Laser Engravers/Cutters & CNC

Πως θα βαλεις driver στον Ζ;
Να υποθεσω οτι δεν υπαρχει αυτη η προσφορα πλεον με το ρολερ και την αντλια
Η προσφορά ήταν για μια μέρα και για 20 τεμάχια όπως και με το air assist . Τα είχα ανεβάσει εδώ μόλις βγήκαν.

Ο driver μπαίνει εύκολα όπως σε κάθε πλακέτα συμβατή με arduino . Θέλεις ένα σαν τον Α4988. 5€ κάνει από Ελλάδα νομίζω.
Προσοχή μόνο στον προσανατολισμό των pin . Ίσως και με μια ρύθμιση στα Amper . Συνήθως αυτοί οι φθηνοί driver δίνουν μέχρι 2A.

• Like
Reactions: aspmos
Αυτη δεν ειναι η πλακετα του S10 που πηραμε; (το εχω στειλει πατρικο μεχρι να φτιαξω κουτι για να το δουλεψω)
Εαν ναι αυτη εχει δυο οδηγους (ειναι οι μικρες ψυχτρουλες) μπορει να εχει και Ζ και που θα συνδεσεις τον εξτρα οδηγο που πολυ σωστα λες;
Υπο φυσιολογικες συνθηκες οντως μπορεις με το CNC shield να βαλεις τον οδηγο αλλα αυτη πλεον δεν ειναι καθαρα arduino πλακετα, εχει επεξεργαστη esp και δεν βλεπω pin για να μπει καποιο shield, μετα πρεπει να πεις στο LightBurn να κινει τον Ζ αντι τον Υ, τα εχω χαμενα σε ολα αυτα

Εαν εχεις βρει καποιον οδηγο παρακαλω δωσε λινκ, θελω πολυ να δω (αν και πιστευω οτι αξιζει πολυ περισσοτερο απλα να βγαινει το βυσματακι)IMG_2050_small.jpg

Ειναι οπως και στην δικη μου που ειναι 8bit. Η μια ασπρη υποδοχη ειναι για δευτερο Υ. Θα το χρειαστεις αν παρεις την μεγαλη επεκταση 900x900 που εχει και δευτερο Υ μοτερ και μπαινει εκει το καλωδιο για συγχρονισμο απο τον ιδιο driver. Ακριβως διπλα η τελευταια πανω δεξια υποδοχη ειναι για τον Ζ . Ακριβως απο κατω δεν εχει driver αλλα εχει την υποδοχη για να μπει και να ελεγχεις αξοζα Ζ πχ για auto lvl κεφαλης , cnc ή αυτο που θα προσπαθησω με το rotary.

• Like
Reactions: aspmos
Έκανα μόλις ένα test.
Σύνδεσα το ACMER στο Κ40, βοηθάει το χαμηλό του ύψος, και δοκίμασα να τυπώσω σε 10-άρα καβίλια.
Το μήκος βγαίνει ακριβώς αφού χρησιμοποιεί το roller το δικό του.
Στο ύψος όμως, που δουλεύει το ACMER τυπώνει σε διπλάσιο μέγεθος.
Κοιτάζοντας το λίγο κατάλαβα το λόγο, το γρανάζι του Κ40 του άξονα X που κατήργησα έχει διπλάσιο μέγεθος από αυτό του ACMER.
Η λύση είναι να αλλάξω γρανάζι στο στεπερ του ACMER, πολύ εύκολο.
Η άλλη λύση θα ήταν αν υπήρχε ρύθμιση στο πρόγραμμα.
Υπάρχει κάτι τέτοιο στο Lightburn?

IMG_5664.jpeg

Ειναι οπως και στην δικη μου που ειναι 8bit. Η μια ασπρη υποδοχη ειναι για δευτερο Υ. Θα το χρειαστεις αν παρεις την μεγαλη επεκταση 900x900 που εχει και δευτερο Υ μοτερ και μπαινει εκει το καλωδιο για συγχρονισμο απο τον ιδιο driver. Ακριβως διπλα η τελευταια πανω δεξια υποδοχη ειναι για τον Ζ . Ακριβως απο κατω δεν εχει driver αλλα εχει την υποδοχη για να μπει και να ελεγχεις αξοζα Ζ πχ για auto lvl κεφαλης , cnc ή αυτο που θα προσπαθησω με το rotary.
Λοιπον εχεις δικιο. Ειμαι χαζος. Ποσταρα την φωτο και δεν ειδα οτι εχει ετοιμη την θεση.

Έκανα μόλις ένα test.
Σύνδεσα το ACMER στο Κ40, βοηθάει το χαμηλό του ύψος, και δοκίμασα να τυπώσω σε 10-άρα καβίλια.
Το μήκος βγαίνει ακριβώς αφού χρησιμοποιεί το roller το δικό του.
Στο ύψος όμως, που δουλεύει το ACMER τυπώνει σε διπλάσιο μέγεθος.
Κοιτάζοντας το λίγο κατάλαβα το λόγο, το γρανάζι του Κ40 του άξονα X που κατήργησα έχει διπλάσιο μέγεθος από αυτό του ACMER.
Η λύση είναι να αλλάξω γρανάζι στο στεπερ του ACMER, πολύ εύκολο.
Η άλλη λύση θα ήταν αν υπήρχε ρύθμιση στο πρόγραμμα.
Υπάρχει κάτι τέτοιο στο Lightburn?

View attachment 216391
στο edit-machine settings . Δες τις οδηγιες . Αυτη την αλλαγη θελω να αποφυγω καθε φορα που θα αλλαζω αξονα με rotary.

Στο Eleksmaker δουλεύει μια χαρά, και λογικό είναι γιατί έχουν ίδια διάμετρο γρανάζι.
(Στη φωτογραφία το ACMER φαίνεται ανάποδα, το δεξί είναι αριστερό).

IMG_5665.jpegIMG_5666.jpeg

Εξαιρετικό το Elekslaser.
Έχει και ύψος να χαράξεις πράγματα πιο ψηλά χωρίς πατέντες.

Σήμερα επιτέλους βρήκα χρόνο να συναρμολόγηση και το δικό μου TS2.

Έφαγα και ένα σκάλωμα άλλο πράγμα.
Επειδή έβλεπα την συναρμολόγηση του 20w σε βίντεο περίμενα να βρω ξεχωριστό laser module και δε το έβρισκα πουθενά!!!
Πωπω λέω δε βάλανε μέσα λέιζερ οι σχιστοματιδες και θα έχουμε αλλά!
Αφού έκανα φύλο και φτερό κούτες και αφρωδη προστατευτικα το καταλαβα....

Τέλος καλό όλα καλά.
Ωραίο και ποιοτικό σαν κατασκευή και σε χορταστικό μέγεθος αντίστοιχο του υπάρχοντος Elekslaser A3 Pro.

Επίσης το καλωδιακό που έχει με σήμανση Ζ μαζί με την μύτη του ,air assist που χρησιμεύει?
16861714906662484651062745339510.jpg

Γιατι? το Lightburn δεν εχει προφιλ να φτιαξεις? (δεν το εχω δουλεψει ακομα ... δεν ξερω)
μπορεις να αποθηκευσεις τις default ρυθμισεις και τις πειραγμενες σε αρχειο και να το φορτωνεις καθε φορα. Αρκει να μην το ξεχασεις...

Λοιπον μεταμεσονυχτιες ανησυχιες. Εβαλα ενα driver στην μητρικη και το Ζ δουλευει . Το ενεργοποιεις απο το lightburn . Οταν ενεργοποιεις το rotary απο την καρτελα του ο Υ δεν κινειται . Μπορεις να βγαλεις και διακοπτακι στο κεντρικο panel κινησης ωστε να βλεπεις ποτε ειναι ενεργο το rotary. Το μονο που μενει ειναι να ρυθμισω ποσα μμ διανυει σε μια περιστροφη. Αυτο θελει ενα τεστακι . Θα το κανω αυριο που θα ανεβασω και φωτογραφιες. Πρακτικοτατο να ειναι σε αλλον αξονα το rotary.
Επισης. Οταν συνδεεις το acmer απευθειας στον Υ βαζεις το καλωδιο Β , ενω οταν το συνδεεις πανω στην μητρικη με τον ανταπτορα θελεις το καλωδιο Α.

Εξαιρετικό το Elekslaser.
Έχει και ύψος να χαράξεις πράγματα πιο ψηλά χωρίς πατέντες.

Σήμερα επιτέλους βρήκα χρόνο να συναρμολόγηση και το δικό μου TS2.

Έφαγα και ένα σκάλωμα άλλο πράγμα.
Επειδή έβλεπα την συναρμολόγηση του 20w σε βίντεο περίμενα να βρω ξεχωριστό laser module και δε το έβρισκα πουθενά!!!
Πωπω λέω δε βάλανε μέσα λέιζερ οι σχιστοματιδες και θα έχουμε αλλά!
Αφού έκανα φύλο και φτερό κούτες και αφρωδη προστατευτικα το καταλαβα....

Τέλος καλό όλα καλά.
Ωραίο και ποιοτικό σαν κατασκευή και σε χορταστικό μέγεθος αντίστοιχο του υπάρχοντος Elekslaser A3 Pro.

Επίσης το καλωδιακό που έχει με σήμανση Ζ μαζί με την μύτη του ,air assist που χρησιμεύει?
View attachment 216422
Λογικα στο auto focus;

Το μονο που μενει ειναι να ρυθμισω ποσα μμ διανυει σε μια περιστροφη. Αυτο θελει ενα τεστακι .

Δεν ξέρω τι τεστάκι έχεις στο μυαλό σου, εγώ σκέφτομαι να κάνω ένα τετράγωνο και να ρυθμίζω μέχρι οι πλευρές να είναι απόλυτα ίσες.

Δεν ξέρω τι τεστάκι επχεις στο μυαλό σου, εγώ σκέφτομαι να κάνω ένα τετράγωνο και να ρυθμίζω μέχρι οι πλευρές να είναι απόλυτα ίσες.
Αυτο. Οριζεις την διαμετρο του αντικειμενου και κανεις ενα ορθογωνιο . Αναλογα ποσο μακρια ή κοντα ειναι οι πλευρες αλλαζεις την ρυθμιση μεχρι να πεσει ακριβως. Αν και καποιοι λενε οτι δεν χρειαζεται και απλα πολλαπλασιαζεις την διαμετρο του roller με το gear ratio του. Αν το ξερεις... Διαμετρο μετρησα . Gear ratio δεν ξερω

• Like
Reactions: Babis K.
Όλα καλά μετά από μερικές δοκιμές.
Μπήκε ένας driver DVR8825 που είχα. Νομίζω τον βρίσκεις 5€ .
Συνδέθηκε το rotary πάνω στην μητρική με το καλώδιο Α και τον ανταπτορα . Ενεργοποίησα στο lightburn τον z axis στα settings και έβαλα και ένα quick access διακοπτακι στο κεντρικό παράθυρο.
Μετά από δοκιμές βρήκα ότι οι σωστές ρυθμίσεις για το rotary είναι 26mm per rotation με 16mm διάμετρο roler. Ο σωστός προσανατολισμό είναι του μοτέρ να είναι πίσω δεξιά αλλιώς τα γράμματα βγαίνουν καθρεπτισμενα .
Θέλει καλή ευθυγράμμιση γιατί δεν το πρόσεξα και βγήκαν λίγο στραβά τα γράμματα. Όταν κάνω μια κατασκευή που να υποστηρίζει σε ύψος το rotary θα μαρκαρω κάτω σωστά την ευθεία. Οι διαστάσεις των γραμμάτων είναι πραγματικές όπως ορίστηκαν στο lightburn .
Μεγάλη ευκολία καθώς δεν χάνω ούτε το home ούτε το parking και δεν βάζω βγάζω καλώδια. Το μόνο που πρέπει να μην ξεχνάω είναι να κλείσω το διακοπτακι του rotary .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

dcae57d1916b40928c9cb499b4ed0c01.jpg
463f6fecee5e89714595ed5b044ceaf4.jpg
499e0364b2e2cb9130a160ad66ec5845.jpg

Τελος καλο ολα καλα, μπραβο!
Αλλα αν δεν κατεχεις απο πλακετες και κυκλωματα -οπως εγω πχ- την εκατσες..🙃

Ομως δεν καταλαβα τι προβλημα ακριβως υπηρχε στο ρολερακι το δικο σου αλλα και στου Μπαμπη και σας ταλαιπωρησε.

Τελος καλο ολα καλα, μπραβο!
Αλλα αν δεν κατεχεις απο πλακετες και κυκλωματα -οπως εγω πχ- την εκατσες..

Ομως δεν καταλαβα τι προβλημα ακριβως υπηρχε στο ρολερακι το δικο σου αλλα και στου Μπαμπη και σας ταλαιπωρησε.
Δεν χρειάζεται να κατέχεις από πλακέτες. Ο driver είναι plug n play . Απλά προσέχεις να τον τοποθετήσεις σωστά. Έχουν ενδείξεις τα pin. Όλα τα άλλα μετά είναι εύκολα μέσα από το lightburn .
Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο ειναι ότι έχει το δικό του gear ratio . Δηλαδη κάθε εταιρεία κάνει τα rotary συμβατά με τα laser της. Οποτε το συγκεκριμένο ήθελε αλλαγή στις στροφές κάθε φορά που το χρησιμοποιείς και μετά ξανά πίσω όταν έβαζες το άξονα Y . Δηλαδη στην καλύτερη θα έπρεπε να αποθηκεύσεις δύο αρχεία ρυθμίσεων και να τα φορτώνεις κάθε φορά πέρα από το βάλε βγάλε των καλωδίων.
Με αυτό που έκανα η μετάβαση από Υ σε rotary είναι μια επιλογή στο lightburn . Δεν χρειάζεται να βγάλεις ούτε το καλώδιο από το rotary .

Τέλεια!! 👍🏻
Βέβαια η κούρμπα αυτή είναι πολύ μικρή, δεν χρειάζεται καν rotary αλλά η λειτουργία φαίνεται άψογη.