Λάστιχα Golf 140 TSi

Γιωργο μιλησες με τον Χρηστο απο οτι καταλαβα..

Εμπιστεψου τον με κλειστα ματια σε οτι σου πει. Ειναι απο τους σοβαροτερους επαγγελματιες με παραπανω γνωσεις στο αντικειμενο..

Δεν είπα τίποτα πέρα από την τιμή... :flipout:
Επιβεβαίωσα ότι όντως η Michelin σταμάτησε να φέρνει λάστιχα.

Αν σε παίρνει και τα έχει δες κι εδώ...Στην Στρατηγού Καλλάρη είναι στα Κάτω Πατήσια...
Εδώ άλλαξα την τελευταία φορά και δεν πρόκειται να πάω αλλού στο μέλλον..
Τα παιδιά είναι επαγγελματίες σε όλους τους τομείς...

http://www.gouskosteam.gr/contact%201.html

Πάντως ο Γκούσκος μου έδωσε χαμηλότερη τιμή από όλους. 295 με κάρτα τα premium contact 5 και τοποθέτηση.

Πάντως ο Γκούσκος μου έδωσε χαμηλότερη τιμή από όλους. 295 με κάρτα τα premium contact 5 και τοποθέτηση.

Αν πας για τοποθέτηση θα νομίζεις ότι μπήκες στα pits...Από οργάνωση δεν έχω δει κάτι καλύτερο...Και όχι μόνο στο είδος.

Αν πας για τοποθέτηση θα νομίζεις ότι μπήκες στα pits...Από οργάνωση δεν έχω δει κάτι καλύτερο...Και όχι μόνο στο είδος.

Βασικά μου είπαν ότι τα έχουν ετοιμοπαράδοτα, είναι κατασκευής Μαΐου 2015, δεν χρειάζεται ραντεβού, και παίρνουν κάρτα. Μάλλον θα πάω σήμερα το απόγευμα...

Τα έβαλα σήμερα τα λάστιχα. Ήταν βδομάδα 18 του 2015. Το μαγαζί είναι μικρό, έκανε πολύ ζέστη. Και τις γρατσουνιές στις ζάντες δεν τις απόφυγα. Και σε μια ρόδα βλέπω και τα πραματάκια που έβαλαν για την ζυγοστάθμιση...

Σου γρατζούνισε τις ζάντες για να βάλει λάστιχα???
Τα βάρη για τις ρόδες πρέπει να υπάρχουν θεωρητικά σε όλους τους τροχούς.
Εκτός κι αν είσαι τόσο τυχερός που σε μερικούς τροχούς δεν χρειάζεται βάρος.
Καλό θα είναι στην ζυγοστάθμιση να είστε μπροστά στο μηχάνημα.
Κι αυτό γιατί μερικές φορές χρειάζεται να βάλουν πολύ βάρος σύμφωνα με τις ενδείξεις του μηχανήματος.
Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Ο σωστός "λαστιχάς" όταν βλέπει οτι χρειάζεται πολύ βάρος, περιστρέφει το λάστιχο γύρω απο την ζάντα και κάνει ζυγοστάθμιση ξανά μέχρι να πετύχει σχετικά μικρό βάρος που είναι και το σωστό.

Κι αυτό γιατί μερικές φορές χρειάζεται να βάλουν πολύ βάρος σύμφωνα με τις ενδείξεις του μηχανήματος.
Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Ο σωστός "λαστιχάς" όταν βλέπει οτι χρειάζεται πολύ βάρος, περιστρέφει το λάστιχο γύρω απο την ζάντα και κάνει ζυγοστάθμιση ξανά μέχρι να πετύχει σχετικά μικρό βάρος που είναι και το σωστό.

+1
Εκτός πια και κάποιος βαρέθηκε τα ρουλεμάν των τροχών του και θέλει να τα αλλάξει.:flipout:

Re: Απάντηση: Λάστιχα Golf 140 TSi

Σου γρατζούνισε τις ζάντες για να βάλει λάστιχα???

Ω ναι. Άσε, όταν το είδα έπαθα εγκεφαλικό. Δεν πρόλαβα καμία, τις χάλασε και τις 4. Την τελευταία είδα πως την χάλασε.
Είχε ένα μακρύ σίδερο που στην μια πλευρά ήταν επίπεδο. Το έβαζε μεταξύ λάστιχου και ζάντας, και χρησιμοποιώντας την *ζάντα* σαν στήριγμα έβγαζε το λάστιχο
πάνω από την ζάντα. Στο σημείο όμως που χρησιμοποιούσε την ζάντα σαν υπομόχλιο, έσπασε όλο το βερνίκι που είχε η επιφάνεια και έσκαψε και το αλουμίνιο.
10 χρόνια που έχω τις ζάντες στο αυτοκίνητο, τέτοια ζημιά δεν είχαν πάθει.

Απαράδεχτος και τσαπατσούλης. Δεν του είπα τίποτα, πλήρωσα και έφυγα. Αφού λύση στην ζημιά δεν υπάρχει.
Άσε, προσπαθώ να το ξεχάσω... :flipout:

Εγώ δεν θα τον πρότεινα, εκτός και αν έχετε τις ζάντες σε κατάσταση "όπου βρω πεζοδρόμιο την τρίβω πάνω στο πεζούλι".

Τα βάρη για τις ρόδες πρέπει να υπάρχουν θεωρητικά σε όλους τους τροχούς.
Εκτός κι αν είσαι τόσο τυχερός που σε μερικούς τροχούς δεν χρειάζεται βάρος.
Καλό θα είναι στην ζυγοστάθμιση να είστε μπροστά στο μηχάνημα.
Εγώ δεν είπα ότι δεν χρειάζονται βάρη. Αλλά η μισή ζάντα είναι τυφλή. Πρέπει να βάλει εκεί που φαίνονται;

Τελικά ο προηγούμενος στην Ελευσίνα (που έκανε ζημιά σε άλλο σημείο) έκανε τελικά πιο προσεκτική δουλειά.

Re: Απάντηση: Λάστιχα Golf 140 TSi

Και μερικές φωτογραφίες:

Η ζημιά είναι το έντονο σκούρο σημάδι στο κέντρο της φωτογραφίας. Όλα τα υπόλοιπα που βλέπετε, είναι βρωμιά από την τοποθέτηση.
Έχει φύγει όλο το γυαλιστερό υλικό της ζάντας, και έχει φύγει και αλουμίνιο τουλάχιστον 2 χιλιοστά.
Και το έκανε και στις 4 ζάντες. Μου τις κατέστρεψε.

Εδώ τα βάρη:

Όταν η ζάντα έχει τόσο τυφλά σημεία, ε, δεν τα βάζεις εκεί. Τα βάζεις στο σημείο που δεν φαίνονται.

Και όλη η ρόδα:

Πλέον, έτσι είναι και οι 4 ζάντες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λάστιχα Golf 140 TSi

Και μερικές φωτογραφίες:

Η ζημιά είναι το έντονο σκούρο σημάδι στο κέντρο της φωτογραφίας. Όλα τα υπόλοιπα που βλέπετε, είναι βρωμιά από την τοποθέτηση.
Έχει φύγει όλο το γυαλιστερό υλικό της ζάντας, και έχει φύγει και αλουμίνιο τουλάχιστον 2 χιλιοστά.
Και το έκανε και στις 4 ζάντες. Μου τις κατέστρεψε.

Εδώ τα βάρη:

Όταν η ζάντα έχει τόσο τυφλά σημεία, ε, δεν τα βάζεις εκεί. Τα βάζεις στο σημείο που δεν φαίνονται.

Και όλη η ρόδα:

Πλέον, έτσι είναι και οι 4 ζάντες.

Τα αντίβαρα δεν μπορείς να τα βάλεις όπου θέλεις...και επίσης πρέπει να χρησιμοποιήσεις το δυνατόν τα ελάχιστα, οπότε δεν έχει κάνει κάτι στραβό που τα έβαλε σε εμφανές σημείο, γιατί πολύ απλά εκεί έπρεπε να μπουν...όσο και αν δεν μας αρέσει να τα βλέπουμε.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει ίσως η θέση είναι να ξανατοποθετηθεί το λάστιχο πάνω στη ζάντα.
Η τοποθέτηση αντίβαρων γίνεται κυρίως για 3 λόγους:
1. Οι ζάντες λόγω χρήσης (πχ λακούβες, σαμαράκια κλπ) δεν είναι τέλειοι κύκλοι όπως ήταν στην αρχή
2. Οι ζάντες ακόμη και όταν βγαίνουν από το εργοστάσιο μπορεί να μην είναι τέλεια ζυγισμένες
3. Τα λάστιχα ακόμη και καινούργια και από καλούς κατασκευαστές μπορεί να μην είναι τέλεια ζυγισμένα.

Η θέση που θα μπουν τα αντίβαρα προσδιορίζεται ηλεκτρονικά με τη χρήση του αντίστοιχου μηχανήματος. Μια απλή περιγραφή του πως γίνεται από την πλευρά του χειριστή φαίνεται στο παρακάτω:
http://www.tirereview.com/back-to-basics-step-by-step-tire-wheel-balancing/
Αυτό σημαίνει πως το μηχάνημα αποφασίζει που θα μπει το κάθε αντίβαρο.
Από εκεί και πέρα επειδή ζάντα και λάστιχο μπορούν να περιστραφούν μπορεί να αλλάξει η ανάγκη και η θέση για τα αντίβαρα. Όπως είπε και ο Petran αν το μηχάνημα ζητήσει πολλά αντίβαρα καλό θα ήταν ο εγκαταστάτης να περιστρέψει το λάστιχο σε σχέση με τη ζάντα. Τώρα θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει το ίδιο για να βρει μια θέση όπου ζάντα και λάστιχο θα απαιτούσαν αντίβαρα πίσω από το μπράτσο της ζάντας. Είμαι σίγουρος πως κανείς δεν θα το έκανε αυτό γιατί ποτέ δεν θα ήταν σίγουρος αν όντως μπορεί να το πετύχει, ενώ ο λόγος είναι καθαρά αισθητικός και όχι λειτουργικός.
Καταλήγοντας αν έτσι όπως έχει τοποθετηθεί το λάστιχο στη ζάντα σου ο εγκαταστάτης κούναγε τα αντίβαρα πίσω από το μπράτσο, πολύ απλά δεν θα ήταν ζυγοσταθμισμένος ο τροχός σου...

Ναι η αλήθεια είναι οτι δεν τα βάζουν όπου θέλουν παρά μόνο εκεί που τους δείχνει το μηχάνημα.
Όσο για την ζημιά που σου έκανε, είναι επιεικώς απαράδεκτος.

Τα αντίβαρα δεν μπορείς να διαλέξεις πού πάνε.
Επίσης όλοι με το σίδερο αυτο ξεζανταρουν. Δεν ξέρω αν μπορεί να αποφύγει κανείς γρατσουνιές

Στον Γκούσκο: http://www.gouskosteam.gr/contact 1.html

Ούτε από έξω μην περάσετε, όχι να μπείτε και μέσα... :flipout:

Δεν μπορώ να καταλάβω..Στο δικό μου έκανε άψογη δουλειά γι αυτό και τον πρότεινα....Αν σου έκανε ζημιά στις ζάντες έπρεπε να του το πεις...

Βέβαια κρατούσα και ένα AK47 στο χέρι,δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε ρόλο ...:flipout:

Τα αντίβαρα δεν μπορείς να διαλέξεις πού πάνε.
Επίσης όλοι με το σίδερο αυτο ξεζανταρουν. Δεν ξέρω αν μπορεί να αποφύγει κανείς γρατσουνιές

Καλά, ξαναέχω αλλάξει λάστιχα. Τέτοια ζημιά δεν είχαν οι ζάντες μου.
Ο προηγούμενος θυμάμαι είχε ένα μηχάνημα που έβγαζε το λάστιχο αυτόματα. Το μηχάνημα έγδαρε επίσης την ζάντα, αλλά στο περίγραμμα, εκεί που εφάπτεται το λάστιχο στην ζάντα. Δεν φαινόταν.
Αυτός το έβγαλε χειροκίνητα, με τον λοστό. Ας έβαζε τουλάχιστον ένα λαστιχάκι, κάτι εκεί που ακούμπησε τον λοστό στην ζάντα. Κάτι.
Αλλά δεν νομίζω ότι τους ένοιαζε κάτι, πέρα από το πόσο γρήγορα θα τελειώσουν. Τσαπατσουλιά και στα τέτοια τους...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν μπορώ να καταλάβω..Στο δικό μου έκανε άψογη δουλειά γι αυτό και τον πρότεινα....Αν σου έκανε ζημιά στις ζάντες έπρεπε να του το πεις...

Βέβαια κρατούσα και ένα AK47 στο χέρι,δεν ξέρω αν αυτό έπαιξε ρόλο ...:flipout:

Δεν νομίζω ότι έχει περάσει ζάντα από εκεί χωρίς "παράσημο"... :flipout: