LCD για απόσταση 2-3 μετρα ?

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

ysar

New member
6 June 2009
10
Συνήθως δεν συγκρίνουμε τηλεοράσεις διαφορετικών διαγωνίων και ειδικά με τέτοια διαφορά (32" με 40"). Η μικρότερη έχει πλεονέκτημα....

Ποιο ειναι το πλεονεκτημα στις λιγοτερες ιντσες?
Δεν εχω καταλαβει ...

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Δεν εχω καταλαβει ...

Το πλεονέκτημα στις μικρότερες ίντσες, είναι πως όταν προβάλουμε υλικό χαμηλής ανάλυσης/ποιότητας, όπως είναι το τηλεοπτικό, το μάτι μας δεν μπορεί να διακρίνει τόσο εύκολα τις ατέλειες, με αποτέλεσμα αυτές να "χάνονται" και να έχουμε την ψευδαίσθηση πως βλέπουμε καλύτερη εικόνα...

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Παντως μια καλη τηλεοραση μεγαλου μεγεθους δειχνει απειρως καλυτερα απο μια φθηνη και μικρη.

Πχ. συγκρινεται μια 5090 με μια LCD 32" των 400 ευρω?-bye-

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Παντως μια καλη τηλεοραση μεγαλου μεγεθους δειχνει απειρως καλυτερα απο μια φθηνη και μικρη.

Πχ. συγκρινεται μια 5090 με μια LCD 32" των 400 ευρω?-bye-

Ναι, αν βλέπεις την 5090 από 30 εκατοστά και την 32άρα από 4 μέτρα, η εικόνα της δεύτερης θα σου φανεί πιο συμπαγής, ξεκούραστη και ευκρινής... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Αυτό όμως δεν αποτελεί αντικειμενικό ή ρεαλιστικό κριτήριο...

Trisalon

AVClub Addicted Member
30 May 2008
1,367
Δεν εχω καταλαβει ...

αυτο το εχει προσεξει ο καθενας και δεν χρειαζεται ουτε καν τηλεοραση
τραβηξε μια φωτογραφια με 3 megapixel και μικρυνε την ιδια φωτογραφια πχ σε αναλυση 640 χ 480 να δεις πως φαινεται καλυτερα δηλ ξεγελιεται το ματι λογω μεγεθους
Δεν βλεπεις οτι οι περισσοτεροι φωτογραφοι γενικα κοιτανε να ανεβαζουν μικρες φωτογραφιες σε μεγεθος για να κρυβουν τις οποιες ατελειες της μηχανης τους και να δειχνουν την αισθηση οτι ειναι πιο καθαρες κλπ.
δες πως φαινοται video του gametrailers η του youtube οταν τα κανεις full screen πολυ χειροτερα απο οτι οταν τα βλεπεις σε normal mode
Δεν χρειαζεται τηλεοραση για να το καταλαβεις το παραδειγμα παντου ισχευει οτι ιδιο , ειτε φωτο ειτε βιντεο ειτε τηλεοραση κλπ

οπως λεει ο jl οσο μικροτερο μεγεθος , τοσο πιο δυσκολο να δεις τις ατελειες του σηματος η της αναλυσης

να παραδειγμα

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=856929&postcount=2

http://img197.imageshack.us/img197/519/displayimagee.jpg

Last edited:

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Ε, ναι... Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν τόσο κακές, ευτυχώς το κουραστικό τρεμόπαιγμα, η άθλια γεωμετρία, η προβληματική σύγκλιση και εστίαση από τις 25" και άνω, η πλεκτή σάρωση με την μέτρια ανάλυση και το μεταβαλλόμενο μέγεθος της εικόνας ανάλογα με το περιεχόμενο σε φωτεινότητα ξεπεράστηκαν... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Όταν αναπτύχθηκαν τα NTSC/PAL, οι μεγαλύτερες τηλεοράσεις ήταν 17" και υπέθεταν πως με δυσκολία θα έφταναν και τις γιγαντιαίες διαστάσεις των 21". Τα τηλεοπτικά μας φορμά στάνταρ ευκρίνειας, φτιάχτηκαν με αυτές τις διαστάσεις κατά νου, όταν προσπαθούμε να τα δούμε σε μεγαλύτερο μέγεθος, δεν φταίνε οι τεχνολογίες απεικόνισης για το χάλι τους...

Μιλάμε για καλή CRT, όχι των 50Ηz.
Το τρεμόπαιγμα δεν υπάρχει στα 100,
Τη γεωμετρία τη φέρνεις ακριβώς με τα ρυθμιστικά. Αν όχι τέλεια, όπως στις LCD, σε βαθμό που δεν είναι ορατή.
Σύγκλιση και εστίαση δεν έχεις καλή αν είναι προβληματική η οθόνη.

Όμως έχεις άπειρη αντίθεση, ολοζώντανα χρώματα, 3D βάθος, στις σκοτεινές σκηνές δεν χρειάζεται να μαντέψεις τι γίνεται, είναι όλα εκεί. Αυτά συγκρίνοντας μια Philips Matchline 29'' με natural motion (τιμή 800 ευρώ πριν 5 χρόνια) και μια Sharp 52'' 1080p, 24Hz, 100Hz κλπ (τιμή 3700 ευρώ πρίν 2 χρόνια).

Βέβαια, στα HD βιντεάκια η LCD δείχνει το ποιόν της, αν εξαιρέσουμε τη βασανιστική κίνηση στα 24Hz.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Όμως έχεις άπειρη αντίθεση, ολοζώντανα χρώματα, 3D βάθος, στις σκοτεινές σκηνές δεν χρειάζεται να μαντέψεις τι γίνεται, είναι όλα εκεί. Αυτά συγκρίνοντας μια Philips Matchline 29'' με natural motion (τιμή 800 ευρώ πριν 5 χρόνια) και μια Sharp 52'' 1080p, 24Hz, 100Hz κλπ (τιμή 3700 ευρώ πρίν 2 χρόνια).

H αντιθεση σε μια καλη CRT δεν ξεπερναει το 300-400:1 (ANSI contrast) , δηλαδη οσο σε μια μετρια LCD.

Aκομη και στα 100 Hz υπαρχει flicker , η Philips ειχε σε καποιες CRT προσθεσει το συστημα "digital scan" ωστε να αλλαζουν μονες και ζυγες γραμμες ταυτοχρονα , με το συστημα αυτο το flicker μειωνοταν σε αναιπαισθητα επιπεδα αλλα ειχε επιπτωση στην ποιοτητα της εικονας λογω combing.

Last edited:

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Μιλάμε για καλή CRT, όχι των 50Ηz.
Το τρεμόπαιγμα δεν υπάρχει στα 100,
Τη γεωμετρία τη φέρνεις ακριβώς με τα ρυθμιστικά. Αν όχι τέλεια, όπως στις LCD, σε βαθμό που δεν είναι ορατή.
Σύγκλιση και εστίαση δεν έχεις καλή αν είναι προβληματική η οθόνη.

Βέβαια, στα HD βιντεάκια η LCD δείχνει το ποιόν της, αν εξαιρέσουμε τη βασανιστική κίνηση στα 24Hz.

Δεν υπάρχει λόγος να εθελοτυφλούμε φίλε dimitris, πλέον οι CRT έχουν ξεπεραστεί, πριν 2 χρόνια όχι... Και τα λέω αυτά, όντας παλιός CRTάκιας και διατηρώντας ακόμα μία 29άρα CRT στο setup μου και βλέποντας και αρκετά συχνά στην 32άρα CRT του πατέρα μου.

Tο να συγκρίνουμε την εικόνα σε PAL ανάμεσα σε μία 52άρα και 27άρα (πραγματική διάσταση των 29") δεν είναι αντικειμενική σύγκριση τεχνολογιών... Με το ίδιο σκεπτικό, μία καλή 14άρα θα έδειχνε ακόμα καλύτερα, αλλά ποιός 8α προτιμούσε την 14άρα από την 52άρα, για να δει μία ταινία; :D

Και με τα 100 Hz το τρεμόπαιγμα γραμμής της πλεκτής σάρωσης εξακολουθούσε να υφίσταται, η γεωμετρία ούτε από το service menu και τα ρυθμιστικά του καθοδικού δεν έρχεται σε επίπεδα Plasma/LCD και πάνω από τις 25" καμμία CRT δεν έχει τέλεια σύγκλιση και εστίαση...

Kαι βέβαια, πριν τις θεοποιούμε, μην ξεχνάμε πως δεν είχαν όλες οι CRT καλό μαύρο και καλή χρωματική απόδοση...

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
H αντιθεση σε μια καλη CRT δεν ξεπερναει το 300-400:1 (ANSI contrast) , δηλαδη οσο σε μια μετρια LCD.

Aκομη και στα 100 Hz υπαρχει flicker , η Philips ειχε σε καποιες CRT προσθεσει το συστημα "digital scan" ωστε να αλλαζουν μονες και ζυγες γραμμες ταυτοχρονα , με το συστημα αυτο το flicker μειωνοταν σε αναιπαισθητα επιπεδα αλλα ειχε επιπτωση στην ποιοτητα της εικονας λογω combing.

Στην Matchline 29" PT9416/12, είχε τις εξής επιλογές:
100Ηz (καμία επιπλέον επεξεργασία, απλά διπλάσιος ο ρυθμός ανανέωσης σε σχέση με μια CRT 50Hz).
Digital Scan (και τα δύο υποπεδία σε ένα καρέ, ελαχιστοποίηση τρεμοπαίγματος γραμμής, ένα κλικ πιο μειωμένη ευκρίνεια ή αίσθηση ευκρίνειας).
Digital Natural Motion (Βελτίωση της κίνησης, αλλά κάπως περισσότερα τεχνουργήματα σε σχέση με τα σημερινά συστήματα βελτίωσης της κίνησης).
Line Doubler (ακριβώς αυτό που λέει το όνομα, αλλά κρίνοντας από το τρεμόπαιγμα πεδίου, μάλλον δεν δούλευε σε ρυθμό ανανέωσης 100Hz το συγκεκριμένο.)
Όλα τα παραπάνω λειτουργούσαν προσθετικά, δηλαδή το line doubler είχε και Digital Natural Motion και Digital Scan για παράδειγμα.

Μαύρο πίσσα κατράμι, εντυπωσιακά χρώματα, εκπληκτική εικόνα σε αναλογικά κανάλια.

Δεν το μετάνιωσα όμως που την άλλαξα με LCD... :firstprize:

Μου έβγαιναν τα μάτια να δω μια ταινία...

Trisalon

AVClub Addicted Member
30 May 2008
1,367
Μην λετε κουλα μερικοι , δεν ειναι δυνατον να συγκρινετε ποιοτητα μαυρου της crt με plasma , ασε η φωτεινοτητα εχει πεσει με το καιρο και φαινεται αστα να πανε , χρωματα ομοιως ( θα σας παρουν με τις πετρες)
απλα το μονο που κανει εντυπωση , φαινεται καθαρη η εικονα της crt -οξυτητα - (sharp) σε σχεση με τις υπολοιπες lcd -plasma που φαινονταi πιο blur , σε αυτο βεβαια βοηθαει η χαμηλη αναλυση της οπως και το μεγεθος των ιντσων της που κρυβουν σημαντικα τις ατελειες του τηλεοπτικου σηματος

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Μην λετε κουλα μερικοι , δεν ειναι δυνατον να συγκρινετε ποιοτητα μαυρου της crt με plasma , ασε η φωτεινοτητα εχει πεσει με το καιρο και φαινεται αστα να πανε , χρωματα ομοιως ( θα σας παρουν με τις πετρες)

Πως ορίζεται η ποιότητα του μαύρου;

Η φωτεινότητα να έχει πέσει με τον καιρό; Γενικώς έπρεπε να κατεβάσεις πολύ τη φωτεινότητα για να δεις σωστά όπως και το contrast.

Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να έχεις περισσότερες διαβαθμίσεις μαύρου σε μια plasma απ' ότι σε μια CRT (θεωρητικό βέβαια το ερώτημα αφού καλές CRT δεν υπάρχουν εδώ και χρονια). Εγώ νομίζω πως όχι.

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
...δεν ειναι δυνατον να συγκρινετε ποιοτητα μαυρου της crt με plasma , ...

Δεν είναι δυνατόν; Το μαύρο της 29" PT9416/12 είναι 10 φορές καλύτερο από των σημερινών plasma. Φίλος πήρε πρίν λίγους μήνες μια 50'' LCD plasma (LG) η οποία έχει μαύρο πολύ χειρότερο από της δικής μου LCD. Και η LCD μου είναι απλά κουραστική στις σκοτεινές σκηνές...

Trisalon

AVClub Addicted Member
30 May 2008
1,367
Πως ορίζεται η ποιότητα του μαύρου;

Η φωτεινότητα να έχει πέσει με τον καιρό; Γενικώς έπρεπε να κατεβάσεις πολύ τη φωτεινότητα για να δεις σωστά όπως και το contrast.

Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να έχεις περισσότερες διαβαθμίσεις μαύρου σε μια plasma απ' ότι σε μια CRT (θεωρητικό βέβαια το ερώτημα αφού καλές CRT δεν υπάρχουν εδώ και χρονια). Εγώ νομίζω πως όχι.

Για να εχω κοντραστ της προκοπης στο 14αρι crt βαζω το δεκτη φωτεινοτητας στο τερμα και παλι οριακια ειμαι , αν το βαλω στα 3/4 τη φωτεινοτητα δεν βλεπεται η εικονα πολυ σκοτεινη , και υποτειθεται οτι η σωστη ρυθμιση φωτεινοτητας πρεπει να ειναι κοντα στα 1/2
Ολοι εχουμε δει πως πεφτει η συνολικη ποιοτητα μιας crt με το καιρο , με την πρωτη φωτεινοτητα

Γενικοτερα δεν μπορεις να συγκρινεις μια τηλεοραση 10 ετων , με μια καινουργια , ουτε στο κοντραστ , ουτε στα χρωματα

Σου κανει εντυπωση η crt επειδη βλεπεις πιο sharp την εικονα στα τηλεοπτικα σε σχεση με την lcd - πλασμα που φαινονται πιο blur(θολουρα) λχ βλεπωντας ενα ποδοσφαιρικο αγωνα δεν ξεχωριζεις τους φιλαθλους στην κερκιδα ειδικοτερα στην lcd που φαινονται σαν κινουμενες μουτζουρες , ενω στη crt φαινονται ολες οι λεπτομεριες

Αν εχεις μαπα επεξεργασια οτι αναλυση και χρωματα - contrast να εχεις δεν σωζεσαι, για αυτο βλεπεις τις crt να εχουν κορυφαια ποιοτητα εικονας στα τηλεοπτικα , εκει που νεες τεχνολογιες -τηλεορασεις δεν μπορουν να τις αποδωσουν σωστα

Eτσι και αλλιως πλεον τα καλα μοντελα Plasma εχουν ποιοτητα μαυρου και χρωματος σχεδον στα ιδια επιπεδα ,πολυ δυσκολα καποιος ειναι σε θεση να καταλαβει διαφορα , μαλιστα μας ελεγε ο czoun οτι το χρωματικο τρυγωνο της g10 ειναι σχεδον κοντα στα επιπεδα της px80 που ειναι και παλια πλεον .

για να γινω αντιληπτος παρε την πρωτη φωτογραφια (αριστερα)

Δωστης οσο τον δυνατον καλυτερα χρωματα και αντιθεση χωρις να πειραξεις τιποτα αλλο , με τιποτα δεν προκειται να την κανεις οπως την δεξια , ετσι ειναι και οι τηλεορασεις οσο καλυτερη επεξεργασια κανουν, τοσο πιο καθαρη εικονα εχουν, (βλεπε κουρο) και απο διπλα πλαισωνονται το contrast και τα χρωματα που δενουν ολο το συνολο

Αυτο ειναι το κεντρικο νοημα , και αναρωτιωνται οι περισσοτεροι πως γινεται να εχουν οι crt καλυτερη εικονα κλπ

Last edited:

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Για να εχω κοντραστ της προκοπης στο 14αρι crt βαζω το δεκτη φωτεινοτητας στο τερμα και παλι οριακια ειμαι , αν το βαλω στα 3/4 τη φωτεινοτητα δεν βλεπεται η εικονα πολυ σκοτεινη , και υποτειθεται οτι η σωστη ρυθμιση φωτεινοτητας πρεπει να ειναι κοντα στα 1/2
Ολοι εχουμε δει πως πεφτει η συνολικη ποιοτητα μιας crt με το καιρο , με την πρωτη φωτεινοτητα

Γενικοτερα δεν μπορεις να συγκρινεις μια τηλεοραση 10 ετων , με μια καινουργια , ουτε στο κοντραστ , ουτε στα χρωματα

Σου κανει εντυπωση η crt επειδη βλεπεις πιο sharp την εικονα στα τηλεοπτικα σε σχεση με την lcd - πλασμα που φαινονται πιο blur(θολουρα) λχ βλεπωντας ενα ποδοσφαιρικο αγωνα δεν ξεχωριζεις τους φιλαθλους στην κερκιδα ειδικοτερα στην lcd που φαινονται σαν κινουμενες μουτζουρες , ενω στη crt φαινονται ολες οι λεπτομεριες

Αν εχεις μαπα επεξεργασια οτι αναλυση και χρωματα - contrast να εχεις δεν σωζεσαι, για αυτο βλεπεις τις crt να εχουν κορυφαια ποιοτητα εικονας στα τηλεοπτικα , εκει που νεες τεχνολογιες -τηλεορασεις δεν μπορουν να τις αποδωσουν σωστα

Eτσι και αλλιως πλεον τα καλα μοντελα Plasma εχουν ποιοτητα μαυρου και χρωματος σχεδον στα ιδια επιπεδα ,πολυ δυσκολα καποιος ειναι σε θεση να καταλαβει διαφορα , μαλιστα μας ελεγε ο czoun οτι το χρωματικο τρυγωνο της g10 ειναι σχεδον κοντα στα επιπεδα της px80 που ειναι και παλια πλεον .

για να γινω αντιληπτος παρε την πρωτη φωτογραφια (αριστερα)

Δωστης οσο τον δυνατον καλυτερα χρωματα και αντιθεση χωρις να πειραξεις τιποτα αλλο , με τιποτα δεν προκειται να την κανεις οπως την δεξια , ετσι ειναι και οι τηλεορασεις οσο καλυτερη επεξεργασια κανουν, τοσο πιο καθαρη εικονα εχουν, (βλεπε κουρο) και απο διπλα πλαισωνονται το contrast και τα χρωματα που δενουν ολο το συνολο

Αυτο ειναι το κεντρικο νοημα , και αναρωτιωνται οι περισσοτεροι πως γινεται να εχουν οι crt καλυτερη εικονα κλπ

Καλά, όταν απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα μου λες έτσι;

Δυστυχώς ούτε καλή CRT έχεις δει, ούτε πολύ περισσότερο δεν την έχεις βάλει δίπλα σε Kuro 5090.

Άστο. Έτσι κι αλλιώς σήμερα δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάτι που δεν υφίσταται ως προϊόν.

-bye-

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra

Oι CRT, ακόμα και οι καλές, δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά στην περιγραφή της κλίμακας του γκρι στα άκρα, απλώς το κρασάρισμα που έκαναν ήταν "αναλογικού" τύπου και σε συνδυασμό με το βαθύ μαύρο που έδιναν (οι καλές) το έκαναν να μη φαίνεται και τόσο ενοχλητικό. Προσωπικά, CRT με σωστό grayscale και gamma tracking, έχω δει μόνο στα επαγγελματικά μόνιτορ broadcast και σε ελάχιστες πανάκριβες οθόνες υπολογιστή για γραφίστες.

Οι καταναλωτικές τηλεοράσεις που αγοράζαμε, ακόμα και οι καλές, δεν είχαν τέτοιας ποιότητας τροφοδοτικά και ηλεκτρονικά οδήγησης του καθοδικού.

KURO δίπλα σε καλή CRT δεν έχω στήσει ούτε εγώ φίλε Pleo, αλλά στις ίδιες ταινίες από DVD, σε σκοτεινά πλάνα έχω δει περισσότερη λεπτομέρεια στην KURO απ' ό,τι σε καλή CRT...

Trisalon

AVClub Addicted Member
30 May 2008
1,367
Καλά, όταν απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα μου λες έτσι;

Δυστυχώς ούτε καλή CRT έχεις δει, ούτε πολύ περισσότερο δεν την έχεις βάλει δίπλα σε Kuro 5090.

Άστο. Έτσι κι αλλιώς σήμερα δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάτι που δεν υφίσταται ως προϊόν.

-bye-

η τηλεοραση μου αριθμει 14 χρονια , τα πρωτα χρονια ρυθμιζα την φωτεινοτητα κατω απο το μισο , τωρα για να δω εικονα της προκοπης πρεπει να φτασω σχεδον στο τερμα και παλι δεν πιανω την ποιοτητα της εικονας του παρελθοντος

Αυτο αλλωστε ειναι και το προβλημα των crt πτωση της φωτεινοτητας (πολυ κατω απο τα κανονικα επιπεδα) με την παροδο του χρονου

Πως συγκρινεις μια τηλεοραση 2009 με μια τηλεοραση 1995 ειναι δυνατον? να τα λες αυτα , και μονο το παρογοντα χρηση να παρεις φτανει , ολες οι τηλεορασεις εχουν χ,υ ημερομηνια ληξης που δινει ο κατασκευαστης και αυτη ειναι, η λεγομενη πτωση στην ποιοτητα εικονας τους , και ισχυει ακομα και για τις σημερινες τηλεορασεις κλπ

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Ρε φιλε trisalon, ΟΚ, έχουμε μια ψιλοδιάσταση απόψεων αλλά μη τα μηδενίσουμε όλα. Βάζεις στην κουβέντα μια (συγχώρεσε μου την έκφραση) πορδή 14'' crt του '95. Μιλάμε για καλές CRT σαν αυτή την Matchline που αναφέρθηκε πρίν καμιά 10ριά post.

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Απάντηση: Re: LCD για απόσταση 2-3 μετρα ?

Αυτή είναι μια πολύ σωστή παρατήρηση...:2thumb22sup:

ysar

New member
6 June 2009
10
Συγνωμη που το λεω αλλά μετα απο τοσα μηνυματα το νοημα του αρχικου μου μηνυματος εχει ξεφυγει σε αλλα θεωρητικα πλαισια.

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Συγνωμη που το λεω αλλά μετα απο τοσα μηνυματα το νοημα του αρχικου μου μηνυματος εχει ξεφυγει σε αλλα θεωρητικα πλαισια.

Συγγνώμη από εμάς που ξεφύγαμε, φίλε ysar -bye-. Πάντως απέκτησες πλέον και μία προοπτική σύγκρισης με τις παλαιότερες τεχνολογίες... :ROFLMAO:

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την πλειοψηφία και θα προτείνω 40-42" για την απόστασή σου. Δεν έχεις κανένα γνωστό με LCD/Plasma σε αυτά τα μεγέθη για να πάρεις και μία κατ' ιδίαν γεύση σε σπιτικό περιβάλλον, πριν την αγορά;

Στο μπάτζετ που κινείσαι όμως δε νομίζω να βρεις με Mpeg4, ούτε σε 32άρα...