LCD vs. Plasma TVs

η 508 ειναι 1366χ768 η 5080 ποσο να παει αραγε?
παντως συμφωνεις για πλασμα μερια?
φεξη ε,?..δεν ειναι κακο...:AFADF0:

μην κολας σε αυτα τα πραγματα.-bye-

στην ...... εφεξα και σενα :flipout:

Last edited:
Καποιός σήμερα μου είπε: το ότι η Πλάσμα έχουν μεγαλύτερο Power consumption είναι μύθος και μου εξήγησε:
Εάν μια LCD έχει κατανάλωση 200W καταναλώνει σταθερά 200W. Ενώ μια Πλάσμα του ιδιου μεγέθους έχει κατανάλωση 300W δεν καταναλώνει συνεχεια 300W αλλα ανάλογα με την φωτεινότητα τις εικόνας, δηλαδή αν μια σκηνή εχει πολλή μαύρο τότε καταναλώνει πολύ λιγότερο.
Κάποιος άλλος μπορεί να μας διαφώτιση καλύτερα?

Last edited:
Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Καποιός σήμερα μου είπε: το ότι η Πλάσμα έχουν μεγαλύτερο Power consumption είναι μύθος και μου εξήγησε:
Εάν μια LCD έχει κατανάλωση 200W καταναλώνει σταθερά 200W. Ενώ μια Πλάσμα του ιδιου μεγέθους έχει κατανάλωση 300W δεν καταναλώνει συνεχεια 300W αλλα ανάλογα με την φωτεινότητα τις εικόνας, δηλαδή αν μια σκηνή εχει πολλή μαύρο τότε καταναλώνει πολύ λιγότερο.
Κάποιος άλλος μπορεί να μας διαφώτιση καλύτερα?

Σωστά σου είπε, έχει να κάνει με το backlight των LCD που είναι πάντα on στο background ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τις plasma που έχουν φώσφορο που φορτίζεται και αποφορτίζεται . Αν ας πούμε προβάλλεις μια κατάμαυρη εικόνα σε μία plasma και σε μία LCD η plasma θα καταναλώνει λιγότερο (ειδικά αν η LCD δεν έχει ρύθμιση του backlight).

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει ποτέ στην πραγματικότητα και οι plasma καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από τις αντίστοιχες LCD. Αλλά δεν μιλάμε για μεγάλες διαφορές. Κοίτα το link που είχε δώσει ο Γιάννης σε προηγούμενο post και σύγκρινε plasma και LCD με ίδιες ίντσες. Ελάχιστες διαφορές έχουν σε κατανάλωση.

Υπάρχει και κάτι ακόμα που αφορά την κατανάλωση και που δεν μπορώ να καταλάβω και θα ήθελα παρακαλώ να μου εξηγήσει κάποιος.

Αυτούς τους λίγους μήνες που είμαι μέλος του forum έχω δει αρκετές δεκάδες διλλήματα μεταξυ δύο τριών ή και περισσοτέρων LCD και έχουν ειπωθεί εκατοντάδες απόψεις από όλους μας για τα θετικά και τα αρνητικά των δυνατών επιλογών.

Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ να με παραπέμψει σε ένα ποστ που να λέει ότι "πήρα την Α LCD γιατί εκτός των άλλων έχει και μικρότερη κατανάλωση" ή έστω μία φράση του στυλ "να έχεις υπόψη σου πως η Α LCD καίει περισσότερο από την Β LCD" ?

Γιατί η κατανάλωση αποτελεί κριτήριο αγοράς μόνο όταν στις πιθανές επιλογές υπάρχει μία plasma ?

Περιμένω απαντήσεις.

Εγώ πιστεύω ότι μπορεί η Plasma να έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση αλλα το ποσο σε λεφτά είναι σχεδόν ασήμαντο.
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=609636

Κι εγώ αυτό πιστεύω Γιώργο, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν συγκρίνει καταναλώσεις όταν θέλει να αγοράσει LCD.

Δεν νομίζω ότι η κατανάλωση είναι κριτήριο επιλογής και δεν χρησιμοποιείται ούτε σε σύγκριση μεταξύ lcd ούτε σε σύγκριση μεταξύ plasma.
Απλά χρησιμοιείται ως στοιχείο διαφοράς μεταξύ των δύο τεχνολογιών, όπως και αρκετά άλλα στοιχεία.
Αλλά και πάλι δεν είναι κριτήριο επιλογής κατά την άποψή μου

Δεν νομίζω ότι η κατανάλωση είναι κριτήριο επιλογής και δεν χρησιμοποιείται ούτε σε σύγκριση μεταξύ lcd ούτε σε σύγκριση μεταξύ plasma.
Απλά χρησιμοιείται ως στοιχείο διαφοράς μεταξύ των δύο τεχνολογιών, όπως και αρκετά άλλα στοιχεία.
Αλλά και πάλι δεν είναι κριτήριο επιλογής κατά την άποψή μου

Μα είναι στοιχείο διαφοράς των τεχνολογιών, δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Όπως στοιχείο διαφοράς είναι ας πούμε πως οι οθόνες των LCD είναι αρκετά πιο λεπτές από τις αντίστοιχες των plasma (Σίγουρα ίσχυε στο παρελθόν δεν είμαι σίγουρος αν έχει αλλάξει κάτι τελευταία). Δεν βλέπω όμως αυτό να αναφέρεται πουθενά σαν μειονέκτημα ή πλεονέκτημα και καλά κάνει και δεν αναφέρεται γιατί δεν αποτελεί κριτήριο αγοράς.

