάρχει.
Παίζει καλυτερα από χιλιάδες ευρώ.
Ανοιξα νήμα δες το...

1250ε χωρίς ακρόαση.

Πολλα χρηματα για το χαρτι.
Παω στοιχημα οτι υπαρχουν καλυτερα και φθηνοτερα στο χαρτι.

Το χωρις ακροαση δεν το συζητω καν,λεφτα δικα σου ειναι,και αποφαση δικη σου.

Τα δικα μου λεφτα αλοιως τα ξοδευω,κι ας θεωρουμαι ¨ασχετος" :ernaehrung004:

Ήρεμα παιδιά, δεν μοιράζουμε τα χωράφια μας εδώ!
Απόψεις ανταλλάζουμε και συμβαίνει η κάθε άποψη να έχει ένα μέρος δίκιο.
Έτσι είναι όμως η ζωή. Δεν υπάρχει κάτασπρο και κατάμαυρο, αλλά πλήθος διαβαθμίσεων του γκρίζου...

Εδω ο Πανος μας μιλα για εναν συνδιασμο που τον ενθουσιασε,και μερικοι προσπαθουν/με να τον πεισουμε οτι ειναι ασχετος επειδη το ακουσε,δεν αγοραζει κατι "καλυτερο" απο το χαρτι,και κυριως τον συμβουλευουμε ως μαντεις χωρις να ακουσουν/με τι ακουσε ο ανθρωπος.Ξερουμε -λενε- απο το χαρτι :worshippy:
Μηπως τα συστηματα ολων οσων επιμενουν στο "χαρτι" ακουγονται το ιδιο;
ΟΧΙ βεβαια.Ποιος λοιπον απο ολους αυτους εχει το "καλυτερο" και "σωστοτερο" συστημα;Διοτι προφανως οι αλλοι ολοι πλην ενος δεν τοχουν.
Ντε και καλα να παρω ferrari για να οδηγω στα σοκακια του χωριου; Ελεος.

Τις γνωρίζω όλες τις αντιτιθέμενες απόψεις, δε χρειάζεται να τις ξαναπούμε. Διαβάζω τα νήματα πολύ προσεκτικά.
Η παραίνεση μου είναι να διατυπώνει ο καθένας την άποψη του χωρίς να δημιουργεί κλίμα οξύτητας και εκνευρισμού.

Και θεωρώ ότι δεν θα χρειαστεί να την επαναλάβω.

Στο τελος,επιλεγω για μενα,αυτο που συνολικα με ικανοποιει περισσοτερο.Το κοστος ειναι πολυ μεγαλο για να το ξοδευω/ουμε στο ........ χαρτι.Προτιμω/επιλεγω να τα ξοδευω στο "αυτι" και πιστεψε με,δεν το κανω για οικονομια(οσο με παιρνει βαβαια) :ernaehrung004:

αυτο που λεω ειναι ο κανονας σε χαμηλες σταθμες και οταν ανεβαινουν και φτανουμε τα ορια του ενισχυτη αρχιζη να χανεται ο ογκος να συμιεζονται τα μπασα και να γινεται ο ηχος φωτεινος και σκληρος .

μη νομιζεις οτι ο panos κανη που ακουσε αυτα απου ακουσε με τον copland.απλα καποθ ο Luxman εχει περισσοτερα αποθεματα.ειτε μετρανε διαφορετικα οι δυο εταιριες ειτε εχει περισοοτερο ρευμα ο Luxman η και τα δυο.

το οτι ο ενας δηλωνεται 25watt και ο αλλος 50watt δεν εχει μεγαλη σημασια.

Πολλα χρηματα για το χαρτι.
Παω στοιχημα οτι υπαρχουν καλυτερα και φθηνοτερα στο χαρτι.

Το χωρις ακροαση δεν το συζητω καν,λεφτα δικα σου ειναι,και αποφαση δικη σου.

Τα δικα μου λεφτα αλοιως τα ξοδευω,κι ας θεωρουμαι ¨ασχετος" :ernaehrung004:

μη βαζεις στοιχημα γιατι θα το χασης.
THD+N,
IMD*
0.0007 20Hz<f<20kHz*, 4Ohm.

βρες μου κατι να μετραη καλυτερα οχι φτηνοτερο αλλα ανεξαρτητου τιμης.αν τον ακουσης κιολας δεν θα το πιστευης.βεβαια θα μας πεις
οτι δεν φταινε οι μετρησεις αλλα οτι απλα ηταν τυχερος ο vet.