LCD vs. Plasma TVs

Σωστά αν και δεν νομίζω ότι στα καλά μοντέλα που σου έγραψα υπάρχουν αισθητές διαφορές τεχνολογίας.

Τα έχω πιάσει όλα και μόνο η LED ήταν κρύα.
Μπορεί βέβαια να είχε ρύθμιση safe energy ή ακόμα χειρότερα να δούλευε λιγότερες ώρες. Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό.

-bye-

Η δική μου 37Α656 βράζει....

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Σωστά αν και δεν νομίζω ότι στα καλά μοντέλα που σου έγραψα υπάρχουν αισθητές διαφορές τεχνολογίας.

Τα έχω πιάσει όλα και μόνο η LED ήταν κρύα.
Μπορεί βέβαια να είχε ρύθμιση safe energy ή ακόμα χειρότερα να δούλευε λιγότερες ώρες. Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό.

-bye-

Η δική μου 37Α656 βράζει....

Δεν αντιλέγω φίλε μου Dalanik. Φυσικά και υπάρχει διαφορά κατανάλωσης μεταξύ led, ccfl και plasma όσον αφορά καθαρά τα panels, το driving circuit και την τροφοδοσία τους. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι αντικειμενικές διαφορές μεταξύ τους έχουν αμβληθεί σε τέτοιο βαθμό, που μεγαλύτερη συνεισφορά στις θερμικές απώλειες που παρατηρούνται στις τηλεοράσεις, έχουν πλέον τα κοινά σε όλες τις τεχνολογίες κυκλώματα όπως tuners, τροφοδοτικά και ενισχυτές.
Και σε αυτά όπως γνωρίζεις, σημαντικό ρόλο δεν παίζει τίποτα άλλο παρά η επιλογή υλικών και η σχεδίαση του κυκλώματος. Έτσι υπάρχει τεράστια διαφορά όχι μόνο από panel σε panel, ούτε καν από εταιρεία σε εταιρεία αλλά από μοντέλο σε μοντέλο. Γι'αυτό και είπα και φυσικά το πιστεύω πως το τελευταίο πράγμα που απασχολεί είναι το είδος του panel.

ΥΓ. Την 37Α686 (παρόμοια με τη δική σου A656) έχει η κόρη μου στο δωμάτιό της και όσο απίθανο και αν ακούγεται όντως βράζει, σε αντίθεση με την νεοαποκτηθήσα "οικογενειακή" μας 42V10E που παρά την αυξημένη κατανάλωση δουλεύει εντελώς μα εντελώς παγωμένα συγκριτικά με την Samsung.

Last edited:
Xα! Κοίτα σύμπτωση.
Σε λίγο καιρό η 37Α656 θα μεταφερθεί στη κρεβατοκάμαρα και δεν είναι απίθανο να έχω στο σαλόνι την 42V10 (Είμαι μεταξύ 42v10, 46B650/750, 46G10 και 46Ζ5500 με επικρατέστερη την πρώτη).

:ernaehrung004:

Για μένα που δεν έχω απαιτήσεις μεγάλης οθόνης (από τα 2,8μ θα βλέπω), ναί.

Ρώτα και την Panasonic γιατί δεν βγάζει 46V10 και μετά πές μου για να λυθεί και η δική μου απορία... :flipout:

-bye-

Για μένα που δεν έχω απαιτήσεις μεγάλης οθόνης (από τα 2,8μ θα βλέπω), ναί.

Απλως θα παρεις 42" τωρα για να ανακαλυψεις σε μια εβδομαδα οτι ειναι πολυ λιγες και να παρεις 50" του χρονου...

Αλλωστε αν δεν κανουμε και λαθη δεν μαθαινουμε...-bye-

Βρε Γιάννη (Υperion) με 37" βλέπω 1,5 χρόνο τώρα και δεν έχουμε πρόβλημα στο σπίτι. Γιατί οπωσδήποτε να κάνω λάθος?

