Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Ευχαριστω μαστορια μου

Εχεις παλαιοτερο μοντελο που δεν εχει Laser ετσι δεν ειναι; Δηλαδη τωρα τα δουλευεις με ρευμα; Εγω τα ξεχναω αναμενα και ολο τρωω μπαταριες...
Ναι εχω το παλιο χωρις laser. Δηλαδη ... ναι, το δουλευω με ρευμα

Ωραιος ρε Θαναση.
Αυτο το "ευκολο" με τρελαινει 😛
Μακαρι να ηταν τοσο ευκολο και για εμας τους υπολοιπους :)

Ωραίο το laser και σαν εφαρμογή και σαν know-how για άλλες κατασκευές.

Δημητρη, οι παλιοι φορτιστες που ειχαν πιο "σοβαρο" τροφοδοτικο, απο οτι τα σημερινα σπιρτοκουτα, ειναι ιδανικοι για μικροκατασκευες.

Αγγελε, ευκολο ειναι :flipout:

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

για αυτο που συζηταγαμε?
ναι το 'χω το «θεμα», αλλά μονο οι αντιστασεις δεν ειναι αρκετες για το δικο μου προβλημα.
Για να καταλαβουν και οι υπολοιποι, φτιαχνω κατι που θα το παρουσιασω στο μελλον.

Καλημερα στην παρέα!

Ερωτηση:

Το λειζερ που παραγγειλα https://www.banggood.com/5065cm-Eng...op-Laser-Cutting-p-1268114.html?rmmds=myorder

Μπορει να δεχθει το παρακατω εξαρτημα για ζωγραφικη?

https://www.banggood.com/EleksMaker...435710.html?rmmds=mywishlist&cur_warehouse=CN

Και η πλακετα του αυτη:
3f17190a-46e8-4883-94d0-cc01f58490ed.jpg

Και η πλακετα του μπαμπη που την δεχεται ειναι αυτη:
$_3.JPG

Καλημέρα . Αν όντως αυτή είναι η πλακέτα του , όχι . Δεν έχουν υποδοχή για servo μοτέρ . Αν σου έρθει με το καλό και έχει άλλη πλακέτα το συζητάμε γιατί μετά είναι και θέμα software .
Είναι ένα Arduino nano με δύο drivers και απλά αλλάζουν την υλοποίηση του shield που κάθονται όλα . Δηλαδή αν βρούμε το shield μόνο μπορεί να κάνει και 3-4 και να κρατήσεις όλα τα υπόλοιπα και να τα κουμπωσεις επάνω .

Θελουμε μια μικρη βοηθεια απο τον Μπαμπη. Το εξαρτημα εχει μια υποδοχη πανω στην πλακετα. Το ενα δινει 5volt το αλλο ειναι η γειωση και το αλλο ειναι το pin που αντιστοιχει σε καποιο Pin στο arduino nano. Αν μας το βρει στην δικια του πλακετα ισως με "πατεντα" και λιγο κολλητηρι , το εφαρμοσουμε πανω και στην δικια σου.

Last edited by a moderator:
ρε Κυρ αλλη φωτο εχει στο banggood και αλλη εβαλες εσυ

εκει που εχει αναμονη για το 3πινο JST ισως ειναι εξοδος για servo, που θες.

Μια αλλη λεπτομερεια που παρατηρησα ειναι οτι η πλακετα σου ελεγχει την ενταση του laser μονο μεσω της τροφοδοσιας του και οχι με ttl/pwm που εχει το mana του Μπαμπη. Εαν αναβαθμισεις καποια στιγμη το leser θα πρεπει να το προσεξεις αυτο.

Attachments

• Laser Engraving Machine [640x480].JPG
    Laser Engraving Machine [640x480].JPG
    49.3 KB · Views: 203
Ας έρθει και βλέπουμε ποια θα φοράει . Μετά με ένα πολύμετρο μπορεί να δει αν όντως εκεί που έχει αναμονή πηγαίνει κάποιο pin από το Arduino ρεύμα και γείωση . Μετά είναι πολύ εύκολα τα πράγματα .

Απάντηση: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Μπάμπη μπορείς να δεις με ένα ποτενσιόμετρο τα pin για το servo σε ποια inputs αντιστοιχούν πάνω στο Arduino σου; (Μαύρη πλακέτα )

Το ίδιο και εσύ Κυριάκο . Δες οι κενές θέσεις δίπλα από το laser αν οδηγούν σε inputs στο δικό σου Arduino .

Μπάμπη μπορείς να δεις με ένα ποτενσιόμετρο τα pin για το servo σε ποια inputs αντιστοιχούν πάνω στο Arduino σου; (Μαύρη πλακέτα )

Το ίδιο και εσύ Κυριάκο . Δες οι κενές θέσεις δίπλα από το laser αν οδηγούν σε inputs στο δικό σου Arduino .

Δημήτρη βοηθάει αυτό;

Attachments

• 0fc61b2b-acc1-4c98-9e7e-acfad3a9e08a.jpg
    0fc61b2b-acc1-4c98-9e7e-acfad3a9e08a.jpg
    215.8 KB · Views: 99

Ωραία . Τώρα θα πρέπει να δει και ο Μπάμπης αν τα ίδια ελεύθερα σημεία στην μητρική του έχουν ίδια αντιστοίχηση . Από ότι φαίνεται ο driver στα δεξιά αναλαμβάνει την οδηγηση του servo . Το vod είναι το ρεύμα . Το gnd η γείωση και βλέπουμε ότι το digital pin 11 αναλαμβάνει τις εντολές στο Arduino .
Αν συμβαίνει το ίδιο και στου Κυριάκου τοτε μπορεί να κολλήσει ένα socket πάνω στην μητρική του , να βάλει το εξάρτημα της eleksmaker και με το πρόγραμμα της να το οδηγήσει . Μπορεί να είναι και πιο πολύπλοκο και κάτι να πάει στραβά ή να δουλέψει με την μια ... Πάντως δεν είναι ίδιες μητρικές . Έχουν άλλη σχεδίαση .

Τελευταίο update.
Έχω βγάλει τα μάτια μου αυτές τις μέρες να βρώ ένα τρόπο, με οποιοδήποτε πρόγραμμα, να καίω σωστές φωτογραφίες σε ξύλο.
Ξεκίνησα με οικτρές αποτυχίες, κάποια στιγμή φάνηκε οτι πάει να γίνει κάτι καλό αλλά τελικά πήγαινα μια μπρός και μια πίσω.
Τελικά κατέληξα στο laserGRBL και το καλύτερο αποτέλεσμα που έχω πετύχει είναι αυτό που βλέπετε παρακάτω.
Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, ήθελε λίγο περισσότερη ένταση στο laser, τώρα όμως που τα έχω βάλει σε μια σειρά θα ακολουθήσουν κι άλλες δοκιμές και ελπίζω οτι στο τέλος θα τη βρώ την άκρη.
Το κακό βέβαια είναι οτι δεν δουλεύουν οι ίδιες ρυθμίσεις παντού, το κάθε ξύλο θέλει τις δικές του.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    152.6 KB · Views: 162
  • image.jpg
    image.jpg
    89.5 KB · Views: 161