Συνήθως δεν συγκρίνουμε τηλεοράσεις διαφορετικών διαγωνίων και ειδικά με τέτοια διαφορά (32" με 40"). Η μικρότερη έχει πλεονέκτημα....
Ποιο ειναι το πλεονεκτημα στις λιγοτερες ιντσες?
Δεν εχω καταλαβει ...
Αγαπητοί φίλοι και φίλες.
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.
Συνήθως δεν συγκρίνουμε τηλεοράσεις διαφορετικών διαγωνίων και ειδικά με τέτοια διαφορά (32" με 40"). Η μικρότερη έχει πλεονέκτημα....
Δεν εχω καταλαβει ...
Παντως μια καλη τηλεοραση μεγαλου μεγεθους δειχνει απειρως καλυτερα απο μια φθηνη και μικρη.
Πχ. συγκρινεται μια 5090 με μια LCD 32" των 400 ευρω?![]()
Δεν εχω καταλαβει ...
Ε, ναι... Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν τόσο κακές, ευτυχώς το κουραστικό τρεμόπαιγμα, η άθλια γεωμετρία, η προβληματική σύγκλιση και εστίαση από τις 25" και άνω, η πλεκτή σάρωση με την μέτρια ανάλυση και το μεταβαλλόμενο μέγεθος της εικόνας ανάλογα με το περιεχόμενο σε φωτεινότητα ξεπεράστηκαν...
Όταν αναπτύχθηκαν τα NTSC/PAL, οι μεγαλύτερες τηλεοράσεις ήταν 17" και υπέθεταν πως με δυσκολία θα έφταναν και τις γιγαντιαίες διαστάσεις των 21". Τα τηλεοπτικά μας φορμά στάνταρ ευκρίνειας, φτιάχτηκαν με αυτές τις διαστάσεις κατά νου, όταν προσπαθούμε να τα δούμε σε μεγαλύτερο μέγεθος, δεν φταίνε οι τεχνολογίες απεικόνισης για το χάλι τους...
Όμως έχεις άπειρη αντίθεση, ολοζώντανα χρώματα, 3D βάθος, στις σκοτεινές σκηνές δεν χρειάζεται να μαντέψεις τι γίνεται, είναι όλα εκεί. Αυτά συγκρίνοντας μια Philips Matchline 29'' με natural motion (τιμή 800 ευρώ πριν 5 χρόνια) και μια Sharp 52'' 1080p, 24Hz, 100Hz κλπ (τιμή 3700 ευρώ πρίν 2 χρόνια).
Μιλάμε για καλή CRT, όχι των 50Ηz.
Το τρεμόπαιγμα δεν υπάρχει στα 100,
Τη γεωμετρία τη φέρνεις ακριβώς με τα ρυθμιστικά. Αν όχι τέλεια, όπως στις LCD, σε βαθμό που δεν είναι ορατή.
Σύγκλιση και εστίαση δεν έχεις καλή αν είναι προβληματική η οθόνη.
Όμως έχεις άπειρη αντίθεση, ολοζώντανα χρώματα, 3D βάθος, στις σκοτεινές σκηνές δεν χρειάζεται να μαντέψεις τι γίνεται, είναι όλα εκεί. Αυτά συγκρίνοντας μια Philips Matchline 29'' με natural motion (τιμή 800 ευρώ πριν 5 χρόνια) και μια Sharp 52'' 1080p, 24Hz, 100Hz κλπ (τιμή 3700 ευρώ πρίν 2 χρόνια).
Βέβαια, στα HD βιντεάκια η LCD δείχνει το ποιόν της, αν εξαιρέσουμε τη βασανιστική κίνηση στα 24Hz.
H αντιθεση σε μια καλη CRT δεν ξεπερναει το 300-400:1 (ANSI contrast) , δηλαδη οσο σε μια μετρια LCD.
Aκομη και στα 100 Hz υπαρχει flicker , η Philips ειχε σε καποιες CRT προσθεσει το συστημα "digital scan" ωστε να αλλαζουν μονες και ζυγες γραμμες ταυτοχρονα , με το συστημα αυτο το flicker μειωνοταν σε αναιπαισθητα επιπεδα αλλα ειχε επιπτωση στην ποιοτητα της εικονας λογω combing.
Μην λετε κουλα μερικοι , δεν ειναι δυνατον να συγκρινετε ποιοτητα μαυρου της crt με plasma , ασε η φωτεινοτητα εχει πεσει με το καιρο και φαινεται αστα να πανε , χρωματα ομοιως ( θα σας παρουν με τις πετρες)
...δεν ειναι δυνατον να συγκρινετε ποιοτητα μαυρου της crt με plasma , ...
Πως ορίζεται η ποιότητα του μαύρου;
Η φωτεινότητα να έχει πέσει με τον καιρό; Γενικώς έπρεπε να κατεβάσεις πολύ τη φωτεινότητα για να δεις σωστά όπως και το contrast.
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να έχεις περισσότερες διαβαθμίσεις μαύρου σε μια plasma απ' ότι σε μια CRT (θεωρητικό βέβαια το ερώτημα αφού καλές CRT δεν υπάρχουν εδώ και χρονια). Εγώ νομίζω πως όχι.
Για να εχω κοντραστ της προκοπης στο 14αρι crt βαζω το δεκτη φωτεινοτητας στο τερμα και παλι οριακια ειμαι , αν το βαλω στα 3/4 τη φωτεινοτητα δεν βλεπεται η εικονα πολυ σκοτεινη , και υποτειθεται οτι η σωστη ρυθμιση φωτεινοτητας πρεπει να ειναι κοντα στα 1/2
Ολοι εχουμε δει πως πεφτει η συνολικη ποιοτητα μιας crt με το καιρο , με την πρωτη φωτεινοτητα
Γενικοτερα δεν μπορεις να συγκρινεις μια τηλεοραση 10 ετων , με μια καινουργια , ουτε στο κοντραστ , ουτε στα χρωματα
Σου κανει εντυπωση η crt επειδη βλεπεις πιο sharp την εικονα στα τηλεοπτικα σε σχεση με την lcd - πλασμα που φαινονται πιο blur(θολουρα) λχ βλεπωντας ενα ποδοσφαιρικο αγωνα δεν ξεχωριζεις τους φιλαθλους στην κερκιδα ειδικοτερα στην lcd που φαινονται σαν κινουμενες μουτζουρες , ενω στη crt φαινονται ολες οι λεπτομεριες
Αν εχεις μαπα επεξεργασια οτι αναλυση και χρωματα - contrast να εχεις δεν σωζεσαι, για αυτο βλεπεις τις crt να εχουν κορυφαια ποιοτητα εικονας στα τηλεοπτικα , εκει που νεες τεχνολογιες -τηλεορασεις δεν μπορουν να τις αποδωσουν σωστα
Eτσι και αλλιως πλεον τα καλα μοντελα Plasma εχουν ποιοτητα μαυρου και χρωματος σχεδον στα ιδια επιπεδα ,πολυ δυσκολα καποιος ειναι σε θεση να καταλαβει διαφορα , μαλιστα μας ελεγε ο czoun οτι το χρωματικο τρυγωνο της g10 ειναι σχεδον κοντα στα επιπεδα της px80 που ειναι και παλια πλεον .
για να γινω αντιληπτος παρε την πρωτη φωτογραφια (αριστερα)
Δωστης οσο τον δυνατον καλυτερα χρωματα και αντιθεση χωρις να πειραξεις τιποτα αλλο , με τιποτα δεν προκειται να την κανεις οπως την δεξια , ετσι ειναι και οι τηλεορασεις οσο καλυτερη επεξεργασια κανουν, τοσο πιο καθαρη εικονα εχουν, (βλεπε κουρο) και απο διπλα πλαισωνονται το contrast και τα χρωματα που δενουν ολο το συνολο
Αυτο ειναι το κεντρικο νοημα , και αναρωτιωνται οι περισσοτεροι πως γινεται να εχουν οι crt καλυτερη εικονα κλπ
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να έχεις περισσότερες διαβαθμίσεις μαύρου σε μια plasma απ' ότι σε μια CRT (θεωρητικό βέβαια το ερώτημα αφού καλές CRT δεν υπάρχουν εδώ και χρονια). Εγώ νομίζω πως όχι.
Καλά, όταν απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα μου λες έτσι;
Δυστυχώς ούτε καλή CRT έχεις δει, ούτε πολύ περισσότερο δεν την έχεις βάλει δίπλα σε Kuro 5090.
Άστο. Έτσι κι αλλιώς σήμερα δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάτι που δεν υφίσταται ως προϊόν.
![]()
Άστο. Έτσι κι αλλιώς σήμερα δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάτι που δεν υφίσταται ως προϊόν.
Συγνωμη που το λεω αλλά μετα απο τοσα μηνυματα το νοημα του αρχικου μου μηνυματος εχει ξεφυγει σε αλλα θεωρητικα πλαισια.