Σε όλους του πίνακες με τις προτινόμενες αποστάσεις, αναφέρουν στις 42" min1,8m και max3,2. Γιατί δεν γράφουν 1,8-2,2 πχ, να ησυχάσουμε και μείς όσον αφορά το σε πια απόσταση μας αρέσει καλύτερα να παρακολουθούμε? :flipout:

Τέλος πάντων..., αφού η απόστασή μου είναι εντός των προτεινόμενων δέξου ότι είναι και υποκειμενικό το ζήτημα. Δεν χωράν στο χώρο μου οι 50" οπότε προτιμώ τις 42". Φυσικά θα επέλεγα την 46V10, αλλά είπαμε το τμήμα marketing της εταιρείας θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον...

Επίσης η 42" σε δυό χρόνια το πολύ θα μπορεί να μετακομίσει στη Κρεβατοκάμαρα ενώ η 50" όχι.

:grinning-smiley-043-bye-

Αυτο εξηγειται ως εξης...

1,8 μετρα για Bluray
3,2 μετρα για σημα πολυ κακης ποιοτητας (συμπιεσμενο κτλ)

Απο την αλλη αν παρεις και 50" απο τωρα με τι θα ασχολεισαι του χρονου? -bye-

Για να πω την αλήθεια, και εγώ αν υπήρχε 46" V10 ίσως να την προτιμούσα αντί της 42" που τελικά πήρα. Όμως πενηντάρα δεν ήθελα σε καμμιά περίπτωση καθώς ξεφεύγει αρκετά σε διαστάσεις και δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος των μεγάλης διάστασης τηλεοράσεων τουλάχιστον για αποστάσεις θέασης όπως αυτές του καθιστικού μου (2-2.5m). :smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Αυτο εξηγειται ως εξης...

1,8 μετρα για Bluray
3,2 μετρα για σημα πολυ κακης ποιοτητας (συμπιεσμενο κτλ)

Απο την αλλη αν παρεις και 50" απο τωρα με τι θα ασχολεισαι του χρονου? -bye-

Οπότε δέχεσαι ότι θα έχουμε πρόβλημα με τον πιτσιρικά που κολάει την μούρη του για να φιλήσει τον Σιντ...

Για μετά 1-2 χρόνια παίζει αυτό που λές (να βαρεθούμε και την διάταξη των επίπλων πρώτα) :a0210:

Να ανοίξω νήμα αγορά νέας ή θα σας πρήξω? :slapface:

Ρώτα και την Panasonic γιατί δεν βγάζει 46V10 και μετά πές μου για να λυθεί και η δική μου απορία... :flipout:

Mάλλον επειδή τη βγάζουν και σε 58" και 65"... Τη 42άρα V, μάλλον για κρεβατοκάμαρας την έχουν από το τμήμα marketing... :p :flipout: :flipout:

Mάλλον επειδή τη βγάζουν και σε 58" και 65"... Τη 42άρα V, μάλλον για κρεβατοκάμαρας την έχουν από το τμήμα marketing... :p :flipout: :flipout:

Eτσι και αλλιως ολες οι 42" μονο για κρεβατοκαμαρα κανουν...:D

Α να χαθείτε ρε!
Δεν αφήνεται άνθρωπο να αγιάσει, μέρες που είναι...
Έχω τρελαθεί στο ψάξιμο ένα μήνα τώρα...η μία μου βρωμάει, η άλλη μου ξυνίζει και έχεις και την Pany με τα διπλά πλαίσια, τις γκρί βάσεις και σε επιλεκτικές ίντσες...

Τι ταλαιπωρία και αυτή Χριστουγεννιάτικα!!! :coffee:

ΥΓ1 40 Γιάννηδες ενός κοκόρου γνώση...:flipout:
ΥΓ2 Νά στε καλά παίδες. Μας έχετε ανοίξει τα μάτια. Το εννοώ... :grinning-smiley-043

:ernaehrung004:

Last edited:
και εγω αναζητω μεχρι 42 , μου φαινονται ακριβες οι LED , σχεσον μιση τιμη με πλασμα. η Pany εχει στα 750 πλασμα 42

κατι off topic η κρεβατοκαμαρα ειναι για αλλα πραγματα , δεν μπορω να καταλαβω τοσο εξαρτημενοι απο την τηλεοραση ειστε μερικοι που θελετε να την εχετε και στην κρεβατοκαμαρα ,μαλλον δειχνει αργοσχολια και τεμπελια θα λεγα να εχει καποιος στην κρεβατοκαμαρα τηλεοραση , αφου και να δει τηλεοραση θα προτιμαει να ειναι ξαπλωτος , αφου σηκωτος του φαινεται κουραστικο -bye-

κατι off topic η κρεβατοκαμαρα ειναι για αλλα πραγματα , δεν μπορω να καταλαβω τοσο εξαρτημενοι απο την τηλεοραση ειστε μερικοι που θελετε να την εχετε και στην κρεβατοκαμαρα

Τα άλλα πράγματα είναι και για άλλα δωμάτια , δεν μπορώ να καταλάβω πόσο εξαρτημένοι είστε απο την κρεβατοκάμαρα που θέλετε μόνο εκεί να κάνετε "άλλα πράγματα".
Watch tv in bedroom, make love all over the house :D

on topic.
Πάντως πιστεύω οτι οι περισσότεροι απο εδώ πρέπει να πιέζουν λιγότερο ως προς το "περισσότερες ίντσες = καλύτερο". Εγώ μετά απο 200 ώρες θέασης εξακολουθώ να θεωρώ υπερβολή την 46άρα στα 2.5μ που βλέπω και ΜΟΝΟ σε ταινίες 2.35 δικαιολογώ την παρουσία της (άρα στο 5% του χρόνου λειτουργίας της).
Αν ήταν LCD δεν νομίζω να την άντεχα. Ευτυχώς η γλυκιά υφή της plasma και τα απαλά χρώμματα δεν με κουράζουν καθόλου. Δεν είπα οτι δεν μου αρέσει όμως, απλά είπα οτι είναι περιττή χεχεχε.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Χτες γύρισα από Αθήνα μετά από ένα όμορφο 5ήμερο! Λοιπόν μέσα στις βόλτες μου, αφιέρωσα και λίγο χρόνο(!) να περάσω από κανένα μαγαζί. Είδα λοιπόν την 42V10, την 46G10, την 50S10, την 50U10, την 50B850, την 46W5500, την 46B7000, την 47LH9000 και στο αεροδρόμιο στην επιστροφή την 47SL9000. Φανταστείτε ότι κρατούσα μαζί μου και μπλοκ σημειώσεων!:idea:
Ταπεινή μου άποψη ότι η V10 (που έχω και ένα ψιλοκόλημα) και η G10 ήταν καλύτερες - πιο φυσικές, αν και οι υπόλοιπες plasma μια χαρά (και δυο χαρές!) ήταν! Από τις LCD η W5500 ξεχώριζε, η Β7000 απογοήτευση! - ψεύτικη και αυτό που δεν περίμενα να πω την αλήθεια, μου άρεσε και η SL9000. Τις περισσότερες τις είδα σε BR και όπου ήταν εφικτό τους είπα να γυρίσουν σε τηλεοπτικό, όπου μετά τις plasma μόνο η W5500 με ικανοποίησε! Οπότε ενισχύθηκε η άποψη μου για την V10 και μου μένει μόνο να ξεκαθαρίσω το θέμα του monitor που ΙΣΩΣ με κολλήσει λίγο και πέσω στην W5500! Αυτά τα ολίγα από την επίσκεψη μου στην πρωτεύουσα!-bye-

10 περίπου χρόνια πριν, από τεστ της 40άρας κάδρου 4:3, ανάλυσης 640*480, αξίας 3.500.000 δρχ. Plasma της Pioneer, PDP-V402E:

pioneer-402.jpg

"...η συσκευή ήταν σε μέσα επίπεδα, με μέτρια απόδοση του μαύρου και παστελωτή χροιά χρωμάτων, τα γνωστά δηλαδή προβλήματα των οθονών πλάσματος..."

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι... :D