Σε αναμονή για τα tests και τις εντυπώσεις των παιδιών από τα καινούρια εργαλεία, το Mecpow x5 22w και, κυρίως, το 33-άρι ACMER είπα να δοκιμάσω το δικό Sculpfun S30 pro Max.
Δεν είναι καινούριο, το έχω σχεδόν είναι χρόνο αλλά στην ουσία είναι σαν καινούριο, εντελώς αδούλευτο, τόσο καιρό ζει στη σκιά του Κ40 που με βολεύει περισσότερο αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.
Το S30 όπως είπα, το έχω χρησιμοποιήσει σπάνια και μόνο όταν είχα κάποια κατασκευή μεγαλύτερη από το πολύ μικρό 30Χ20 του Κ40, ποτέ όμως δεν τεστάρισα τις δυνατότητες του.
Σήμερα είχα χρόνο, είχε και ήλιο το πρωί, και λέω «ευκαιρία είναι».
Το test έγινε με μαλακό ξύλο, με πεύκο που είναι και εύκολο στην κοπή.
Πρώτη δοκιμή με ξύλο πάχους 15mm.

Ταχύτητα 180 mm/m και power max στο 100%
Το έκοψε κανονικά σε 3 περάσματα.
Αλλάζω τις ρυθμίσεις και βάζω ταχύτητα 250mm/m.
Πάλι επιτυχία.
Αλλάζω τα περάσματα και τα κάνω 2
Ξανά επιτυχία.
Άρχισα να εντυπωσιάζομαι. Αλλάζω ξανά ρυθμίσεις και βάζω ταχύτητα 180 mm/m αλλά αφήνω τα περάσματα στα 2.
Αποτυχία… στο «τσάκ» όμως, δείτε το πόσο λίγο ακόμα ήθελε.

Αλλάζω ξύλο, πάω στα 18,5 mm
Ταχύτητα 180mm/m power max 100% και 3 περάσματα.
Μια χαρά

Κι ενώ μου είχε ανοίξει η όρεξη για περισσότερες δοκιμές ο καιρός μου τα χάλασε. Άρχισαν να μαζεύονται επικίνδυνα σύνεφα και δεν ήθελα να το ρισκάρω. Αυτά είναι τα κακά του να μην έχεις εργαστήριο.
Απολαμβάνεις τη θέα όμως

Σαν αρχικό συμπέρασμα το S30 ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, περίμενα οτι θα κόψει τα 15cm, άντε και τα 19cm αλλά με αρκετά περισσότερα περάσματα, άρα και χειρότερα αποτελέσματα στο ξύλο. Περίμενα οτι από ένα σημείο και κάτω θα το καρβουνιάσει.
Ευτυχώς διαψεύστηκα!
Και μια λεπτομέρεια.
Νετάρισα το laser κανονικά στις δοκιμές των 15cm αλλά στα 19cm άφησα την ίδια ρύθμιση, δηλαδή 3,5mm off.
Εκ του αποτελέσματος μια χαρά δούλεψε και χωρίς άσχημο κάψιμο στην επιφάνεια.

Δεν είναι καινούριο, το έχω σχεδόν είναι χρόνο αλλά στην ουσία είναι σαν καινούριο, εντελώς αδούλευτο, τόσο καιρό ζει στη σκιά του Κ40 που με βολεύει περισσότερο αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.
Το S30 όπως είπα, το έχω χρησιμοποιήσει σπάνια και μόνο όταν είχα κάποια κατασκευή μεγαλύτερη από το πολύ μικρό 30Χ20 του Κ40, ποτέ όμως δεν τεστάρισα τις δυνατότητες του.
Σήμερα είχα χρόνο, είχε και ήλιο το πρωί, και λέω «ευκαιρία είναι».
Το test έγινε με μαλακό ξύλο, με πεύκο που είναι και εύκολο στην κοπή.
Πρώτη δοκιμή με ξύλο πάχους 15mm.

Ταχύτητα 180 mm/m και power max στο 100%
Το έκοψε κανονικά σε 3 περάσματα.
Αλλάζω τις ρυθμίσεις και βάζω ταχύτητα 250mm/m.
Πάλι επιτυχία.
Αλλάζω τα περάσματα και τα κάνω 2
Ξανά επιτυχία.
Άρχισα να εντυπωσιάζομαι. Αλλάζω ξανά ρυθμίσεις και βάζω ταχύτητα 180 mm/m αλλά αφήνω τα περάσματα στα 2.
Αποτυχία… στο «τσάκ» όμως, δείτε το πόσο λίγο ακόμα ήθελε.

Αλλάζω ξύλο, πάω στα 18,5 mm
Ταχύτητα 180mm/m power max 100% και 3 περάσματα.
Μια χαρά

Κι ενώ μου είχε ανοίξει η όρεξη για περισσότερες δοκιμές ο καιρός μου τα χάλασε. Άρχισαν να μαζεύονται επικίνδυνα σύνεφα και δεν ήθελα να το ρισκάρω. Αυτά είναι τα κακά του να μην έχεις εργαστήριο.
Απολαμβάνεις τη θέα όμως

Σαν αρχικό συμπέρασμα το S30 ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, περίμενα οτι θα κόψει τα 15cm, άντε και τα 19cm αλλά με αρκετά περισσότερα περάσματα, άρα και χειρότερα αποτελέσματα στο ξύλο. Περίμενα οτι από ένα σημείο και κάτω θα το καρβουνιάσει.
Ευτυχώς διαψεύστηκα!
Και μια λεπτομέρεια.
Νετάρισα το laser κανονικά στις δοκιμές των 15cm αλλά στα 19cm άφησα την ίδια ρύθμιση, δηλαδή 3,5mm off.
Εκ του αποτελέσματος μια χαρά δούλεψε και χωρίς άσχημο κάψιμο στην επιφάνεια.

Last edited: