Lcd vs led vs plasma tv and why???

Και ρε παίδες αν γίνει η μαλακία και ξεχαστεί μια στάσιμη εικόνα σε οποιαδηποτε plasma και ΔΕΝ εχεις βάλει screen saver ωστε στο 1 λεπτό(Ή στο όσο είναι το όριο για να γίνει το πρόβλημα) να βγαινει το screen saver με τι κινούμενη εικόνα τι κάνεις κλαις την plasma tv σου?

Εγω να αποδεχτώ ότι η plasma τεχνολογία είναι η καλύτερη αλλά αν χαλάει τόσο εύκολα τι να το κάνω?

Το εχεις δοκιμάσει?

Για δοκίμασε το να δούμε γιατί για να το λέει όλος ο κόσμος ότι αν αφήσεις μια στάσιμη εικόνα για πολλά λεπτά μετά μένουν ίχνη αυτής της εικόνας μόνιμα στην τηλεόραση.

Οπότε είσαι αρκετά ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ για να το δοκιμάσεις????????

Νομίζω ότι παραπληροφορούμε πια το κόσμο εδώ μέσα.
Καλύτερη αυτή τη στιγμή overall tv είναι μια panasonic plasma και γενικά η plasma τεχνολογία.
Θες μαύρο,εικόνα πραγματική,κινηματογραφική αίσθηση και απίστευτη απόκριση στο gaming θα πάρεις plasma και καλύτερα panasonic.
Θες φρου φρου και αρώματα (σχεδιασμό, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια(led) , σύννεφα (clouding) και υπερφωτισμένη εικόνα) μεγιά σου λοιπόν η νέα σου lcd.
Δεν είμαι απόλυτος απλά λέω αλήθειες.

Μάλιστα. Με λίγα λόγια δηλαδή:
Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο, μια είναι η αλήθεια.
Μόνο πλάσμα (panasonic), οι άλλες είναι παραμύθια.

Ότι ναναι. Δε βαριέσαι, τζάμπα είναι... :alberteinstein:

Έχει κολλησει ο δορυφορικος δέκτης 2-3 φορές για παρά πολύ ώρα σε στατικη εικονα και δεν είχα θέμα ποτέ.
Και κάποιες εποχές ατέλειωτες ώρες χβοχ χωρίς το παραμικρό.
Ο τζαμπας πέθανε......

Last edited by a moderator:
Με βαση την προσωπικη μου εμπειρια απο την Panasonic 42C3E στην οποια επαιζα XBOX απο την πρωτη ωρα ακολουθωντας μονο 2-3 απλες οδηγιες δεν προκειται να παθεις ποτε burn in.

Πρωτη οδηγια να μην παιζεις το ιδιο παιχνιδι συνεχως και ανα 2 ωρες το πολυ να βαζεις κατι αλλο.

Δευτερη οδηγια να απενεργοποιεις τα HUD αν γινεται η σε αλλα παιχνιδια να μετακινεις την θεση τους πχ. το Black Ops εχει ρυθμιση που μπορεις να βαλεις το HUD δεξια-αριστερα η πανω-κατω.

Τριτη οδηγια μετα το τελος του παιχνιδιου την αφηνεις μιση ωρα με "χιονια" η σε τηλεοπτικο με "μεγεθυνση 3" (τουλαχιστον για τις πρωτες 200 ωρες).

Ρε παιδια δε χρειαζεται να ερχομαστε σε αντιπαραθεση, δεν εχουμε κατι να χωρισουμε. Κανουμε συζητηση για να μπορεσουμε (αν μπορεσουμε) να βγαλουμε καποια συμπερασματα και να βοηθηθουμε στην επιλογη της αγορας τηλεορασης. Δεν σημαινει οτι επειδη ο tiniakos προτεινει plasma και δη panasonic , πρεπει εγω να το αποδεχθω. Απλα την αποψη του καταθετει κι αυτος, εστω και αν φαινεται καπως απολυτη.
Παντως για να πω την αληθεια,οσες φορες εχω επισκεφθει καποιο καταστημα για να δω απο κοντα τηλεορασεις, αυτες που μου κανουν παντα εντυπωση ειναι οι lcd με πολυ ζωντανα χρωματα ενω οι plasma με πολυ μουντα χρωματα. Γιατι αυτο? Τι λετε?

Παντως για να πω την αληθεια,οσες φορες εχω επισκεφθει καποιο καταστημα για να δω απο κοντα τηλεορασεις, αυτες που μου κανουν παντα εντυπωση ειναι οι lcd με πολυ ζωντανα χρωματα ενω οι plasma με πολυ μουντα χρωματα. Γιατι αυτο? Τι λετε?

Αυτό οφείλεται στον πολύ υψηλό περιβάλλων φωτισμό των περισσότερων καταστημάτων σε συνδυασμό με το ότι οι LCD μπορούν να δώσουν περισσότερο φως.

Σε συνθήκες οικιακής θέασης με σωστά ρυθμισμένες τηλεοράσεις και οι δυο τεχνολογίες θα σου δώσουν παρόμοια "ζωντάνια" στα χρώματα.

Πάντως η LG-50PV350 αξίζει και είναι value for money γι' αυτά που προσφέρει. Εγώ είχα μέχρι πρότεινος την pany 42''..δε λέω σίγουρα καλύτερη ποιότητα εικόνας, όμως "θυσίασα" την ποιότητα με τις ίντσες (ελέω κόστους) και δεν το μετάνιωσα....ειδικά για ταινίες η διαφορά είναι μεγάλη..όχι βέβαια ότι πάει πίσω όταν παίζω και PS3!

Απάντηση: Re: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Με βαση την προσωπικη μου εμπειρια απο την Panasonic 42C3E στην οποια επαιζα XBOX απο την πρωτη ωρα ακολουθωντας μονο 2-3 απλες οδηγιες δεν προκειται να παθεις ποτε burn in.

Πρωτη οδηγια να μην παιζεις το ιδιο παιχνιδι συνεχως και ανα 2 ωρες το πολυ να βαζεις κατι αλλο.

Δευτερη οδηγια να απενεργοποιεις τα HUD αν γινεται η σε αλλα παιχνιδια να μετακινεις την θεση τους πχ. το Black Ops εχει ρυθμιση που μπορεις να βαλεις το HUD δεξια-αριστερα η πανω-κατω.

Τριτη οδηγια μετα το τελος του παιχνιδιου την αφηνεις μιση ωρα με "χιονια" η σε τηλεοπτικο με "μεγεθυνση 3" (τουλαχιστον για τις πρωτες 200 ωρες).
Φίλε αν είναι να κάνω όλα αυτά κάθε φορά που θέλω να παίξω ένα παιχνίδι τότε είναι ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΙΚΑΜΕ.

Επίσης αν εγώ θέλω να παίζω συνέχεια το ίδιο παιχνίδι και για περισσότερες από 2 ώρες απαγορεύεται δηλαδη με τις plasma tv?

Αν είναι έτσι ρε παιδιά τότε τι μου λέτε ότι η plasma τεχνολογία είναι καλύτερη από την lcd αν με το παραμικρό γιατί περί παραμικρού πρόκειται χαλάει η τηλεόραση.

Ρε παιδια δε χρειαζεται να ερχομαστε σε αντιπαραθεση, δεν εχουμε κατι να χωρισουμε. Κανουμε συζητηση για να μπορεσουμε (αν μπορεσουμε) να βγαλουμε καποια συμπερασματα και να βοηθηθουμε στην επιλογη της αγορας τηλεορασης. Δεν σημαινει οτι επειδη ο tiniakos προτεινει plasma και δη panasonic , πρεπει εγω να το αποδεχθω. Απλα την αποψη του καταθετει κι αυτος, εστω και αν φαινεται καπως απολυτη.
Συμφωνώ με τα άνωθεν

Αυτό οφείλεται στον πολύ υψηλό περιβάλλων φωτισμό των περισσότερων καταστημάτων σε συνδυασμό με το ότι οι LCD μπορούν να δώσουν περισσότερο φως.

Σε συνθήκες οικιακής θέασης με σωστά ρυθμισμένες τηλεοράσεις και οι δυο τεχνολογίες θα σου δώσουν παρόμοια "ζωντάνια" στα χρώματα.

πολυ σημαντικο αυτο που αναφερεις, ειδικα για καποιον ασχετο οπως εγω, σ'ευχαριστω!

Φίλε αν είναι να κάνω όλα αυτά κάθε φορά που θέλω να παίξω ένα παιχνίδι τότε είναι ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΙΚΑΜΕ.

Επίσης αν εγώ θέλω να παίζω συνέχεια το ίδιο παιχνίδι και για περισσότερες από 2 ώρες απαγορεύεται δηλαδη με τις plasma tv?

Αν είναι έτσι ρε παιδιά τότε τι μου λέτε ότι η plasma τεχνολογία είναι καλύτερη από την lcd αν με το παραμικρό γιατί περί παραμικρού πρόκειται χαλάει η τηλεόραση.

απο οτι εχω καταλαβει η plasma τεχνολογια υπερτερει ως προς την εικονα αλλα εχει και αυτα τα μειονεκτηματα. Συμφωνω παντως κι εγω μαζι σου γιατι αν ειναι να παιζω ps και να βαζω και ρολοϊ για να μη ξεχαστω στις 2 ωρες ειναι ενα προβλημα, ειδικα οταν εχει παιχνιδια που κολλας και μπορει να παιζεις συνεχομενα για πολλεεεεες ωρες :smile:
Παντως fits79 δυσκολα σε βλεπω και σενα να καταληγεις καπου... χαχαχα...

Αν πας να αγορασεις ηχεια και διπλα λειτουργουν κομπρεσερ θα μπορεσεις να διαλλεξεις τα πιο ποιοτικα η θα παρεις απλα αυτα που θα παιζουν πιο δυνατα?

Τον ρολο του κομπρεσερ τον παιζουν τα χιλιαδες watt απο τα φωτα σε αντιθεση με ενα σπιτι το οποιο ποτε δεν θα εχει πανω απο 100-200 watt.

Αν πας να αγορασεις ηχεια και διπλα λειτουργουν κομπρεσερ θα μπορεσεις να διαλλεξεις τα πιο ποιοτικα η θα παρεις απλα αυτα που θα παιζουν πιο δυνατα?

Τον ρολο του κομπρεσερ τον παιζουν τα χιλιαδες watt απο τα φωτα σε αντιθεση με ενα σπιτι το οποιο ποτε δεν θα εχει πανω απο 100-200 watt.

Σωστο κι αυτο! Παντως κατι που θελω να πω και ξεχασα ειναι οτι οι γονεις μου εχουν μια philips 46αρα plasma και μπορω να πω οτι τα χρωματα της ειναι πολυ μετρια αλλα απο οτι εχω διαβασει εδω μεσα, οι philips δεν ειναι και απο τις καλυτερες πλασμα.

τι εποχής είναι η phillips???? έχεις να συγκρίνεις κάποια lcd της ίδιας εποχής???

Ούτε που θυμόμουν ότι υπήρχε 46άρα πλάσμα της Philips .... τελικά όντως υπήρχε ...

bds4624r_00_rtf_.jpg

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=BDS4624R/00&slg=el&scy=GR

τι εποχής είναι η phillips???? έχεις να συγκρίνεις κάποια lcd της ίδιας εποχής???
πρεπει να ειναι 3τιας η 4τιας... παιζει ρολο λες αυτο? οχι δεν εχω να συγκρινω καποια lcd αλλα απ'οτι καταλαβαινω εννοεις οτι και oι lcd εκεινης της εποχης δεν ηταν και πολυ καλυτερες.

Ούτε που θυμόμουν ότι υπήρχε 46άρα πλάσμα της Philips .... τελικά όντως υπήρχε ...

bds4624r_00_rtf_.jpg

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=BDS4624R/00&slg=el&scy=GR

χμ.... μαλλον καποιο λαθος κανω εγω ως προς τις ιντσες γιατι δεν μοιαζει με αυτη... μαλλον πρεπει να ειναι ποιο μικρη σε ιντσες

Ναι αυτή πρέπει να είναι η τελευταία πλάσμα που έβγαλε η Philips (το 2007 νομίζω). Τότε που μετράγαμε κάθετες πράσινες γραμμές στην Panasonic PX70 :flipout:(τι θυμήθηκα τώρα).

Η συγκεκριμένη Philips ήταν από τις πιο φθηνές πλάσμα τότε και αρκετά υποδιέστερη από τα αντίστοιχα μοντέλα των Panasonic και Samsung. Εννοείται πως δεν έχει καμιά σχέση με τα σημερινά μοντέλα.

Καταλαβα.... ετσι εξηγειτε λοιπον το οτι εχει χρωματα για τα μπαζα.

Δηλαδη οι σημερινές plasma tv θέλετε να μου πείτε ότι έχουν αλλάξει τρομερά σε σχέση με τις παλιότερες των 3-4 χρόνων?

Αν ναι τότε πως γίνετε ακόμα να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ για το φαινόμενο burn in που κατά τι γνώμη μου είναι ένα από τα σημαντικότερα για να μην πω ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ μείον σε αυτή τη τεχνολογία που έχει κάνει τον πολύ κόσμο να στραφεί στο αντίπαλο στρατόπεδο των lcd & led.