Laser Engravers/Cutters & CNC

Το air assist pump μην παραλείψεις!
Ναι, το αγόρασα κι αυτό. Ευχαριστώ!

Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα στο πρόγραμμα να πάρω τέτοιο εργαλείο άμεσα αν και αργά ή γρήγορα θα το χρειαζόμουν και δεν είχα ψαχτεί σχεδόν καθόλου αλλά η τιμή για όλα αυτά ήταν πάρα πολύ δελεαστική για να μην προχωρήσω σε αγορά.

• Like
Reactions: enduras1 and nikfor
Ναι, το αγόρασα κι αυτό. Ευχαριστώ!

Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα στο πρόγραμμα να πάρω τέτοιο εργαλείο άμεσα αν και αργά ή γρήγορα θα το χρειαζόμουν και δεν είχα ψαχτεί σχεδόν καθόλου αλλά η τιμή για όλα αυτά ήταν πάρα πολύ δελεαστική για να μην προχωρήσω σε αγορά.
Όντως.
Και εγώ που καλυπτομουν σε εργασίες χάραξης με το elekslaser A3 δε τα άφησα σε αυτή την τιμή...

2 ενδεικτικά video presentations για όποιους επέλεξαν το ΤWOTREES TS2.
Το πρώτο του γνωστού Riccardo με υπότιτλους, το δεύτερο στα Ελληνικά.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδω και καιρο σκεφτομαι να αγορασω εναν laser engraver/ cutter και να ασχοληθω με τετοιου ειδους κατασκευες. Με αφορμη το ποστ στις εκπτωσεις προσφορες αλλα και οσα εχουν αναφερθει απο χθες σε αυτο το thread ειπα να κανω και εγω την αγορα, αν ισχουν ακομα τα κουπουνια.
Βασικες ερωτησεις.
1) Ειμαι τελειως ασχετος δεν εχω ξανα ασχοληθει και ουτε εχω καποιον γνωστο να μου δειξει. Θα καταφερω να λειτουργησω σωστα το μηχανημα?
2) Οσο αναφορα το θεμα ασφαλειας τοσο της δικης μου οσο και του χωρου. Φανταζομαι πρεπει να χρησιμοποιησω ειδικα γυαλια και καμια gas-mask? Ο χωρος θα πρεπει να αεριζεται καλα, χρειαζεται καποιο ειδικο συστημα εξαερισμου? Τι πιθανοτητες υπαρχουν για φωτια?
3) Δεν εχω κανει ποτέ αγορα απο Banggood. Χρειαζομαι την ασφαλιση αποστολης? Γενικα πληρωνω με Paypal/ revolut/ wise σε ολες τις ηλεκτρονικες αγορες εκτος Ελλαδας. Τα κουπουνια που βλεπω τα βαζω ολα μαζι στο τελος?

Απο οτι βλεπω ομως λογικα τα εχασα και μου βγαζει μονο απο αποθηκη Κινας και οχι Τσεχιας, καλο θα ειναι να ξερω ομως για επομενη προσφορα.
1683978985736.png

Πριν από κανένα διωράκι αγόρασα ακόμα ένα 2T για τον Μπάμπη κανονικά με το κουπόνι λίγο κάτω από 145 ευρώ καθώς δεν είχα άλλο allowance.
Μια χαρά θεωρώ θα τα καταφέρεις χωρίς πρότερη εμπειρία.
Οδηγίες συναρμολόγησης βήμα βήμα έχει σε διάφορα βίντεο στο σωλήνα.
Gas mask δεν θέλεις καθώς ξύλο κόβεις αλλά σε καλά αεριζόμενο χώρο δε θα έχεις θέμα.
Γυαλιά πάντα παρόλο που έχουν ένα προστατευτικό κάλυμμα τα ίδια τα μηχανήματα εγώ τα φοράω πάντα.
Τέλος εφόσον πληρώνεις με Paypal θεωρώ είσαι καλυμμένος και χωρις την ασφάλεια.

ΥΓ.
Πρέπει όντως να ξεστοκαραν καθώς έχει διαθέσιμο μόνο από Κίνα.
Screenshot_2023-05-13-15-14-06-93_5e7487c3033b765d0889cfc401ad01c8.jpg

• Like
Reactions: Chris_mar
Εδω και καιρο σκεφτομαι να αγορασω εναν laser engraver/ cutter και να ασχοληθω με τετοιου ειδους κατασκευες. Με αφορμη το ποστ στις εκπτωσεις προσφορες αλλα και οσα εχουν αναφερθει απο χθες σε αυτο το thread ειπα να κανω και εγω την αγορα, αν ισχουν ακομα τα κουπουνια.
Βασικες ερωτησεις.
1) Ειμαι τελειως ασχετος δεν εχω ξανα ασχοληθει και ουτε εχω καποιον γνωστο να μου δειξει. Θα καταφερω να λειτουργησω σωστα το μηχανημα?
2) Οσο αναφορα το θεμα ασφαλειας τοσο της δικης μου οσο και του χωρου. Φανταζομαι πρεπει να χρησιμοποιησω ειδικα γυαλια και καμια gas-mask? Ο χωρος θα πρεπει να αεριζεται καλα, χρειαζεται καποιο ειδικο συστημα εξαερισμου? Τι πιθανοτητες υπαρχουν για φωτια?
3) Δεν εχω κανει ποτέ αγορα απο Banggood. Χρειαζομαι την ασφαλιση αποστολης? Γενικα πληρωνω με Paypal/ revolut/ wise σε ολες τις ηλεκτρονικες αγορες εκτος Ελλαδας. Τα κουπουνια που βλεπω τα βαζω ολα μαζι στο τελος?

Απο οτι βλεπω ομως λογικα τα εχασα και μου βγαζει μονο απο αποθηκη Κινας και οχι Τσεχιας, καλο θα ειναι να ξερω ομως για επομενη προσφορα.
View attachment 215183

1) Θα τα καταφέρεις μια χαρά, αρκεί να έχεις κάποιες γνώσεις υπολογιστών, καθώς θα χρειαστεί να χειριστείς ένα πρόγραμμα όπως το Lightburn. Όμως για αυτά μην ανησυχείς, εδώ είμαστε εμείς, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

2)Όσον αφορά την ασφάλεια, μόνο γυαλιά χρειάζονται και είναι απαραίτητα γιατί μπορεί να κάνεις ζημιά στα μάτια σου αν δεν τα φοράς.. Φυσικά όταν το laser καίει τα ξύλα, βγαίνει καπνός, αλλά αρκεί ένα δωμάτιο που να αερίζεται καλα.

3) Δυστυχώς τέλειωσε η προσφορα από ό,τι βλέπω και εγώ. Θα ξαναβγάλουν όμως σίγουρα.
Μπορείς να παρακολουθείς το coupondealer και ειδικά αυτή τη σελίδα

• Like
1) Θα τα καταφέρεις μια χαρά, αρκεί να έχεις κάποιες γνώσεις υπολογιστών, καθώς θα χρειαστεί να χειριστείς ένα πρόγραμμα όπως το Lightburn. Όμως για αυτά μην ανησυχείς, εδώ είμαστε εμείς, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

2)Όσον αφορά την ασφάλεια, μόνο γυαλιά χρειάζονται και είναι απαραίτητα γιατί μπορεί να κάνεις ζημιά στα μάτια σου αν δεν τα φοράς.. Φυσικά όταν το laser καίει τα ξύλα, βγαίνει καπνός, αλλά αρκεί ένα δωμάτιο που να αερίζεται καλα.

3) Δυστυχώς τέλειωσε η προσφορα από ό,τι βλέπω και εγώ. Θα ξαναβγάλουν όμως σίγουρα.
Μπορείς να παρακολουθείς το coupondealer και ειδικά αυτή τη σελίδα
Πριν από κανένα διωράκι αγόρασα ακόμα ένα 2T για τον Μπάμπη κανονικά με το κουπόνι λίγο κάτω από 145 ευρώ καθώς δεν είχα άλλο allowance.
Μια χαρά θεωρώ θα τα καταφέρεις χωρίς πρότερη εμπειρία.
Οδηγίες συναρμολόγησης βήμα βήμα έχει σε διάφορα βίντεο στο σωλήνα.
Gas mask δεν θέλεις καθώς ξύλο κόβεις αλλά σε καλά αεριζόμενο χώρο δε θα έχεις θέμα.
Γυαλιά πάντα παρόλο που έχουν ένα προστατευτικό κάλυμμα τα ίδια τα μηχανήματα εγώ τα φοράω πάντα.
Τέλος εφόσον πληρώνεις με Paypal θεωρώ είσαι καλυμμένος και χωρις την ασφάλεια.

ΥΓ.
Πρέπει όντως να ξεστοκαραν καθώς έχει διαθέσιμο μόνο από Κίνα.
View attachment 215184
>Μια χαρά θεωρώ θα τα καταφέρεις χωρίς πρότερη εμπειρία.
>Θα τα καταφέρεις μια χαρά, αρκεί να έχεις κάποιες γνώσεις υπολογιστών, καθώς θα χρειαστεί να χειριστείς ένα πρόγραμμα όπως το Lightburn. Όμως για αυτά μην ανησυχείς, εδώ είμαστε εμείς, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Χαιρομαι που το ακουω. Μακαρι να ξανα βγαλουν τη προσφορα και να μπορεσω να το χτυπησω. Τα βασικα κομματια εκτος του laser ειναι η βαση και ενα air pump. Τιποτα αλλο?

>Τέλος εφόσον πληρώνεις με Paypal θεωρώ είσαι καλυμμένος και χωρις την ασφάλεια.
Τελεια. Μια ερωτηση αν και εκτος θεματος, τα κουπουνια τα βαζω ολα μαζι στο τελος? Αν παρω κατι απο CN θα πληρωσω τελεωνειο? Ευχαριστω.

Αν είναι πάνω από 150 ευρώ θεωρητικά ναι.
Αν και το BG έχει άλλο τρόπο διασφάλισης της μη καταβολής τελών.
Ειδικά από CZ με Paypal θεωρώ πως δεν χρειάζεται εκτός αν είναι μερικά λεπτά του ευρώ οπότε εγώ συνήθως την αφήνω.

• Like
Οπως τα λες, ισως να ειναι καλυτερα που δεν το προλαβες γιατι ο βαθμος δυσκολιας στο να κοψεις (cutting) καποιο σχεδιο δεν ειναι μικρος. Πρεπει να διαβασεις και να πειραματιστεις αρκετα και πιθανον να χρειαστει να αγορασεις ενα ειδικο προγραμμα (LightBurn), οπως εχουμε κανει αρκετοι. To να χαραξεις (engraving) ειναι πιο απλο αλλα και παλι χρειαζεσαι καποιο προγραμμα το οποιο ομως ειναι απλο.

Eπισης;
-Την στιγμη που καις ξυλο, παντα υπαρχει η πιθανοτητα φωτιας, ιδιως εαν κολλησει για καποιο λογο το laser. Εαν εισαι απο πανω ομως, δεν υπαρχει θεμα. -Χρειαζεται οπωςδηποτε ειδικα γυαλια και μαλλον καλυτερα απο αυτα που υπαρχουν μεσα στη συκευασια.
-Το banggood δεχεται paypal και με μια ελαχιστη χρεωση σου ασφαλιζει την αποστολη (damage/loss).

• Like
Μιχάλη το 2Τ που ήθελε ο φίλος έχει σύστημα ασφαλείας και διακόπτει την εργασία μόλις αντιληφθεί φωτιά.

Τώρα αναφορικά με το αν τα βάλεις όλα στο καλάθι δε ξέρω να σου απαντήσω καθώς τα αγοράζω ένα ένα και βάζω το αντίστοιχο κουπόνι.
Ας απαντήσει κάποιος που το έχει κάνει.

• Like
Μιχάλη το 2Τ που ήθελε ο φίλος έχει σύστημα ασφαλείας και διακόπτει την εργασία μόλις αντιληφθεί φωτιά.

Τώρα αναφορικά με το αν τα βάλεις όλα στο καλάθι δε ξέρω να σου απαντήσω καθώς τα αγοράζω ένα ένα και βάζω το αντίστοιχο κουπόνι.
Ας απαντήσει κάποιος που το έχει κάνει.
1. Δεν δουλευουμε laser και φεύγουμε από το χώρο.
2. Το σύστημα απλά σταματαει το laser . Αν έχει πάρει φωτιά το ξύλο δεν το σταματάει κάτι να συνεχίσει να καίει μέχρι καψει και το laser . Δηλαδη αν αντιληφθεί φωτιά είναι πλέον αργά. Επίσης διαβάζω ότι είναι σχετικά αισθητό και σε κάποιους σταματάει την εργασία στην μέση.

Για εμένα δεν θα ήταν λόγος να το προτιμήσω από το s10 .

• Like
Η ευαισθησία του ρυθμίζεται.
Θα σταματήσει το λέιζερ οπότε θα σε παραξενεψει να δεις τι γίνεται.
Εννοείται δεν αφήνουμε το λέιζερ να κόβει και πάμε εκδρομή.
Στο διπλανό δωμάτιο να πας να πιεις νερό ομως με αυτό σαν δικλείδα ασφαλείας μπορείς.

• Like
>Μια χαρά θεωρώ θα τα καταφέρεις χωρίς πρότερη εμπειρία.
>Θα τα καταφέρεις μια χαρά, αρκεί να έχεις κάποιες γνώσεις υπολογιστών, καθώς θα χρειαστεί να χειριστείς ένα πρόγραμμα όπως το Lightburn. Όμως για αυτά μην ανησυχείς, εδώ είμαστε εμείς, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Χαιρομαι που το ακουω. Μακαρι να ξανα βγαλουν τη προσφορα και να μπορεσω να το χτυπησω. Τα βασικα κομματια εκτος του laser ειναι η βαση και ενα air pump. Τιποτα αλλο?

>Τέλος εφόσον πληρώνεις με Paypal θεωρώ είσαι καλυμμένος και χωρις την ασφάλεια.
Τελεια. Μια ερωτηση αν και εκτος θεματος, τα κουπουνια τα βαζω ολα μαζι στο τελος? Αν παρω κατι απο CN θα πληρωσω τελεωνειο? Ευχαριστω.
Το κάθε κουπόνι μπαίνει χωριστά, οπότε για τις προσφορές που συζητάμε δεν είναι σωστός τρόπος να βάλεις όλα τα προϊόντα μαζί.
Επίσης τα προϊόντα από Κίνα δεν έχουν τις εκπτώσεις που έχουν αναφερθεί.

Τα κατάλληλα γυαλιά είναι απαραίτητα, όχι μόνο για όποιον κόβει αλλά και για όποιον εισέρχεται στο χώρο και κινδυνεύει να εκτεθεί στην ακτίνα για κάποιο χρόνο. Η παρουσία επίσης του ανθρώπου που ελέγχει το μηχάνημα είναι αναγκαία. Δεν το αφήνουμε και πηγαίνουμε βόλτα.
Η βάση κοπής δε χρειάζεται να είναι το mesh, υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά μέσα στήριξης, απλώς το mesh αποτελεί μια βολική και χρηστική λύση. Αντίστοιχα το air assist και η τρόμπα δεν είναι απολύτως απαραίτητα στοιχεία για ένα laser cutter αυτής της τάξης.

Συμφωνώ με το Χιωτη πως το να μην προλάβεις μια "ευκαιρία" δεν είναι κακό. Το να πάρεις ένα μηχάνημα που δεν προγραμμάτιζες και δεν έχεις ψάξει είναι. Καλύτερα να αφιερώσεις κάποιο χρόνο ώστε να δεις μέσα από video και μέσα από συζητήσεις στο forum πώς λειτουργούν οι laser engravers/cutters και κατόπιν να επιλέξεις 1-2 υποψήφια μηχανήματα που καλύπτουν τις απαιτήσεις σου.

Last edited:
...
α μαλιστα ... αγγαρεψε κι εσενα ο ψηλος, το πρωι του ψωνισα τα παρελκομενα .... να δω τι θα τα κανει τοσα laser ... κλαιω

Παντως, για οποιον εχει 3D, υπαρχει πολυ υλικο για να φτιαξει πραγματακια του S10

• Like
Reactions: nikfor
α μαλιστα ... αγγαρεψε κι εσενα ο ψηλος, το πρωι του ψωνισα τα παρελκομενα .... να δω τι θα τα κανει τοσα laser ... κλαιω

Παντως, για οποιον εχει 3D, υπαρχει πολυ υλικο για να φτιαξει πραγματακια του S10
Οι πολλές επισκέψεις στην υπογα αυτά τα αποτελέσματα έχουν Θανάση...
Χαχαχαχα

• Haha
Reactions: Χιωτης
Είναι πολύ σωστά αυτά που γράφετε όλοι για τον κίνδυνο φωτιάς και την ανάγκη συνεχούς επιτήρησης, αλλά εγώ δεν μπορώ να κάθομαι στο εργαστήριο να περιμένω να τελειώσει ο laser αν δεν έχω τι άλλο να κάνω. Βαριέμαι! :confused:

Οπότε, σε αυτήν την περίπτωση, μια WiFi Camera λύνει το πρόβλημα όπως έχω γράψει σε αυτό το μήνυμα

Εμένα τουλάχιστον με βολεύει πολύ να κάθομαι στο σαλόνι και να βλέπω στο κινητό μου την πρόοδο του Laser σε πραγματικό χρόνο :)

ΜΙ3.jpeg

Όταν βάλεις να κάνεις χάραξη με το λέιζερ μπορείς να κάνεις και κοπή μαζί στο ίδιο αρχείο;
Δηλαδή ταυτόχρονα; πχ να σχεδιάσεις κάτι ή να γράψεις και μετά να το κόψεις γύρω γύρω;
Ή πρέπει να φτιάξεις δύο αρχεία ένα για το χάραγμα και ένα για το κόψιμο;

Όταν βάλεις να κάνεις χάραξη με το λέιζερ μπορείς να κάνεις και κοπή μαζί στο ίδιο αρχείο;
Δηλαδή ταυτόχρονα; πχ να σχεδιάσεις κάτι ή να γράψεις και μετά να το κόψεις γύρω γύρω;
Ή πρέπει να φτιάξεις δύο αρχεία ένα για το χάραγμα και ένα για το κόψιμο;

Στο ίδιο αρχείο κάνεις και τα δυο (τουλάχιστον στο Lightburn που δουλεύω)
Έχει την λογική των layers που είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά βρίσκονται στο ίδιο αρχείο.
Έτσι μπορεί το ένα layer να κόβει, άλλο να χαράζει, άλλο να χαράζει βαθύτερα κλπ. Δεν υπάρχει περιορισμός
Εξυπακούεται πως η κεφαλή θα περάσει και θα κάνει πρώτα όλες τις χαράξεις, και στο τέλος, θα κάνει το τελικό κόψιμο.

:)

H ταυτοχρονη κοπη και χαραξη γινεται νομιζω μονο στο lightburn (προγραμμα που κοστιζει 50+ ευρω).
Τα free προγραμματα το κανουν ξεχωριστα.

Αν καποιος ασχοληθει λιγο παραπανω απο περιστασιακα με τις κοπες, νομιζω οτι το lightburn ειναι αναγκαιο.

• Like
Reactions: mixalio