Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Eτσι ειναι, καθε ξυλο εχει και μια ξεχωριστη ρυθμιση για το ιδανικο καψιμο. Καμμια φορα ακομα και το ιδιο ειδους ξυλου καιγεται διαφορετικα λογω διαφορετικης προελευσης/ηλικιας/υγρασιας κλπ.

Επισης εχω διαβασει οτι και το προγραμμα μπορει να κανει την διαφορά, ανεξαρτητως της ποιοτητας του μηχανηματος και του λειζερ. Δηλαδη ενα φτηνο λειζερ με καλο προγραμμα μπορει εχει καλυτερη αποδοση απο ενα καλυτερο λειζερ με προβληματικο προγραμμα.

Η eleksmaker δεν έχει καλό πρόγραμμα ;

Το δικό τους πρόγραμμα έχει τα πολύ βασικά και δεν έχω καθόλου έλεγχο.
Ίσως βέβαια να μην το χρησιμοποιώ κι εγώ σωστά, δεν είμαι και κανένας έμπειρος, ψάχνωντας πάω.

Θεωρητικα ειναι μεσα στα ξυλα που προτεινονται για laser engraving. Απο κει και περα η οriginal φωτο πρεπει να ειναι high resolution ωστε οταν το προγραμμα την φερει σε laser printable μορφη, να εχει απομεινει με καποια αρκετα pixels.https://www.instructables.com/id/How-to-Laser-Engraving-Photo/

Eπισης ειναι και οι παραμετροι που πιθανον να εχει το προγραμμα. Πρεπει να δεις αν υπαρχει οption για φωτογραφιες οπως επισης καποια προσθετη επιλογη για ειδος εκτυπωσης. Εμενα μου βγαζει δυο επιλογες εκτυπωσης φωτο και η μια ειναι καλυτερη σχεδον παντα.

Έχω διαβάσει αρκετά απ´ αυτά Μιχάλη κι έχω δει και αρκετά videos.
Αν δεις στο τέλος λέει οτι η ταχύτητα και η ένταση ρυθμίζεται μετά από πειραματισμό.
Αυτό προσπαθώ να κάνω και κάποια στιγμή, ελπίζω οτι, θα τη βρώ την άκρη. Οι περισσότεροι όμως, απ´ όσους έχουν τόσο καλά αποτελέσματα, χρησιμοποιούν ημι-επαγγελματικά μηχανήματα.
Ο συγκεκριμένος έχει laser 40 W.

Οι περισσότεροι όμως, απ´ όσους έχουν τόσο καλά αποτελέσματα, χρησιμοποιούν ημι-επαγγελματικά μηχανήματα.
Ο συγκεκριμένος έχει laser 40 W.

Babis απάντησες μόνος σου στην απορία σου..
Με μισό και ένα watt laseraki μην περιμένεις πολλά πράγματα. Εαν πειραματίζεσαι τότε θα πρέπει να χαμηλώσεις αρκετά την ταχύτητα να μπορέσει να στο κάψει κάπως, αλλά συγχρόνως να μην το κάνει κάρβουνο. και επίσης να πετύχεις και καλή εστίαση της δέσμης.
Αυτά τα μηχανάκια, όπως και το δικό μου είναι για μικρο χαράξεις χωρίς απαιτήσεις. Επίσης υπάρχουν σοβαρά προγράμματα για laser, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι free...

Κυριάκο, εγώ έχω βγάλει τα μάτια μου, το παλεύω και βελτιώνομαι. Λίγο θέλω ακόμα...
Να ξέρεις οτι μόλις τελειώσω και καταλήξω κάπου για οποιαδήποτε απορία θα σε χρεώνω δίδακτρα. :silly::silly::silly::silly:

Attachments

• IMG_4628.jpg
    IMG_4628.jpg
    91.5 KB · Views: 121
Είναι όντως πολύ καλό Δημήτρη... Ζωντανά είναι λίγο καλύτερο ακόμα, το κινητό το αδικεί λίγο.
Λεπτομεριούλες χρειάζονται ακόμα, ψιλο-καλιμπραρισματάκι.
Πιο πολύ θέλω να παίξω με τις σκιές, να φαίνονται οι λεπτομέρειες. Στον παπαγάλο πήγε αρκετά καλα, στα μαλιά μπορεί να βελτιωθεί λίγο ακόμα.
Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η αρχική φωτογραφία.

