Bubinga μπορείς να βρεις από σετ για κατασκευή κιθάρας. Είναι από τα πιο φτηνά ξύλα.Εξαιρετικη ερωτηση. Το ψαχνω.....
Ξερω πως θελω περίπου να ειναι... Σαν αυτο εδω
View attachment 230026
Bubinga (τριανταφυλλια αφρικης)
Εδώ ομως εχουμε 2 θέματα... Το πρωτο ειναι η διαθεσιμότητα σε συγκεκριμένα παχη (στην ουσια θελω κομματια πάχους 6 και 12 χιλ). Και δευτερον, καλό θα ήταν να κόβονται στο λέιζερ (καλα, τα 12 χιλ δυσκολα, αρα μιλαμε για κομματια παχους 3 ή 4 χιλιοστων, που θα γινουν σαντουιτς).
Οπότε αναρωτιεμαι τι επιλογες υπαρχουν....
Ίσως και η κεράσια να μου εκανε... Σκέφτομαι να κανω καμια βόλτα απο Μπιτη να δω τι υπαρχει... Αλλιως Κ/Π οκουμε και ο θεος βοηθος, εκτος κι αν προκυψει άλλη προταση.
Bubinga μπορείς να βρεις από σετ για κατασκευή κιθάρας. Είναι από τα πιο φτηνά ξύλα.
Το θέμα ειναι τι διαστάσεις θες.
Ένα σετ απαρτίζεται από 4 κομμάτια.
Όλα πάχος 3μμ
Τα δύο συνήθως 55x21 cm για την πλάτη και τα άλλα δύο για τα πλαϊνά συνήθως 85x11cm.
Κόστος 60€ για το σετ ή 30€ για τα δύο κομμάτια ξεχωριστά.
Bubinga (τριανταφυλλιά). Πλάτη και πλαϊνα για σκάφος κιθάρας
Πλάτη και πλαϊνα για σκάφος κιθάρας από bubinga (τριανταφυλλιά)www.sofianos.net
Αν το φωτιστικο εχει τετραγωνοειδές σχημα μπορει ευκολα να το ντυσει με καπλαμα.
Ειχα περασει με καπλαμα παλισανδρο ενα κουτι απο κοντρα πλακε και ειχε βγει παρα πολυ καλο.
Μιχαλη ευχαριστώ! μόλις είμαι έτοιμος θα σε ενοχλησω, να κάνουμε και κάποια δοκιμή μαζί, μιας και δεν έχω (ξανά) δουλέψει καπλαμά!Εχω να σου δωσω καπλαμα παλισανδρο να δοκιμασεις. Αν σου κανει νομιζω εχω αρκετο να σου δωσω για ενα φωτιστικο.
Το κ/π οκουμε 4μμ το κοβει με ενα περασμα και 150μμ/λ ταχυτητα στο 100% της ισχυος. Το 6αρι ισως θελει 2 περασματα με 100μμ/λ ταχυτητα.
Παντως το 6αρι κ/π σημυδα, δεν το κοβει με τιποτα... Ουτε με πολλα περασματα γιατι το καιει. Μιλαμε για 10w laser διοδου.
Αν χρειαστεί, εκτός απο το Κ40 που έχει περιοριστικό μέγεθος κοπής (30Χ40), υπάρχει και διόδου 20W.
Δες και την περίπτωση να χρησιμοποιήσεις καρδιά ευκάλυπτου που είναι κόκκινη.
Με λίγο «χάιδεμα»θα πάρει το χρώμα που θές.
Ένα παράδειγμα:
Αυτό το γουδί είναι περασμένο μόνο με λάδια… κανένα απολύτως χρώμα.
Φχαριστω Μπάμπη!
30Χ40 νομίζω με καλύπτει εντελώς αν χρειαστεί!
Κι ο ευκάλυπτος εξαιρετικός! Δεν το είχα σκεφτεί.... Θα πάρω το πριόνι και θα βγω στο δρόμο!
Φχαριστωωωω και πάλι Μπάμπη!Λάθος είχα γράψει, 20Χ30 κόβει το Κ40.
Το Sculpfun όμως σε καλύπτει απόλυτα.
Το κακό είναι οτι μάλλον θα αργήσω να ξαναπάω στο χωριό αλλιώς θα σου έφερνα εγώ ευκάλυπτο στεγνό.
Αυτά τα σετ είναι ειδικά κομμένα να είναι ισοβενα για αυτο ειναι ακριβά.Καλή λύση μεν, αλλά η κατασκευή που θέλω να κάνω απαιτεί ΑΡΚΕΤΆ σετ.....
Μιχάλη έχει εντελώς τετράγωνοειδες σχήμα, αλλα ο καπλαμάς είναι η ύστατη ΤΗΣ υστατης λύσης (πιο πανω απο mdf πάντως!).
Στην παρούσα φάση σκέφτομαι Κ/Π οκουμε 6χιλ (leroy).
Φαντάζομαι το λέιζερ θα μπορεί να το κόψει με κάμποσα αργά περάσματα (αλλιως θα ζητήσω δοκιμή από τον Μπάμπη με το κ40).
Όλα καλά βρε Κυριάκο αλλά η ανθοδέσμη πάνω από το "εργαλείο" τι ρόλο παίζει;Οταν ρωτησα τον μικρουλη μου τι θελει να του σχεδιασω στο καινούργιο του κρεβατι μου ειπε:
"Ενα Skyline!!!"
Και ο μπαμπας:
View attachment 230440
Βαμμενο με ακρυλικά και το μπλε του Skyline μεταλλικο χρωμα απο σπρει με πινελο.
Δεξια στο οριο του ροζου θα κοπει.
Τα ξυλα ειναι ενωμενες ταβλες παλετας 25 επι 60 εκ περιπου.
Ποια ανθοδέσμη?Όλα καλά βρε Κυριάκο αλλά η ανθοδέσμη πάνω από το "εργαλείο" τι ρόλο παίζει;
Κάτι δεν ταιριάζει...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.