LCD vs. Plasma TVs

Υπάρχει πάντως και μια μερίδα καταναλωτών (σαν και εμένα) με μέτρια γνώση των τεχνολογιών αιχμής, που θέλουν η τηλεόρασή τους να προσφέρει εκτός από ωραίες θεάσεις και κάτι στο σαλόνι ή στη κρεβατοκάμαρα ακόμα και σβηστή!

Το design κατά τη γνώμη μου παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό τον τύπο καταναλωτή αλλά και σε αυτούς που μαθαίνουν από τα φυλλάδια όπως γράψατε.

Εγώ για παράδειγμα, ενώ έχω διαπιστώσει με τα μάτια μου ότι η G10/G15 είναι η καλύτερη τηλεόραση στις 46-47 ίντσες και έως 2000Ε, δεν μπορώ να το αποφασίσω και ψάχνω δικαιολογίες για να κατευθυνθώ προς τις LED. Kαι αυτό γιατί η Panasonic υστερεί (πάντα κατά τη γνώμη) στο design και Marketing...

Τηλεοράσεις πλαστικές, που γυαλίζουν σε τέτοιο βαθμό που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν είτε φθηνιάρικες είτε kits... Γκρί πλαστικές βάσεις για την V10, χωρίς περιθώριο αλλαγής, πλαίσιο μέσα στο πλαίσιο για την G10 κοκ.

Μοντέλα που δεν παρουσιάζονται σε όλες τις διαστάσεις και πιθανώς κάποιες σειρές που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα, αφού καλύπτουν κενά που απλά δεν υπάρχουν...

Αν η εικόνα της 50V10, που είδα πρίν καιρό, ήταν στο περιτύλιγμα της LE46Β650/750 για παράδειγμα ή της P46Z11 αλλά με επιλογή σε μαύρο βουρτσισμένο αλουμίνιο όπως της 40ΖΧ1, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να ανέβω και λίγο στα λεφτά.

Η Panasonic ε!χμ... οι πλάσμα ήθελα να πώ..., νομίζω ότι πληρώνουν το κακό marketing ή ακόμα χειρότερα την επιλογή αισθητικής της matsushita σε μια πτυχή της βιομηχανίας της που θα μπορούσε να την κάνει χαλαρά Νο1 εμπορικό όνομα στις τηλεοράσεις (brand name έχει έτσι και αλλιώς κορυφαίο).

Αυτά...
Και να μας ευχηθώ (στους αναποφάσιστους) κάποτε να ξεμπερδευτούμε για το τι θέλουμε, γιατί με βλέπω για πολύ καιρό ακόμα με χάλια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα (δεν είναι βέβαια απαραιτήτως κακό αυτό ;) )

:grinning-smiley-043 -bye-

Last edited:
Αυτά...
Και να μας ευχηθώ (στους αναποφάσιστους) κάποτε να ξεμπερδευτούμε για το τι θέλουμε, γιατί με βλέπω για πολύ καιρό ακόμα με χάλια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα (δεν είναι βέβαια απαραιτήτως κακό αυτό ;) )

Για περάστε να εγγραφείτε...:listen::listen:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...CF%E9+%E1%ED%E1%F0%EF%F6%DC%F3%E9%F3%F4%EF%E9

Το ποστ 19 στο αφιερώνω με αγάπη!!:D:D

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Kαι αυτό γιατί η Panasonic υστερεί (πάντα κατά τη γνώμη) στο design και Marketing...

Τηλεοράσεις πλαστικές, που γυαλίζουν σε τέτοιο βαθμό που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν είτε φθηνιάρικες είτε kits...
Δεν ξέρω γιατί θεωρείς πως η Panasonic υστερεί στο marketing αν και αυτό ακόμα και αν ισχύει, μάλλον στα "συν" της θα πρέπει να το κατατάξουμε. Τουλάχιστον δεν προσπαθεί να πείσει τον κάθε αφελή πως για παράδειγμα υπάρχει "τεχνολογία LED" την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το μόνο που αφορά είναι το backlit. Το αντίθετο μάλιστα, με έκπληξη είδα πως δεν γλύτωσε και η Panasonic μικρές μαρκετίστικες παρασπονδίες όπως π.χ. τα 600hz. Για να πω μάλιστα την αλήθεια, είχα και εξακολουθώ να έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση την εταιρεία αυτή ακριβώς γιατί τουλάχιστον στο παρελθόν απέφευγε συστηματικά τέτοιες ανοησίες.

Αλλά θα μείνω λίγο στην ποιότητα κατασκευής και στο design, αν και το δεύτερο είναι εντελώς υποκειμενικό και δεν χρήζει σχολιασμού. Όμως το "πλαστικές τηλεοράσεις" από που το συμπεραίνεις. Με το σύνολο σχεδόν των ανταγωνιστικών τηλεοράσεων να είναι όντως ένα συνοθύλευμα κακομονταρισμένων γυαλιστερών πλαστικών, η V10 που απέκτησα πρόσφατα είναι μια μονοblock μεταλλική κατασκευή προσεγμένη μέχρι τελευταίας βίδας. Έχοντας μάλιστα περάσει από προηγούμενες τηλεοράσεις αλλά και από μια έρευνα αγοράς πρόσφατα, δεν είδα πολλές που έστω να πλησιάζουν σε στιβαρότητα και ποιότητα κατασκευής τις Panasonic, ακόμα και στα πλαστικά τους μέρη. Και φυσικά δεν μιλάω για τα κορεάτικα τερατουργήματα τύπου Samsung και LG που αποτελούν την πεμπτουσία της χρήσης πλαστικού χείριστης μάλιστα ποιότητας και συναρμολόγησης.

Για τις βάσεις της Panasonic θα συμφωνήσω απόλυτα προσθέτοντας διπλή αρνητική ψήφο αν θέλεις. Μου έκανε αλγεινή εντύπωση η αντίθεση μεταξύ της κορυφαίας ποιότητας κατασκευής της τηλεόρασης και αυτή της βάσης της. Η δεύτερη αν και σταθερότατη, δείχνει πολύ "φτηνή" (ειδικά το βαμμένο ασημί πλαστικό που ευτυχώς είναι στην πίσω μεριά) συγκρινόμενη με την ίδια τη συσκευή. Από την άλλη βέβαια, μπροστά σε αυτά που είδα από άλλους κατασκευαστές, θα μου επιτρέψεις να θεωρήσω την βάση των Panasonic το λιγότερο κακό.

Last edited:
Εξηγώ παραπάνω ότι κάποια μοντέλα δεν κυκλοφορούν σε όλες τις διαστάσεις, για παράδειγμα η V10 δεν κυκλοφορεί στις 46 ίντσες ενώ την ίδια στιγμή περισεύουν οι σειρές που βρίσκονται στα ράφια.
Την ίδια στιγμή δεν είναι καθόλου ευέλικτη στο design (βλέπε μαύρη τηλεόραση με γκρί βάση υποχρεωτικά ή φούλ γυαλιστερό πλαστικό που μοιάζει "λεπτό" και φθηνό σχεδόν σε όλα τα μοντέλα. :nounder:

Σίγουρα είναι υποκειμενικό, εγώ το design της Samsung Β8000 δεν μπαίνω καν στον κόπο να το συγκρίνω με την V10 ή της B750 με αυτό της G10. Πάντως στη παρέα μου δεν υπάρχει ούτε ένας που να μου είπε ότι η g/v10 έχουν καλό design. Aπωθητική μου την χαρακτήρισαν... ενώ δεν χρειάζεται να πώ τίποτα για το πλαίσιο μέσα στο πλαίσιο (!!!) της G10 :bang:. Eγώ πάντως αυτό δεν το θεωρώ design. Πιο πολύ σαν αποτυχημένη προσπάθεια να μικρύνουμε το πλαίσιο μου μοιάζει.

Την καλή κατασκευή δεν μπορώ να την κρίνω ούτε από το βάρος ούτε από την εμφάνιση δεν μπορώ να ξέρω δεν εκφρασα άποψη. Οπτικά και μόνο τις έκρινα και ελπίζω να μη το παρεγηγείτε... Είναι μόνο προσωπική γνώμη άντε και μερικών φίλων που το συζητήσαμε.

Σαφώς και υπάρχει η αντίθετη άποψη, πιθανόν από πολλούς, οι οποίοι υποπτεύομαι ότι είναι και τρισευτυχισμένοι... αφού εκτός από μια ωραία τηλεόραση αγόρασαν και κορυφαία εικόνα!

Ένας λόγος που με ώθησε στην Panasonic είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις φίλε foxx...η ποιότητα κατασκευής.

Είναι κάτι που με επιμονή κοιτάω σε ότι αγοράζω μιας και το θεωρώ σαν σοβαρή (αν και όχι απόλυτη) ένδειξη και για τη συνολική ποιότητα και την απόδοση της συσκευής.

Αρχικά λοιπόν και σε σπίτι φίλου όπου πρωτοαντίκρυσα μια 46G10 μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ποιότητα των πλαστικών και μεταλλικών τμημάτων στο πίσω μέρος καθώς και η συναρμολόγηση που είναι εμφανώς προσεγμένη...

Η αισθητική τώρα είναι υποκειμενική. Δε με τρελαίνει το σχέδιο, με χαλάει όμως η βάση και το τηλεχειριστήριο - που θεωρώ απλά απαράδεκτο!

Πάντως στη παρέα μου δεν υπάρχει ούτε ένας που να μου είπε ότι η g/v10 έχουν καλό design. Aπωθητική μου την χαρακτήρισαν... ενώ δεν χρειάζεται να πώ τίποτα για το πλαίσιο μέσα στο πλαίσιο (!!!) της G10 :bang:. Eγώ πάντως αυτό δεν το θεωρώ design. Πιο πολύ σαν αποτυχημένη προσπάθεια να μικρύνουμε το πλαίσιο μου μοιάζει.

Την καλή κατασκευή δεν μπορώ να την κρίνω ούτε από το βάρος ούτε από την εμφάνιση δεν μπορώ να ξέρω δεν εκφρασα άποψη. Οπτικά και μόνο τις έκρινα και ελπίζω να μη το παρεγηγείτε...

Κανείς δεν σε παρεξηγεί καλέ μου φίλε. Πολλές από τις δικές σου κριτικές απόψεις είναι και δικές μας (εννοώ των κατόχων Panasonic). Ωστόσο έχω μια μικρή ένσταση. Ξέρεις απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί όπως αυτοί της παρέας σου, είναι το ίδιο "ρηχοί" με αντίστοιχους που μπορούν να προσάψουν "οπαδοί" μιας εταιρείας αποκαλώντας την τηλεόραση "αριστούργημα" αισθητικής. Οπότε γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα, ακόμα και το υποκειμενικό design, λίγο ευρύτερα. ;)

Όσο για τα περί "καλής κατασκευής", ακριβώς επειδή υπέθεσα πως δεν έχεις ίδια εμπειρία από Panasonic, γι'αυτό και σου έθιξα μερικές λεπτομέρειες. Πίστεψέ με πως αφήνοντας παράμερα την ποιότητα απεικόνισης, έτσι και ποτέ σου δοθεί η ευκαιρία να βάλεις δίπλα - δίπλα κάποιες από τις κορυφαίες τηλεοράσεις όλων των εταιρειών και μπορέσεις να συγκρίνεις λεπτομερώς την μηχανική τους κατασκευή, τα υλικά και την συναρμολόγησή τους, τότε ξαφνικά θα πάψει να σε ενοχλεί ακόμα και το συντηρητικό design των panasonic, και οι βάσεις τους και οι χρωματικές επιλογές. :laugh:

το τηλεχειριστήριο - που θεωρώ απλά απαράδεκτο!

Αχχ πόσο δίκιο έχεις για το τηλεχειριστήριο φίλε μου central. Στο στομάχι μου κάθεται η τεράστια ..."πλαστική σπάτουλα" της V10 αλλά ας όψεται που ανάλογα κακοσχεδιασμένες πλαστικοκατασκευές και με αρκετές δυσλειτουργίες είναι και όσα third party κυκλοφορούν, ακόμα και τα ακριβότερα από αυτά. Αναρωτιέμαι πάντως για την εμμονή της Panasonic σε αυτές τις αντιεργονομικές και άκομψες γκουμούτσες. Μικρό το κακό θα μου πεις αλλά και πάλι...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Για περάστε να εγγραφείτε...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...CF%E9+%E1%ED%E1%F0%EF%F6%DC%F3%E9%F3%F4%EF%E9

Το ποστ 19 στο αφιερώνω με αγάπη!!:D

Έχεις δοκιμάσει, ως 1000 μοντέλα
Τα έχεις σημειώσει όλα στο χαρτί
Την Samsung ζαχαρώνεις
Για Pioneer τα χώνεις
Και κάθεσαι στ' αυγά σου με τη CRT

:flipout:

όλα τα λεφτά είναι αυτό Γιάννη!!!

Κανείς δεν σε παρεξηγεί καλέ μου φίλε. Πολλές από τις δικές σου κριτικές απόψεις είναι και δικές μας (εννοώ των κατόχων Panasonic). Ωστόσο έχω μια μικρή ένσταση. Ξέρεις απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί όπως αυτοί της παρέας σου, είναι το ίδιο "ρηχοί" με αντίστοιχους που μπορούν να προσάψουν "οπαδοί" μιας εταιρείας αποκαλώντας την τηλεόραση "αριστούργημα" αισθητικής. Οπότε γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα, ακόμα και το υποκειμενικό design, λίγο ευρύτερα. ;)

Όσο για τα περί "καλής κατασκευής", ακριβώς επειδή υπέθεσα πως δεν έχεις ίδια εμπειρία από Panasonic, γι'αυτό και σου έθιξα μερικές λεπτομέρειες. Πίστεψέ με πως αφήνοντας παράμερα την ποιότητα απεικόνισης, έτσι και ποτέ σου δοθεί η ευκαιρία να βάλεις δίπλα - δίπλα κάποιες από τις κορυφαίες τηλεοράσεις όλων των εταιρειών και μπορέσεις να συγκρίνεις λεπτομερώς την μηχανική τους κατασκευή, τα υλικά και την συναρμολόγησή τους, τότε ξαφνικά θα πάψει να σε ενοχλεί ακόμα και το συντηρητικό design των panasonic, και οι βάσεις τους και οι χρωματικές επιλογές. :laugh:

Φίλε μου δυστηχώς έχεις δίκιο. Το στύλ που γράφω είναι επιθετικό και μπορεί με αυτό τον τρόπο να φαίνεται και απόλυτο και υποτιμητικό.
Στη πραγματικότητα γράφω ότι βγαίνει από το κεφάλι μου και αυτό είναι όλο. :slapface:

Θα επαναλάβω για να μην παρεξηγηθώ ότι είναι διπλά ευτυχισμένοι όσοι είναι fan του design και της κατασκευαστικής ποιότητας των panasonic και τις έχουν στο σαλόνι τους.

@Dalanik:

Σίγουρα το design (ειδικά στις μέρες μας) αποτελεί κριτήριο επιλογής. Πολύ καλά κάνεις και το εξετάζεις...

Η συμβίωση πάντως με μια τηλεόραση που δε σε ικανοποιεί σαν ποιότητα εικόνας είναι εφιαλτική. Όσο περνάει ο καιρός τόσο χειρότερα...το μάτι εντοπίζει ατέλειες και με κάποιο μαγικό τρόπο από κάποιο σημείο και μετά εστιάζει κυρίως σε αυτές. Εκνευρίζεσαι και σου χαλάει όλη η διάθεση...κάθε φορά που την ανοίγεις!

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

@Dalanik:

Σίγουρα το design (ειδικά στις μέρες μας) αποτελεί κριτήριο επιλογής. Πολύ καλά κάνεις και το εξετάζεις...

Η συμβίωση πάντως με μια τηλεόραση που δε σε ικανοποιεί σαν ποιότητα εικόνας είναι εφιαλτική. Όσο περνάει ο καιρός τόσο χειρότερα...το μάτι εντοπίζει ατέλειες και με κάποιο μαγικό τρόπο από κάποιο σημείο και μετά εστιάζει κυρίως σε αυτές. Εκνευρίζεσαι και σου χαλάει όλη η διάθεση...κάθε φορά που την ανοίγεις!

Mα ειλικρινά πιστεύεις ότι αν δεν σκεφτόμουν αυτό που γράφεις δεν θα υπήρχε τώρα μια Samsung ή Sony ή Philips LCD στο σαλόνι μου, να πάει και η κακομοίρα η 37A656 στο υπνδωμάτιο και να σταματήσει να ταλαιπωρεί το OppoBD83 μου? ;)

" θάνατος των PLASMA TV " .... το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών στο site.
Εντάξει καταλαβαίνω κουβέντα να γίνεται αλλά αφου υπάρχει και η κατηγορία "το ανέκδοτο της ημέρας " απορώ που δεν γράφεται εκεί.
Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω δε μπορώ να σκεφτώ ,να όμως μερικές σκέψεις απο τις πρώτες που μου έρχονται :1 ον γιατί ολόκληρη PANASONIC έχει συνδέσει ΤΟΣΟ πολύ το όνομα της με τις PLASMA και έχει επενδύσει τα κέρατα της , sorry , για την έκφραση , αγοράζοντας τα δικαιώματα του ονόματος KURO ;;;; ε μάλλον θα πρόκειται περί ηλιθίων 2ον Είναι δυνατών στις μέρες μας με τόση υπερπληροφόρηση να υπάρχει άνθρωπος που να μη βλέπει την απόλυτη υπεροχή εικόνας που προσφέρουν οι PLASMA και ακόμη να κουβεντιάζουμε για τις LCD , που δε λέω έχουν και αυτές τη χρησιμότητα τους , 3ον και τελευταίον για την ώρα να θυμίσω οτι και οι CRT έχουν πεθάνει ( ΧΑ , χα , χα !!! ).
Ναι είμαι PLASMA LOVER και δε χορταίνω να βλέπω φίλους και γνωστούς, να χαζεύουν μόλις αντικρίσουν την παλιά μου PLASMA να παίζει .
Και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει απο του χρόνου που όπως έχω δηλώσει περιμένω να κάνω την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ............

Είναι δυνατών στις μέρες μας με τόση υπερπληροφόρηση να υπάρχει άνθρωπος που να μη βλέπει την απόλυτη υπεροχή εικόνας που προσφέρουν οι PLASMA και ακόμη να κουβεντιάζουμε για τις LCD

Καλύτερα μην κρίνεις ως υπερπληροφόρηση το τι συζητούμε εδώ, στο avforums και στα λοιπά εξειδικευμένα "στέκια". Ο μέσος καταναλωτής ελάχιστα ενδιαφέρεται γι'αυτά που συζητούμε εδώ, άσε που αγνοεί εντελώς ακόμα και την ύπαρξή μας. Πηγή πληροφόρησης γι'αυτόν, που όμως εκπροσωπεί την συντριπτική πλειοψηφία, είναι ο πωλητής, ο κουμπάρος και ο μπατζανάκης άντε το πολύ - πολύ καμμιά άθλια φυλλάδα ή το διαφημιστικό που του πέταξαν κάτω από την πόρτα. Και δυστυχώς αυτή η υπερπληροφόρηση ποντάρει σε λέξεις κράχτες όπως LED, adaptive dimming πολλά hz και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Και αν μέσα σε όλα αυτά τα φαιδρά, συνυπολογίσουμε και την αφελή νοοτροπία μας που επιβάλει να υποστηρίζουμε αμετανόητα την δική μας επιλογή και να παροτρύνουμε και άλλους να την ακολουθήσουν, τότε δυστυχώς θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να επιβιώσει εμπορικά η τεχνολογία plasma έναντι των LCD. Ας μην ξεχνούμε πως πριν λίγα χρόνια η τελευταία ήταν άγνωστη ενώ σήμερα αποτελεί συνώνυμο των flat screens.

Κόντρα βάσει ‛πειράματος’...

Η κόντρα των δύο τεχνολογιών... κοντεύει να καταστεί ιατρικό απόρρητο!

Μία ομάδα ιατρών και οι απαραίτητοι εθελοντές, πήραν δύο πολύ καλές τηλεοράσεις Plasma & LCD και πειραματίστηκαν στις επιδράσεις που εξασκεί το κάθε μέσο προβολής στους θεατές, σε ότι αφορά στην σωματική αλλά και ψυχική τους κατάσταση...

Να λοιπόν που γίνονται και αυτά... στο Μόναχο, στο Human Science Center

υπό τις επιταγές του προγράμματος Generation Research Programm.

Αφού επιλέχθηκαν λοιπόν δύο από τις καλύτερες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν, ρυθμίστηκαν ώστε να αποδίδουν περί τα 150 nits μέγιστης φωτεινότητας και τοποθετήθηκαν σε ένα χώρο με φωτεινότητα 25 Lux.

Oι θεατές, 31 σε αριθμό, μοιράστηκαν σε δύο ομάδες οι οποίες παρακολουθούσαν την κάθε τηλεόραση εναλλάξ.

Ο κύριος όγκος προγράμματος ήταν 45 λεπτά και μοιράστηκε σε 11 λεπτά διαφημιστικών σπότ, 16 λεπτά φιλμ με θέματα για την φύση και 17 λεπτά με αποσπάσματα ταινιών.

Κατά την διάρκεια του πειράματος μετρήθηκαν δεκάδες παράμετροι. Από την διάθεση, την υπνηλία, τους καρδιακούς παλμούς, την διαστολή των ματιών, την εκδήλωση στρες, την κόπωση των ματιών και δεκάδες άλλοι.

Τα αποτελέσματα υπήρξαν άκρως ενδιαφέροντα...

Υπήρξαν πολλές παράμετροι που δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις, όπως οι καρδιακοί παλμοί και ο χρόνος αντίδρασης των θεατών.

Άλλοι με μεγαλύτερες διαφορές όπως η διαστολή της κόρης του ματιού, οι κινήσεις των ματιών που σχετίζονται με την αίσθηση κόπωσης, η εκδήλωση υπνηλίας κ.α.

Εκείνες οι παράμετροι όμως που είχαν να κάνουν με την εν γένη φυσιολογία και γενική κατάσταση των θεατών παρουσίασαν αξιοσημείωτες διαφορές, οι οποίες εν τέλει θεμελίωσαν την άποψη ότι οι οι θεατές της Plasma είχαν καλύτερη διάθεση από εκείνους της LCD μετά από 45 λεπτά θέασης, ήταν πιο ξεκούραστοι, ενώ ακόμα και η όποια αρνητική διάθεση απαίτησε διπλάσιο χρόνο στους θεατές της LCD από εκείνους της Plasma για την εκτόνωση της.

Λέτε να είναι θέμα υγείας;

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-11-38-45/2009-08-25-11-39-25/2861-pdp-vs-lcd.html

θα ηθελα να ρωτησω, επειδη πολυς λογος γινεται τελευταια για οικολογικες πρασινες LCD με LED φωτισμο που ζεσταινονται λιγο σε σχεση με τις απλες στο φωτισμο....η θερμοτητα λειτουργιας και η οικονομια των πλασμα ειναι καλυτερες σε σχεση με τις LED LCD?

Οχι.
Οι νέες LCD-LED καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και εκπέμπουν λιγότερη θερμότητα. Από την εμπειρία μου σε μικρό δωμάτιο, θερμοκρασία περιβάλλοντος γύρω στους 30οC και απόσταση 2-2,5 μέτρα μία LED-CCFL ή μια Plasma είναι πρόβλημα και απαιτεί χρήση κλιματιστικού. Εξαρτάται βέβαια από τις αντοχές σου στη ζέστη. Για μένα είναι πρόβλημα...

-bye-

Τα πάντα είναι σχετικά, δεν υπάρχουν "γενικά" συμπεράσματα. Η κατανάλωση των τηλεοράσεων με LED (direct/edge) εξαρτάται από τον αριθμό τους. Ο αριθμός τους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (π.χ. την διαπεράτοτητα του πάνελ). Οπότε ένα γενικό συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί. Υπάρχουν κλασσικές LCD χωρίς LED με χαμηλή κατανάλωση, και υπάρχουν και LED με υψηλές καταναλώσεις.
Σε θέματα θερμοκρασίας, νομίζω ότι οι LED είναι πιο δροσερές από εκείνες με λάμπες. Αλλά δεν σημαίνει και χαμηλή κατανάλωση απαραίτητα...

Από την εμπειρία μου σε μικρό δωμάτιο, θερμοκρασία περιβάλλοντος γύρω στους 30οC και απόσταση 2-2,5 μέτρα μία LED-CCFL ή μια Plasma είναι πρόβλημα και απαιτεί χρήση κλιματιστικού.

Να υποθέσω πως αστειεύεσαι, γιατί με 30C το πρόβλημα δεν είναι πια η ...τηλεόραση αλλά η ίδια η θερμοκρασία περιβάλλοντος που απαιτεί κλιματιστικό.;)
Όσο για το θέμα, πάει καιρός που διαπίστωσα αντιληπτή στις αισθήσεις διαφορά (αφή και περιβάλλον) μεταξύ Led ή CCFL LCD και Plasma. Ότι υπάρχει διαφορά κατανάλωσης υπάρχει, αλλά με τις σημερινές συσκευές ανάθεμά με και αν μπορεί κάποιος να την καταλάβει αυτή τη μικρή διαφορά στο περιβάλλον. Εδώ η τηλεόρασή μου (plasma) μετά από έξι ώρες λειτουργίας είναι σχεδόν παγωμένη, σε αντίθεση π.χ. με το δέκτη ή το BR μου που στην κυριολεξία ζεματάνε. Τι μιλάμε τώρα για θερμοκρασίες... -bye-

Last edited:
Εμείς δεν ανάβουμε κλιματιστικό κάτω από 28-30 και δεν προσπαθούμε να πιάσουμε θερμοκρασίες κάτω των 25. Είναι θέμα αντοχών όπως σου έγραψα πρίν.

Απ' ότι (περίπου) θυμάμαι όταν το έψαξα... (μιλαμε για normal mode/standby mode)
Samsung LE40B650 150W/0,3W (LCD-CCFL)
Sony KDL40Z5500 150W/0,2 (LCD-CCFL)
Panasonic ΤΧ42G10 200W/1W (PLASMA)
Samsung UE406000 100W/0,1W (LCD-LED)

Googl-αρε τον τύπο της τηλεόρασης που σε ενδιαφέρει μαζί με την λέξη consumption και ψάξε το...

-bye-

Last edited:

Απ' ότι (περίπου) θυμάμαι όταν το έψαξα... (μιλαμε για normal mode/standby mode)
Samsung LE40B650 150W/0,3W (LCD-CCFL)
Sony KDL40Z5500 150W/0,2 (LCD-CCFL)
Panasonic ΤΧ42G10 200W/1W (PLASMA)
Samsung UE406000 100W/0,1W (LCD-LED)

Googl-αρε τον τύπο της τηλεόρασης που σε ενδιαφέρει μαζί με την λέξη consumption και ψάξε το...

Η λέξη κλειδί στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι η κατανάλωση (consumption) αλλά η θερμική απώλεια - ακτινοβολία (thermal dissipation). Εκεί παίζεται το όλο παιχνίδι, αφού υπάρχουν συσκευές όπως για παράδειγμα οι περισσότεροι δέκτες που ενώ καταναλώνουν 40-50W το dissipation των κυκλωμάτων τους ξέπερνά το 80% με αποτέλεσμα καμμιά τριανταριά watts θερμικής απώλειας, περισσότερο δηλαδή ακόμα και από την χειρότερη plasma. -bye-