Παντού πουλάνε σαν τρελλές οι LCD παγκοσμίως. Στην Αμερική μάλιστα πρώτη σε πωλήσεις κατασκευάστρια LCD είναι η
Vizio.
H .. ποιά ? Ναι αυτή
Δύο πράγματα ήθελα να επισημάνω με το προηγούμενο post. Πρώτον την
διαφορά της ελληνικής (ευρωπαικής) αγοράς από την αντίστοιχη της αμερικής. Δεύτερον το γεγονός πως οι plasma
δεν είναι ξεπερασμένη τεχνολογία.
Μία σύγκριση των
Editor's top rated televisions μεταξύ των
Cnet.com και
Cnet.co.uk ίσως πείσει και για τις δύο παραπάνω επισημάνσεις. Στα TOP12 προιόντα του Αμερικάνικου site υπάρχουν 7 plasma έναντι μόνο 2 LCD. Στο Ευρωπαικό η αναλογία είναι ισορροπημένη, 6 plasma με 5 LCD. Η διαφορά των δύο αγορών είναι εμφανής νομίζω. Το γεγονός πως στο αμερικάνικο TOP12 υπάρχουν και 3 προβολικές (καμία στο Ευρωπαικό) αποδεικνύει πως στην Αμερική το μέγεθος μετράει και για αυτό η σημαντική διαφορά υπέρ των plasma.
Τα νούμερα επίσης δείχνουν πως είτε οι plasma δεν είναι ξεπερασμένες ή στην Pioneer και την Panasonic έχουν μαγικές ικανότητες και φτιάχνουν κορυφαίες τηλεοράσεις με ξεπερασμένη τεχνολογία. Εγώ θα διαλέξω το πρώτο.
Ας υποθέσουμε πάλι πως σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχει plasma ούτε για δείγμα και αν πας σε κατάστημα και ζητήσεις plasma να σε εκτελούν επί τόπου.
Είναι αυτό κάτι που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη σε περίπτωση που θέλουμε να πάρουμε τηλεόραση
σήμερα ? Για να είμαι με το "στρατόπεδο" των νικητών σε 5 χρόνια ? Συγνώμη αλλά μου φαίνεται αστείο.
Υ.Γ Στο
link περί κατανάλωσης η μόνη στήλη στην οποία μπορείς να βγάλεις συγκρίσιμα συμπεράσματα είναι αυτή που λαμβάνει υπόψη και το μέγεθος της τηλεόρασης
(watt Per sq. inch). Η μέση τιμή για τις LCD είναι 0,30 και για τις plasma 0,33 (περίπου 10% διαφορά). Αυτό το 10% σε δεν πρέπει να είναι πάνω από 15-20 τον χρόνο ανάλογα με τις ίντσες.