Lcd vs led vs plasma tv and why???

Απλή είναι η απάντηση: θα το δεις σε 2-3 πλάνα σε 6 ώρες θέασης.
Δεν είναι τόσο ευδιάκριτο, εκτός αν υπάρχει μια επιφάνεια με ίδιο χρώμα, σε κάποιο από τα χρώματα που θα δώσει χρωματική αλλοίωση.

Αν περιμένεις ότι θα αγοράσεις τηλεόραση και θα την κρατήσεις 3-5 χρόνια, δεν ξέρω αν θα το πετύχεις. Αν δεν χαλάσει λίγο μετά τα 2-2.5 χρόνια, θα υποβαθμιστεί η εικόνα της σίγουρα...

Φίλε αν εσύ αγοράζεις μια τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο με την προϋπόθεση να σου χαλάσει σε 1-2 χρόνια τότε λυπάμαι πρέπει να είσαι ο μόνος που κάνει κάτι τετοιο.

Εγω προσωπικά αγοράζω κάτι με την προϋπόθεση να μου κρατήσει γι' αυτό άλλωστε δεν δίνουν και τις εγγυήσεις όλες οι εταιρίες για να αποδείξουν ότι το προϊόν τους είναι καλό και ΔΕΝ θα βγάλει προβλήματα στη πάροδο του χρόνου εγγύησης...

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να πάρεις τηλεόραση; Έχω την εντύπωση ότι μάλλον για flame έφτιαξες το topic, διαφορετικά δεν θα είχες τόση επιμονή με τις plasma και τα "προβλήματα" τους, αφού φαίνεται ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη σε αυτή την τεχνολογία και προφανώς κανείς που φοβάται κάτι δεν μπορεί να το υπολογίζει ως ενδεχόμενη αγορά...

Ρε sotos65 και λοιποί γιατί σαν είναι τόσο δύσκολο να χωνέψετε πως ΝΑΙ ψάχνω για μια τηλεόραση που θα δεν θα μου βγάλει προβλήματα στο 1-2 χρόνια χρήσης της και επειδη είμαι ψείρας θέλω πριν προβώ σε μια οποιαδηποτε αγορά να το ψάχνω όσο δεν πάει.

Τόσο κακό είναι αυτό ποια που μερικοί από εσάς προσπαθείτε να με πείσετε να αγοράσω μια όποια τηλεόραση για να ησυχάσετε από εμένα.

Αν λοιπόν σας είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να απαντήσετε/δώσετε πληροφορίες σε κάποια ερωτήματα/απορίες μου μπορείτε ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ είτε να αγνοήσετε εντελώς αυτό το τοπικ ή αν οι admin/mod κρίνουν να το κλειδώσουν κιόλας.

Τι πληροφορίες παραπάνω θέλεις; Για τις plasma ακόμα και για συγκεκριμένα μοντέλα υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες μηνύματα, δεν ξέρω σε πόσα topic που είμαι σίγουρος τα έχεις δει και έχεις διαβάσει (σε σημαντικό βαθμό). Αν απ' όλα αυτά δεν έχεις καταλήξει δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να ειπωθεί για να πειστείς υπέρ ή κατά τους...

Last edited:
φιλε fits μαζι σου ειμαι σε πολλα απο αυτα που λες, αλλα ισως τα γραφεις με εναν τροπο που ψιλοενοχλει καποιους.

κι εγω θα θελα μια πλασμα, που τοσο αγαπανε τις ταινιες... αλλα να μη θελει φροντιδα (και προδερμ) :tongue: ή μια lcd να παιζει ετσι ζωηρα και να βλεπω τη μπαλα μου ενα ηλιολουστο σαββατιατικο απογευμα και να μη χαλιεμαι απο συννεφακια και θολουρες.

κι εγω θελω μια tv που να μπορω να την κρατησω για αρκετα χρονια. Και να την αλλαξω οταν το αποφασισω εγω.
Και γιατι να βγαζουν προβλημα δηλαδη; και καποιοι να το θεωρουν λογικο αυτο;
Δινουμε ενα σεβαστο ποσο και δεχομαστε ως δεδομενο πως "ok μπορει και να χει κουσουρια μωρε, ετσι ειναι αυτα".
τρελα πραματα! :blink:

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά τρελά πράγματα είναι να φοβάστε μία τεχνολογία ότι έχει κουσούρια (δεν ξέρω και καμία που δεν έχει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) αλλά να επιμένετε να την συμπεριλαμβάνετε στις επιλογές σας. Τι να πω, προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ, απλά θα πήγαινα αλλού...

Ναι sotos65 αλλά άλλο ψιλό κουσούρια που μπορεί να μην τα δεις/προσέξεις και ποτέ και άλλο κουσούρια που ΜΠΟΡΕΙ να είναι η αιτία που θα χαλάσει πολύ σύντομα η τηλεόραση σου.

φιλε fits μαζι σου ειμαι σε πολλα απο αυτα που λες, αλλα ισως τα γραφεις με εναν τροπο που ψιλοενοχλει καποιους.

κι εγω θα θελα μια πλασμα, που τοσο αγαπανε τις ταινιες... αλλα να μη θελει φροντιδα (και προδερμ) ή μια lcd να παιζει ετσι ζωηρα και να βλεπω τη μπαλα μου ενα ηλιολουστο σαββατιατικο απογευμα και να μη χαλιεμαι απο συννεφακια και θολουρες.

κι εγω θελω μια tv που να μπορω να την κρατησω για αρκετα χρονια. Και να την αλλαξω οταν το αποφασισω εγω.
Και γιατι να βγαζουν προβλημα δηλαδη; και καποιοι να το θεωρουν λογικο αυτο;
Δινουμε ενα σεβαστο ποσο και δεχομαστε ως δεδομενο πως "ok μπορει και να χει κουσουρια μωρε, ετσι ειναι αυτα".
τρελα πραματα!
Τέλος συμφωνώ απόλυτα με τον smithakos και ειδικά στο υπογραμμισμένο κείμενο.

Και ως τώρα ΚΑΝΕΙΣ μα κανείς δεν μου έχει απαντήσει αν τελικά καποια εταιρία π.χ. panadonic υποστηρίζει επισκευή του burn in ή άλλων παρόμοιων προβλημάτων/ελαττωμάτων αν είσαι μέσα στην εγγύηση ή αν είσαι εκτός εγγύησης με πληρωμή.

Last edited:
Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ, απλά θα πήγαινα αλλού...

μα και που να πας ειναι το θεμα.....
δινουμε τοσα φραγκα και πρεπει να κανουμε συμβιβασμους τελικα........
γιατι δεν παλευονται ολα αυτα. Η μια παιζει ιδανικα μονο σε κελαρια :flipout: και η αλλη αμα της τη δωσει το παιζει συννεφιασμενη κυριακη :thrasher:
Απο τη μια στρωσιματα, μην την ξεχασεις ανοιχτη, να κανεις ζαπινγκ, ξεπλυμα μετα απο gaming.... και απο την αλλη, clouding, bleeding, judder, ανομοιομορφιες..... :BDBDG54:

H λύση είναι μία, βρες μια crt 36άρα και καθάρισες!! Πέρα από την πλάκα τα παιδιά θα έπρεπε να σε έχουν καλύψει με τις απαντήσεις τους, πιο λιανά δεν γίνεται να στο πουν, καθε τεχνολογία έχει τα + και τα - της. Αν θες ίντσες και δεν θέλεις πλάσμα απλώς πας σε low entry lcd μοντέλα αλλιώς σε συμφέρει οικονομικά να πας σε Plasma. Μην ζορίσεις τόσο πολύ το κεφάλι σου γιατί δεν θα πάρεις ποτέ τηλεόραση. Δυστυχώς αν πιστεύεις ότι μια tv τωρινή θα κρατησει για 4-5 χρόνια μάλλον θα απογοητευθείς. Δεν τις φτιάχνουν πλεόν για να αντέχουν στο χρόνο. Πάρε κάποια επέκταση εγγύησης για να μην κλαις τα χρήματά σου.

Ε που να πας, τέλειο δεν υπάρχει. Διαλέγεις τον καλύτερο συμβιβασμό με βάση τις επιθυμίες σου, τα χρήματα που διαθέτεις και τις επιφυλάξεις σου.

Αγαπητε fits δεν χρειαζεται να σαι τοσο passive/aggresive στα posts σου.
Κανενας ουτε σε κατηγορει ουτε προσπαθει να επιβαλλει την γνωμη του.Τωρα γιατι δειχνεις τοση ανασφαλεια με τις επιλογες του καθε member δεν καταλαβαινω.

Δικαιωμα του καθενος ειναι να παιρνει tv και να την αλλαξει οποτε θελει 2,3 5 χρονια κτλ.Τα παιδια σου 'παν ξεκαθαρα τα μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα καθε τεχνολογιας και εγω προσωπικα σε κοβω για LCD μιας και φοβασαι τοσο πολυ τις plasma και τα κουσουρια τους.

Τωρα γιατι επιμενεις τοσο πολυ με τις plasma ενω ειναι ξεκαθαρο πως απλα θες LCD δεν καταλαβαινω.Επειδη καποιος δεν φοβαται το burn in οσο εσυ ειναι τοσο σοβαρο πλεον και πρεπει καθε φορα να το τονιζεις με κεφαλαια?Καλο ειναι να λαμβανεις υπ' οψη ολες τις επιλογες αλλα οπως βλεπεις plasma για σενα δεν κανει.

Διαλεξε η lcd και τα κουσουρια τους η plasma και τα κουσουρια τους δεν υπαρχει perfect tv.

Ναι sotos65 αλλά άλλο ψιλό κουσούρια που μπορεί να μην τα δεις/προσέξεις και ποτέ και άλλο κουσούρια που ΜΠΟΡΕΙ να είναι η αιτία που θα χαλάσει πολύ σύντομα η τηλεόραση σου..

Είπαμε, αν την φοβάσαι τόσο πολύ δεν την αγοράζεις. Από την άλλη θα βρεις εκατοντάδες άτομα στο φόρουμ που έχουν τηλεόραση τέτοιας τεχνολογίας και δεν τους έχει παρουσιαστεί τίποτα το αξιοπερίεργο. Πχ, η δικιά μου px80 έχει "γράψει" πάνω από 13000 ώρες (δεν κοίταξα, αλλά κάπου εκεί θα είναι τώρα σύμφωνα με την τελευταία φορά που το έψαξα) και την έχω 38 μήνες (Ιούνιο του 2008 η αγορά). Δεν βλέπω κάτι που να με στεναχωρεί ή να με κάνει να θέλω να την αλλάξω μετά από τόσες χιλιάδες ώρες...

Τουλάχιστον ας μου πει κάποιος αν οι εγγυήσεις που δίνουν οι εταιρίες καλύπτουν φαινόμενα όπως burn in κ.τ.λ.

Δεν θυμάμαι να υπάρχει τέτοιος όρος στις εγγυήσεις, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος...

Απάντηση: Re: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Αγαπητε fits δεν χρειαζεται να σαι τοσο passive/aggresive στα posts σου.
Κανενας ουτε σε κατηγορει ουτε προσπαθει να επιβαλλει την γνωμη του.Τωρα γιατι δειχνεις τοση ανασφαλεια με τις επιλογες του καθε member δεν καταλαβαινω.

Δικαιωμα του καθενος ειναι να παιρνει tv και να την αλλαξει οποτε θελει 2,3 5 χρονια κτλ.Τα παιδια σου 'παν ξεκαθαρα τα μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα καθε τεχνολογιας και εγω προσωπικα σε κοβω για LCD μιας και φοβασαι τοσο πολυ τις plasma και τα κουσουρια τους.

Τωρα γιατι επιμενεις τοσο πολυ με τις plasma ενω ειναι ξεκαθαρο πως απλα θες LCD δεν καταλαβαινω.Επειδη καποιος δεν φοβαται το burn in οσο εσυ ειναι τοσο σοβαρο πλεον και πρεπει καθε φορα να το τονιζεις με κεφαλαια?Καλο ειναι να λαμβανεις υπ' οψη ολες τις επιλογες αλλα οπως βλεπεις plasma για σενα δεν κανει.

Διαλεξε η lcd και τα κουσουρια τους η plasma και τα κουσουρια τους δεν υπαρχει perfect tv.
Καθαρά λόγο τιμής στις ίντσες τίποτα παραπάνω.

Οταν το θετεις ετσι οντως ειναι προβλημα.Εγω θεωρω τις plasma καλυτερες (υποκειμενικο) αλλα και φθηνοτερες (αντικειμενικο).
Πιστευω πως μια plasma αποδιδει καλυτερη εικονα αλλα αν ειναι καθε φορα που να ανοιγω την tv να φοβαμαι για burn-in καλυτερα να επαιρνα lcd και ας εχανα και ποιοτητα και ιντσες.

Αγαπητέ fits,
Εσύ έχεις το καρπούζι, εσύ έχεις και το μαχαίρι!
Δυστηχώς όπως είπαν και τα παιδιά ότι και εάν αποφασίσεις να πάρεις θα έχει τα ελλατώματα του! Άλλοί θεωρούν τα ελλατώματα της μιας τεχνολογίας σοβαρά και άλλοι της άλλης τεχνολογίας πιο σοβαρά!
Όπως καταλαβαίνεις εδώ μπαίνει η υποκειμενική άποψη του καθένα! Από ότι ξέρω καμία εταιρεία με plasma tv δε σε καλύπτει σε θέμα burn in, οπως καμία εταιρεία με lsd tv δε σε καλύπτει σε θέμα clouding ή bleeding! Οπότε όπως και να το δεις, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, είναι μία η άλλη! Κανε λοιπόν μια συνειδητή επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες σου! Σίγουρα τα παιδιά εδώ σου έχουν δώσει αρκετές επιλογές και για τις 2 τεχνολογίες!
Και να είσαι σίγουρος με το που θα κάνεις την αγορά σου καο θα την ανακοινώσεις στο forum όλοι θα σου πουν καλορύζικη και καλές θεάσεις, γιατί κανείς εδώ μέσα δεν έχει να χωρίσει κάτι με κανέναν και κανείς δεν έχει κέρδος από το αν επιλέξεις την μία ή την άλλη τεχνολογία!
Έτσι και αλλιώς δεν αρέσουν σε όλους όλα τα φαγητά ή όλες οι γυναίκες!!!
Γιατί λοιπόν να μην ισχύει το ίδιο και στις TV?

Σωτήρη 65, να χαίρεσαι την ονομαστική σου εορτή!! Πολύχρονος!!-bye-

fits79, όχι, δεν καλύπτουν οι εταιρείες περίπτωση Burn in σαν ελαττωματική συσκευή, διότι είναι ο τρόπος λειτουργίας των τηλεοράσεων πλάσμα τέτοιος που υπάρχει εγγενώς ο κίνδυνος. Γι' αυτό και ο υποψήφιος αγοραστής προειδοποιείται από τις εταιρείες όσον αφορά τη χρήση τους.

Υπάρχει και νήμα ξεχωριστό για το burn in. Ο Βασίλης σου έδειξε και νήμα όπου συζητείται η διαφορά των τεχνολογιών, όπου και 'συ έχεις συμμετάσχει με 15 μηνύματα. Δεν πρόκειται κανείς να σου αλλάξει γνώμη για το φαινόμενο burn in, ούτε την φοβία και τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να το κουράζουμε παραπάνω.

Σου εύχομαι καλή αγορά όποιας LCD τηλεόρασης αποφασίσεις (οι προτάσεις έχουν κατατεθεί στο παρόν νήμα και είναι μέσα στο μπάτζετ σου).