LCD/Plasma-τηλεοπτικό-επεξεργαστές και τί μπορούμε να καταλάβουμε από φωτογραφίες...

Re: CRT demystified: Τί είδε ένα σπεκτρόμετρο...

Καμία φορά με αυτά που διαβάζω αναρωτιέμαι αν κάποιοι έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχει και το HD ή έχουν μείνει στις βιντεοταινίες με το Στάθη Ψάλτη.

Καμία φορά με αυτά που διαβάζω αναρωτιέμαι αν κάποιοι έχουν ανακαλύψει ότι υπάρχει και το HD ή έχουν μείνει στις βιντεοταινίες με το Στάθη Ψάλτη.

ε οχι...υπαρχει και το ροδα τσαντα και κοπανα :afro:

Και εγώ αναρωτιέμαι που το βρίσκεις το HD σε τηλεοπτικό επίγειο .. μέχρι "HD" στα λόγια φτάνεις αλλά παραπέρα .. γιόκ .. η πραγματική ευκρίνεια είναι πολύ κατω απο τα 1080 ειδικά σε δύσκολα θέματα οπως ποδόσφαιρο, ακόμη και τώρα .. ασε που το σχόλια αφορούσαν πριν 5+ χρόνια (τότε που έγινε η μαζική στροφή στις flat ..).

Kαι γιατί στριβεις την συζήτηση σε βιντεοταινίες ενω μιλάμε για τηλεοπτικό ??. Το οποίο αναλογικό τηλεοπτικό, στην περιοχή μου τουλάχιστον, ήταν τις συντριπτικά περισσότερες φορές καλύτερο απο τις VHS/SVHS .. έπρεπε να βρείς φρέσκια κασετα και περιποιημένη παραγωγή αλλιώς δεν ...

Τώρα που τα λέμε .. ρώτησε ο Xifias κατι που ενδιαφέρει και μένα και δεν απαντήθηκε .. "καποιο θρεντ-λινκ με τα βελτιστα μοντελα στη τηλεοπτικη εικονα?" υπάρχει ?

Ευχαρίστως να σου πω που βρίσκουμε HD...

1) OTE TV/NOVA και ξένα δορυφορικά πακέτα (Sky HD , BeIn Sports κτλ)
2) Κονσόλες PS3/PS4/Xbox
3) Bluray (αγορά ή ενοικίαση από DVD club)
4) Υπηρεσίες streaming (Vudu, itunes , Netflix , M-Go κτλ)

Αυτά όσο αφορά νόμιμους τρόπους βέβαια.

Σε τηλεοπτικό επίγειο υπάρχει το ΔΤ HD που δεν είναι καν HD , πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αναβαθμιστούν και τα υπάρχοντα κανάλια γύρω στο 2030 (ίσως βελτιωθεί και το άθλιο περιεχόμενο ως τότε) αλλά δεν σκοπεύω να περιμένω τόσο οπότε καλύπτομαι με τα παραπάνω αντί να "απολαμβάνω" αναλογικό σήμα στην CRT μου.

Παρεμπιπτόντως έχω γραφτεί και ένα μήνα δωρεάν εδώ...

http://www.ilovetv.gr/

Προς το παρόν δεν βλέπω HD διαθέσιμο όμως.

Last edited:

Θενκς αλλά .. Τα 1-2-3-4 δεν είναι τηλεοπτικό επίγειο που ζήτησα .. το ΔΤ HD δεν είναι καν HD όπως λές και εσύ ... πάπαλα ..

Εδώ που τα λέμε και ΟΤΕTV που είδα δεν θα το χαρακτήριζα πραγματικό HD ούτε σε streaming συνάντησα αξιόλογο HD .. αλλά και άσχετα απ'αυτό μερικοί δεν αντέχουμε συνδρομές κλπ.

Μπορεί η CRT να μας έμεινε ως δεύτερη (18 χρονών τα 15 γεμάτα και δεν καταλαβαίνει τίποτα .. είναι και Φιλιπς που τις είχαν για ζημιάρες ..) αλλά το αναλογικό σήμα μας τελείωσε .. καιρός ήταν βέβαια, αλλά δυστυχώς αντικαταστάθηκε με κάτι φανερά κατώτερο .. τουλάχιστον στα δύσκολα θέματα (ποδόσφαιρο) δεν ..

Το βασικό που ρωτάμε πάντως είναι αν υπάρχει πληροφόρηση για μοντέλα με επιδόσεις ανω του μέσου όρου σε τηλεοπτικό επίγειο ..

Το βασικό που ρωτάμε πάντως είναι αν υπάρχει πληροφόρηση για μοντέλα με επιδόσεις ανω του μέσου όρου σε τηλεοπτικό επίγειο ..

φιλε προσωπικα αποτι καταλαβα,κυκλοφορει παρα πολυ σαβουρα εκει εξω,κ το γεγονος οτι διαθετεις ενα σεβαστο ποσο δε σου εξασφαλιζει σε κμια περιπτωση μονο του οτι θα εισια κ τυχερος.διαβαζα εδω μεσα κ αλλου,για την επικη επεξεργασια της SONY με τον reality x pro επεξεργαστη που τα κανει ολα καλυτερα κ ειναι ο πιο καλος της αγορας σε SD περιεχομενο.

οκ..παω χτες κωτς κ δοκιμαζω μια 42W805 με τρειλερ χαμηλης αναλυσης (500κατιχ600κατι) ειδικα για να δω τι θα δειξει...αποτελεσμα.θορυβος χιονια,μυρμηγκιασματα στην εικονα παντου θολουρα κ οι ανθρωποι λες κ ηταν ζωγραφισμενοι με πινελα.ενας εκει μου ειπε οτι οι τιβι ειναι ρυθμισμενες κ ολας..ντροπη κ αισχος.

επειτα παω στην ετερη "πολυ καλη στο τηλεοπτικο" ET60.μια απτα ιδια.απογοητευση σε μικροτερο βαθμο μεν.αλλα χαλια.
παω σε LG LA690 νομιζω.παρομοιως.

επισης η αποδοση τους σε HD demo (ενα με κατι πυροτεχνηματα απο ταιπει-απο το γνωστο σαιτ με τα ντεμο) ηταν λιγο φλατ χωρις την οξυτητα της F6800 που σε καθηλωνει κατα καποιο τροπο.
την οποια κ συμμαζεψα στο τηλεοπτικο παιζοντας με τη δυναμικη αντιθεση κ τους τονους του μαυρου.ηθελε ενα συνδιασμο αυτων για να παιξει σωστα,(συν το bug που το μετριο ειναι υψηλο νομιζω κ σε μπερδευει.)θεωρω οτι αν ειχα να κανω με IPS πανελ σα τις παραπανω θα εκλαιγα τα λεφτα μου.λογω ελλειψης αντιθεσης δε σου "τραβανε" το ματι απτις ατελειες κ βλεπεις μια ομοιομορφη εικονα χαλια.

για μενα επειδη παιζει αρκετη παραπληροφορηση,ειτε σκοπιμα,ειτε λογω του γουστου που εχει ο καθενας,το καλυτερο ειναι να δοκιμασεις τις τιβι που ειναι στο μπατζετ σου με δικο σου υλικο που ξερεις πως φαινεται σε καποια οθονη/τιβι αναφορας.κ φυσικα να τους βαλεις δυσκολα με σκ@τενια βιντεο.στα HD ολες καλα εδειχναν πανω κατω..

Εγώ στο είπα "garbage in , garbage out" , τι θέλεις δηλαδή να κάνει η τηλεόραση? Να συνδεθεί με το στούντιο του ANT1 και να μετατρέψει τις βιντεοκασέτες σε Bluray?

Είναι σαν να πηγαίνεις σε δρόμο με λακκούβες και να φωνάζεις ότι το αυτοκίνητο δεν έχει καλά αμορτισέρ. Πιο απλά δεν μπορώ να στο διατυπώσω για να το καταλάβεις.

Και στην CRT αν πας κοντά πάλι θα βλέπεις ατέλειες απλά είναι μικρό το μέγεθος και έχει και ένα γυαλί μπροστά σαν ενυδρείο οπότε καλύπτονται καλύτερα.

οχι ρε παιδι μου ειπαμε.το θεμα μου ηταν εξ αρχης για την προφανη εμφανιση ατελειων σε χαμηλης ποιοτητας βιντεο,ειτε youtube ειτε digea.κ επειδη το δευτερο ειναι καθημερινοτητα,δε γινεται ανεκτο να βλεπεις χαλια καναλια σε μια καινουρια τιβι.καπως πρεπει να εξομαλυνεται αυτο,ειτε με ρυθμισεις ειτε με χαρακτηριστικα.κ καπου εκει φαινονται οι αδυναμιες του καθε μοντελου.

τεσπα,αυτο που αντικρυσα χθες ηταν σχεδον απογοητευτικο.στην κατηγορια 42'' και 46 που κοιταγα,η εικονα ηταν χαμηλων προσδοκιων,κατι που με το μετριο υλικο που δειχνουν μεσω hub σε δυσκολευει να αποφασισεις.παραδεχομαι ομως οτι ξεχωριζαν οι samsung κ αυτο το λεω με το χερι στη καρδια.δε ξερω αν τις ειχαν ρυθμισει λεπτομερως κ οι αλλες ηταν στο ελεος του θεου οπως βγηκαν απτο κουτι,αλλα αν κρινω απτις περγαμηνες τις σονυ πχ οτι παιζει καλα out of the box τοτε λυπαμαι αλλα δεν..
κ να σκεφτεις οτι συμπαθω τη σονυ,κ την εχω ταισει αρκουντως.οπως κ τη phillips.τις θεωρουσα ηγετες στην εικονα.τουλαχ μεχρι πριν μερικα χρονια.

προσωπικα η F6800 ηταν η καλυτερη επιλογη σαυτα τα λεφτα τελικα,ειτε εργονομιας,ειτε εικονας,που ρυθμιζεται πολυ.απλα πασχει στο οτι θες ενα μπουσουλα στη ρυθμιση,κ δε μπορεις να τη χαρχαλευεις στα τυφλα κ να τη φερεις.κ αυτο φανηκε οταν ειδα αλλου την 6500 που αν κ θεωρουντγαι ιδιες προφανως επαιζε αρυθμιστη κ ηταν μια απελπισια.οπως κ η δικη μου λιγο πολυ οταν τη πρωτοανοιξα.

xifias σχετικά με την 42W805 έπαιξες με προρυθμίσεις εικόνας,καθαρότητα,δημιουργία ρεαλισμού,αναλυση,Φιλτ/σμα θορύβου και στις προηγμένες ρυθμίσεις με βελτίωση περιγραμμάτων,βελτίωση λεπτομερειών και δεν είδες διαφορά;

η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα τηλεκοντρολ για να μπω στο μενου κ να κοιταξω ολα αυτα.αρκεστηκα στα λογια του πωλητη οτι ηταν ρυθμισμενες απο αντιπροσωπο/καποιον σχετικο μαυτη τη δουλεια στο καταστημα,κ οτι δεν ηταν απλα ξεπακεταρισμενη κ στη μπριζα.ειδα HD και χαμηλης αναλυσης οπως ειπα,κ ειδικα στην δευτερη περιπτωση ηταν αρκετα αποκαρδιωτικο το θεαμα.

σαφως επιφυλασσομαι οτι δεν ειδα το μεγιστο των δυνατοτητων της κ ειναι προφανες αυτο,αλλα ποσο καλυτερα ναχει ακομα,οταν κ ετσι διπλα στις αλλες αποτελουσε εικονα στις τοπ χειροτερες μαζι με μια φιλιπς.

Δεν είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με την επεξεργασία εικόνας των τελευταίων Sony σε ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε να μπορώ να σου πω αν τα συμπεράσματά σου είναι σωστά ή υπήρχε κάτι ακόμα που θα μπορούσες να ψάξεις.

Ένας γενικός κανόνας πάντως, όταν θέλουμε να συγκρίνουμε επεξεργαστές εικόνας με αξιοπιστία (πέραν από το ότι οι εκάστοτε προς δοκιμή συσκευές θα πρέπει να τροφοδοτούνται με ακριβώς το ίδιο, γνωστό υλικό), είναι να είναι επίσης ρυθμισμένες σε ίδια επίπεδα φωτεινότητας και με παρόμοιες καμπύλες gamma και χρωματική απόδοση, διαφορετικά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι διαφορές που βλέπουμε οφείλονται στην επεξεργασία και μόνο... ;)

η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα τηλεκοντρολ για να μπω στο μενου κ να κοιταξω ολα αυτα.αρκεστηκα στα λογια του πωλητη οτι ηταν ρυθμισμενες απο αντιπροσωπο/καποιον σχετικο μαυτη τη δουλεια στο καταστημα,κ οτι δεν ηταν απλα ξεπακεταρισμενη κ στη μπριζα.ειδα HD και χαμηλης αναλυσης οπως ειπα,κ ειδικα στην δευτερη περιπτωση ηταν αρκετα αποκαρδιωτικο το θεαμα.

σαφως επιφυλασσομαι οτι δεν ειδα το μεγιστο των δυνατοτητων της κ ειναι προφανες αυτο,αλλα ποσο καλυτερα ναχει ακομα,οταν κ ετσι διπλα στις αλλες αποτελουσε εικονα στις τοπ χειροτερες μαζι με μια φιλιπς.
Πραγματικά μπορεί να είναι θεαματικά καλύτερα αν μπεις στα μενού και τα φέρεις όσο μπορείς πιο σωστά.
Επίσης να σου πω ότι από πέρσι ισχύει μια νοοτροπία στα μαγαζιά που εγώ τουλάχιστον έχω απευθυνθεί, ότι οι sony είναι σχεδόν έτοιμες από το κουτί τους και δεν ασχολούνται να ψευτορυθμίσουν.
Το ίδιο μου είχαν πει και για τη δική μου 55W905 όταν πήγα να τη δω και στην αρχή έπαθα πλάκα από την απογοήτευση γιατί αυτό που έβλεπα ήταν μέτριο και είπα αυτή είναι η καλύτερη Led Lcd που λένε μέχρι τώρα; Όταν πήρα όμως το τηλεκοντρόλ και λίγο ασχολήθηκα συνήλθα γιατί άλλαξαν τα πάντα προς το καλύτερο και μάλιστα πίστευα ότι ήταν και 90% έτοιμη. Άλλο λάθος μου αυτό, ευτυχώς. Ούτε στο 60% δεν ήταν, και όταν ρυθμίστηκε επαγγελματικά το κατάλαβα.

Δεν είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με την επεξεργασία εικόνας των τελευταίων Sony σε ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε να μπορώ να σου πω αν τα συμπεράσματά σου είναι σωστά ή υπήρχε κάτι ακόμα που θα μπορούσες να ψάξεις.

Ένας γενικός κανόνας πάντως, όταν θέλουμε να συγκρίνουμε επεξεργαστές εικόνας με αξιοπιστία (πέραν από το ότι οι εκάστοτε προς δοκιμή συσκευές θα πρέπει να τροφοδοτούνται με ακριβώς το ίδιο, γνωστό υλικό), είναι να είναι επίσης ρυθμισμένες σε ίδια επίπεδα φωτεινότητας και με παρόμοιες καμπύλες gamma και χρωματική απόδοση, διαφορετικά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι διαφορές που βλέπουμε οφείλονται στην επεξεργασία και μόνο... ;)

σαφως αυτο ειναι κ το πιο λογικο.προσωπικα ως μεσο "δικαιοτητας" ηταν να δω το στικακι με αυτα τα βιντεο πως παιζει κ στη δικη μου.

Πραγματικά μπορεί να είναι θεαματικά καλύτερα αν μπεις στα μενού και τα φέρεις όσο μπορείς πιο σωστά.
Επίσης να σου πω ότι από πέρσι ισχύει μια νοοτροπία στα μαγαζιά που εγώ τουλάχιστον έχω απευθυνθεί, ότι οι sony είναι σχεδόν έτοιμες από το κουτί τους και δεν ασχολούνται να ψευτορυθμίσουν.
Το ίδιο μου είχαν πει και για τη δική μου 55W905 όταν πήγα να τη δω και στην αρχή έπαθα πλάκα από την απογοήτευση γιατί αυτό που έβλεπα ήταν μέτριο και είπα αυτή είναι η καλύτερη Led Lcd που λένε μέχρι τώρα; Όταν πήρα όμως το τηλεκοντρόλ και λίγο ασχολήθηκα συνήλθα γιατί άλλαξαν τα πάντα προς το καλύτερο και μάλιστα πίστευα ότι ήταν και 90% έτοιμη. Άλλο λάθος μου αυτό, ευτυχώς. Ούτε στο 60% δεν ήταν, και όταν ρυθμίστηκε επαγγελματικά το κατάλαβα.

δεν αποκλειεται να φτανουν κ στο αλλο ακρο,να "χαλανε" μερικες κ να "ρυθμιζουν" καποιες αλλες,αναλογα με το τι πρεπει να ξεστοκαριστει,η τι κερδος εχει το καταστημα σε καθε μαρκα.θα το δεχομουν ανετα κατι τετοιο.προσωπικα ,οταν πρωτοπηγα στο μαγαζι αρκεστηκα (ελλειψει αλλου τεστ) στο χαλια σημα μεσω hub που παιζουν,κ κοιταγα την λιγοτερο χαλια τηλεοραση μαυτα τα δεδομενα,που τελικα ηταν η 6800.

Δεν καθονται να ρυθμισουν και αν καθησουν να ρυθμισουν, να ρυθμισουν τι;ξερουν;γνωριζουν στο περιπου;

κοιτα στο μιντια οσες φορες πηγα τα τυπακια που εχω συναντησει στις τηλεορασεις πρεπει να περνανε καποια σοβαρα σεμιναρια γιατι εχουν δυο λογια να σου πουν.οπως κ στον κωτς μερικοι.
στο πλαισιο επισης,αν κ παρονομαστης ολων αυτων των συζητησεων σαφως ειναι η πωληση.

για μενα η πιο "τιμια" ηταν η ηλεκτρονικη,οχι απο την αποψη της εξυπηρετησης,αλλα απο το οτι ειχαν ολες τις τιβι να δειχνουν Σκαι,οποτε εβλεπες πανω κατω τι παιρνεις.το κοβω να τους ειχαν ταραξει στις επιστροφες οσο επαιζαν σουπερντουπερ-HD...

οι δε μηντια-κ κωτς επαιζαν ειτε απο hub ειτε απο "dvd στο υπογειο" οπως μουπε ενας υπαλληλος,μεσω ομοαξωνικου!δηλαδη αλλανταλων.πως φαινεται οτι αποφασιζει το τμημα μαρκετινγκ..χωρις ιδεα του τι πουλανε κ δειχνουν..

κ καπου δω ρωταω,ποσο δυσκολο ειναι αφενος να εχουν κεραια τηλεορασης σε ολες τις τηλεορασεις,και αφετερου να δειχνουν ενα αξιοπρεπες demo οταν χρειαζεται χωρις hub κλπ.