Μετά από πολύ διάβασμα σε αυτό και σε άλλα φόρουμ τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά για μένα. Το μοναδικό κριτήριο επιλογής για το αν θα πάρει κάποιος Plasma ή LCD είναι η πηγή σήματος που θα έχει. Αν θέλει να βλέπει SD και 720p HD υλικό παίρνει πλάσμα. Αν θέλει gaming, pc monitor και FullHD παίρνει LCD. Αν έχει αρκετά λεφτά να διαθέσει και δεν ζορίζεται παίρνει Pioneer :flipout:.

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Συμφωνω. Επισης μην μπερδευουμε ολες τις πλασμα με τις κορυφαιες (και ακριβες) Pioneer , οπως μην μπερδευουμε ολες τις LCD με αυτες που πουλανε στο Praktiker με 500 ευρω.

Υπαρχουν και καλες πλασμα και κακες , το ιδιο για LCD. Ισχυει και εδω το "οτι πληρωνεις παιρνεις".

Μιλάμε πάντα για Plasma vs LCD γιαύτο και δεν ανέφερα Plasma vs Plasma και LCD vs LCD. Απλά χρήσεις με είδος αντιστοίχισα. Αν μπούμε στα χωράφια του Plasma vs LCD σε συνδυασμό με Plasma vs Plasma και LCD vs LCD το thread θα χτυπήσει κόκκινο με πάνω απο 2000 posts. :D

Επίσης ξαναδιάβασα το thread και είδα ότι για τηλεοπτικό σήμα εσύ πρότεινες LCD για το φόβο του burn in από το σήμα της τηλεοπτικής εκπομπής. Σωστό σαν πρώτη σκέψη αλλά όποτε βάζει διαφημίσεις το κανάλι που βλέπεις την ταινία ή τον αγώνα ή την εκπομπή-σειρά δεν 1ον το σήμα φεύγει και 2ον εσύ κάνεις zapping οπότε τέτοιο θέμα δεν νομίζω να υφίσταται. Εμμένω λοιπόν στις απόψεις μου :D

Last edited:
Για να παθες burn in σε LCD πρεπει να αφησεις μια εικονα για εβδομαδες η μηνες.
Μαλλον ειναι καποιο κατασκευαστικο ελαττωμα σε καποια παρτιδα της Sharp.

YΓ. Αυτο δεν ειναι το site που ελεγε οτι οι Pioneer εχουν χαλια χρωματα την αλλη φορα...:flipout:

Σύμφωνα με το κείμενο δεν πρόκειται για burn-in (μόνιμο) αλλά για retention κάτι διαφορετικό από το brun-in.

"The HD Guru™ spoke to Bob Scaglione, Senior Vice President of Marketing for Sharp Electronics USA. He acknowledged that pixels can get “stuck” on its LCD HDTVs, leaving a retained image. But, he added, powering off the display for an unspecified period can reverse the condition.

Mr. Scaglione alluded to consumers who ship their TVs back to Sharp USA complaining about burn in, but days later, when their LCDTVs are unpacked and tested at Sharp, the retained images were gone. He also stated the condition can be reversed by “exercising” the panel by playing “snow” (video noise) for an unspecified period of time."

Το έχω δει κι εγώ να συμβαίνει σε κάποιες LCD με στατική εικόνα για μέρες σε κατάστημα αλλά είναι κάτι που φεύγει βγάζοντας την LCD από την μπρίζα για κάποια ώρα.

Νομίζω ότι μία καλή οθόνη πλάσμα είναι περισσότερο κατάλληλη για πολύωρη παρακολούθηση σε οικιακό κινηματογράφο, καθόσον παρέχει περισσότερο αληθοφανή/φυσική εικόνα. Οι LCD είναι μάλλον κατάλληλες για παιχνίδια, υπολογιστές και για να βλέπεις τις καθημερινές σαχλαμάρες της τηλεόρασης. Για την παρακολούθηση ταινιών οι LCD έχουν πολύ αφύσικη εικόνα, σε βαθμό που νομίζεις ότι σου "γδέρνουν" τα μάτια.

Νομίζω ότι μία καλή οθόνη πλάσμα είναι περισσότερο κατάλληλη για πολύωρη παρακολούθηση σε οικιακό κινηματογράφο, καθόσον παρέχει περισσότερο αληθοφανή/φυσική εικόνα. Οι LCD είναι μάλλον κατάλληλες για παιχνίδια, υπολογιστές και για να βλέπεις τις καθημερινές σαχλαμάρες της τηλεόρασης. Για την παρακολούθηση ταινιών οι LCD έχουν πολύ αφύσικη εικόνα, σε βαθμό που νομίζεις ότι σου "γδέρνουν" τα μάτια.

Δηλαδη ολες οι LCD εχουν αφυσικη εικονα? Δεν μου φαινεται λογικο να λες οτι μια LCD των 600 ευρω να εχει την ιδια εικονα με μια των 3,000 ευρω (για παραδειγμα).

Η Pioneer πάντως για λόγους marketing δεν θα διαφημίζει τις τηλεοράσεις τις σαν plasma:

Pioneer says it will triple its typical marketing spend on its new range of high-performance Kuro plasma TVs - but it won’t be using the word ‛plasma’ to sell them. Instead it says it will focus on ‛Kuro flat-panel displays’ for branding. Russ Johnston, Pioneer Electronics USA marketing and product development senior VP explains that this is because the Japanese firm is “not really interested in defining it as plasma TV, LCD TV, SED TV or any other technology. Confusion is created by talking about technology and specifications and we are trying to get that out of our language.”
A new marketing slogan "Seeing and hearing like never before", will be used across Europe, Japan and North America. Johnston says the company is determined to “solidify the brand in the marketplace”

http://avzombie.com/

Μήπως να ανοίξουμε ένα thread LCD vs Kuro ? :smile:

Last edited: