LCD για απόσταση 2-3 μετρα ?

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

ysar

New member
6 June 2009
10
Στο μπάτζετ που κινείσαι όμως δε νομίζω να βρεις με Mpeg4, ούτε σε 32άρα...

Η LG αυτη εχει MPEG 4.
Αλλα ρωταω αν την θεωρειτε καλη για αυτο που ζηταω ή προτεινετε αλλη ?

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Oι CRT, ακόμα και οι καλές, δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά στην περιγραφή της κλίμακας του γκρι στα άκρα, απλώς το κρασάρισμα που έκαναν ήταν "αναλογικού" τύπου και σε συνδυασμό με το βαθύ μαύρο που έδιναν (οι καλές) το έκαναν να μη φαίνεται και τόσο ενοχλητικό. ...

Εδώ εννοείς ότι τα βήματα της ρύθμισης contrast-φωτεινότητας είναι περισσότερα σε μια plasma;
Γιατί για να κρασάρει το λευκό και το μαύρο στην 9416, έπρεπε να πας στις ακραίες θέσεις των ρυθμίσεων αυτών.

Χρησιμοποιώντας βεβαίως κάτι τέτοιο για να το εξακριβώσεις..

reverse-steps.jpg

... και όχι CRT αναφοράς των... 14 ιντσών... !!!! :ROFLMAO:

Trisalon

AVClub Addicted Member
30 May 2008
1,367
Ρε φιλε trisalon, ΟΚ, έχουμε μια ψιλοδιάσταση απόψεων αλλά μη τα μηδενίσουμε όλα. Βάζεις στην κουβέντα μια (συγχώρεσε μου την έκφραση) πορδή 14'' crt του '95. Μιλάμε για καλές CRT σαν αυτή την Matchline που αναφέρθηκε πρίν καμιά 10ριά post.

αν ειχα μια πλασμα με 100000 ωρες λειτουργειας θα ειχε την ιδια ποιοτητα εικονας με μια 1000 ωρες?

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Φίλε Pleo, αυτό το πατερνάκι είναι πολύ αδρό για έλεγχο του grayscale...
Οι CRT δεν "κρασάραν" με την έννοια που συμβαίνει αυτό στα ψηφιακά μηχανάκια, απλώς στο κατώτερο και ανώτερο 5-7,5% του φάσματος οδήγησης των πυροβόλων, η γραμμικότητα ήταν άγνωστη λέξη... :D

Βρες το Digital Video Essentials (αν δεν το έχεις) και δες τα πατερνάκια Black Stretch Test, Bounce Test, Reverse Shallow Ramps και A/V Timing Clock, στην CRT και στην LCD σου και αν μπορέσεις και σε καμμία Plasma και πες μου τις εντυπώσεις σου... -bye-

(Αν θέλετε να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα, μπορούμε να το κάνουμε κι εδώ, για να μη χαλάμε το νήμα του φίλου ysar)

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,446
Αθήνα
Φίλε Pleo, αυτό το πατερνάκι είναι πολύ αδρό για έλεγχο του grayscale...
Οι CRT δεν "κρασάραν" με την έννοια που συμβαίνει αυτό στα ψηφιακά μηχανάκια, απλώς στο κατώτερο και ανώτερο 5-7,5% του φάσματος οδήγησης των πυροβόλων, η γραμμικότητα ήταν άγνωστη λέξη... :D

Βρες το Digital Video Essentials (αν δεν το έχεις) και δες τα πατερνάκια Black Stretch Test, Bounce Test, Reverse Shallow Ramps και A/V Timing Clock, στην CRT και στην LCD σου και αν μπορέσεις και σε καμμία Plasma και πες μου τις εντυπώσεις σου... -bye-

(Αν θέλετε να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα, μπορούμε να το κάνουμε κι εδώ, για να μη χαλάμε το νήμα του φίλου ysar)

Ναι το έχω το DVE και με αυτό έκανα τις δοκιμές. Απλά δεν έβρισκα τα αντίστοιχα πατερνάκια σε φωτογραφία για να τα βάλω.

Ας μην χαλάμε όμως με offtopic κουβέντα άλλο το νήμα του φίλου, έχεις δίκιο.
Καθώς επίσης θα έχεις και pm. -bye-

ysar

New member
6 June 2009
10
Τελικα αγορασα την LG 32LH3000 απο ιντερνετικο καταστημα στα 480Ευρω.
Ειμαι ικανοποιημενος.
Ευχαριστώ