Είναι όντως πολύ καλό Δημήτρη... Ζωντανά είναι λίγο καλύτερο ακόμα, το κινητό το αδικεί λίγο.
Λεπτομεριούλες χρειάζονται ακόμα, ψιλο-καλιμπραρισματάκι.
Πιο πολύ θέλω να παίξω με τις σκιές, να φαίνονται οι λεπτομέρειες. Στον παπαγάλο πήγε αρκετά καλα, στα μαλιά μπορεί να βελτιωθεί λίγο ακόμα.
Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η αρχική φωτογραφία.
Αν περάσεις από πάνω και κάποιο άχρωμο βερνίκι ίσως δείξει ακόμη καλύτερο .
Δοκίμασε και σε άλλο ξύλο την ίδια εικόνα με τις ίδιες ρυθμίσεις .

ελα καλο ειναι
(σταματα τα πειραματα, 2 μερες εχεις φρικαρει, αφου τα ξερεις και απο τον ηχο ... καπου πρεπει να σταματησεις και να συμβιβασεις τα "μεσα σου" :flipout:)

βαλε στο photoshop καλη φωτο με αρκετα dpi και θα ειναι πιο ευκολο, στον παπαγαλο πηγε καλα γιατι τα ειπαμε, εχει περισσοτερες χρωματικες διαβαθμισεις και καλυτερο φωτισμο.

αυτη η φωτο ειναι αυτη που σου ειχα φτιαξει ή δικια σου?
αυτες οι διαγωνιες γραμμες δημιουργηθηκαν λογω της ταχυτητας?

μηπως να τριψεις παρα πολυ καλα το ξυλο πριν το καψεις?

Θα δοκιμάσω...
Τώρα που έχω καταλάβει περίπου τί επειρεάζει τί είναι πιο εύκολο γιατί έχω μιά βάση, μια αφετηρία. Τίς συγκεκριμένες ρυθμίσεις.
Απο δω και πέρα θεωρώ οτι ότι γίνεται θα γίνεται προς το καλλίτερο.

ελα καλο ειναι
(σταματα τα πειραματα, 2 μερες εχεις φρικαρει, αφου τα ξερεις και απο τον ηχο ... καπου πρεπει να σταματησεις και να συμβιβασεις τα "μεσα σου" :flipout:)

βαλε στο photoshop καλη φωτο με αρκετα dpi και θα ειναι πιο ευκολο, στον παπαγαλο πηγε καλα γιατι τα ειπαμε, εχει περισσοτερες χρωματικες διαβαθμισεις και καλυτερο φωτισμο.

αυτη η φωτο ειναι αυτη που σου ειχα φτιαξει ή δικια σου?
αυτες οι διαγωνιες γραμμες δημιουργηθηκαν λογω της ταχυτητας?

μηπως να τριψεις παρα πολυ καλα το ξυλο πριν το καψεις?

Η φωτογραφία είναι αυτή που έφτιαξες εσύ αλλά λίγο πειραγμένη, στα levels και στο unsharp mask.
Οι διαγώνιες γραμμές είναι γιατί επέλεξα το diagonal στο κάψιμο. Για να μην φαίνονται χρειάζεται πιο πολλές γραμμές σάρωσης αλλά αυτό θα γίνει όταν καταλήξω οριστικά Αν τις αυξήσω τώρα θα καθυστερώ υπερβολικά στα δοκιμαστικά που κάνω αφού όσο πιο πολλές γραμμές τόσο πιο πολύ ώρα καψίματος.
Αυτή η φωτογραφία μου πήρε 1 ώρα και 35 λεπτά.

Last edited by a moderator:
Είμαι σίγουρος Μπάμπη ότι μέ τήν επιμονή (γιατί υπομονή ξέρω ότι δέν έχεις χάχάχά) θά τήν βρείς τήν άκρη γιά τό τέλειο αποτέλεσμα. :a0210:

Είμαι σίγουρος Μπάμπη ότι μέ τήν επιμονή (γιατί υπομονή ξέρω ότι δέν έχεις χάχάχά) θά τήν βρείς τήν άκρη γιά τό τέλειο αποτέλεσμα. :a0210:

Μήτσο, δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα για μένα... Θέλει διάβασμα. :bigcry:

ωχ, δεν αξιζει ρε φιλε
εαν αυξησεις τις γραμμες τοτε τι θα γινει ... θα το καψει σε 3 ωρες? δε λεει

Κάτσε ρε κουμπάρε, τι νόμιζες, για φωτοτυπία το πέρασες; :cool:
Εσύ στο 3D printer πόση ώρα θες για να τυπώσεις ένα καπάκι απο στυλό;

Last edited by a moderator: