Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Όχι Κυριάκο, δεν αλλάζει!......έβγαλες καλή μάστορα!...νομίζω αυτή είναι η λύση!....δεδομένου ότι δεν θα επηρεάζεται τόσο και από συστολοδιαστολές!
Αλήθεια, που θα βρω και σε τι διαστάσεις είναι το μικρότερο που μπορώ να πάρω?
Με τρία φύλλα καπλαμα 0.6μμ κολλημένα μεταξυ τους με κόντρα τα νερά στο μεσαίο φυλλο δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα.

Κοίτα για καπλαμαδες στον sofianos.gr

Εκεί έχω κοιτάξει ήδη και έχω βρεί αυτό που θέλω (τριανταφυλλιά) και σκεφτόμουν να το κάνω έτσι (σάντουιτς), αφού είδα ότι είναι 0,6mm!

Μιας και υπαρχει απλετος χρονος πια, ειπα να καψω το λογοτυπο της Bosch πανω σε ..ξυλινα εργαλεια :)

49704963273_7355165441_b.jpg

Στα δεξια ειναι η θηκη του μεσαιου εργαλειου, εχει γαντζακι και μπορει να κρεμαστει σαν καδρο στον τοιχο :)

Εδω ενα κοντινο, πριν περαστουν τα λογοτυπα με λαδακι για να γινει πιο εντονη η αντιθεση.
49705497926_5d1dfffb2b_b.jpg

Το laser engraver γενικοτερα ειναι ενα παρα πολυ ευχαριστο, δημιουργικο και ευκολο στη χρηση μηχανημα, με χιλιες δυο εφαρμογες, με οριο μονο την φαντασια σου.

Χαχα πλάκα έχουν. Από πίσω να γράψεις και την υπογραφή σου. Μιχάλης, Χιώτης...

Ευχαριστω συναδελφοι! Εχει οντως πλακα, ηθελα να τυπωσω και αλλες μαρκες αλλα η ατιμη η Bosch εχει το πιο επιβλητικο σημα :)

Τα εργακια που δωριζω δεν τα υπογραφω, θα ηταν πολυ αυταρεσκο και ολιγον εγωιστικο να θελω να με θυμουνται με την 'σφραγιδα' μου πανω στο δωρο. Το πολυ πολυ να χαραξω το ονομα του παραληπτη.

Αν τα πουλουσα ομως, ισως εβαζα κανα 'Χιωτης' ετσι για την χαρα η για να ικανοποιουσα την ματαιοδοξια που ολοι οι wanabe 'καλλιτεχνες' κρυβουμε μεσα μας :)

Έχει κάποιος ιδέα πως γίνεται import κάτι από το sculptris για εκτύπωση σε καλή κλίμακα;
Ξεκίνησα να φτιάχνω έναν baby groot αλλά κάπου στο ψάξιμο βλέπω ότι τα βγάζει κάπως περίεργα στα άλλα προγράμματα και θέλει τρελή μεγέθυνση, με αποτέλεσμα να κάνει νερά...

groot.jpg

Last edited:
Τρεισήμισι ώρες το πάνω μέρος, λίγο παραπάνω από μισή το κάτω.
Και η prusa το δίνει για εκτύπωση στα 0.2mm.
Αν το πας στα 0.1, θέλεις ένα οκτάωρο.
Είναι και μεγάλο benchmark για το bed... Αν δεν είναι σωστά οριζοντιωμένο ξεχνάς την περίπτωση να το εκτυπώσεις!

Τελείωσε και το ποδηλατάκι.. Ολα τα μέρη όπως ρόδες και πετάλια γυρνάνε κανονικά. Στο επόμενο θα φτιάξω και τιμόνι να στρίβει.:2thumb22sup:
Βγήκε βέβαια μεγάλο θα έλεγα.... αλλά κάνει και σούζες.:flipout: Νομίζω καλά το πόσταρα εδώ..

IMG_20200423_164440.jpg

IMG_20200423_164505.jpg

Τά ζαντικά τα έκανα απο κοντρα πλακέ. Τα ελαστικά απο μασατζουκα.

IMG_20200423_164527_1.jpg

Φανταστικο το ποδηλατακι μινιατουρα!!!! :SFGSFGSF:

Απιθανο και το σταντ και η σελα και τα πεταλια και ολες οι επιμερους λεπτομερειες!!

H διχρωμια στις ροδες ειναι γιατι αποτελειται απο δυο κομματια? Τοσο τελεια εφαρμογη?!!!

Τελείωσε και το ποδηλατάκι.. Ολα τα μέρη όπως ρόδες και πετάλια γυρνάνε κανονικά. Στο επόμενο θα φτιάξω και τιμόνι να στρίβει.:2thumb22sup:
Βγήκε βέβαια μεγάλο θα έλεγα.... αλλά κάνει και σούζες.:flipout: Νομίζω καλά το πόσταρα εδώ..

Τά ζαντικά τα έκανα απο κοντρα πλακέ. Τα ελαστικά απο μασατζουκα.

:grinning-smiley-043
Οταν μεγαλωσω θελω να παρω (και) cnc!

Last edited by a moderator:
Το νήμα έχει ανεβάσει το επίπεδο σε άλλη διάσταση με τέτοιες κατασκευές...!!
Γιάννη είναι τόσο λαχταριστή και φυσική κατασκευή που νομίζεις ότι θα γυρίσει το πεταλ μόνο του...!!!

Μπράβο για την ιδέα και την υλοποίηση..!!!

Θα ειχε πολυ ενδιαφερον αν βλεπαμε μια φωτο με ολα τα τεμαχια μολις κοπηκαν απο το CNC, πριν συναρμολογηθουν.

Γιάννη, κάνε τρύπες στα πεντάλ, φτιάξε και δύο γρανάζια, ένα μεγάλο για μπροστά κι ένα μικρό για πίσω και βρές μια αλυσιδούλα...
Θα φύγει μόνο του μετά, κι ας μη στρίβει το τιμόνι. -bye-