Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Έπαιξα κι εγώ τώρα το βραδάκι…
Αρχικά ασχολήθηκα με τον τόρνο, ρυθμίσεις και δοκιμές σε ύψη και κοπτικά μέχρι να πετύχω το πιο καθαρό ξεχόνδρισμα που μπορώ.
Αυτό καλά πήγε.

AE5EB730-F52C-4CA6-8E80-731229EC66C4.jpeg

Αυτό που δεν πήγε καλά ήταν η δερμάτινη θήκη που έφτιαξα για το παχύμετρο.
Βρήκα ένα σχέδιο αλλά το έκοψα χωρίς να ελέγξω το μέγεθος ώστε να το προσαρμόσω. Για κάποιο περίεργο λόγο ήμουν σίγουρος οτι είναι ΟΚ.
Οι μάστορες λένε «πέντε μέτρα μία κόβε» αλλά αυτό, είπαμε, το λένε και το εφαρμόζουν οι κανονικοί μάστορες όχι οι γιαλατζί.
Τελικά αντί για παντελόνι του έφτιαξα σορτσάκι. :(

A267833F-6E93-4DBC-A065-F78F69D24CDD.jpeg24203FDF-B64B-4F9E-9B31-DF7626BFF6C3.jpeg
 
Δεν είναι γαζί… ακόμα.
Είναι οι τρύπες που έκανε το laser για να περάσει η ραφή. Με σπάγγο κερωμένο με 2 βελόνια θα το πέρναγα αλλά δεν θα το κάνω σ’αυτή τη θήκη, θα φτιάξω άλλη σωστή.
 
  • Wow
Reactions: Χιωτης
Καφασάκια μικρά (15Χ23 cm) για να μην περιφέρονται χύμα ή σε νάυλον σακούλες τα ντοματίνια και τα καρότα που έφερα απ’τη λαική. :p
Τα βρήκα πολύ χρήσιμα όμως και θα φτιάξω κι άλλα.

84F1EF36-07F4-4DB0-9523-53A2DB3C202C.jpeg
 
Μπάμπη, παρακαλώ για μένα μια μερίδα απο το ταψί δίπλα στο καφασάκι και μια μπυρίτσα 😊
 
Απιθανο σχεδιακι Μπαμπη, φανταζομαι οτι μπορεις να κανεις scale το αρχειο του και να το τυπωσεις οποιο μεγεθος θελεις.
Εχεις καποιο/α λινκ που εχει απειρα σχεδια για laser engravers, οπως ειναι το thinkverse για τους 3d printers?
 
Έχω λέμε… άπειρα…
Scale μπορώ να κάνω αλλά όχι πάντα.
Μαζί με το υπόλοιπο σχέδιο μεταβάλλονται και οι εγκοπές άρθρωσης. Αυτές θα πρέπει να παραμείνουν, στη μια διάσταση του πάχους αμετάβλητες, δηλαδή στα 3mm αν το σχέδιο έχει γίνει για ξύλο πάχους 3mm.
Βέβαια κάποιες φορές, όταν κάνω ungroup το σχέδιο, μπορώ να τις επαναφέρω.
Σε κάποια σχέδια όμως δεν ξέρω πως γίνεται αυτό με το Inkscape κι εκεί έχω πρόβλημα.
 
Σωστα, scale μπορεις να κανεις αλλα σε περιοριζει το παχος του ξυλου οταν εχεις να κανεις με παρομοιες εσοχες που κουμπωνουν, πολυ λογικο.
Αλλιως μπορεις να κανεις ελευθερα, thanks!
 
....οχι μονο K40, το Φορουμ διαθετει και laser cuter διοδου 😁

Τι εγινε βρε φιλε, good to see you again!!!!🥂
Ααα είχα και εγώ, ψωφησα στην καπνιλα και το εδωσα
Good to be back

Χαχαχαχαχα!!!
Ελα ρε Αντωωωωωνηηη!!!!
Έλα ρε κυριακαρε. 😉
 
Τι μας κανεις ρε Μπαμπη.
Εξαφανισε τα τα καφασακια. Αμα τα δει πουθενα η κυρα (ή η μικρη κυρα τα χρωματιστα) βοηθεια μου...