Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Όταν τον πάρεις ενημέρωσε αν το διπλής όψης είναι με αυτόματο τροφοδότη τόσο για εκτύπωση (νομίζω είναι χειροκίνητη) όσο και για σκανάρισμα (μάλλον δεν κάνει διπλής όψης σάρωση).

Ο λόγος που δεν έχω αλλάξει ακόμα το πολυμηχάνημα που έχω της Canon με το αντίστοιχο της Epson (Ecotank).

δεν διαβασα να εχει αυτοματη διπλη οψη... το μεγαλυτερο μοντελο το εχει αυτο, αλλα προσωπικα δεν με νοιαζει και τοσο.
Τον προτιμησα γιατι ηταν πιο μικρος και ομορφος, πιο φτηνος απο τον epson κι εχει wifi (αυτο μ ενδιαφερει).
Το αντιστοιχο της epson νομιζω ειχε 30 ευρω παραπανω.

Re: Τυπώστε και καμία! Προσφορές για Photobook και εκτυπώσεις...

Υπάρχουν αντίστοιχοι εκτυπωτές των epson inktank , άπο άλλες εταιρείες;
Ψάχνω εγώ και η αδελφή μου , αλλα κάτι οικονομικό.... οχι για φωτό.
Θέλω απλά να είναι οικονομικοί στη χρήση...είχα πολλούς μέχρι τώρα, το ίδιο και η αδελφή μου που τον θέλει κυρίως για τα παιδιά , ειδικά τώρα που τυπώνει ασκήσεις κλπ.
Αλλα μέχρι τώρα όλοι αδειάζουν σε χρόνο ρεκόρ τα μελάνια τους και κοστίζουν πανάκριβα τα άτιμα!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Με κάνα 150αρι παίζουν συνήθως προσφορές σε Lexmark color laser (business σειρές μάλιστα, όχι οι αστείοι μικρούληδες) που είναι ότι πρέπει.

Είδα αυτόν αλλά στα τόνερ βλέπω κάτι 80άρια ανά τόνερ.

Και καλύτερους βρίσκεις

Τα original κάπου εκεί παίζουν αλλά πρώτον κρατάνε πολύ περισσότερο σε σχέση με inkjet (στο σπίτι με αραιή σχετικά χρήση άλλαξα μαύρο μετά από 3 χρόνια και βάλε) και είναι πολύ πιο safe (σε σχέση με inkjet πάλι) να πας σε 3rd party (toner) που κάνουν κάτω από τα μισά λεφτά .

Παρέλαβα σήμερα , στήθηκε εύκολα και ασύρματα, με υπολογιστή , ταμπλετ και κινητό.
Είναι σχετικά μικρός και όμορφος.

Δεν έχει αυτόματη διπλή όψη, το ήξερα αυτό, είναι σχετικά γρήγορος και αθόρυβος.

Αλλα από θέμα μελανιών, δε ξέρω αλλα μου φαίνεται ότι τρώει πολύ μελάνι, ειδικά στις φωτό.

Τύπωσα 6 μικρές φωτό 10χ15 , canon semi gloss χαρτί, και έφαγε το 1/4 περίπου των εγχρώμων μελανιών.
Τύπωσα και κανα δυο σελίδες δοκιμαστικές του εκτυπωτή σε απλό χαρτί.

Το μαύρο που είναι και πιο μεγάλο δοχείο, πολύ λιγότερο.

Αυτό σημαίνει με κόστος κάθε δοχείου 6 ευρώ περίπου (τα έγχρωμα) ότι θέλεις 4 ευρώ περίπου σε μελάνι, δηλ. 1 ευρώ για κάθε φωτό με το χαρτί ....πολλά μου φαίνονται.

Έτσι είναι ή κάνω κάπου λάθος;
Εσείς έχετε υπολογίσει στον δικός σας ποσο βγαίνει η κάθε φωτό?
Φαντάζομαι ποσο θα κοστίζει εκτύπωση σε Α4 !

Σε φωτογραφείο ποσο κοστίζει η εκτύπωση σε καλό χαρτί;
Εχω χρόνια να επισκεφτώ τέτοιο μαγαζί.
Βασικά, είχα χρόνια να τυπώσω φωτό.... :p

epson 110 που έχω,
δεν έχω τυπώσει πολλές φωτος,
να είναι γύρω στις 15 - 20 οι καλές σε glossy χαρτί, με τις μισές να είναι A4,
δεν κατάλαβα να κουνήθηκε η στάθμη

θα κάνω καμμία δοκιμή αύριο μεθαύριο

μήπως είναι η πρώτη φορά
και χρειάστηκε αρκετό μελάνι να γεμίσει όλη τη διαδρομή από τα σωληνάκια,

πιστεύω αν τυπώσεις άλλες τόσες δεν θα ξαναπέσει τόσο, δεν κάνει λογική

epson 110 που έχω,
δεν έχω τυπώσει πολλές φωτος,
να είναι γύρω στις 15 - 20 οι καλές σε glossy χαρτί, με τις μισές να είναι A4,
δεν κατάλαβα να κουνήθηκε η στάθμη

θα κάνω καμμία δοκιμή αύριο μεθαύριο

Αυριο οταν κανεις αυτην την δοκιμη γραψε και overall αποψη.

Γιαννη απο ποιοτητα εκτυπωσης πως ειναι ? Και σε απλο χαρτι και σε φωτογραφικο .Και σε μονοχρωμο αν εκανες καποιο τεστ.

Φανταζομαι οτι εχεις εμπειρια απο Canon pixma inkjet για να κανεις μια συγκριση επι της ποιοτητας.

Που σε φωτογραφικο χαρτι οντως ειναι εξαιρετικη.

Σε φωτογραφικό μονο έκανα, απόλυτα ευχαριστημένος.

Και να σκεφτείς ότι τύπωσα από ipad, φωτό παλιές που ειχα ανεβασμένες στο cloud, συμπιεσμένος πολύ!

Φυσικά σε τόσο μικρό μέγεθος, δε παίζει και πολύ ρόλο αυτό.
Αν κάνω σε Α4 θα σου πω.

Σε απλό χαρτί έκανα κάνα δυο απλές εκτυπώσεις, επίσης πολύ καλές.

Έχω πετάξει κι εγώ πιο παλιά inkjet printers λόγω μελανιών. Στέγνωναν και μπούκωνε η κεφαλή.
Εδώ και κάμποσα χρόνια έχω τον CANON IP6700D και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τα μελάνια. Πολλές φορές μπορεί να μείνει χωρίς εκτύπωση και 6 και 8 μήνες.
Τα συγκεκριμένα μελάνια τα έχω πάνω από 3 χρόνια και πρίν λίγο, διαβάζωντας το νήμα, δοκίμασα μια εκτύπωση έτσι από περίεργεια.
Η εκτύπωση ήταν άψογη, πεντακήθαρη και χωρίς ίχνος μουτζούρας.
Kι εγώ για φωτογραφικό τον είχα αγοράσει Μπάμπη αλλά τώρα τον έχω έτοιμο για ανακύκλωση αφού δεν υπάρχουν drivers για Windows 10 που τρέχουν όλοι οι υπολογιστές μου.
Άλλη μ@@@ κι αυτή.Να είναι μια χαρά ο εκτυπωτής και να μην μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις γιατί δεν υπάρχουν drivers.

Kι εγώ για φωτογραφικό τον είχα αγοράσει Μπάμπη αλλά τώρα τον έχω έτοιμο για ανακύκλωση αφού δεν υπάρχουν drivers για Windows 10 που τρέχουν όλοι οι υπολογιστές μου.
Άλλη μ@@@ κι αυτή.Να είναι μια χαρά ο εκτυπωτής και να μην μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις γιατί δεν υπάρχουν drivers.

Σοβαρά μιλάς; Είναι δυνατόν;
Εγώ τον έχω στο γραφείο που είναι το iMac, μοντέλο 15-ετίας, και εννοείται δουλεύει άψογα. Και μέσω δυκτίου τυπώνω κι απ´ το ipad.
Αύριο θα δοκιμάσω να τον συνδέσω στο laptop που τρέχει 19-άρια να δω τι θα γίνει. Έτσι απο περιέργεια.
Κουφό μου φαίνεται.

Re: Απάντηση: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Σίγουρα δεν έχουν ενσωματωμένο τα Win?

Συνήθως πάντως, στους εκτυπωτές και παλιοί driver (πχ για Win 7 ή 8) μπορεί να παίζουν

Kατεβάζεις τους drivers για windows 7. Tρέχεις το setup.exe στα windows 10 με συμβατότητα για windows 7 πας στις ρυθμίσεις run

How do I run a program in compatibility mode in Windows 10?
1) Right-click the specific application and click Properties. 2) Go to Compatibility tab, then check the box next to Run this program in compatibility mode for: 3) Select the version of Windows to use for your application in the drop-down box. 4) Click Apply and OK to save the change.

Kατεβάζεις τους drivers για windows 7. Tρέχεις το setup.exe στα windows 10 με συμβατότητα για windows 7 πας στις ρυθμίσεις run

How do I run a program in compatibility mode in Windows 10?
1) Right-click the specific application and click Properties. 2) Go to Compatibility tab, then check the box next to Run this program in compatibility mode for: 3) Select the version of Windows to use for your application in the drop-down box. 4) Click Apply and OK to save the change.

@ Σωκράτη οτι σου λενε εδώ τα παιδιά , κρίμα να πετάξεις καλό εκτυπωτή, είχα ένα παλιό HP πολυμηχάνημα που στα 10 δεν ευρισκα driver και δεν σεταριζοταν, το πάλεψα με τους παλιους driver με τον τρόπο που έγραψε εδώ ο φιλος και τον σεταρα και τυπώνει. Τον έχω backup τώρα αν χαλάσει ο κανονικός μου εκτυπωτής και μείνω χωρίς εκτυπώσεις όσο είναι στο σερβις (έγινε και έτσι την έβγαλα καθαρή 1.5 μήνα)

@ Γιαννη, οι εκτυπώσεις έξω σε μικρές διαστάσεις σαν αυτές που έκανες είναι γύρω στα 0.15-0.20 αν δεν κάνω λάθος ανάλογα και το χαρτί και τον όγκο.

Αυτο με τα μελάνια σου αποκλείεται να ισχύει, είναι το πρώτο γέμισμα λογικά και το μελάνι εχει τιγκαρει τις κεφαλές που ήταν άδειες . Επίσης με 5-6 αγοράζεις από οτι είδα 135ml που είναι πολύ μεγάλη ποσότητα μελανιού , αποκλείεται να σου έφαγε για 5-6 μικρές φωτό το 1/4 των 4 δοχείων σου δηλ. 135ml συνολο.

Εγω έχω ένα παλιό φωτογραφικό Α3+ Εpson 2880 που πέρνει 8-9 ειδικά μελάνια και κλαίω κάθε φορά που τυπώνω, κάθε ένα στοιχίζει 11-12 ευρώ και έχει περιεκτικότητα 11,5ml περίπου και ενω φεύγει πολύ μελάνι στις εκτυπώσεις δεν αδειάζουν έτσι όπως γράφεις, εκτός αν τυπώσω 4-5 Α4 ή Α3

Last edited:
η σταθμη κατεβηκε σιγουρα, το βλεπεις αλλωστε ευκολα αφου τα δοχεια ειναι διαφανα και φαινεται η σταθμη τους.
Αλλα μαλλον εγινε αυτο που λετε, οτι ειναι πρωτη φορα και το μελανι ειναι στα μεγαλα σωληνακια που εχει , το λεει καπου στο manual.

τεσπα... θα το δω οταν ξανατυπωσω μερικες φωτο .

Ξέρει κανείς αν υπάρχει χαρτί και πρόγραμμα που σου επιτρέπει να τυπώνεις σε στυλ και μέγεθος Polaroid?

Δε μιλάω για DIY...

fa17854dbe82af4c35a93a7db33e435f.jpg

Sent from my Nokia 9 using Tapatalk