LCD για απόσταση 2-3 μετρα ?

ysar

New member
6 June 2009
10
Γεια χαρα στο φορουμ.
Διαβασα αρκετα μηνυματα , να βαλω και το προσωπικο μου ερωτημα...
1 Χωρος , σαλονι
2 Χρηση, επιγεια καναλια αντε και λιγο DVD, οχι PC/PS.
3 Αποσταση 2 μετρα απο πολυθρονα, 3 απο καναπε
4 Θεωρω καλο να εχει MPEG-4 για μελλοντικη χρηση ...
5 Κόστος εως 500, max 600 Ευρω
6 Αγορα μετα απο ερευνα τιμων στο skroutz

Ερωτήματα:
1 Σε ποσες ιντσες να ειναι, καλυπτει η 32'' ή μηπως 37''?
2 Η LG 32LH3000 θα ειναι ΟΚ?
3 Το fullHD μαλλον δεν εχει σημασια για τα παραπανω δεδομενα, ετσι?
4 Προτεινετε καποιο μοντελο παρακαλω.

Καλες θεάσεις!!

Last edited:

aviastos

Established Member
14 January 2009
259
Αθήνα
Απάντηση: Re: LCD για απόσταση 2-3 μετρα ?

Για 2 μετρα 32" ειναι ΟΚ , για 3 μετρα ομως ειναι απελπιστικα μικρη.

Εγω θα κοιτουσα καλυτερα σε πλασμα 42"...
Συμφωνώ. Μόλις αγόρασα (Πέμπτη) την Samsung LE40 B650, η απόσταση είναι 2,85 m και δεν τη λές μεγάλη τη διάσταση.
Γενικά υπάρχει ένας "μπακάλικος" υπολογισμός απόσταση/διαγώνιο = 2,5 - 3 ;)

Για τη χρήση που τη προορίζεις, καλύτερα να προτιμήσεις plasma, δείχνει λιγώτερο τις ατέλειες στα επίγεια κανάλια. Πρόσεξε να έχει αποκωδικοποίηση mpeg-4, για τα μελλοντικά ψηφιακά επίγεια κανάλια.
Μοντέλο δεν μπορώ-ξέρω να προτείνω, κινήθηκα σε άλλη κατηγορία. Κάποιες plasma είδα πρόχειρα και ξεχώρισαν οι Panasonic.

ysar

New member
6 June 2009
10
Λενε οτι με το χρονο οι επιδοσεις στις plasma φθινουν.
Τι εννοουν και κατα ποσο αληθευει?
:gossip:

aviastos

Established Member
14 January 2009
259
Αθήνα
Αν δείχνουν συνέχεια κάποια στατική εικόνα, π.χ. επιφάνεια εργασίας υπολογιστή, μένουν κάποια ίχνη και μετά το σβήσιμο, σου λέει, γιατί προσωπικά δεν έχω εμπειρία. :eek:

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Για πολλά μπορεί να μετανιώσεις αν αγοράσεις τηλεόραση. Το μόνο που δε θα μετανιώσεις θα είναι το μεγαλύτερο μέγεθος.

Οι 32 και οι 37 ίντσες απλά δεν υπάρχουν. Είναι για κρεβατοκάμαρες. Πάνε για 42 και άνω. Στα 2,5-3m μια 50'' είναι ΟΚ. Αν σε περιορίζει όμως το budget, τουλάχιστον μην πέσεις κάτω από τις 42.

vagelis2000

New member
21 February 2009
71
Πήρα προχθές 2 τηλεοράσεις samsung, μία 32´και μία 40´ακριβώς το ίδιο μοντέλο B530 HD
Εβαλα να παίζει πρώτα την 32 στο σαλόνι και έβλεπα για αρκετή ώρα
Μετά έβαλα να παίξει στο ίδιο σημείο και απόσταση την 40
Απλά τεράστια διαφορά
Η εικόνα της 32´ήταν πολύ καλύτερη απο αυτήν της 40´απο απόσταση 2,80 μέτρων.
Για να βλέπω στην 40´καλή εικόνα όπως στην 32 έπρεπε να πάω στα 4 μέτρα.

tasman

New member
24 May 2009
39
Τωρα ξαναμπερδευτηκα...Τι εβλεπες φιλε μου στις δυο τηλεορασεις αναλογικα καναλια η απο ψηφιακη πηγη σημα?

vagelis2000

New member
21 February 2009
71
Η Β530 ομως δεν ειναι το ιδιο καλη με την Β650 σε εικονα...-bye-

Ναι αλλα εγώ συγκρίνω ακριβώς την ίδια τηλεόραση σε 32 και 40.
Και έβγαλα το συμπέρασμα ότι όσο μικρότερη τόσο καλύτερη εικόνα.
Και στα ψηφιακά της ΕΡΤ και στα αναλογικά κανάλια καλύτερη η 32.
Ειδικά στα αναλογικά η 40´ χάλια.
Θα βάλω NOVA γιατί αλλιώς θα κάθομαι στην κρεβατοκάρα να βλέπω απο την 32ρα.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Πιστευω οτι αφου σε ενδιαφερουν τα αναλογικα καναλια επρεπε να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις την B650 , τωρα βεβαια μπορεις να κανεις αναβαθμιση της εγκαταστασης σου με καινουργια κεραια και καλωδια ωστε να βελτιωσεις την εικονα σου....

Η καλη ληψη αναλογικου σηματος δινει καλυτερη εικονα απο NOVA.

vagelis2000

New member
21 February 2009
71
Νομίζω σε αναλογικό σήμα απο κεραία τηλεοράσεως όλες οι LCD το ίδιο είναι
Εξάλου έχει να κάνει με το πως εκπέμπει το κάθε κανάλι.Άλλα έχουν περισσότερη φωτεινότητα, άλλα έχουν κορεσμένα χρώματα κλπ
Δεν νομίζω η B650 να έχει καμιά διαφορά σε αυτά.
Τέσπα .. υπάρχει κανένα ποστ που γράφει πως να πάρουμε καλύτερη λήψη απο κεραία?

Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475

Αυτο που λες δεν στεκει στην λογικη , καταρχην η σειρα Β5ΧΧ δεν εχει το νεο τσιπακι της Samsung "Crystal Engine" , μονο και μονο αυτο αποτελει μεγαλη διαφορα με την Β650.

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Εξάλου έχει να κάνει με το πως εκπέμπει το κάθε κανάλι.Άλλα έχουν περισσότερη φωτεινότητα, άλλα έχουν κορεσμένα χρώματα κλπ
Δεν νομίζω η B650 να έχει καμιά διαφορά σε αυτά.
Τέσπα .. υπάρχει κανένα ποστ που γράφει πως να πάρουμε καλύτερη λήψη απο κεραία?

Υπάρχουν τεράστιες διαφορές από LCD σε LCD, το ίδιο και στις plasma. Όσο ανεβαίνεις στην τιμή παίρνεις καλύτερα χαρακτηριστικά και ποιότητα. Όσο ανεβαίνεις στις ίντσες τόσο πιο εμφανείς γίνονται οι αδυναμίες του περιεχομένου.

Πάντως η LCD / Plasma που πλησιάζει σε ποιότητα τις παλιές καλές CRT δεν έχει βγεί ακόμα (και δε το βλέπω)

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735

Eξαρταται απο το tuner που εχει καθε τηλεοραση,το πανελ και τον προσανατολισμο του κατασκευαστη για καθε μοντελο,δηλ.τι θελει να παιζει καλύτερα.Aρκετες τηλεορασεις παιζουν αρκετα εως πολυ καλα τηλεοπτικο σημα,αλλα συνηθως υστερουν (σχετικα) σε σήματα απο πηγες.Οποτε διαλεγει κανεις τι θελει απο μια τηλεοραση περισσοτερο.

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Πάντως η LCD / Plasma που πλησιάζει σε ποιότητα τις παλιές καλές CRT δεν έχει βγεί ακόμα (και δε το βλέπω)

Ε, ναι... Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν τόσο κακές, ευτυχώς το κουραστικό τρεμόπαιγμα, η άθλια γεωμετρία, η προβληματική σύγκλιση και εστίαση από τις 25" και άνω, η πλεκτή σάρωση με την μέτρια ανάλυση και το μεταβαλλόμενο μέγεθος της εικόνας ανάλογα με το περιεχόμενο σε φωτεινότητα ξεπεράστηκαν... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Όταν αναπτύχθηκαν τα NTSC/PAL, οι μεγαλύτερες τηλεοράσεις ήταν 17" και υπέθεταν πως με δυσκολία θα έφταναν και τις γιγαντιαίες διαστάσεις των 21". Τα τηλεοπτικά μας φορμά στάνταρ ευκρίνειας, φτιάχτηκαν με αυτές τις διαστάσεις κατά νου, όταν προσπαθούμε να τα δούμε σε μεγαλύτερο μέγεθος, δεν φταίνε οι τεχνολογίες απεικόνισης για το χάλι τους...

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
Ε, ναι... Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν τόσο κακές, ευτυχώς το κουραστικό τρεμόπαιγμα, η άθλια γεωμετρία, η προβληματική σύγκλιση και εστίαση από τις 25" και άνω, η πλεκτή σάρωση με την μέτρια ανάλυση και το μεταβαλλόμενο μέγεθος της εικόνας ανάλογα με το περιεχόμενο σε φωτεινότητα ξεπεράστηκαν....

Συμφωνω 100%...

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Eυτυχως που η πραξη επιβεβαιωνει μερικα πραγματα,περα απο τα τεχνικα που δεν ενδιαφερουν σχεδον κανεναν εκτος το μαρκετινκ.:guitarist:

gorath

Senior Member
16 August 2006
627
Alimos, Greece
Πάντως εγώ που έχω πάρει 46άρα για θέαση από 2-4 μέτρα πιστεύω ότι άνετα θα ανεχόμουνα μία 50-52άρα.

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,133
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Ναι αλλα εγώ συγκρίνω ακριβώς την ίδια τηλεόραση σε 32 και 40.
Και έβγαλα το συμπέρασμα ότι όσο μικρότερη τόσο καλύτερη εικόνα.
Και στα ψηφιακά της ΕΡΤ και στα αναλογικά κανάλια καλύτερη η 32.
Ειδικά στα αναλογικά η 40´ χάλια.
Θα βάλω NOVA γιατί αλλιώς θα κάθομαι στην κρεβατοκάρα να βλέπω απο την 32ρα.

Συνήθως δεν συγκρίνουμε τηλεοράσεις διαφορετικών διαγωνίων και ειδικά με τέτοια διαφορά (32" με 40"). Η μικρότερη έχει πλεονέκτημα....