Laser Engravers/Cutters & CNC

Eδω η φωτο με τα στοιχεια του rotary roller της Sculpfun πανω στο μοτερ που μου ειχε ζητησει ο Δημητρης -και τον ξεχασα...
JrigwcAh.jpg

Συμβατο με lasers engravers που εχουν μοτερ 42 βηματων (42 step motors).

• Like
Reactions: songless_bird
Eδω η φωτο με τα στοιχεια του rotary roller της Sculpfun πανω στο μοτερ που μου ειχε ζητησει ο Δημητρης -και τον ξεχασα...
JrigwcAh.jpg

Συμβατο με lasers engravers που εχουν μοτερ 42 βηματων (42 step motors).
Ευχαριστω . Ουτε για αυτο μπορω να βρω πληροφορίες ποσα Αmpere ειναι. Παντως το 42 εχω εντύπωση οτι ειναι 42Νm.
Το acmer με ενημέρωσε η acmer οτι ειναι 0.5Α ανα φάση . Αν της scalpfun ειναι αλλα ampere τότε ο driver θέλει άλλη ρύθμιση στην μητρική της sculpfun. Οποτε σωστά επέλεξα να χρησιμοποιώ το άξονα Z για το rotary για να μην πειράζω στον driver στον Y .

Κριμα που δεν βγαινει καποια ακρη.

Παντως τo 42Νm ειναι νομιζω τεραστιο νουμερο για ροπη ενος τοσο μικρου μοτερ. Iσως να εννοει 4.2Νm που ακουγεται πιο ταιριαστο.

Κριμα που δεν βγαινει καποια ακρη.

Παντως τo 42Νm ειναι νομιζω τεραστιο νουμερο για ροπη ενος τοσο μικρου μοτερ. Iσως να εννοει 4.2Νm που ακουγεται πιο ταιριαστο.
Τελικά το 42 είναι η διάσταση του πλάτους του nema 17 .
Και η ροπή σε αυτά είναι σε Ncm .

Πάντως η μόνη εύκολη λύση ειναι να μετρήσω το vref που έχει σεταρει στην μητρική η sculpfun για τον άξονα Υ όπου μπαίνει και το rotary.
Αυτό κυρίως για όσους έχουν rotary τρίτου κατασκευαστή να γλυτώσουν κακή λειτουργία και υπερθέρμανση του μοτέρ τους .

• Like
Reactions: Χιωτης
Αν και η μαρκα ειναι αγνωστη φαινεται περιποιημενο.
Η τιμη ειναι παρα πολυ καλη για εναν laser 10w, αυτου του μεγεθους, με air assist και limit switches.

Το βασικο που λειπει τωρα ειναι μια κυψελωτη βαση.

• Like
Reactions: xristossl2000
Παιδιά πως σας φαίνεται το συγκεκριμένο: https://www.aliexpress.com/item/1005006550630240.html?spm=a2g0o.cart.0.0.5ab938dabZdbO5&mp=1
Η τελική τιμή βγαίνει στα 200 ευρώ
Limit switches, tilt & flame sensor και μεγαλη επιφανεια κοπης το κανουν εξαιρετικο για την τιμή του.
Τωρα βεβαια η αναφορα πως κοβει 20mm ξυλο και 15 ακρυλικο ειναι λιγο υπερβολική. Εκτος αν εννοεί με πολλαπλα περασματα που και παλι δεν διευκρινίζει ποσα.

• Like
Τη βάση την έχω από τις προσφορές που είχε βγάλει το banggood πέρυσι. Θα είχα και το λέιζερ αν δεν μου είχαν ακυρώσει την παραγγελία οι κινέζοι.
Πάντως το σκέφτομαι σοβαρά αν και δεν το είχα στο πρόγραμμα για αγορά.

• Like
Reactions: marte
Ειναι μεγαλη χαρα το laser, αρκει να διαχειριστεις τον καπνο και να αγοράσεις το lightburn.

Aν δεν αγοραστει το προγραμμα ειναι σαν οδηγεις πορσε σε σοκάκια. Σαν να κανεις λογαριασμους με το χερι αντι με το κομπουτερακι η το Excel.

Καλοδουλευτο!

Εχω τυπωσει πολλους τυπους κλιπακια (hold down pins/honeycomb pins) αλλα αυτα που βρηκα πιο χρησιμα ειναι τα low profile

Επειδη ειναι λεπτεπιλεπτα θα προτεινα να τα τυπωσεις με 80% infill

• Like
Τελικά πήρα το παραπάνω στα 170 ευρώ. Νομίζω καλή τιμή.
Για τη συγκεκριμένη επιφάνεια κοπής που είχαμε παραγγείλει πολλοί πέρυσι https://www.banggood.com/Geekcreit-...p-1973584.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN ποια κλιψάκια μου προτείνετε να εκτυπώσω;

Μεγειά :)

Για τα hold down pins που να ταιριάζουν στο Honeycomb της Geekcreit που είχαμε πάρει, ρίξε μια ματιά και σε αυτό το μήνυμα που έχω ανεβάσει ένα zip με δυο stl για 3d Printer

• Like